مسقطی لاری

تاریخچه

لار ۱۳۴۰

همانگونه که از نام این شیرینی پیداست، متعلق به سرزمین مسقط است که در حدود یکصد سال پیش توسط حاج محمد قناد به لار آورده شده و از آن زمان تا کنون نسل اندر نسل خاندان قنادی پاسدار این ارمغان گرانبها که خود به نوعی شناسنامه و هویت لارستان است، بوده اند. با وجود پیشرفت هایی که در زمینه پخت شیرینی حاصل شده، کماکان قنادی توکل لارستان به جهت حفظ کیفیت و طعم واقعی به صورت دست ساز و سنتی حلوا مسقطی تولید می نماید. در حال حاضر قنادی توکل لارستان هیچ شعبه ای نداشته و نام های مشابه با پسوند یا پیشوند هیچگونه ارتباطی با مجموعه قنادی توکل لارستان ندارند. از حسن انتخاب شما سپاسگذاریم

حلوا مسقطی لاری نوعی شیرینی محلی خوش طعم و خوش بویی است که
سوغات لارستان می باشد. لارستان شهرستانی است در جنوب استان فارس که در 220 کیلومتری خلیج فارس واقع است. سابقه حضور مسقطی در لارستان به بیش از نیم قرن می رسد و همان طور که از نامش بر می آید از کشور عمان و پایتخت آن یعنی مسقط، توسط تجارت پیشگان لارستانی وارد این شهر شده است. لارستانی ها با تغییر فرمول و نوع پخت مسقطی، آن را با طبع و ذائقه ایرانی سازگار و به محصولی دلنشین و غنی برای خانواده های ایرانی تبدیل کرده اند.ترکیبات اصلی مسقطی لاری شامل نشاسته، شکر، زعفران، هل و گلاب است که ترکیب مغزهای خوراکی مختلف با آن، سلایق متنوعی را به خود جلب نموده است.
 
معروف ترين سوغاتي و شيريني شهرِ لار حلوايي است كه مسقطي ناميده مي شود . اين حلوا ، همان طور كه از نام آن بر مي آيد ، منسوب به مسقط ، يكي از شهرهاي قديمي عمّان است ، كه تجُّار لارستاني در رفت و آمدهاي تجاري به مسقط طرز پخت آن را فراگرفته اند قريبِ 150 سال است كه اين حلوا بهترين سوغاتي لار محسوب مي شود مسقطي تركيبي از آرد ، شكر، نشاسته ، روغن، مغز پسته و رنگ هاي گياهي است و بسيار خوشمزه و مقوّي است . اكنون يكي از كالاهاي صادراتي اين شهر است ودر بسته بنديهاي مختلف و زيبا به مشتريان عرضه مي شود

بهترین و خوشمزه ترین صادرات لار حلوای مسقطی است.در سالهای اخیر در شهر های دیگر جنوب ایران نیز مسقطی تهیه کرده اند ، اما هنوز موفق به ساخت حلویی به کیفیت حلوی مسقطی لار نشده اند.این حلوی از شکر ، نشاسته ، روغن ، گلاب ، زعفران ، هل و خلال پسته و بادام ساخته می شود.ابتدا شکر و آب را می جوشانند تا به صورت شیره در آید. بعد نیمی از شیره شکر را با نشاسته مخلوط می کنند و به هم میزنند تا سفت شود و در همان حال به تدریج روغن وبقیه شیره ی شکر را به آن اضافه می کنند. هم زدن این مخلوط تا شکل گرفتن کامل مسقطی ادامه می یابد و پیش از عمل آمدن حلوا مقداری هل ، زعفران وخلال بادام و پسته به آن می افزایندو پس از عمل آمدن آن را در سینی بزرگی می ریزند تا سرد شود. بعد از سرد شدن در قالبهای مخصوص و گوناگون ومتنوع می ریزند و در دیگر شهرهای مناطق ایران صادر می کنند.

