ویتامین b16

ویتامین b16

 نام ویتامین B16، dimethylglycine یا DMG است.  با قاطعیت می توان گفت که این ویتامین برای عملکردهای مختلف بدن انسان لازم است، و به عنوان یک مکمل غذایی طبقه بندی نمی شود. از لحاظ شیمیایی، عضو گروهی از اسیدهای آمینه که شامل کولین، بتائین، سارکوزین و گلایسین است. DMG تصور می شود عملکرد سیستم سوخت و ساز بدن را نیز افزایش می دهد. احتمالا این ویتامین دارای نقش ضد انتی اکسیدانی نیز می باشد. 

ویتامین b12,ویتامین b17,ویتامین b1 300,ویتامین b11,ویتامین b12در چه غذاهایی است,ویتامین b16,ویتامین b1 b6 b12,ویتامین b10,کمبود ویتامین b12,ویتامین b2,منابع ویتامین b2,خواص ویتامین b2,قرص ویتامین b2,کمبود ویتامین b2,موارد مصرف ویتامین b2,ویتامین b21,غذاهای حاوی ویتامین b2,فواید ویتامین b2,منبع ویتامین b2,ویتامین b3,ویتامین b300,قرص ویتامین b3,منابع ویتامین b3,خواص ویتامین b3,کمبود ویتامین b3,خواص ویتامین b300,منبع ویتامین b3,قرص ویتامین b300,نام علمی ویتامین b3,ویتامین b6,ویتامین b6 و b12,ویتامین b6 b12,خواص ویتامین b6,قرص ویتامین b6,منابع ویتامین b6,فواید ویتامین b6,عوارض ویتامین b6,ویتامین b9,منابع ویتامین b9,خواص ویتامین b9,منابع غذایی ویتامین b9

ویتامین b16 نام علمی ویتامین b3 فواید ویتامین b6 ویتامین b6 و b12 خواص ویتامین b2 منابع ویتامین b6

نقش ویتامین‌های گروه B در سلامت شما

تیامین در متابولیسم کربوهیدرات‌ها، عملکرد سیستم ایمنی و نیز به عنوان کوآنزیم برخی آنزیم‌ها عمل می‌کند. کمبود آن سبب برخی حالات  نظیر ضعف، بی اشتهایی، تپش قلب، افزایش فشار خون و… می‌شود. در برخی موارد، از دست دادن حافظه کوتاه مدت و عدم تعادل در راه رفتن نیز ناشی از کمبود تیامین است. تیامین به مقدار زیاد در مخمر، جگر، غلات (کامل) و در گوشت یافت می‌شود. البته باید توجه داشت هرچه نیاز و دریافت انرژی بالا رود نیاز به دریافت تیامین هم بیشتر می‌شود. ویتامین B6 (پیریدوکسین): ویتامین B6 یا پیریدوکسین در متابولیسم اسید‌های آمینه، تنظیم گیرنده‌های هورمون‌های استروئیدی، متابولیسم هم (نقش در هموگلوبین به عنوان حامل آهن) و تولید هیستامین نقش دارد. ضعف، التهاب بدن (بخصوص در اطراف لب‌ها و دهان)، برخی ضایعات پوستی و اختلال در سیستم ایمنی از علائم مربوط به کمبود ویتامین B6 است. باید در نظر داشت با افزایش مصرف پروتئین نیاز به دریافت پیریدوکسین نیز بیشتر می‌شود. سبزیجات تازه، گوشت و غلات از منابع خوب پیریدوکسین هستند. ویتامین B2 (ریبوفلاوین): برای ریبوفلاوین می‌توان نقش‌هایی مانند متابولیسم کربوهیدرات‌ها، اسیدهای آمینه و چربی‌ها و نیز حمایت از سیستم آنتی‌اکسیدانی و نقش کوآنزیمی را برشمرد. التهاب لب‌ها، لثه و اطراف دهان و نیز اختلالات عصبی وکم خونی از عوارض مربوط به کمبود ریبوفلاوین است. ریبوفلاوین را می‌توان از مواد غذایی مانند جگر، گوشت، سبزیجات تازه، سبوس غلات و لبنیات دریافت کرد. ویتامین B3 (نیاسین): نقش‌های اختصاصی نیاسین شامل ترمیم و نگهداری ژن‌ها و DNA است، علاوه بر آن این ویتامین در متابولیسم کربوهیدرات‌ها، اسیدهای چرب و آمینواسیدها نقش دارد. عوارضی مانند ضعف عضلانی، سوءهاضمه و بیماری پلاگر که موجب ضایعات پوستی، فراموشی و اسهال می‌شود، از نشانه‌های کمبود نیاسین است. باید توجه داشت که نیاسین در آبکش کردن برنج که یکی از منابع غنی آن است  (از طریق آب دور ریخته شده) از دست می‌رود. گوشت، برخی غلات، بادام زمینی، شیر و تخم‌‌ مرغ از منابع سرشار نیاسین می‌باشند.

