مواد لازم
- 4 عدد تخم مرغ
- 1 لیوان شکر
- 1 لیوان روغن مایع
- 1 لیوان ماست یا شیر
- 1 ق چایخوری وانیل
- 2 ق چایخوری بکینگ پودر
- 1 ق غذاخوری رنده پوست پرتقال(به دلخواه)
- 2 لیوان آرد
- 2 ق غذاخوری پودر کاکائو
مراحل پخت
مرحله اول :
همه مواد به دمای محیط رسیده باشد.
مرحله دوم :
تخم مرغ ها و شکر و وانیل را با همزن برقی پنج دقیقه میزنیم تا کشدار و کرم رنگ شود.روغن مایع و ماست و رنده پوست پرتقال را اضافه میکنیم
مرحله سوم :
میتوانید رنده پوست پرتقالو حذف کنید ولی اگه باشه کیک خوشمزه تر میشه و اگر استفاده میکنید حتما از قسمت نارنجی پوست پرتقال رنده کنید که تلخ نشه
مرحله چهارم :
سپس آرد و بکینگ پودر سه بار الک شده را کمکم اضافه کرده و به آرامی مخلوط میکنیم
مرحله پنجم :
سپس نصف لیوان یا کمتر از این مواد را جدا کرده و با پودر کاکائو مخلوط کنید و این مواد کاکائویی روداخل قیف یکبار مصرف و یا کیسه فریزر بریزید و نوک قیف را با قیچی جدا کنید
مرحله ششم :
قالب رو کاغذ روغنی انداخته و یا چرب و آرد پاشی میکنیم و مایع سفید رنگ کیک را داخل قالب ریخته و از مواد کاکائویی روی مواد کیک چند خط افقی بکشید و با نوک چاقو یا سیخ چوبی یا خلال دندان با فاصله ۲ سانت از بالا به پایین خط بکشید و حالت زبرا به کیک بدهید و قالب را درون فر یک ربع گرم شده با دمای۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه قرار دهید
مرحله هفتم :
می توانید برای خوشرنگ شدن کیک شعله بالایی را روشن کنید تا روی کیک کمی طلایی شود و بعد از سرد شدن کیک را برش دهید
خامه کشی کیک به کمک صفحه پلکسی
مواد لازم
- کیک اسفنجی یا شیفون
- خامه فرم گرفته
- صفحه پلکسی یا هر وسیله ای کمی بزرگ تر از کیک
مراحل پخت
مرحله اول :
بعد از برش دادن کیک به تعداد لایه های مشخص ، و خامه کشیدن بین لایه ها ، کیک را استر کشی کنید و یک تا ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید
مرحله دوم :
روی کیک رو استر کشی نکنید بهتره البته اگر از کف کیک برای لایه بالایی استفاده میکنید چون تمام خامه ها به صفحه پلکسی می چسبد
مرحله سوم :
صفحه پلکسی ای که از قطر کیک شما حدود ۸ تا ۱۰ میلیمتر بزرگتر است را روی کیک قرار دهید و با خلال دندان آن را فیکس کنید
مرحله چهارم :
خامه را داخل قیف ریخته و سر ان برش بزنید و دور تا دور کیک را با خامه بپوشانید من خامه را حواسم نبود در انتها با دور کند بزنم و پر از حباب بود و رشته خروجی خامه از قیف مدام قطع می شد
مرحله پنجم :
بعد با پالت یا هر وسیله ای که دارید دور تا دور کیک را صاف کنید. صفحه پلکسی نمی گذارد بالای کیک شما کج شود و همچنین ضخامت خامه دور کیک در همان حدی می شود که صفحه پلکسی از کیک بزرگتر است و یکنواخت است
مرحله ششم :
صفحه پلکسی را با دقت بردارید و روی کیک را هم خامه زده و صاف کنید و در نهایت تزیین کنید
مرحله هفتم :
اگر صفحه پلکسی ندارید میتوانید از یک وسیله مناسب دیگر استفاده کنید مثلا یک صفحه کیک یا یک ظرف