آلبالو خشک خانگی
آلبالو خشک خانگی
روش اول : دم آلبالوها
را بگیرید و بدون شست و شو روی پارچه ای پهن کنید و به مدت 2 روز زیر نور
آفتاب قرار دهید ، پس از این مدت زمان باید با فشار دست به راحتی هسته
آلبالوها خارج شوند بدون انکه آسیبی به بافت آلبالو برسد.
پس از اینکه هسته البالوها را خارج کردید
باید آلبالوها را با آب سرد آبکشی کنید ، پس از اینکه آب اضافی آلبالوها
خارج شد انها روی سینی پهن کنید و در محیط خانه یا بیرون بگذاید تا خشک
شوند.
روش دوم :
دم آلبالوها را بگیرید سپس بشوئید ، آلبالوهای شسته شده را نمک بزنید و
روی پارچه ای در مقابل نور افتاب قرار دهید تا خشک شود ( بسته به مقدار
نرمی یا خشکی ای که دوست دارید 1-3 روز در افتاب قرار دهید ).
پس از اینکه آلبالوها خشک شدند مجدد آبکشی کنید و مقداری نمک بزنید سپس 1 ساعت در نور افتاب قرار دهید تا آماده شود.
خواص آلبالوی تازه و خشک
برای سالم ماندن قلب آلبالو سرشار از آنتی
اکسیدان های طبیعی چون آنتوسیانین، کلوروژنیک اسید، کورستین و کامپفرول می
باشد و یکی از میوه هایی است که از ظرفیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی
برخوردار می باشد. آنتوسیانین های موجود در آلبالو از چندین راه بدن را در
برابر آسیب های استرس اکسیداتیو محافظت می کنند: ۱. آنها به طور مستقیم
رادیکال های آزاد را منهدم می کنند. ۲. به DNA متصل می شوند و آن را از
تخریب اکسیداتیو حفظ می کنند. ۳. سیستم سم زدایی آنزیمی و آنزیم های آنتی
اکسیدانی را فعال می کنند. ۴. آنتی اکسیدان های موجود در آلبالو رگ های
خونی و سلول های مغزی را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.به جای
استامینوفن آلبالوی تازه و آلبالوی خشک، فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز را
محدود می کنند. این آنزیم ها مهم ترین ترکیبات در فرآیند التهاب و احساس
درد می باشند. آنزیم سیکلواکسیژناز به وسیله بسیاری از داروهای مسکن نیز
مهار می شود. در نتیجه می توان فعالیت ضددرد آلبالو را مطابق با
استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دانست. به همین علت است که آلبالونشانه
های موجود در بیماری های التهابی چون آرتریت و نقرس را کاهش می دهد. مقابله
با پوکی استخوان آلبالوخشکه، منبع مناسبی از بور است. بور بر فعالیت آنزیم
های دخیل در متابولیسم کلسیم، منیزیم و ویتامین D (که از عناصر اصلی دخیل
در ساختمان استخوان می باشند) اثرگذار است. عنصر بور در کنار کلسیم و
منیزیم موجود در آلبالوخشکه، سلامتی استخوان را تامین می کند.خوابی خوش اگر
از مشکلات بی خوابی رنج می برید و شب ها در رختخواب برای به خواب رفتن
کلنجار می روید، آلبالو را امتحان کنید. یک ساعت پیش از خواب یک مشت آلبالو
میل نمایید. ملاتونین هورمون موثر در تنظیم ساعت فیزیولوژیک بدن است که
زمان خواب و بیداری را در افراد تعیین می کند. آلبالو به دلیل دارا بودن
ملاتونین و تریپتوفان (که در بدن به ملاتونین تبدیل می شود) باعث بهبود
خواب شبانه می شود. پرکالری تر ازآلبالوی تازه ۱۰۰ گرم از آلبالوخشکه ۳۵۰
کالری انرژی دارد؛ درحالی که همان مقدار از آلبالوی به صورت تازه تنها ۶۸
کالری انرژی دارد. در حقیقت آلبالو خشکه ۵ برابر آلبالوی تازه کالری دارد؛
زیرا آلبالوی وقتی خشک می شود، مقدار فراوانی از آب خود را از دست می دهد و
مقدار رطوبت آلبالوخشکه یک دهم آلبالوی تازه است. همین مساله باعث می شود
که مقدار آلبالوخشکه در ۱۰۰ گرم بیشتر از آلبالو تازه باشد و چگالی انرژی
در حالت خشکیده بیشتر از آلبالو در حالت تازه باشد.ضد سرطان فلاوونوئیدی که
خواص ضدسرطانی قوی دارد، کورستین می باشد. آلبالو و آلبالوخشکه منبع بسیار
مناسبی از کورستین هستند. مقدار کورستین موجود در آلبالو و آلبالوخشکه
بسیار بیشتر از سایر میوه ها می باشد. فنولیک اسیدی که آمیگدالین نام دارد،
به عنوان ویتامین B۱۷ شناسایی شده است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد
آمیگدالین، اندازه تومورهای سرطانی را کاهش می دهد و از پیشرفت سرطان
جلوگیری می کند. همچنین سایر مواد موثر موجود در آلبالو، درد ناشی از
پیشرفت سرطان را تسکین می دهند. به همین علت است کهآلبالو یک میوه ضد
سرطانی قوی در نزد دانشمندان می باشد.سرشار از ویتامین علاوه بر میزان
کالری که در آلبالوخشکه بیشتر از آلبالو تازه است، سایر ریزمغذی ها هم در
آلبالوخشکه بیشتر می باشد. مثلاً محتوای فیبر موجود در آلبالوخشکه سه برابر
آلبالو تازه می باشد. کلسیم موجود در ۱۰۰ گرم آلبالوخشکه ۱۹۶ گرم است. حتی
بسیار بیشتر از کلسیم موجود در شیر و ۴ برابر کلسیم موجود در آلبالو تازه
می باشد. آهن موجود در آلبالوخشکه ۴ برابر آهن موجود در آلبالو تازه می
باشد. البته ویتامین A موجود در آلبالو تازه بسیار بیشتر از آلبالو خشک شده
می باشد.