ویتامینی به نام B16 وجود ندارد و تخم هندوانه فاقد اثر ضد سرطانی است !

متن و پاسخ شایعه

متن شایعه

هندونه دانه هایش در تمام میوه پخش هست
اما خربزه و طالبی و بقیه ی میوه های خانواده ی melon دانه هایشان وسط یک جا جمع است.
چرا؟!
چون دانه یا از تخم طالبی و خربزه و … خاصیتی نداردو لازم نیست همراه میوه خورده شود؛
اما تخم هندوانه ویتامین B16دارد که در مابقی مواد غذایی یافت نمیشودو این ویتامین کمیاب، خاصیت اعجاب انگیز ضد سرطانی دارد.
خدا با قرار دادن تخم هندوانه بصورت نامنظم در داخل این میوه میخواست ما این تخم ها رو با شیرینی و گوارایی هندوانه میل کنیم تا هم لذت میوه ای خوش طعم رو درک کنیم هم به سرطان مبتلا نشویم.
شایعه استفاده نکردن تخم هندوانه؛ زمانی در کشورهای جهان سوم پخش شد که داروی ضد سرطان فوق العاده گرانقیمت اسرائیلی وارد بازار شد.
جالبه بدانید یهودی های اسرائیل هندوانه را با تخمش میخورند…
دقیقا به همین خاطر که در اسرائیل کسی به سرطان مبتلا نمیشود.

در آخر واقعیتی تلخ…
هیچ بیماری به نام سرطان وجود خارجی نداردبلکه کمبود ویتامین B16هست.
تخم هندوانه خام و تازه ضدسرطان و سرشار ویتامین است…..

 

پاسخ شایعه

  1. ویتامینی به نام B16 نداریم !
    ویتامینهای گروه B شامل تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین (B3)، اسید پانتوتنیک (B5)، پیریدوکسین (B6)، بیوتین (B8)، فولات (B9)  و کوبالامین (B12) می‌باشد.

 

  1. توصیه خاصی برای مصرف مغز خام تخمه هندوانه نداریم اما از بین بردن كرم های معده و روده از تاثیرات آن اعلام شده است .

 

  1. تخمه هندوانه مواد مفیدی دارد اما فاقد ویتامین می باشد ! و علی رغم دارا بودن فواید مختلف ، از نظر علمی تاثیر اختصاصی ضدسرطان برای آن ارائه نشده است .

 

  1. برخلاف ادعای شایعه نه تنها در اسرائیل سرطان وجود دارد ، بلکه بعنوان مثال در سال 2011 در رتبه یازدهم دنیا در فراوانی سرطان قرار داشته است !

بیماری سرطان وجود دارد و در آن سلولهای غیر طبیعی به صورت کنترل نشده تکثیر یافته و می توانند بافتهای مجاور را درگیر کنند یا از طریق جریان خون یا لنف به سایر نقاط بدن گسترش یابند .

