طرز تهیه سیر ترشی با شیره خرما

آشنایی با روش تهیه ترشی خرما

زندگی > تغذیه – برای درست کردن ترشی خرما، برخلاف دیگر ترشی‌ها نیازی به سرکه نیست؛ بنابراین اگر از جمله افرادی هستید که به سرکه حساسیت دارید، می‌توانید همراه با غذایتان از ترشی خرما استفاده کنید.

مزیت دیگر این ترشی نیز سرعت آماده‌سازی آن است؛ این ترشی نه‌تنها سریع درست می‌شود بلکه به سرعت نیز جا می‌افتد.

مواد لازم:

– خرما، یک کیلوگرم (هسته‌های آنها را جدا کنید)

– سماق کوبیده شده، نیم کیلوگرم

– تمبر هندی جوشیده، نیم کیلوگرم

– آب لیموترش، یک لیوان

– دارچین ساییده شده، یک قاشق سوپ‌خوری سرخالی [دارچین، دشمن قند خون]

– مغز گردوی خردشده، 100 گرم (در صورت تمایل) [آشنایی با خواص گردو]

– دانه انار، 50 گرم (در صورت تمایل) [آشنایی با خواص انار]

– نمک و فلفل، به میزان لازم

طرز تهیه:

1 – دو سه لیوان آب را در کاسه‌ای بریزید و سماق را به آن اضافه کنید تا خیس بخورد. مدت زمان لازم برای خیساندن سماق 2 ساعت است.

پس از آن مخلوط سماق و آب را از صافی عبور دهید و آب آن را به ظرف دیگری منتقل کنید. تمبر هندی را نیز در یکی دو لیوان آب خیس کنید و بگذارید حدود 24ساعت بماند.

پس از این مدت، آن را نیز صاف کنید. حالا آب تمبر هندی و آب سماق را در کاسه فلزی گودی با هم مخلوط کنید، سپس آب لیموترش را به آن اضافه کنید.

2 – ترکیب این 3 مایع را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا چند جوش بزند. پس از آن، اجاق را خاموش کرده و مخلوط را کناری بگذارید تا سرد شود.

در این فاصله خرماهای هسته گرفته را چرخ کرده یا در دستگاه خردکن له کنید؛ سپس آن را به مخلوط این آب‌ها (آب سماق، تمبر هندی و لیمو ترش) اضافه کنید.

نکته: برای اینکه ترشی خرما کاملا جا بیفتد، مخلوط نهایی را دوباره روی شعله اجاق گاز قرار دهید و اجازه بدهید 2 دقیقه حرارت ببیند. در طول این مدت، مرتب مواد را هم بزنید تا مخلوط یکدست شود و ترشی جا بیفتد.

در پایان گردو و دانه‌های انار را نیز اضافه کنید و پس از مخلوط کردن با خرما، ترشی را نوش جان کنید.

ترشی سیر:

23092014405.jpg

23092014407.jpg

آیا تا به حال تعریف ترشی سیر هفت ساله را شنیده اید.آیا تا به حال از آن ترشی خورده اید.

من خودم ترشی هفت ساله و شاید سیر ترشی ده ساله هم خوردم.قضیه این چنین بود که قبل

از اینکه به خارج از ایران بیام برای زندگی مادرم یک مقدار سیر برای ترشی انداخت.بعد از سالیان

سال که رفتم ایران مادرم از اون برام آورد و واقعا مثل کره شده بود .اصلا فکر نمی کردی این همون

سیر هستش و به اون خوشمزگی شده . پس قسمت شد و من هم ترشی سیر جا افتاده و چند

ساله خوردم.همون موقع یک فکر به سرم رسید.و چون فصل سیر تازه بودش به مادرم گفتم که یک

مقدار برام سیر تازه بگیره و مادرم هم برام نزدیک پنج کیلویی خرید و با مهارت خاصی طوری که از

ریشه جدا نشه یک پوست از آن جدا کرد.من هم همه را خیلی آرام و مرتب داخل یک قابلمه چیدم

و مقداری آب و سرکه را با هم مخلوط کردم و روی آنها ریختم و شعله را روشن و حدود ۴۵ دقیقه

گذاشتم آرام آرام برای خودش جوشید تا کاملا نرم شد.البته نه له بشه.بعد زیر شعله را خاموش

کردم .و کمی که خنک شد.داخل ظرف مناسبش چیدم.حدود یک کیلو شیره خرما داشتم با حدود

دوکیلو سرکه جوشاندم.مقداری نمک هم بهش اضافه کردم و همونطور گرم روی سیرها ریختم و

درب ظرف را بسته تا یک هفته ثابت نگه داشتم بعد از یک هفته که درب آن را باز کردم.هیچ کس

باور نمی کرد که این سیر سیر چند روزه هستش و همه فکر می کردند که از سیرهای چند ساله

مامان هستش.جای همگی خالی واقعا عالی طوری که مثل کره توی دهان آب می شد.تازه با

این ابتکار نتیجه می گیرم که در اکثر مغازه ها وقتی میگن سیر چند ساله و اگه تموم کرده باشند

چند روز بعد برات مهیا می کنند از همین روش استفاده میشه و فکر می کنم چندین ساله بودنش

زیاد صحت نداره.البته خودشون می دانند و خدای خودشان.

