بیماری‌های آشپزخانه

بیماری‌های آشپزخانه

امروزه
اصطلاحی به نام بیماری ناشی از ساختمان‌های معیوب به کار می‌رود و منظور
این است که چون پارامترهای نور، حرارت، ارتعاش و آلاینده‌ها در این نوع
ساختمان‌ها رعایت نمی‌شود، به بروز انواع بیماری‌ها منجر می‌شود و جالب این
که اغلب ساختمان‌های به ظاهر شیکی که آشپزخانه‌های اپن دارند در این گروه
قرار گرفته‌اند، اما آشپزخانه‌های اپن باعث بروز چه بیماری‌هایی می‌شوند؟

تحقیقات نشان می‌دهد یکی از عوامل شیوع آلرژی و آسم در دو دهه اخیر همین آشپزخانه‌های باز (OPEN)
هستند. برداشتن دیوار آشپزخانه‌ها باعث شده هوای ناشی از پخت ‌و پز و سرخ‌
کردن مواد غذایی و گاز حاصل از سوختن گاز شهری براحتی در فضای خانه منتشر
‌شود و افراد این گازها را استنشاق ‌کنند.

تحقیقات
نشان داده است در آشپزخانه‌هایی که از هود مناسب و استاندارد استفاده
نمی‌شود، دود و بخارات حاصل از غذا به سرعت در فضای خانه منتشر شده و درست
برابر یک فرد سیگاری که روزی یک پاکت سیگار می‌کشد می‌تواند برای ریه‌ها
خطرناک باشد و ریسک ابتلا به آلرژی و آسم را در افراد خانواده افزایش دهد.
این موضوع برای سلامت جنین زنان باردار و کودکان مستعد بسیار تهدیدکننده‌تر
خواهد بود.

از سوی دیگر برخی
آشپزخانه‌های اپنی که بدون پنجره بوده و روشنایی خود را به صورت غیرمستقیم
از طریق سالن دریافت می‌کنند اغلب مکانی مرطوب و مناسب برای رشد انواع
قارچ‌هایی هستند که به دلیل نبود نور خورشید، نابودی آنها بسیار سخت و حتی
ناشدنی خواهد بود.



قبل از رانندگی این مواد غذایی را نخورید

متأسفانه دیده شده است که بسیاری از
رانندگان به خصوص آن‌‌هایی که در مسافت‌‌های دور به رانندگی می‌‌‌پردازند
در زمان احساس خواب ‌آلودگی نه تنها خودرو را متوقف نکرده بلکه با اصرار بر
ادامه رانندگی، کار بیشتری از مغز خسته خود کشیده و به این ترتیب احتمال
وقوع تصادفات شدید را افزایش می‌‌‌دهند.
 
تحقیقات نشان داده‌‌اند
گوش دادن به موسیقی، پایین کشیدن شیشه، نوشیدن یا کارهایی از این دست اثرات
بسیار ناپایدار و گذرایی بر هوشیار ماندن راننده داشته و از این رو
می‌‌‌توان آن‌‌ها را بیهوده دانست. پس بهتر است رانندگان با انجام چنین
کارهایی خود را فریب ندهند و به جای انجام این کارها حداقل 10 تا 15 دقیقه
استراحت مختصری انجام دهند.
 
وقتی مغز خسته است توان کافی برای
کنترل همه کارهای فرد را ندارد. زمانی که راننده پشت فرمان می‌‌‌نشیند باید
به امور مختلفی نظارت و کنترل داشته باشد که تمامی آن‌‌ها بر عهده مغز
است. تحقیقات علمی فراوان نشان داده‌اند مهم‌ترین تأثیر خواب ‌آلودگی بر
رانندگی افت عملکرد مغز در تصمیم ‌گیری‌‌ها است که این خود به بروز تصادفات
مختلفی منجر می‌‌‌شود. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که هیچ
کس نمی‌تواند متوجه شودحالت خواب‌آلودگی راننده دقیقاً از چه زمانی آغاز
می‌‌‌شود. از این رو این خود راننده است که باید با درک نخستین علائم
خواب‌آلودگی خودرو را در مکان امنی متوقف نماید.
 