*************************************************************

ام دیگرویتامینB2 ریبوفلاوین است. B2 همراه غذا وارد بدن می شود و به کمک ناقل هایی که در دیواره روده وجود دارد به خون منتقل می گردد. حتما افراد بسیاری را دیده اید  که دچارزخم در گوشه دهانباشند ، یازبانشان متورم وسرخ شده باشد و یالبهایشان ترک خورده باشد . اینها همه از علائم کمبود ویتامینB2 است. در صورتی که فردروزانه 2 لیوان شیر یا ماست مصرف کند و در طول روز غذای تهیه شده با گوشت ( گوشت قرمز، مرغ و ماهی) یا تخم مرغ مصرف نماید و از نان سبوس دار مثل نان سنگک تغذیه کند ، مطمئن باشد میزانB2 مورد نیاز بدن شما تأمین شده است.

نیاسین یا ویتامین B3 درمان کننده بیماری مهلک پلاگر است. این ویتامین در ساختمان ماده ای در بدن شرکت می کند که بسیاری از اعمال حیاتی ، سوخت و سازها و تبادلات الکترونی توسط آن صورت می گیرد. این ویتامین موجب انبساط عروق می شود و از اثرات این ویتامین کاهش کلسترول خون است. کنسرو ماهی تن دارای مقدار قابل توجهی B3 است ، همچنین این ویتامین در نان ، سیب زمینی ، ذرت، گوشت گاو و در میوه ها و سبزی ها در گیلاس ، هلو و هویج موجود است .

 ويتامين B4 یا آدنین در خوراكي هايي چون : پنير ،‌كره ، هويج ، زردآلو ، قلوه گوسفند ، سيب زميني ، اسفناج ، تخم مرغ ، گوشت و جگر گوساله ، جوانه گندم و شيرخشك چربي گرفته وجود دارد . نقش ويتامين B4 در بدن انسان آن است كه در ميان گلبولهاي سفيد خون تعادل ايجاد كند و نگهداري از نيروي بدن را به عهده داشته باشد و سلامت انسان را به عهده گيرد . ويتامين B4 آدنين به عنوان ناقل فسفر در سوخت و ساز تمام موادغذايي شركت مي‎كند.

 ویتامین “B5 که به “پانتوتنیک اسید” نیز معروف می باشد، یک ویتامین آنتی اکسیدان محلول در آب است. ویتامین B5 در بدن تبدیل به تركیبی به نام ” كوآنزیم A ” می‌شود كه وجود این ماده در بدن برای تبدیل غذا به انرژی لازم است و فقدان آن سبب نارسایی رشد و خاكستری شدن موها و كم خونی می شود. ویتامین B5 به عنوان ویتامین “ضد استرس” نیز شناخته شده است، زیرا عملكرد غده آدرنال(فوق کلیه) را تقویت كرده و بهبود می‌بخشد. ویتامین B5 برای عمل عضلات و اعصاب ضروری است و برای حفظ سلامتی سیستم ایمنی بدن، حیاتی است. این ویتامین همچنین در كاهش علایم دردناك روماتیسم مفصلی موثر است. بهترین منابع این ویتامین، مخمر آبجو(مانند ماء الشعیر)، زرده تخم مرغ ، گوشت، دل و جگر و قلوه، مرغ ، بوقلمون، شیر، بادام زمینی ، لوبیا، سویا، تخمه آفتابگردان، پنیر، نخودفرنگی، غلات و نان سبوس دار ، ذرت، گل کلم، کلم پیچ، بروکلی، گوجه فرنگی ، عدس، جوانه گندم و ماهی قزل آلا می باشند.

