این بیماریها با “سرگیجه” خود را نشان میدهند
دکتر بابک آزادنیا با بیان اینکه برخی بیماریهای مغزی خود را به صورت
سرگیجه نشان میدهند، تصریح کرد: در مواردی هم وجود بیماریهای گوش و قلبی –
عروقی علت وقوع سرگیجه در افراد است.
وی افزود: در صورتیکه منشأ سرگیجه بیماریهای مغزی باشد، این مساله به
صورت دائمی بوده و بیمار دچار شدت و ضعف در سرگیجه میشود. بیماریهای
مغزی، برخی تومورها که موجب درگیری عصب هشتم میشود و عفونت مخچه، مننژیت،
سکته و بیماریهای التهابی مانند ام.اس در 30 درصد از موارد خود را به صورت
سرگیجه نشان میدهند.
این متخصص بیماریهای مغز و اعصاب تصریح کرد: البته نوع سرگیجه نیز در
تشخیص علت آن بسیار مهم است؛ به طوریکه در سرگیجه واقعی بیمار احساس چرخش
اتاق را به دور سر خود دارد، اما سرگیجه کاذب به صورت سیاهی رفتن چشمها و
سبکی سر است.
وی تاکید کرد: هدف واقعی ما از سرگیجه، سرگیجه واقعی است که در آن فرد
دچار عدم تعادل و حرکت محیط به دور سر خود میشود، اما در سرگیجه کاذب
منشاء، مغزی نبوده و در بیشتر موارد علل عروقی یا خونی برای آن وجود دارد.
آزادنیا یکی از مهمترین علل سرگیجه را بیماریهای گوش دانست و اعلام
کرد: ویژگی سرگیجه در بیماریهایی که مربوط به گوش است، به صورت حملهای
بوده و همراه با تهوع و استفراغ فراوان همراه است که امکان دارد پس از
استفراغ فرد به حالت طبیعی بازگردد. از دیگر ویژگیهای سرگیجه با منشاء
بیماریهای گوش این است که با تغییر وضعیت سر هنگام بلندشدن و خوابیدن
سرگیجه تشدید میشود. سرگیجهای که مربوط به بیماریهای گوش است به مرور
زمان خفیف شده و بهبود مییابد.
آزادنیا عنوان کرد: در صورت ابتلا به سرگیجه در مرحله اول باید به متخصص
بیماریهای مغز و اعصاب مراجعه کرد تا با معاینه و گرفتن شرح حال از بیمار
علت سرگیجه را تشخیص دهد. درمان سرگیجه وابسته به علت بیماری است و در
صورتیکه منشاء آن بیماری خطرناکی نباشد از داروها به صورت درمان علامتی
استفاده میشود. از آنجا که پیش از تشنج فرد دچار سرگیجه میشود، بنابراین
بهتر است در صورت داشتن سرگیجه هرچه سریعتر به یک متخصص مغز و اعصاب
مراجعه شود.
توت فرنگی؛ قاتل سرطان
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعهسرا گفت: توت فرنگی منبع خوبی از فیبر،
ویتامینC، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدانها، املاح کلسیم، آهن و فسفر است و
این مواد مغذی، افزایش سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان را سبب
میشوند.
مریم اسدی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه گیلان،
با بیان اینکه خوردن انواع میوه و سبزیجات از جمله توت فرنگی فواید زیادی
دارد، اظهار کرد: با خوردن خوراکیهای گیاهی، خطر بیماریهای قلبی، دیابت و
سرطان کاهش مییابد. مصرف مقادیر بالای میوه و سبزیجات برای سلامت پوست،
مو، افزایش انرژی و کاهش وزن مفید است.
اسدی اضافه کرد: آنتی اکسیدانها و پتاسیمهای بالای موجود در توت فرنگی باعث کاهش خطر لختههای خون خطرناک در مغز میشوند.
وی با تاکید بر اینکه این میوه مغذی و پرفایده، فشار خون را کاهش میدهد،
یادآور شد: توت فرنگی جزء 20 میوه سرشار از آنتی اکسیدان است. توت فرنگی
همچنین پاک کننده روده و مثانه است. توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد
چربی اشباع است و کالری کمی دارد.
وی به تذکراتی در مورد مصرف توت فرنگی پرداخت و افزود: به علت تماس میوهها
با زمین، خاک و کود ممکن است آلوده شود که باید آن را شسته و سپس مصرف
کرد. برخی از افراد نسبت به توت فرنگی حساسیت دارند و ممکن است این حساسیت
به صورت استفراغ یا ناراحتیهای جلدی بروز کند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعهسرا در پایان با بیان اینکه توت فرنگی به
علت داشتن اسید سالسیلسک در بعضی از اشخاص، کبد و مثانه را تحریک کرده و
جوشهایی شبیه کهیر ایجاد میکند، اظهار کرد: کسانی که معدهای حساس دارند
یا مبتلا به بیماریهای کهیر، اگزما و آسم هستند بهتر است از خوردن توت
فرنگی پرهیز کنند.