حلوای مقراضی یا مسقطی لاری
مواد لازم:
نشاسته 1 لیوان
شکر 2 لیوان
آب 6 لیوان
گلاب 1 لیوان
خلال بادام 1 لیوان
روغن مایع حدود نصف تا سه چهارم لیوان
هل 5 تا 6 دانه ساییده شده
زعفران حدود 1 گرم
 
طرز تهیه:
نشاسته و شکر و آب و گلاب را با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتبا باید بهمش بزنیم که ته نگیرد.
من معمولا توی پلو پز درست می کنم که نخوام چند ساعت سر پا بایستم. پلوپز برقی رو روی زمین می ذارم و راحت میشینم و هی بهم میزنم…
بعد از حدود 1 تا 5/1 ساعت کمی غلیظ می شود.
باز هم تاکید می کنم حرارت باید خیلی کم باشه .در این مرحله زعفران را که با مقدار کمی آب دم کرده ایم و هل را اضافه می کنیم.
باز هم حدود 1 ساعت بهم می زنیم و بعد خلال بادام را اضافه می کنیم.
>
و ازاینجا به بعد روغن را قاشق قاشق اضافه می کنیم یعنی 1 قاشق روغن می ریزیم و حلوا را بهم میزنیم تا روغن جذب حلوا شود و بعد قاشق بعدی را می ریزیم.
اصلا عجله نکنید پختن این حلوا حدود 3 تا5/3 ساعت طول می کشه ولی ارزشش رو داره.کم کم حلوا از ظرف جدا می شه و در این مرحله یعنی زمانی که حلوا کاملا از ظرف جدا شد حلوا آماده شده و باید با سرعت عمل قبل از سرد شدن حلوا را در دیس ریخت و روشو با پشت قاشق صاف کرد قطزش باید حدود 1 سانت باشه کمی که خنک شد با چاقو برش های لوزی یا هر شکلی که دوست داشتید می زنید.
***************************************************************************************************

پخت حلوا مسقطی لاری+تصاویر

حلوا مسقطی لار از خوشمزه‌ترین سوغاتی‌های استان فارس است و قریب به ۱۵۰ سال است که این حلوا بهترین سوغاتی لار محسوب می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از لادستان از خوشمزه‌ترین سوغاتی‌های استان فارس، حلوا مسقطی لار است که نوعی شیرینی محلی خوش طعم و خوش بویی است که سوغات لارستان می‌باشد.

این حلوا، همان طور که از نام آن بر می‌آید، منسوب به مسقط، یکی از شهرهای قدیمی عمّان است، که تجُّار لارستانی در رفت و آمدهای تجاری به مسقط طرز پخت آن را فراگرفته اند. قریب به ۱۵۰ سال است که این حلوا بهترین سوغاتی لار محسوب می‌شود.

مسقطی ترکیبی از آرد، شکر، نشاسته، روغن، مغز پسته و رنگ‌های گیاهی است و بسیار خوشمزه و مقوّی است. اکنون یکی از کالاهای صادراتی این شهر است و در بسته‌بندی‌های مختلف و زیبا به مشتریان عرضه می‌شود.

طرز تهیه:

این حلوی از شکر، نشاسته، روغن، گلاب، زعفران، هل و خلال پسته و بادام ساخته می‌شود. ابتدا شکر و آب را می‌جوشانند تا به صورت شیره در آید. بعد نیمی از شیره شکر را با نشاسته مخلوط می‌کنند و به هم می‌زنند تا سفت شود و در همان حال به تدریج روغن و بقیه شیره‌ی شکر را به آن اضافه می‌کنند. هم زدن این مخلوط تا شکل گرفتن کامل مسقطی ادامه می‌یابد و پیش از عمل آمدن حلوا مقداری هل، زعفران و خلال بادام و پسته به آن می‌افزایند و پس از عمل آمدن، آن را در سینی بزرگی می‌ریزند تا سرد شود. بعد از سرد شدن در قالب‌های مخصوص و متنوع می‌ریزند و به دیگر شهرها و مناطق ایران صادر می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top