 ویتامینB6 نام علمی آن پریدوکسین است. B6در فعالیت های عصبی بدن مؤثر است . در بدن ما پیام رسانهای عصبی وجود دارند که انتقال دهنده پیامهای حسی و حرکتی هستند . اگرB6 وجود نداشته باشد این پیام رسانها درست عمل نمی کنند و اختلالات عصبی بروز می کند . این ویتامین در رها شدن قندهای ذخیره ای بدن مؤثر است . از این نقشB6 می توان نتیجه گرفت دریافت میزان کافیB6برای افراد ورزشکار و کسانیکه احساس ضعف شدید دارند ضروری است. عارضه کمبودB6، اختلالات عصبی است همچنین احساس ضعف و ناتوانی به دلیل تحلیل عضلات ، احساس خواب آلودگی و عوارض دیگر، قرمز و متورم شدن زبان ، ایجاد زخم در دهان و تغییر حالت در پوست بدن است. B6 درنانها و بیسکویت های سبوس دار و جوانه گندم و در محصولات گوشتی خصوصاً مرغ و ماهی و جگر همچنین در میوه ها و سیزیجات مثل موز ( غنی ازB6 و مفید برای افراد مسن) ،هویج ، گل کلم، نخود فرنگی ، آب پرتقال ،گوجه فرنگی ، سیب و در مغزها وجود دارد.

در مورد ماهيت ويتامين b7 یا بيوتين بين صاحب نظران علم تغذيه بحث است. عده‌اي آن را همان ويتامين i يا اينوزيتول مي‌دانند و عده‌اي ديگر آن را ويتامين j يا كولين مي‌دانند. بنابراين دو نظر، ما نقاط مشترك نظر اين صاحب نظران را خواهيم آورد.دو تركيب كولين و اينوزيتول داراي دو ويتامين كاهش دهندة چربي بدن هستند. خاصيت اين دو ماده كاهش دادن مقدار چربي‌ها است و بدين ترتيب از كبد و شريانها حفاظت مي‌كند. بنابراين مي‌توان اين ماده را در تمام ناراحتي هاي كاربردي با ريشة گوارشي به كار برد. اين ويتامين علاوه بر مصرف براي درمان كم‌خوني‌ها براي تسهيل در تشكيل گلبول‌هاي قرمز و نيز خاصيت ضد سمي آن كه موجب مي‌شود تا در درمان مسموميت‌هايي نظير سوختگي‌ها، زخم، شك، تتراكلروكرين، تري نيترولوئن، سرب، وجود كلسترول بيش از حد در خون و حالت‌هاي تهوع ناشي از استونمي نقش مهمي را ايفا كند در درمان بلند مدت چاقي و اضافه وزن هم تأثير بسزايي را دارد.
ویتامین B8 یا H1 نیز مثل ویتامین B6 ویتامین پوست و مو است. این عنصر از جگر و شیر استخراج می‌شود و در رشد ارگانیسم‌های مختلف حیوانی و نباتی دخالت دارد و احتمالا به‌عنوان شبه آنزیم در متابولیسم‌های مختلفی شرکت می‌کند. ویتامین B8 به همراه ویتامین B5 ویتامین‌های خاص پوست و مو هستند. بارزترین قدرت این ویتامین در حفظ و رشد مجدد مو نمودار می‌شود و تقریبا ماده‌ای بی‌رقیب در این زمینه است.فقر ویتامین B8 باعث بیماری بلیتمن می‌شود که شامل ریزش مو، ناراحتی‌های عصبی عضلانی، آسیب‌های پوستی و غیره است. کمبود ویتامین B8 در مراحل ابتدایی دارای نشانه‌هایی چون کم شدن پرزهای زبان، ناراحتی در تشخیص مزه و طعم، پریدگی رنگ و خشکی پوست می‌شود. بادام زمینی، زرده تخم‌مرغ، شکلات، قارچ، قلوه، مخمر آبجو، نخود و در مقادیر کمتر در تمام بافت‌های گیاهی و حیوانی نظیر بادام‌زمینی بوداده، گوشت گوسفند، موز، گندم، مغز گوساله، کلم و گل کلم، اسفناج، میوه‌ها، ژله، شیر، سیب‌زمینی، کاهو، سبزی‌های سبز، ذرت، مرغ، برنج، گوجه‌فرنگی و ماست از منابع دارای این ویتامین محسوب می شوند.

