حلوا شکری

حلوا ارده یعنی بمب انرژی

اصولا ترکیباتی مثل حلوا شکری که بخش اعظم کالری آن از چربی و قندهای ساده تشکیل می ‌شود، منطبق با نیازهای بدن نیست.این ترکیبات اگر چه کالری زیادی به بدن می ‌رساند اما مواد مغذی کم تری را تامین می ‌کنند. مهم ‌ترین نکته ‌ای كه در حلوا شکری وجود دارد، چربی آن است. اگر حلوا شکری واقعا از روغن کنجد تهیه شده باشد که سرشار از اسید های چرب غیر اشباعی نظیر امگا 3، امگا 6 و امگا 9 است، می ‌تواند اسیدهای چرب ضروری بدن را تامین کند، البته به شرطی که به خوبی فرآوری شده باشد و در حرارت مناسب تهیه شده و شرایط نگهداری آن ها نیز مناسب باشد.

این چربی‌ ها علاوه بر تامین کالری برای سلامت پوست و مو و فرآیند رشد و نمو نیز مفید است.

به غیر از ترکیبات یاد شده نظیر قند های ساده که با فیزیولوژی بدن خیلی سازگاری نداشته و مناسب نیستند، اسیدهای چرب آن، ویتامین ‌ها و املاح موجود در کنجد برای بدن مفید هستند. می ‌دانیم که هر چه قدر سرانه ی مصرف قند افزایش پیدا کند به دنبال آن بروز بیماری ‌های غیرعفونی افزایش پیدا می ‌کند.

این ‌گونه غذاها به ‌صورت تفننی و گاه‌ گاهی لازم است اما به میزان زیاد و به دفعات نباید از آن ها استفاده کرد اما کسانی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند، چربی خون دارند و یا مبتلا به دیابت هستند نباید از این ماده استفاده کنند.

برای بچه‌ ها حلواشکری می ‌تواند غذای جایگزین در وعده صبحانه و برای بچه ‌هایی که کم وزن هستند می ‌تواند میان ‌وعده خوبی باشد.

اما یک نکته ی مهم که در مورد ارده یا روغن کنجد وجود دارد توجه به کیفیت ارده است. اگر ارده کاملا از روغن کنجد تهیه شده باشد، ارزشمند است اما ممکن است برخی کارخانه‌ های سازنده حلواشکری و ارده، روغن‌ های دیگری را با آن مخلوط کنند که این ارزش کنجد و روغن کنجد یا همان ارده را زیر سوال می‌ برد.

قابل توجه است که برخی کارخانه‌ های سازنده از ترکیبات اصلی و تهیه فرآورده‌ های کنجد استفاده نمی‌ کنند.

حلوا شکری طبیعی و ارده باید از کنجد و روغن کنجد خالص تهیه شوند.

مهم ‌ترین ویژگی حلواارده روغن آن به نام ارده است که در مقایسه با کره، چربی ‌های زیان باری ندارد.

****************************************************
حلوا ارده یا حلوا شکری یکی از خوراکی های خوشمزه و مقوی است که طرفداران بسیاری دارد. حلوا ارده در گذشته از محصولات غذایی مهم استان قم به شمار می رفت که به مرور زمان کم کم جای خود را به سوهان داد… حلوا ارده قم حلوا ارده قم مواد لازم برای تهیه حلوای ارده: آرد گندم: ۲۱۰ گرم ارده (کنجد آسیاب شده ): ۱۲۰ گرم گردوی خرد شده: ۱۵۰ گرم شکر یا شیره انگور: ۵۰۰ گرم آب: یک پیمانه یا ۲۵۰ میلی‌لیتر گلاب: ۳ قاشق سوپ‌ خوری محلول زعفران: یک قاشق سوپ‌خوری پودر پسته: برای تزئین کره: در صورت نیاز طرز تهیه حلوای ارده: ۱- آرد را روی حرارت قرار دهید و با شعله ملایم آن را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. به یاد داشته باشید نباید رنگ آرد عوض شود. ۲- ارده را به آرد بو داده اضافه کنید و مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم به‌ صورت مداوم هم بزنید. ۳- گردوی خرد شده را به آرد و ارده اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید و بلافاصله به ظرف دیگری منتقل کنید. ۴- شکر و آب را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا شکر حل شود، بعد زعفران و گلاب را اضافه کنید و شعله را زیاد کرده تا شربت به جوش آید. ۵- شربت آماده‌ شده را به مواد آردی اضافه و خوب مخلوط کنید. باید دمای هر دو یکی باشد، یا هر دو داغ یا ولرم باشد. ۶- اگر حلوا سفت بود کمی کره به آن اضافه کنید و اگر شل بود نگران نباشید، چون بعد از قرار گرفتن در یخچال سفت می‌شود. قالب کمربندی را با سلفون بپوشانید، حلوا را درون آن پهن کنید.
قاشق را با کره ذوب شده چرب کرده و روی سطح حلوا را صاف کنید. روی حلوا خلال پسته بریزید و حدود ۱۲ ساعت آن را در یخچال قرار دهید. ۷- می‌توانید این حلوا را با اسکوپ در کپسول‌ های مخصوص شیرینی بریزید و با پرک بادام و پسته تزیین کنید. تاریخچه حلوا ارده: تاریخچه حلوا ارده (حلورده) به دوران صفویه برمی گردد. اولین بار شاه عباس از شیخ بهایی خواست تا یک فرمول غذایی بسازد که کم حجم بوده و برای استفاده سربازان مناسب باشد. او نیز غذایی متشکل از کنجد آسیاب شده و شیره کشمش پیشنهاد کرد و این نمونه مقدماتی از حلوا ارده امروزی بود. ارزش غذایی حلوا ارده: پایه تولید حلوا ارده، ارده یا همان کنجد آسیاب شده است. ارده حاوی پروتئین، چربی و مقداری فیبر است، بنابراین حلوا شکری خوراکی است که از کنجد کوبیده (ارده) و شکر تشکیل شده و از خوراکی های مقوی و پر کالری و کم حجم محسوب می شود. به لحاظ وجود شکر در حلوا شکری، استفاده از آن در دیابتی ها باید با احتیاط باشد. شیرینی حلوا ارده (حلورده) در قدیم عصاره کشمش یا شیره انگور بود اما بعدها با آمدن شکر به بازار، حلوا شکری جای حلوا ارده را گرفت. از آنجا که جزء اصلی این ماده غذایی کنجد است، غذایی مقوی و پرخاصیت و البته پرکالری به شمار می آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top