طرز تهیه سیر ترشی با شیره خرما:

رب انار 1 لیوان

شیره خرما 1 لیوان

سرکه به اندازه ی روی سیرها

قارا به اندازه 2 قوطی کبریت

تمر هندی 1 بسته شیره گرقته با سرکه

نمک 1 ق غ

سیر 5 کیلو حبه حبه کرده ولی پوست آنها گرفته نشود

خرما نیم کیلو هسته گرفته

شکر 2 لیوان

تمام مواد رو در قابلمه می زاریم و روی آنها سرکه می ریزیم تا روی مواد رو بپوشاند. روی حرارت گذاشته و 1 ساعت باید روی حرارت باشد. شعله را خاموش کرده و 1 روز در قابلمه می زاریم بمونه و بعد از 1 روز در بشکه یا حالا ظرف در دار می زاریم.

کودک من

*********************************************************************

Heart سیر ترشی

Heartسیر ترشی به سبک سحرناز

سیر پاکشده(پوست نازک کنده نشود)
سرکه انگور
شیره ی انگور
نمک

سیرها را در ظرف میریزیم
و شیره را با سرکه و نمک مخلوط کرده روی آنها میریزیم و درب آن را میبندیم
بهترین مدت برای آماده شدن این ترشی یک سال است
ولی هفت ساله بی نظیر میشه…

شیره کمک میکنه زود تر برسه و طعم فوق العاده ای به خودش بگیره

شمالی ها سبزی معطر هم میریزند
ولی بستگی به ذائقه دارد
من توصیه نمیکنم

نسبت شیره به سرکه باید طوری باشد که شیره سرکه را کمی غلیظ کند.

***************************************************
دسته بندی : ترشی
   طرز تهیه سیر ترشی فوری یک روزه

مواد لازم:

سیر                                               1 کیلو

شیره خرما                                      5 قاشق غذاخوری

نمک                                              2 قاشق غذاخوری

سرکه                                            به میزانی که روی سیر ها را بپوشاند


نکته: سیر ترشی رو می تونین با پوست و یا بی پوست درست کنین، که من اینجا بی پوست درست کردم.

طرز تهیه:

ابتدا سیرها رو کاملا پوست گرفته و تمیز شسته و میذاریم آبشون خشک شه (اگر هم بصورت بوته ای درست میکنین، بوته ها رو تمیز بشورین ). بعد سیرها رو داخل قابلمه می ریزیم و روی اونها رو با سرکه می پوشونیم و نمک و شیره خرما رو هم بهشون اضافه کرده و خوب هم می زنیم وسپس بمدت 4 تا 5 دقیقه روی شعله میزاریم تا بجوشن. بعد از 5 دقیقه زیر گاز رو خاموش کرده و می زاریم ترشی سرد شه. سرد که شد داخل شیشه می ریزیم.

این ترشی خوشمزه روز بعد آماده خوردنه.

                                                         “به همین سادگی”

********************************************************************

 مواد لازم:

سیر : به مقدار نیاز
سرکه بالزامیک یا قرمز: به قدری که روی سیرها پوشیده شود” اگر میخواهید سیرهاتون رنگش مثل سیرهای 7 ساله سیاه بشه از سرکه بالزامیک استفاده کنید ”
شکرقهوه ای” اگر ندارید شیره خرما ” : 1 قاشق غذا خوری

برگهای  اضافی سیرهارو تا اونجا که میتونید تمیز کنید.
سیرهاتون رو همراه شکرقهوه ای یا شیره خرما توی قابلمه بریزید و روشون  سرکه بریزید به قدری که سیرها پوشیده بشن و بعد بزارید روی حرارت بجوشونیدشون اما زیاد  نباید سیرها  بپزن و له بشن  یکی از حبه ها رو چک کنید اگر دیدید کمی نرم شده بود از روی حرارت بردارید
میتونید از 2-3 قاشق تمر هندی له شده هم استفاده کنید داخل سرکه ,هم ترشیتون خوشمزه میشه و هم رنگش تیره میشه

سیرها رو بعد از سرد شدن در داخل شیشه مورد نظر بریزید و روشون سرکه  بالزامیک بریزید . همون سرکه جوشیده رو بریزید اگر کم بود سرکه جدید بیشتری روی سیرها اضافه کنید

و درش رو محکم ببندید سیر  ترشی 7 ساله شما بعد از 1 ماه حاضر است.
این سیر ترشی من رو هر کی بخوره میگه 10-12 ساله هست مثل قند شده شیرین تو دهن اب میشه  ببینید من چه پزی میدم باهاشون 😀


* اگر سرکه بالزامیک ندارید میتونید از سرکه قرمز + یک یا دوقاشق غذاخوری تمرهندی شیرین استفاده کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top