اسید فولیک به همراه ویتامین B12 و ویتامین C به هضم غذا و استفاده ی بدن از پروتئین و ساخت پروتئین در زمان لازم کمک می کند. اسید فولیک برای ساخت گلبول های قرمز خون و DNA نیز لازم است. اسید فولیک همچنین در رشد بافت ها کمک می کند و باعث درست عمل کردن سلول ها می شود. اسید فولیک در تکامل رشد جنین بسیار با اهمیت می باشد. رشد طناب نخاعی و مغز جنین در گرو مصرف اسید فولیک توسط مادر می باشد.اغلب زنانی که می خواهند باردار شوند و زنان باردار، باید مکمل اسید فولیک مصرف کنند. دادن این ویتامین به زنان باردار بسیار مفید است، چرا که از ناهنجاری های عصبی زمان تولد، مانند نقص لوله عصبی نوزادان(اسپینا بیفیدا) جلوگیری می کند. مکمل اسید فولیک برای کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 مفید است.

در سال 1940،  ویتامین B۱۰  کشف شد. این  ویتامین از نظر شیمیایی به عنوان اسید pteroylmonoglutamic، شناخته می شود. ویتامین B10 کمی در آب قابل حل است. حفاظت از پوستی که دائم در برابر خسارات ناشی از آلودگی هوا و خورشید قرار دارد از جمله وظایف این ویتامین است.این  ویتامین برای رفع  اثرات ضد التهابی و ضد حساسیت بسیار ضروری است. ویتامین B10 برای رنگ پوست می تواند مفید باشد. ویتامین B10 در غذاهایی نظیر: سبوس، قلوه، جگر، ملاس (شیره قند)، جوانه گندم و ماست یافت می شود.

ويتامين b11 حاوي كارنيتين است و به همين علت خاص اشتها مي‌باشد بنابراين در تمام مشكلات تغذيه‌اي كه منجر به لاغري مي‌شوند كاربرد دارد و مؤثرترين ماده طبيعي براي افزايش اشتها و وزن است. فرهنگ تغذيه‌اي قديم ما ايرانيان كه مبتني بر غذاهايي مثل آبگوشت، انواع خورشت و كباب بود حاوي منابع سرشاري از اين ويتامين هست. علاوه بر آن انواع لبنيات و بخصوص ماست كه حاوي تمام خواص لبنيات به علاوه‌ي مخمرهاي مفيد است در بارگيري اين ويتامين نقش عمده‌اي دارد از منابع ديگر اين ويتامين مي‌توان به آبجو يا ماءالشعير بدون الكل اشاره كرد كه خود حاوي تمام ويتامين‌ها است.

  B12 یا کوبال آمین  یک ویتامین حساس و مهم است.  این ویتامین موجب درمان یک نوع کم خونی خطرناک به نامپرنشیز می شود. B12 در تولید سلولهای بدن نقش دارد و نقش آن مانند اسید فولیک،شرکت در همانند سازی ژن های هسته سلول است . تکثیر سلولی در دستگاه گوارش، مغز استخوان و بافت عصب با کمکB12 صورت می گیرد. B12 در مغز استخوان موجب تولید سلول های خونی می گردد. B12 در بافت عصبی نقش تولید سلولهای رشته های عصبی را عهده دار است. B12 در دستگاه گوارش به تولید سلولهای مخاطی دیواره کمک می کند.  کمبودB12 در افرادی که رژیم گیاهی صرف دارند و شیر و تخم مرغ نمی خورند ، بروز می کند زیرا B12  فقط درمنابع غذایی حیوانی یعنی گوشت و فرآورده های حیوانی مثل شیر و تخم مرغ موجود است. 

