تزیین تیرامیسو

عکس های بسیار زیبا از انواع تزیین تیرامیسوی (جذاب)

 

مدتهاست که به درخواست خیلی از مخاطبانمون میخواستم طرز تهیه و تزیین تیرامیسو رو بذارم ولی متاسفانه فرصتش پیش نمیومد. این مدت که شکلات فرمی رو گذاشتم، سیل درخواست های تیرامیسو و گاناش بیشتر شد. که امروز تیرامیسو رو براتون میذارم و انشاالله در مطالب آینده گاناش و تزیین کیک با شکلات رو هم قرار میدم.

تیرامیسو

تیرامیسو

تیرامیسو یک دسر قدیمی ایتالیایی هست که خیلی هم پر طرفداره و مخصوصا چند سالیه که در ایران هم خیلی پر طرفدار شده و خیلی ها دوسش دارن. این دسر خیلی خیلی خوشمزه و عالی از ترکیب بیسکوییت هایی به اسم لیدی فینگر و یا کیک با نوعی کرم خاص که هم با تخم مرغ و پنیر و هم با خامه و پنیره درست میشه. در این مطلب طرز تهیه تیرامیسو با لیدی فینگر رو میذارم.

مواد لازم برای تهیه دسر تیرامیسو

  • تخم مرغ پنج عدد
  • خامه فرم گرفته دو لیوان
  • پنیر ماسکار پونه یک بسته
  • شکر یک تا دو قاشق غذا خوری
  • وانیل نصف قاشق چایخوری
  • قهوه یک لیوان دم کرده غلیظ
  • پودر کاکائو به مقدار لازم

بیسکوییت لیدی فینگر و خامه فرم گرفته برای تیرامیسو

دوستای گلم بیسکوییت لیدی فینگر رو میشه به شکل بسته ای از سوپر مارکت های بزرگ و یا شکلات فروشی ها تهیه کنید. بافت و دستور درست کردنش هم مثل شیرینی لطیفه اس. انشاالله در آینده مطلبش رو هم قرار میدم. خامه فرم گرفته هم متاسفانه هنوز روی سایت نذاشتم. سه چهار روش متفاوت از هم داره که انشالله اگر فرصت بشه بعدا توضیح میدم.

لیدی فینگر

لیدی فینگر

لیدی فینگر

لیدی فینگر

طرز تهیه تیرامیسو یک دسر عالی و خوشمزه

کرم تیرامیسو رو دو سه مدل مختلف درست میکنن. اصل ایتالیاییش اصلا خامه فرم گرفته نمیخواد و به این صورته که سفیده رو جدا با همزن اونقدر میزنن که پف کنه و کشدار بشه. ، زرده رو هم با وانیل و شکر اونقدر میزنن تا کرم رنگ بشه و غلیظ. بعد ماسکارپونه رو اضافه میکنن و وقتی کاملا مخلوط شد با سفیده مخلوط میکنن و به یک طرف به آرامی هم میزنن. همین میشد کرم تیرامیسو و با لیدی فینگر ترکیب میشده.

آموزش مرحله به مرحله کرم تیرامیسو با عکس

مدلی که میخوام توی این مطلب توضیح بدم خامه فرم گرفته هم داره و در اکثر جاها معمولا تیرامیسو به این شکل درست میشه و البته خوشمزه تر هم هست. به این صورته که فقط به زرده تخم مرغ احتیاجه. پس سفیده ها رو کاملا از زرده ها جدا میکنیم و در ظرفی میریزیم.

 

زرده تخم مرغ برای کرم تیرامیسو
زرده تخم مرغ برای کرم تیرامیسو
بن ماری کردن

بن ماری کردن

ظرفی که توش زرده ها رو گذاشتیم به صورت بن ماری (ظرفی از آب روی حرارت بذارید و ظرف حاوی زرده ها رو روی بخار اون قرار بدید. از بخار کتری هم میتونید استفاده کنید.) روی حرارت قرار میدیم. تا کمی پخته بشه و به صورت خام مصرف نشه.

 

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

شکر و وانیل رو به زرده که روی حرارت غیر مستقیمه اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. اونقدر که به رنگ کرم روشن در بیاد.

