تشخیص زودهنگام عوامل مرتبط با سرطان خون

تشخیص زودهنگام عوامل مرتبط با سرطان خون

به گزارش ایرنا از اعلام روز پنجشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، طاهره
توحیدی مقدم ازپژوهشگران این طرح، گفت: براساس نتایج به دست آمده به کمک
زیست حسگر طراحی شده در این طرح، حضور پروتئین لیزوزیم در نمونه مورد
آزمایش به صورت چشمی قابل تشخیص است.
وی گفت: این زیست حسگرها با هزینه پایینی ساخته شده اند و از حساسیت، گزینش پذیری و سرعت بالایی برخوردار هستند.
وی
بیان کرد: امروزه استفاده از نانو ساختارهای میله ای شکل طلا با خواص نوری
بی نظیر در درمان و تشخیص بیماری ها مورد توجه ویژه ای قرارگرفته اند،
طراحی و توسعه نانو زیست حسگرها، عوامل درمانی هدفمند، انتقال ژن، نورگرما
درمانی، نشانگرهای تصویربرداری و تشخیص پزشکی از کاربردهای بالقوه این
نانوساختارها است.
توحیدی مقدم، هدف از این پژوهش را طراحی سامانه ای
کارا برای تشخیص سرطان خون(لوسمی) به کمک نانومیله های طلا بوده بیان کرد و
گفت: برای این منظور نمونه هایی از یک نانو زیست حسگر طراحی شده و عملکرد
آن در راستای دستیابی به این هدف مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی ادامه
داد: وجود برخی پروتئین های مشخص در مایعات بیولوژیک انسان (خون، بزاق،
ادرار) با غلظت خاص، می تواند نمایانگر یک بیماری جدی باشد، بنابراین، پایش
و سنجش این پروتئین ها در تشخیص، پیشگیری و درمان به هنگام بیماری ها
سودمند خواهد بود؛ در این پژوهش، پروتئین لیزوزیم به عنوان زیست مولکول هدف
انتخاب شده است؛ زیرا ترشح بیش از حد مجاز آن می تواند نشانگر اختلال در
عملکرد کلیه و نیز بروز سرطان لوسمی باشد.
این محقق ضمن مقایسه مزیت های
استفاده از این حسگر با روش های تشخیصی متداول اظهارکرد: در برخی موارد
آزمون های تشخیصی بسیار وقت گیر، پرهزینه و پردردسر است، برای مثال، روش
های متداول برای تشخیص پروتئین لیزوزیم، کدورت سنجی، الکتروفورز لیزوراکت و
الایزا است که هریک از نظر پیچیدگی فرایند، حساسیت، هزینه، اتلاف انرژی و
نیروی انسانی مشکلات خاص خود را دارند؛ این در حالی است که سامانه طراحی
شده در این پژوهش در مقایسه با سایر روش های تشخیصی موجود از پیچیدگی کمتری
برخوردار است و در عین حال قابل دسترس، حساس، مقرون به صرفه و سریع است.
پژوهشگر
طرح یاد شده یادآورشد: برای افزایش کارایی این زیست حسگر در گستره غلظتی
پایین تر پروتئین هدف، استفاده از راهکار تغییر دما در کیفیت و کاهش زمان
تشخیص بسیار مؤثر خواهد بود.


پیشگیری از سرما خوردن در این روزها

اگر دوست ندارید در فصل پاییز دچار آلرژی و سرماخوردگی شوید بهتر است از
این پیشگیری کننده های طبیعی بهره ببرید و اجازه ندهید آلرژی پاییزی
سلامتی تان را مختل کند این میوه ها مناسب ترین سد ایمنی در مقابل
سرماخوردگی هستند!

سیب‌ها برای فصل پاییز فوق‌العاده هستند چون کمک می‌کنند تا در این فصل
پُر فراز و نشیب سالم بمانید. سیب‌ها در مقایسه با میوه‌های دیگر پاییز،
سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند، و منبع غنی مواد مغذی به شمار می‌روند.

در واقع سیب حاوی فیبر زیاد و مواد مغذی گیاهی خاصی است که سطح قند خون
را تنظیم می‌کنند. می‌توانید از انواع سیب‌ها به‌عنوان میان‌وعده یا
به‌عنوان دسر بعد از وعده‌های غذایی استفاده کنید.

کدو تنبل از گیاهانی است که باید در فصل پاییز از آن‌ها استفاده کنید.
این کدوها سرشار از بتاکاروتن هستند که به ویتامین A تبدیل می‌شود، و
ویتامین K و پتاسیم زیادی هم دارند.

جالب است بدانید با این‌که دانه‌های کدو تنبل خیلی ریز و کوچک هستند،
اما در واقع منبع غنی‌ای از مواد مغذی مختلف به شمار می‌روند که حاوی
منیزیم، روی، آهن، تریپتوفان، امگا ۳ و ویتامین E است.

خوردن این دانه‌ها می‌تواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند، و حتی
باعث ترشح سروتونین در مغز شود که احساس خوبی در انسان‌ها ایجاد می‌کند و
مانع از میل خوردن شدید می‌شود. پس اگر دفعه بعدی احساس کردید شدیدا هوس
غذاهای شور کرده‌اید، مقداری دانه کدو تنبل بخوری



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top