ارشد مامایی

قارچ ناخن پا

1234

قارچ
ناخن انگشت پا بسیار رایج است و می تواند توسط عوامل مختلفی مانند پوشیدن
جوراب های نایلونی که باعث عرق کردن پا و یا بوی بد پا در کفش و یا پدیکور
با وسایل غیر بهداشتی و آلوده بوجود بیاید.

عفونت قارچی ناخن معمولا چند تا از ناخن ها را درگیر می کند اما خیلی کم پیش می آید که همه ناخن ها درگیر شوند.

قارچ
ناخن انگشت پا انواع مختلفی دارد. این عارضه علائم مختلفی نظیر تغیر رنگ
ناخن , از بین رفتن و تیره شدن ناخن ,ترشحات بد بو وسخت شدن ناخن , شکنندگی
ناخن ها تغیر شکل ظاهری ناخن ها دارد.

در ادامه می خواهیم در مورد علت به وجود آمدن این عفونت صحبت کنیم :

همانطور
که می دانید قارچ ها برای زنده ماندن به نور نیاز ندارند و در محیط های
گرم و مرطوب زندگی می کنند. مانند استخر و آرایشگاه ها و آنقدر کوچک هستند
که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند.

عفونت
قارچی اگر درمان نشود می تواند به اطراف ناخن , پوست پا و حتی ناخن و
انگشتان دیگر پا نیز سرایت کند از آنجایی که این عارضه درد آور نمی باشد
خیلی ها ممکن است به فکر درمان آن نباشند اما لازم به ذکر است که نادیده
گرفتن این عفونت قارچی می تواند عوارض نا خوشایندی داشته باشد مانند:

درد
پاها: به مرور زمان ناخن مورد هدف ضخیم شده و تغیر شکل می دهد و این باعث
احساس درد در پا می شود که گاهی راه رفتن و کفش پوشیدن نیز برای فرد سخت و
دشوار می شود.

گسترش
قارچ : در برخی موارد این عفونت های قارچی درمان نشده می توانند به اطراف
ناخن ودر نهایت به پوست پا و دیگر انگشتان پا سرایت کند که باعث خارش و
ملتهب و ترک خوردن و قرمز شدن پوست پا می شود. این عارضه بیشتر در پای
ورزشکاران به دلیل پوشیدن کفش های ورزشی به طور طولانی مدت و عرق کردن
بیشتر پا شایع می باشد.

گاه این قارچ ها اگر به موقع درمان نشون منجر به عفونت های تناسلی در فرد می شوند.

عفونت
گسترده : اگر عفونت قارچی ناخن پا به پوست پا سرایت کند و منجر به ترک و
شکاف در پوست پا شود , باکتری ها در این ناحیه جمع خواهند شد و باعث التهاب
و عفونت بیشتری می شود که فرد باید آنتی بیوتیک مصرف کند و در موارد شدید
عفونت ممکن است به خون وارد شود و زندگی فرد را تهدید کند.

از
دست دادن ناخن ها: گاه ممکن است که این عارضه تمام بستر ناخن را در
برگیرد. در این شرایت باید ناخن فرد از قسمت شل شده برداشته شود. در برخی
موارد حتی اگر ناخن شل نشده باشد نیز باید برداشته شود تا محیط مرطوب عفونت
از بین برود. گاها ناخن را به صورت پیشرفته برمی دارند که در این صورت
ناخن از ریشه برداشته می شود به طوری که دیگر رشد نکند.

اگر
فکر می کنید به عفونت قارچی مبتلا شده اید حتما به پزشک مراجعه کنید ,
پزشک با نمونه برداری از قارچ می تواند نوع آن را تشخیص دهد و بعد از آن
اگر قارچ کوچک و موضعی باشد و عفونت پیشرفت نکرده باشد با راهکارهای اولیع
نظیر داروهای ضد عفونی و توصیه های پزشکی عفونت قارچی از بین می رود. ولی
اگر عفونت گسترده باشد راه های جدی تری مانند آنتی بیوتیک ها و… در نظر
گرفته می شود.

برای پیشگیری از به وجود آمدن این عارضه به موارد زیر توجه کنید:

بعد
از بیرون آمدن از حمام یا استخر پاها را کاملا خشک کنید. خشک بودن پاها
بسیار مهم است چون رطوبت باعث به وجود آمدن و افزایش عفونت قارچی می شود.

