افسردگی با رژیم غذایی رابطه دارد؟؟

آیا افسردگی با رژیم غذایی رابطه دارد؟

به گفته یک موسسه سلامتی، مشکل رژیم غذایی نامناسب مي​تواند آمار اضطراب،
افسردگی و بی​قراری را بالا ببرد. میوه​ها و سبزیجات تازه، ماهی، حبوبات و
مغزها، ویتامین​ها و املاح مورد نیاز مغز را تامین مي​کنند.

علاوه بر خطرات سلامت جسمی ، رژیم غذایی ناسالم می تواند سلامت عاطفی شما
را نیز مختل کند. یادگیری بیشتر در مورد این عوارض ، موجب می شود تصمیم
گیری های عاقلانه ای در مورد رژیم غذایی داشته باشید.

 

 افرادی که در رژیم غذایی “سنتی” خود از سبزیجات، میوه ها، ماهی، گوشت و
غلات سبوس دار استفاده می کردند در مقایسه با کسانی که در رژیم غذایی
“غربی” خود ، غلات تصفیه شده، شکر، غذاهای سرخ شده و فرآوری شده مصرف می
کردند ، کمتر دچار اختلالات افسردگی می شوند. الگوی غذایی غربی ، فاقد
ویتامین ها، مواد معدنی، چربی های سالم ، فیبر و مواد مغذی است که نقش مهمی
در عملکرد مغز ، کنترل قند خون و خلق و خو دارند.

 

مطالعات نشان داده است که زنانی که از رژیم غذایی به سبک غربی پیروی می
کنند ، در مقایسه با زنانی که غذاهای طبیعی و ارگانیک مصرف می کنند ، بیشتر
دچار اضطراب می شوند. گر چه عادات غذایی موجب ایجاد اختلالات اضطرابی نمی
شوند ، اما سبب غضب ناگهانی و یا بدتر شدن علائم شما می گردند. حالات
اضطرابی ممکن است به دلیل پیروی از رژیم های غذایی محدود کننده برای کاهش
وزن باشد. مصرف کالری و مواد مغذی بسیار کم ، اضطراب ناشی از رژیم گرفتن و
کاهش وزن را افزایش می دهد. برای ترویج آرامش و پیشگیری از افزایش اضطراب
ناشی از رژیم ، بر حسب گروه خونتان مصرف کربوهیدرات های پیچیده، مانند غلات
سبوس دار و حبوبات ، توصیه می شود.


 

افرادی که از رژیم غذایی پیروی می کنند در مقایسه با دیگران ، بیشتر دچار
استرس روحی و روانی می شوند. خوردن کالری کم و یا کربوهیدرات کم موجب
افزایش استرس می شود ، زیرا هر دو برای عملکرد مناسب مغز و تولید مواد
شیمیایی شاد کننده مانند سروتونین بسیار ضروری هستند. پرخوری نیز استرس زا
است. پرخوری یا خوردن غذاهای چرب در شب موجب ایجاد سوزش معده و اختلالات در
خواب می شود که خود یکی دیگر از عوامل افسردگی، اضطراب و استرس است. اگر
مصرف روزانه کافئین و شکر را برای جبران کمبود خواب و کمبود مواد مغذی ،
افزایش دهید ، این روند تبدیل به چرخه ای ناسالم می شود که یکی از عوامل
افزایش وزن است. خوردن وعده های غذایی و تنقلات مناسب در طول روز و محدود
کردن مصرف تنقلات و غذاهای نا مناسب قبل از خواب ، از این عوارض جلوگیری می
کند.

 

بیماری روحی بیماری نیست که به طور ناگهانی بروز کند بلکه در اثر یک رشته
علل پیش می آید. خوشبختانه بعضی از دلایل بروز بیماری های روانی صرفاً به
تغذیه مربوط می شوند ، بنابراین می توان با تغییر شیوه رژیم غذایی آن را
برطرف کرد. از مدت ها پیش ثابت شده است که کمبود ویتامین های گروه B می
تواند یک نوع جنون ایجاد کند.

 

تحقیقات نشان می دهد کسانی که تحت رژیم های غذایی فاقد ویتامین های گروه B
قرار گرفته اند ، به اختلال روانی ، اضطراب شدید و افسردگی مبتلا شده اند .
این آزمایش ها به صراحت ثابت می کندکه کمبود ویتامین های B می تواند یکی
از علل اصلی بعضی از اختلالات روانی باشد. گروهی از دانشمندان در سوئد مغز
اشخاصی که در حالت جنون از دنیا رفته بودند ، با مغز اشخاصی که با مرگ های
ناگهانی و به طور عادی مرده بودند تشریح و مقایسه کردند و دریافتند که چهار
ماده در مغز اشخاص عادی وجود داردکه در مغز کسانی که در اثر جنون جان خود
را از دست داده بودند ، وجود ندارد. این چهار ماده عبارتند از : آدنین ،
تیامین ، سیتوزین ، گوآنین.این چهار ماده در گوشت ها مانند گوشت گوساله یا
گوسفند ، جگر ، مغز و قلوه وجود دارد.