رانندگی بعد از غذای سنگین ممنوع
پزشکان
در راهنمایی‌های خود در زمینه ارتقاء آگاهی آحاد جامعه، با اشاره به اینکه
یکی از علت‌های تصادفات خواب‌آلودگی است، معتقدند: علت اصلی خواب‌آلودگی
رانندگان به دلیل اقدام به رانندگی پس از خوردن غذا ی سنگین است.مشخص شده
است که پس از خوردن غذا، خون به سمت سیستم گوارش رفته و کمتر به سمت مغز
گردش می‌کند و این مسئله باعث خواب‌آلودگی می‌شود و باید رانندگان توجه
کنند که حدود دو ساعت بعد از صرف غذا به رانندگی اقدام کنند.
 
چه مواد غذایی راننده را خواب آلود می‌كند؟
این
مواد غذائی ضمن انکه برای ایجاد خواب راحت مناسب هستند، می‌‌توانند در
ایجاد خواب الودگی موثر باشند بنابراین توصیه می‌‌شود بعد از مصرف این مواد
غذائی مبادرت به رانندگی نگردد.
 
ماست
اگر
خواب کافی ندارید بهترین گزینه برای افزودن به رژیم غذایی ماست است. ماست
حاوی مقداری کربوهیدرات و پروتئین است که در فراهم كردن تریپتوفان برای
تولید سروتونین دخالت دارد. بنابر این با مصرف ماست و یا دوغ که فرآورده‌ی
لبنی هستند نباید بلافاصله مبادرت به رانندگی نمود.
شیر
 
یک
لیوان شیر گرم قبل خواب مکمل شام بوده و یک ماده منحصربه فرد محسوب می‌‌شود
زیرا حاوی تریپتوفان کافی است که به خواب الودگی کمک می‌‌کند.
موز
 
موز
نه تنها حاوی تریپتوفان است بلکه حاوی منیزیم، ملاتونین و سروتونین است که
همگی در ایجاد خواب موثرند. همه این موادمغذی و مواد معدنی به آرامش عضلات
بدن، آرامش شما و در نتیجه خواب خوب کمک می‌‌کنند. لذا با خوردن موز که
شرایط خواب الودگی را ایجاد می‌کند باید بلافاصله از رانندگی اجتناب و یا
رعایت احتیاط شدید را مد نظر قرار داد.

سیب زمینی
سیب
زمینی علاوه بر داشتن تریپتوفان، حاوی کربوهیدرات است، بنابراین معمولا به
كسانی كه مشکلات بی‌خوابی دارند. توصیه می‌شود مصرف چند عدد سیب‌زمینی
می‌‌تواند بدون تاثیرات جانبی، ایجاد خواب‌آلودگی نماید.توصیه اکید به
رانندگان این است که با مصرف سیب‌زمینی به مقدار زیاد، بلافاصله اقدام به
رانندگی ننمایند. مرغ یا بوقلمون مرغ یا بوقلمون هم گزینه‌‌های خوبی برای
ایجاد خواب هستند. این مواد غذائی منبع غنی تریپتوفان هستند. اگر مقداری
مرغ یا بوقلمون (یا هر محصولات ماکیان دیگری) مصرف کنید به ایجاد خواب خود
کمک کرده‌اید. پس بهتر است بعد از مصرف این دو ماده ی غذایی حداقل مدتی
استراحت کرده و سپس مبادرت به رانندگی کنید.

آرد جو دوسر
آرد
جو دوسر حاوی پروتئین و کربوهیدرات است و در نتیجه به تولید سروتونین که
در خواب خوب موثر است کمک می‌‌کند. همچنین آرد جو دوسر حاوی فیبرهای رژیمی
است که برای بدن موثر بوده و تولید وزن اضافه نمی‌کند. ولی مانند موارد
پیشین توصیه می‌شود با احتیاط و به فاصله زمانی مناسبی اقدام به رانندگی
کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top