حلوای خرما نوع دو
حلوای
خرما,حلوای خرما با بیسکویت,حلوای خرمایی,حلوای خرمالو,حلوای خرما
رولتی,حلوای خرما و ارده,حلوای خرما با شیر,حلوای خرمای,حلوای خرمای
رولتی,انواع دسر,پیش غذا,دسرهای خوشمزه
مواد لازم حلوای خرما :
مواد لازم |
اندازه |
مقدار / کالری |
آرد گندم |
150 گرم |
100 گرم / 360 کالری |
خرما |
500 گرم |
100 گرم / 240 کالری |
روغن مایع |
120 گرم |
100 گرم / 900 کالری |
گلاب |
2 قاشق سوپخوری |
نامشخص |
زعفران دم کرده |
1 قاشق مربا خوری |
100 گرم / 310 کالری |
پودرهل ودارچین |
مقداری |
نامشخص |
پودر پسته |
به مقدار دلخواه برای تزیین |
100 گرم / 8 کالری |
پودر بادام |
به مقدار دلخواه برای تزیین |
100 گرم / 612 کالری |
پودر نارگیل |
به مقدار دلخواه برای تزیین |
100 گرم / 550 کالری |
طرز تهیه حلوای خرما :
*. آرد را الک کرده و بو می دهیم تا رنگش متمایل به قهوه ای شود سپس روغن را به آن اضافه کرده خوب بهم می زنیم. خرما را از هسته جدا کرده و چرخ می کنیم( یا با دست کاملا له می کنیم) وبه آرد وروغن اضافه می کنیم و کاملا بهم می زنیم سپس گلاب وزعفران دم کرده وهل و دارچین را هم به مواد اضافه می کنیم.
*.
با یک قاشق بزرگ مواد را با هم کاملا مخلوط می کنیم. وقتی که مواد کاملا
به خورد هم رفتند ظرف محتوی حلوا را از روی شعله برداشته وصبر می کنیم تا
کمی سرد شود ( در این مرحله حلوا را با دست ورز دهیم و اگر احساس کردیم که
کمی خشک است می توانیم خیلی کم روغن مایع اضافه کنیم و دومرتبه ورز دهیم (ورز دادن خیلی مهم است).
*. سپس حلوا را درون ظرف مورد نظر ریخته وبا پودر پسته
و بادام تزیین می کنیم. تجربه شخصی: ممکن است وقتی که حلوا را در ظرف می
ریزید حس کنید که اگر بماند خشک می شود .توصیه من این است که حتما حلوای خرمایی را که با این دستور تهیه می کنید پس از ریختن.
*.
در ظرف مورد نظر وتزیین، رویش را سلفون بکشید و یا ظرف را درون یک کیسه
قرار داده وراههای ورود هوا را مسدود کنید .به این ترتیب حتی اگر حلوا کمی
خشک شده باشد نرم می شود.و همینطور پس از هر بار استفاده از حلوا پوشش رویش
یادتان نرود.
مواد لازم حلوای خرما :
مواد لازم |
اندازه |
مقدار / کالری |
آرد سفید |
1پیمانه |
100 گرم / 341 کالری |
روغن مایع |
100 گرم |
100 گرم / 900 کالری |
خرما |
300 گرم |
100 گرم / 240 کالری |
گلاب |
1 لیوان |
نامشخص |
آب |
1/2 لیوان |
100 گرم / 0 کالری |
1قاشق چایخوری |
100 گرم / 310 کالری |
|
هل |
1 قاشق چایخوری |
100 گرم / 320 کالری |
پودر پسته |
به مقدار دلخواه برای تزیین |
100 گرم / 8 کالری |
پودر بادام |
به مقدار دلخواه برای تزیین |
100 گرم / 612 کالری |
پودر نارگیل |
به مقدار دلخواه برای تزیین |
100 گرم / 550 کالری |
طرز تهیه حلوای خرما :
*. آرد سفید را کاملا بو داده تا رنگش متمایل به قهوه ای شو دسپس روغن
را اضافه می کنیم وکاملا مخلوط می کنیم. خرما ها را که در ظرفی دیگر هسته
گرفته وکاملا له کرده ایم، با آب وگلاب مخلوط می کنیم وهم می زنیم تا
مخلوطی یک دست حاصل شود سپس این مخلوط را به آرامی به آرد وروغن اضافه می کنیم.
*. روی شعله هم می زنیم . هل وزعفران
را که با مقدار بسیار کمی آب جوش دم کرده ایم را نیز به مواد اضافه می
کنیم .هم زدن روی شعله را تا کشیده شدن آب حلوا ویکدست شدن آن ادامه می
دهیم . سپس از روی شعله برداشته وقتی که کمی سرد شد در ظرف مورد نظر ریخته
وتزیین می کنیم.
*. چند عدد سیر را در روغن نارگیل بیندازید و روی شعله گاز قرار دهید تا رنگ آن تیره شود. سپس این سیرها را در روغن نارگیل له کنید. بعد، آن را از صافی رد نمایید. این مخلوط یک ترکیب موثر برای رفع التهابات ناشی از اگزما است.
طرز تهیه حلوای موز
حلوای موز
موز بزرگ 5 عدد . شکر قهوه ای 2 لیوان . شکر سفید 1/2 لیوان
آرد 2 قاشق غذاخوری . پودر هل 1 قاشق چایخوری . کره یا روغن جامد 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه : موزها را پوست بکنید ، خرد کنید و داخل کاسه ای بریزید ، 1/2 لیوان آب روی موزها بریزید و با میکسر بزنید تا پوره و یکدست شود.
کره یا روغن جامد را داخل قابلمه ای
بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس موز پوره شده را اضافه کنید و
به مدت 5 – 10 دقیقه تفت دهید تا رطوبت اضافی گرفته شود.
شکر قهوه ای و شکر سفید را با 1/2 لیوان آب مخلوط کنید سپس به پوره موز تفت خورده اضافه کنید و 10 دقیقه با حرارت ملایم بگذارید حلوا بجوشد.
آرد را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته
شود سپس آرد و پودر هل را به حلوا اضافه کنید ، آنقدر مخلوط کنید و تفت
دهید تا حلوا جمع شود و خودش را بگیرد.
ته قالب را چرب کنید و حلوا را داخل قالب
بریزید و پهن کنید ، قالب را 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سرد شود سپس
برش بزنید و سرو کنید.
نکته ها :
در صورت تمایل میتوانید داخل این حلوا از کشمش یا آجیل خرد شده هم استفاده
کنید ، به جای شکر قهوه ای میتوانید از همان مقدار شیره استفاده کنید.