 ویتامین B13 یا اسید اوروتیک در رابطه با سنگ‌های کلیوی که از اورات ساخته شده باشد به کار می‌رود. جذب این ویتامین از طریق معده و روده انجام می‌گیرد. اسید اوروتیک در درمان ریشه‌ای نقرس و روماتیسم‌های نقرسی بکار می‌رود. به عبارت دیگر، از آن به‌عنوان تجزیه‌کننده مقدار اضافه اورات‌هایی که در مفاصل و کلیه‌ها انباشته شده استفاده می‌شود. بدین ترتیب ویتامین B13 پیشگیری‌کننده تمام بیماری‌هایی است که با افزایش مقدار اسید اوریک خون در رابطه هستند. علاوه بر آن، این عنصر مقدار کلسترول خون را نیز کاهش می‌دهد. از این ویتامین می‌توان به‌عنوان تسهیل‌کننده متابولیسم چربی‌ها و محافظ کبد یاد کرد. این ویتامین دارای دو اثر سودمند است: پایین آوردن مقدار اسید اوریک خون (اوروتوریک). حفاظت از فلور روده‌ای (اولترافلور). موارد مصرف خواص اصلی ثابت شده این ویتامین کاهش چربی بدن، محافظت از کبد، کاهش‌دهنده اسید اوریک خون، متوقف‌کننده سنتز اسید اوریک و کاهش‌دهنده کلسترول خون است. خاصیتی که باید مورد توجه قرار گیرد افزایش‌دهنده ترشح صفراست. مکانیسم‌های اصلی تاثیرگذاری، واسطه طبیعی بیوسنتز بنیان‌های پیریمیدیک است.این ویتامین با ایفای نقش آنزیم در بیوسنتز پروتئین‌های هپاتیک شرکت می‌کند و از نفوذ چربی‌ها در کبد جلوگیری به عمل می‌آورد. مقدار پلاسماتیک تری‌گلیسیریدها، کلسترول، بتاوپربتای لیپوپروتئین‌ها را کاهش می‌دهد.

ويتامين B14 نام ديگر اين ويتامين اكسانتوپترين مي‌باشد. اين عنصر هنوز به صورت جهاني پذيرفته نشده است. اطلاعات كمي در مورد آن وجود دارد و دانشمندان احتمال مي‌دهند كه خاصيت ضد توموري داشته باشد. اين عنصر تا كنون تنها در بال پروانه و برخي حشرات و نيز پوستة آهكي تن خرچنگ به ميزان بسيار كم شناسايي شده است.

ويتامين b15 یا اسيد پانگاميك: اين ويتامين ضد خستگي بوده و بيشتر ورزشكاران از آن استفاده مي‌كنند. ويتامين b15 در هستة زردآلو، پوستة سطحي برنج، مخمر آبجو، خون گوساله و جگر اسب يافت مي‌شود. اين ويتامين را به عنوان يكي از عوامل كاهش چربي بدن مشخص کرده اند.

ويتامين B17 در سيب، گيلاس، آلبالو، هلو که در چين يك نوشيدني است و طعم مايل به تلخ دارد و از هسته هلو ساخته مي‎شود. گفته شده است كه ويتامين B17 از سرطان جلوگيري مي‎كند و بدن را در برابر سرطان مقاوم مي‎نمايد.

 در رابطه با ویتامین های ۱۸ تا ۲۱ اطلاعات کمی یافت شد.

ویتامین B22 – که اغلب به عنوان یک عنصر استخراج شده از عصاره آلوئه ورا معروف است، اما در بسیاری از غذاها دیگر نیز ادعا کرد. ویتامین B22  برای سلامتی و برای سلولهای زنده و همچنین برای حمل و نقل  اسیدهای چرب بسیار ضروری و مفید است این ویتامین در مواد زیر یافت می شود: مخمر-آلوئه ورا- کدو تنبل – آفتابگردان – کنجد – حبوبات- مارچوبه – سبز چغندر – انواع کلم بروکلی و بروکسل – خربزه – موز ذرت – ارن – گندم سیاه و سیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top