از
کفش های ساخته شده از مواد طبیعی مانند چرم طبیعی استفاده کنید و کفش هایی
را انتخاب کنید که اجازه هوا خوری به پاهایتان را بدهد. و حد اقل روزی یک
بار جوراب هایتان را عوض کنید. همچنین توجه داشته باشید که هرگز کفش بدون
جوراب نپوشید چون باعث عرق کردن بیشتر پا شده و احتمال به وجود آمدن عفونت
قارچی را افزایش می دهد.

اگر
بنا به هر دلیلی از کفش کتانی استفاده می کنید و به مدت طولانی پاهایتان
درون کفش است توصیه می شود از پودر های ضد قارچ استفاده کنید.



درباره خواص درماني گياه كنگر چه مي دانيد؟

گنگر
يكي از گياهاني است كه  در دوران قديم از آن استفاده هاي فراواني مي شد.
چون در هضم مواد غذايي  نقش بسيار مهمي داشت.در طب هاي سنتي از برگ كنگر به
عنوان ماده اي كه باعث افزايش ادرار مي شود  استفاده مي شد.و همچنين محرك
كليه ها و محرك ترشح صفرا از كبد و انقباض كيسه صفرا مي باشد. و در حالي كه
سرشار از پتاسيم مي باشد .ولي از لحاظ انرژي محدود است.

مواد مغذي كه در 100 گرم كنگر خام موجود است:

انرژی                18 کیلو کالری

پتاسیم            360 میلی گرم

آهن                1 میلی گرم

فولات                21 میکروگرم

کلسیم             41 میلی گرم

پتنوتنیک اسید       3/0 میلی گرم

سدیم                27 میلی گرم 

بتاکاروتن             39 میکروگرم

فیبر                   4 گرم

3.jpg


خواص درماني گياه كنگر:

*سرگل هاي اين گياه براي دستگاه گوارش مقوي بوده و به هضم مواد غذايي كمك مي كند.

*از عصاره برگ و ريشه كنگر براي جلوگيري از رسوب چربي در جدار رگ ها استفاده مي شود.

*از كنگر در درمان يرقان ،سوء هاضمه،احساس ناراحتي در معده ،نفخ ،بي اشتهايي نيز استفاده مي شود.

*از
ريشه كنگر و حتي عصاره آن براي تهوع ،اسهال خفيف ،يا يبوست،نارسايي كبد،و
كم خوني بعد از جراحي استفاده مي شود.و از كبد در برابر سموم شيميايي
محافظت مي كند. حتي در بعضي از كشور ها به عنوان محرك تمايلات جنسي استفاده
مي شود.

*ماده
اي به نام سينارين در عصاره برگ كنگر وجود دارد. كه باعث كاهش كلسترول خون
مي شود.حتي در كاهش سطح گليسيريد خوننيز موثر مي باشد.

*دو
ماده مهم به نام سينارين و اسيد كافئيك موجود در اين گياه كبد را در برابر
عفونت حفظ مي كند. و به كبد كمك مي كند كه در صورت تخريب بتواند دوباره
خود را از نو بسازد.

*اينولين
موجود در كنگر باعث كاهش باكتري هاي مضر و افزايش باكتري هاي مفيد در
مدفوع مي شود. و همچنين در حفظ سلامتي روده موثر است. و خطر به سرطان روده
باريك را كاهش مي دهد.و به دليل انتي اكسيداني كه در كنگر وجود دارد از
پوست در برابر سرطان محافظت مي كند.

مقدار مصرفي در طول روز:

بزرگسالان بر اي اينكه بتوانند از اثرات آن بهر مند شوند 4 گرم از برگ خشك كنگر يا حتي خام آن را سه بار در طول روز مصرف كنند.

چه افرادي بايد از خوردن گنگر پرهيز كنند:

*زنان باردار ،كودكان و بيماران مبتلا به بيماري شديد كبدي يا كليوي بايد از مصرف برگ كنگر بپرهيزند.

*برگ
كنگر محرك انقباض كيسه ي صفراست. افرادي كه دچار سنگ كيسه صفرا هستند
نبايد آن را مصرف كنند. زيرا افزايش انقباض كيسه صفرا منجر به انسداد مجاري
و حتي پارگي كيسه صفرا مي شود.

*همچنين افرادي كه به اين گياه و يا خواص آن حساسيت دارند نبايد آن را مصرف كنند.

آيا مصرف گياه كنگر مضر است؟

 

كنگر گياهي با طبع گرم مي باشد و ممكن است در بعضي اشخاص توليد سودا كند لذا بهتر است با سركه مصرف شود .



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top