تاریخچه
لار ۱۳۴۰
همانگونه که از نام این شیرینی پیداست، متعلق به سرزمین مسقط است که در حدود یکصد سال پیش توسط حاج محمد قناد به لار آورده شده و از آن زمان تا کنون نسل اندر نسل خاندان قنادی پاسدار این ارمغان گرانبها که خود به نوعی شناسنامه و هویت لارستان است، بوده اند. با وجود پیشرفت هایی که در زمینه پخت شیرینی حاصل شده، کماکان قنادی توکل لارستان به جهت حفظ کیفیت و طعم واقعی به صورت دست ساز و سنتی حلوا مسقطی تولید می نماید. در حال حاضر قنادی توکل لارستان هیچ شعبه ای نداشته و نام های مشابه با پسوند یا پیشوند هیچگونه ارتباطی با مجموعه قنادی توکل لارستان ندارند. از حسن انتخاب شما سپاسگذاریم
بهترین و خوشمزه ترین صادرات لار حلوای مسقطی است.در سالهای اخیر در شهر های دیگر جنوب ایران نیز مسقطی تهیه کرده اند ، اما هنوز موفق به ساخت حلویی به کیفیت حلوی مسقطی لار نشده اند.این حلوی از شکر ، نشاسته ، روغن ، گلاب ، زعفران ، هل و خلال پسته و بادام ساخته می شود.ابتدا شکر و آب را می جوشانند تا به صورت شیره در آید. بعد نیمی از شیره شکر را با نشاسته مخلوط می کنند و به هم میزنند تا سفت شود و در همان حال به تدریج روغن وبقیه شیره ی شکر را به آن اضافه می کنند. هم زدن این مخلوط تا شکل گرفتن کامل مسقطی ادامه می یابد و پیش از عمل آمدن حلوا مقداری هل ، زعفران وخلال بادام و پسته به آن می افزایندو پس از عمل آمدن آن را در سینی بزرگی می ریزند تا سرد شود. بعد از سرد شدن در قالبهای مخصوص و گوناگون ومتنوع می ریزند و در دیگر شهرهای مناطق ایران صادر می کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از لادستان از خوشمزهترین سوغاتیهای استان فارس، حلوا مسقطی لار است که نوعی شیرینی محلی خوش طعم و خوش بویی است که سوغات لارستان میباشد.
این حلوا، همان طور که از نام آن بر میآید، منسوب به مسقط، یکی از شهرهای قدیمی عمّان است، که تجُّار لارستانی در رفت و آمدهای تجاری به مسقط طرز پخت آن را فراگرفته اند. قریب به ۱۵۰ سال است که این حلوا بهترین سوغاتی لار محسوب میشود.
مسقطی ترکیبی از آرد، شکر، نشاسته، روغن، مغز پسته و رنگهای گیاهی است و بسیار خوشمزه و مقوّی است. اکنون یکی از کالاهای صادراتی این شهر است و در بستهبندیهای مختلف و زیبا به مشتریان عرضه میشود.
طرز تهیه:
این حلوی از شکر، نشاسته، روغن، گلاب، زعفران، هل و خلال پسته و بادام ساخته میشود. ابتدا شکر و آب را میجوشانند تا به صورت شیره در آید. بعد نیمی از شیره شکر را با نشاسته مخلوط میکنند و به هم میزنند تا سفت شود و در همان حال به تدریج روغن و بقیه شیرهی شکر را به آن اضافه میکنند. هم زدن این مخلوط تا شکل گرفتن کامل مسقطی ادامه مییابد و پیش از عمل آمدن حلوا مقداری هل، زعفران و خلال بادام و پسته به آن میافزایند و پس از عمل آمدن، آن را در سینی بزرگی میریزند تا سرد شود. بعد از سرد شدن در قالبهای مخصوص و متنوع میریزند و به دیگر شهرها و مناطق ایران صادر میکنند.