خوراک زبان
مواد لازم :
زبان گوساله ۱ عدد
برگ بو ۳ عدد
پیاز ۱ عدد
چوب دارچین ۲ الی ۳ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
مواد لازم جهت تهیه سس :
شیر ۳/۴ پیمانه
آب زبان ۳/۴ پیمانه
قارچ ۲۵۰ گرم
آرد ۱یک و نیم ق س
کره ۵۰ گرم
پنیر پارمسان ۲ ق س
نمک و پودر سیر و پودر فلفل سفید ( در صورتیکه فلفل سفید ندارید از فلفل قرمز استفاده کنید) به مقدار لازم
طرز تهیه :
* ابتدا با برس یا چاقو زبان رو می تراشیم بعد کاملا می شوریم .
* بعد داخل قابلمه یا زودپز قرار داده و پیاز و برگ بو و دارچین و آب می ریزیم و اجازه می دیم بپزه .
* نکته : مدت زمان در قابلمه تقریبا ۵-۶ ساعت و در زودپز تقریبا یک الی یک و نیم ساعت هست.
* نکته : برگ بو برای از بین بردن بوی زبان خیلی موثره و حتما از برگ بو
استفاده کنید، تا حدی سیر هم اینکار انجام میده ولی تاثیر برگ بو خیلی
بیشتره.
* برای اینکه زبان خوشمزه تر و بریونی تر بشه بعد از پخت زبان ، کمی از
آب زبان رو برای تهیه سس بردارید بعد اجازه بدین آبش کشیده شده و بروغن
بیفته و دوباره به مقدار کم آب بریزید و باز اجازه بدین بروغن بیفته . دوسه
بار اینکارو انجام بدین زبان خوش طعم تر خواهد شد ، نمک و فلفل رو هم در
این مرحله می ریزیم، . یا روش دیگه اینه که بعد از پخت زبان اونو با کمی
روغن یا کره تفت بدین تا خوش طعم تر بشه.
* زبان تا پخته نشه پوستش براحتی جدا نمیشه ، پس بعد از پخت کامل می تونید براحتی پوستشو جدا کنید.
* بعد زبان رو به ضخامت تقریبی ۱ سانت برش بدین .
* نکته : بهتره از چاقو لیزری یا چاقو برقی استفاده کنید.
* و اما برای تهیه سس :
* شیر سرد و آب زبان و آرد رو با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار
بدین و مرتب هم بزنید . بعد از اینکه کمی غلیظ شد کره رو بهش اضافه کنید.
* غلظت سس تقریبا مثل ماست همزده شده هست .
* برای خوش طعم شدن سس می تونید از پنیر پارمسان استفاده کنید ( درصورتیکه دسترسی به این پنیر ندارید میشه حذفش کرد) .
* بعد پودر سیر …
* بعد فلفل سفید …
* و اما قارچ ها رو ورقه ای برش بدین و داخل آبجوشی که کمی آبلیمو و نمک داره ، بریزید .
* بعد از ۶-۵ دقیقه آبکش کنید .
* ببینید قارچها چقدر سفید هستن . این موارد نکاتی هستن که داخل دستورات
ذکرمیشه پس حتما سعی کنید دستورات رو مرور کنید چون در متن دستورات نکات
خیلی مهمی گنجونده شده .
* بعد قارچها رو داخل سس غلیظ شده بریزید .
* و در آخر جهت سرو روی زبان بریزید …
نوش جان
پای سیب زمینی با بادمجان و قارچ
مواد لازم :
سیب زمینی ۱ کیلو
تخم مرغ ۲ عدد
پودر سیر ۱ ق م
زردچوبه ۱ ق م
نمک و فلفل به مقدار لازم
مواد لازم برای رویه :
قارچ ۲۰۰ گرم
بادمجان متوسط ۳ عدد
زرشک ۱ ق س ( بستگی به ذائقه می تونید کمتر یا بیشتر کنید )
زردچوبه ۱ ق م
پیاز سرخ شده ۱ ق س پر
نمک و فلفل به مقدار لازم
پنیر پیتزا در صورت تمایل
روغن جهت سرخ شدن به مقدار لازم
سس گوجه جهت سرو
طرز تهیه :
* برای تهیه رویه مواد ابتدا قارچ رو مثل تصویر برش داده و با ۱ ق س آبلیمو تفت می دیم .
* بادمجان رو مثل تصویر ، مکعبهای یک سانتی برش داده و با کمی روغن تفت می دیم .
* بعد نمک و فلفل و زردچوبه و پیاز سرخ شده رو اضافه می کنیم.
* بعد قارچ تفت داده شده و زرشک رو اضافه می کنیم .
* مواد رویه آماده شد .
* سیب زمینی رو پخته و با پوره کن کاملا له می کنیم .
* بعد تخم مرغ و نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر رو اضافه کرده و کاملا مخلوط می کنیم .
* بعد با یک قاشق از مواد برداشته و در قالب مورد نظر ریخته و صاف می کنیم .
* نکته : قالب استفاده شده کف جدا شو هست و برای این نوع پای ها بسیار
مناسبه . پس حتما سعی کنید قالب رو چرب کنید و از قالب های کف جدا شو
استفاده کنید .
* درصورتیکه این قالب رو دارید مقدار مواد رو نصف کنید چون تعداد زیادی پای سیب زمینی بهتون خواهد داد.
* سپس از مواد قارچ و بادمجان روی سیب زمینی می ریزیم .
* نکته : درصورت تمایل می تونید کمی هم پنیر پیتزا بر روی مواد بریزید .
* سپس قالب رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ بمدت تقریبی ۲۰ دقیقه قرار می دیم .
* ولی ممکنه بعضی از دوستان این قالب رو نداشته باشن . پس برای این مورد
می تونید این مواد رو دقیقا به کیک سیب زمینی تبدیل کرده و از قالب
کمربندی استفاده نمایید.
* برای این منظور نصف مواد سیب زمینی رو در قالب بریزید و با پشت قاشق صاف کنید .
* نکته : حتما قالب رو خوب چرب کنید .
* بعد مواد قارچ و بادمجان رو بریزید و با پشت قاشق صاف کنید .
* بعد بقیه مواد سیب زمینی رو روش بریزید و با پشت قاشق خوب صاف کنید .
* سپس قالب رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ بمدت تقریبی ۴۵ دقیقه قرار می دیم .
* بعد از پخت قالب رو برمی گردونیم و با پوره سیب زمینی و ماسوره شکوفه
گلهای خوشگلی روش می زنیم ( البته این امر برای ما موثر نشد چون سریع تر از
این حرفا خورده شد ).
* نکته: اگه نگران برگشت مواد از قالب هستید می تونید از کف قالب کمربندی برای سرو استفاده کنید .
* درصورتیکه فر ندارید و می خواید این غذای خوشمزه رو درست کنید . مواد
سیب زمینی رو نصف کرده و در ماهیتابه ای که کمی روغن ریخته اید ،
بریزید.بعد روش مواد قارچ و بادمجان و عد دوباره مواد سیب زمینی . بهتره در
ماهیتابه دوطرفه درست کنید که بتونید براحتی برگردونید . حتی میشه برشهای
کوچیک برنید و بعد برگردونید .
* این هم از پای سیب زمینی خوشمزه …
* سس گوجه تند یادتون نره …