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

وقتی که غلظت و رنگش به این حد رسید از روی حرارت بر میداریم. کمی که خنک شد ماسکارپونه رو بهش اضافه میکنیم.

دوستای گلم پنیر ماسکار پونه پنیریه که طعمش مثل خامه صبحانه اس و به سفتیه پنیره. یعنی پنیریه که اصلا شور نیست. به همین دلیل هم در تیرامیسو استفاده میشه و در واقع غلظت کرم تیرامیسو رو پنیر ماسکار پونه تا مین میکنه. در ایران هم شرکت کاله میزنه و در اکثر سوپر مارکت ها پیدا میشه.

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

کرم بدست اومده از ترکیب زرده و شکر و ماسکارپونه رو با خامه فرم گرفته ای که تهیه کردیم مخلوط میکنیم.

خامه فرم گرفته برای کرم تیرامیسو

خامه فرم گرفته برای کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

طرز تهیه کرم تیرامیسو

اینم از کرم تیرامیسو.

چیدن لیدی فینگر و درست کردن مرحله به مرحله تیرامیسو با عکس

چیدن لیدی فینگر در ظرف برای تیرامیسو

چیدن لیدی فینگر در ظرف برای تیرامیسو

بعد از کرم میرسیم به چیدن لیدی فینگر ها. برای تیرامیسو هم میشه ظرفی مثل این شکل استفاده کنید و موقع سرو هم از همین ظرف مستقیم سرو بشه. هم میشه در ظرف های کوچک به صورت تک نفره سرو کرد و هم میشه قالبی، در قالب های کیک قرار داد و موقع سرو مثل کیک در ظرفی باز کشید.

چیدن لیدی فینگر در ظرف برای تیرامیسو

چیدن لیدی فینگر در ظرف برای تیرامیسو

لیدی فینگر ها رو باید در قهوه ای که دم کردیم بخیسونیم. ولی نباید انقدری باشه که بیسکوییت ها قهوه رو کاملا به خودشون جذب کنن. چون در این صورت در تیرامیسو به شکل خمیر در میاد و حس خوبی منتقل نمیکنه. فقط در حدی که روشون نمناک بشه باید مرطوبشون کرد. این کار رو میشه با برس هم انجام داد یا اینکه مثل شکل بعد از اینکه توی ظرف چیدیم روی لیدی فینگر ها بریزیم. حسن این مدل اینه که فقط یکطرفش نمناک میشه و دیگه بیسکوییت ها له و خمیری نمیشن. البته اگر لیدی فینگر ها خونگی باشه و خوتون درست کرده باشید خیلی زود نرم میشه و باید دقت بیشتری کرد.

ریختن قهوه روی لیدی فینگر برای تیرامیسو

ریختن قهوه روی لیدی فینگر برای تیرامیسو

بعد از اینکه با قهوه بیسکوییت های لیدی فینگر رو مرطوب کردیم و چیدیم، کرمی رو که آماده کرده بودیم روش میریزیم و کاملا پهنش میکنیم. به طوری که تمام سطح بیسکوییت ها رو بگیره.

ریختن کرم برای تهیه تیرامیسو

ریختن کرم برای تهیه تیرامیسو

بعد ردیف بعدی رو میچینیم و و بعد از مرطوب کردن با قهوه باز کرم رو روش میریزیم و پهن میکنیم.

چیدن لیدی فینگر در ظرف برای تیرامیسو

چیدن لیدی فینگر در ظرف برای تیرامیسو

ریختن کرم برای تیرامیسو

ریختن کرم برای تیرامیسو

روی ظرف رو سلیفون میکشیم و 24 ساعت در یخچال میذاریم تا کاملا خودش رو بگیره. میشه زود تر هم سروش کرد، خوشمزه هم هست ولی ممکنه  اونقدری که باید سفت نشه.

ریختن کاکائو روی تیرامیسو

ریختن کاکائو روی تیرامیسو

موقع سرو هم روش پودر کاکائو میریزیم. از شکلات رنده شده هم میتونیم برای تزیینش استفاده کنیم.