 

ثابت شده است، غذاهايي که تريپتوفان کمي دارند، افسردگي را به دنبال
خواهند داشت. تريپتوفان، يک اسيد آمينه مي باشد که در غذاهايي پروتئيني
يافت مي شود. پروتئين در غذاهايي از قبيل: گوشت، مرغ، ماهي، تخم مرغ ،
پنير، ماست و شير وجود دارد.

 

به طور خلاصه، رژيم غذايي که به مقدار کافي ويتامين، عناصر معدني ، اسيدهاي آمينه و اسيدهاي چرب نداشته باشد، موجب افسردگي مي گردد.
 

ويتامين هاي گروه B براي سلامتي روان و روح بسيار مفيد مي باشند. آن ها در
بدن ذخيره نمي شوند، پس مقدار آن ها بستگي به رژيم غذايي دارد.

 

کمبود ويتامين هاي گروه B ،مخصوصا ويتامين هاي B1, B2, B3, B6, B9 مي تواند باعث افسردگي گردد.

مهم ترين منابع غذايي ويتامين هاي گروه B ه طور کلي: مخمر(ماءالشعير)، جوانه گندم و جو، غلات و نان سبوس دار ، جگر و گوشت ها هستند.

ويتامين 1B (تيامين): مغز به کمک اين ويتامين کربوهيدرات ها را مي سوزاند و
به عنوان سوخت و انرژي به کار مي برد. کمبود اين ويتامين موجب کاهش وزن،
بيماري هاي معده اي، کم خوابي و در آخر موجب افسردگي مي گردد.

ويتامين 3B (اسيد نيکوتنيک): پلاگر يکي ازمهم ترين علائم کمبود اين
ويتامين مي باشد. از ديگر علائم کمبود آن مي توان خستگي، عصبانيت، آشفتگي و
کُندي در اعمال بدني و رواني را نام برد.

ويتامين 5B (اسيد پانتوتنيک): علائم کمبود اين ويتامين، عبارت است از:
گرسنگي، استرس و افسردگي. اين ويتامين براي درست عمل کردن هورمون ها و تهيه
اسيدهاي آمينه نقش اساسي را بر عهده دارد.

ويتامين 6B (پيرودوکسين): علامت هاي کمبود اين ويتامين بسيار محدود مي
باشد. در الکليسم ها، بيماران کليوي و خانم هايي که داروهاي ضد بارداري
مصرف مي کنند، علائم کمبود ظاهر مي شود.

ويتامين 12B : علائم کمبود اين ويتامين شامل: کم خوني ، شخصيت دوگانه،
سوءظن شديد، هذيان گويي، زود رنجي، توهم، پريشاني، کاهش اشتها ، سرگيجه،
ضعف، کمبود تنفس و اسهال است. منابع ويتامين 12B عبارت است از ماهي، گوشت،
مرغ و لبنيات.
ويتامين C:

کمبود اين ويتامين موجب افسردگي مي گردد. داشتن استرس، بارداري و شيردهي و خوردن آسپرين موجب کمبود اين ويتامين مي شود.


املاح:

کمبود منيزيم، کلسيم، روي، آهن، منگنز و پتاسيم نيز مي تواند منجر به افسردگي گردد.


کربوهيدرات:

وقتي فردي دچار افسردگي مي گردد، مقدار انرژي در بدن آن شخص کم مي شود و به همين نسبت ميل به غذا خوردن در او کاهش مي يابد.

اشخاص افسرده، غذاهايي که کربوهيدرات دار را با ولع و اشتياق ميل مي کنند،
زيرا کربوهيدرات محرک ساخت سروتونين مي باشد. سروتونين ماده شيميايي در
مغز مي باشد که بر روي حالت و وضعيت فرد اثر مي گذارد.

مصرف زياد چربي ها، براي سلامتي بسيار خطرناک مي باشد. اما برعکس، به
مقدار کافي چربي خوردن، موجب سلامت روح و روان و درست عمل کردن سيستم هاي
عصبي مي گردد. مصرف چربي هاي غير اشباع (مانند امگا 3 موجود در ماهي ها) در
رابطه با سلامتي روح و روان و جلوگيري از افسردگي بسيار مهم مي باشد.


کافئين

براي بالا بردن انرژي در اشخاص افسرده از مواد کافئين دار استفاده مي شود.
کافئين تحريک کننده سيستم عصبي مي باشد. لذا افرادي که به مقدار زياد قهوه
مي نوشند، خواب و استراحت کمتري دارند.

کافئين از مواد غذايي بي خواب کننده مي باشد و همان طور که مي دانيم، خواب
کافي و راحت براي افزايش سلامتي بسيار مهم مي باشد. ا گر فردي خوب نخوابد،
دچار افسردگي و عصبانيت مي گردد. پس کافئين را به مقداري که بدنتان نياز
دارد، بخوريد يا بنوشيد.

مواد غذايي داراي کافئين مثل قهوه، چاي، کاکائو و نوشابه ي سياه است.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top