تیرامیسو

تیرامیسو

انواع تزیین و سرو تیرامیسو

تیرامیسو

تیرامیسو

تیرامیسو در ظرف

تیرامیسو در ظرف

تیرامیسو با کیک

تیرامیسو با کیک

دسر ایتالیایی تیرامیسو

دسر ایتالیایی تیرامیسو

اینم یه دسر خوشمزه و تقریبا آسون ایتالیایی که همه بلا استثنا دوست خواهند داشت.

 

**************************************************************

خيلي دوست داشتم به مناسبت تولد خانم كوچولوي عزيزم “ياس” يه كيك درست كنم و بفرستم واسه پريس جون. ولي با توجه به مسافت و دوري مكانهاي زندگي ما تقريبا كار غير ممكني بود. كلي روش فكر كردم و آخرش رسيدم به اين.

با خودم گفتم كيك رو توي ظرف درست ميكنم كه دردار هم باشه و اينقدر مقاوم باشه كه تحمل راه دور رو داشته باشه. تا اينجاش نصف مشكل حل شده بود.

تصميمم در مورد تزئين كيك هم آخرش اين شد كه از همون ابداع زيبايي كه در مورد كيك با پنجره هاي رنگي براي مرواريد جون انجام داده بودم استفاده كنم. كيكها با اين تزئين واقعا شيك و چشمنواز ميشن و چون برگرفته از فرهنگ ايراني ماست كيكمون اصالت خاصي پيدا ميكنه.

و البته بعدشم براي اينكه كيكم از اصالت ايرانيش خارج بشه (!!!) تصميم گرفتم ايتالياييش كنم و تيراميسو درست كردم. ولي از شوخي گذشته چون تيراميسو طعم دلنشيني داره و خيلي هم كم شيرينه براي پريس جون كه شيريني زياد دوست نداره بهترين گزينه بود.

در اين كيك من از پنجره هاي رنگي زيباي باغ دولت آباد الهام گرفته بودم. اينبار طرحي كه انتخاب كردم الهام گرفته از يكي از اُرسي هاي ارگ كريمخاني  هستش كه پنجره هاي رنگي بسيار زيبايي داره.

مطابق دستور تيراميسو رو درست ميكنيم. با اين دستور و يا اين دستور.

من از ظرف با مارك frigoverre استفاده كردم كه ميتونيد در بازار به راحتي پيداش كنيد.

سطح تيراميسو رو صاف ميكنيم. دقت كنيد دو سانت يا بيشتر جا براي تزئين بذاريد. بعد ديگه مطابق دستور طرح رو با شكلات اجرا ميكنيم. من اينبار از شكلات با درصد پايين استفاده كردم كه به اون رنگ چوبي كه ميخواستم برسم.

مطابق دستور ژل رو درست ميكنيم.

طرح رو جلومون قرار ميديم. حالا پرينت شده يا روي لپ تاپ يا روي موبايل.

و ژلهاي با رنگهاي مختلف رو مطابق با الگو در حفره هاي شكلاتي با قيف پايپ ميكنيم.

چون قبلا مفصل توضيح دادم ديگه نيازي نميبينم نكات رو تكرار كنم. لطفا با دقت مطالعه بفرماييد.

فقط يه نكته داره كه واجبه قيد كنم:

چون ژلي كه در خانه درست ميكنيم طعمي ترش داره تا اونجايي كه براتون امكان داره اين لايه رنگي رو نازك بگيريد كه طعم تيراميسو رو تحت الشعاع قرار نده.

ديگه درش رو بستم و چون به خوبي درش كيپ ميشه و خيلي محكمه با موفقيت فرستادمش براي پريس جون. يكي از دلايل اصلي من براي انتخاب تيراميسو اين بود كه من آدميم كه به تازه بودن كيك و شيريني اعتقاد خاصي دارم و وسواس به خرج ميدم و به نظرم كيك فقط تازه اش خوشمزه است و كيك “يك روز مونده” رو نميخورم. ولي تيراميسو معمولا فرداش و وقتي كه جاميافته خوشمزه تره. اين بود كه نتيجه چند ماه بالا پايين كردن ايده ها شد اين. و شكر خدا موفقيت آميز هم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top