طرز تهیه غذای سریع

2 سوپ عالی برای جلوگیری از سرماخوردگی در روزهای سرد سال

حلیم

,سوپ, سوپ مقوی, سوپ برای روزهای سرد سال,آش ،انواع آش ، حلیم ، انواع حلیم

سوپ
مقوی,سوپ مقوی برای کودک,سوپ مقوی برای سرماخوردگی,سوپ مقوی برای
بیمار,سوپ مقوی برای کودکان,سوپ مقوی برای نوزاد,سوپ مقوی برای بچه ها,سوپ
مقوی و خوشمزه,آش,انواع آش,حلیم,انواع حلیم,آموزش پخت آش

طرز تهیه دو نمونه از سوپ های مقوی در فصل سرماخوردگی به شرح زیر است.


*.
با رسیدن فصل سرما و کاهش دمای هوا، مصرف خوراکی های مقوی که از بیماری و
سرماخوردگی های زمستانی پیشگیری کند، بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.با کاهش
دمای هوا، بدن شروع به تولید گرما می کند تا تعادل دمای بدن را حفظ کند.
برای این هدف بدن دو راه را انتخاب می کند که یکی ذخیره چربی و دیگری تامین
سوخت از طریق مصرف برخی موادغذایی مقوی است. بنابراین توجه به رژیم غذایی
در فصل سرما از اهمیت بسیاری برخوردار است.

*.
دلیل مهم دیگر اهمیت انتخاب غذای مناسب در این فصل، کاهش چشمگیر نوشیدن آب
در روزهای سرد است زیرا که با سرد شدن هوا، مردم کمتر احساس نیاز به
نوشیدن آب می کنند و همین کاهش حجم مایعات در بدن به افزایش احساس گرسنگی
منجر می شود و فرد به مصرف حجم بیشتر غذا تمایل پیدا می کند.

*.
بنابراین نه تنها در تابستان بلکه در زمستان نیز باید به نوشیدن آب توجه
بسیاری کرد. کمبود هیدروژن در بدن مضرات بسیاری را به همراه دارد که از
جمله آنها می توان به ایجاد انواع زخم های پوستی، خشکی پوست، ترک برداشتن
پوست، خارش، خشکی لب و کدر شدن موها اشاره کرد. گنجاندن سوپ در رژیم غذایی
به تامین مواد مغذی و مورد نیاز بدن کمک می کند. دو نمونه از سوپ های مقوی
در فصل سرماخوردگی به شرح زیر است:

 

سوپ مرغ و گشنیز


*. ترکیبات
اصلی این سوپ خوشمزه و مقوی شامل روغن زیتون، سیر، فلفل سبز، سبزیجات،
مرغ، برگ گشنیز، گندم، سویا، هویج و آبلیمو و نمک به عنوان طعم دهنده است
که همگی شما را در برابر ویروس های سرماخوردگی و آنفلوآنزا تا حد زیادی
مقاوم می کند.

 

سوپ قارچ و سیب زمینی


*. ترکیبات اصلی این سوپ سالم و تقویتی نیز شامل سیب زمینی پخته، قارچ، سیر، سبزیجات تازه، کرفس، کره و نمک و فلفل به عنوان طعم دهنده است.

 

خواص قارچ :


*. قارچ
ها منبع سرشاری از ریبوفلاوین، نیاسین و سلنیوم هستند. سلنیوم آنتی
اکسیدانی است که با همکاری ویتامین «ای» سلول ها را از تاثیرات آسیب رسان و
مخرب رادیکال های آزاد در امان نگه می دارد. همچنین مصرف سلنیوم در مردان
مسن خطر بروز سرطان پروستات را تا 65 درصد کاهش می دهد.



نکته‌های حیاتی درباره میز غذاخوری

میز
غذاخوری یکی از پرکاربرد‌ترین وسایل خانگی است که ارتباط مستقیمی با سلامت
جسمی اهل خانه دارد. در این مطلب اگرچه مواردی درباره بهداشت میز غذاخوری
گفته شده، اما اگر جزو آنهایی هستید که سفر پهن می‌کنند و روی زمین
می‌نشینند، خواندن مطلب را به شما هم توصیه می‌کنیم.

به
گزارش جام جم سرا به نقل از هفت صبح- وقتی روی زمین سفره پهن می‌‏کنیم،
هنگام نشستن و برخاستن از روی زمین، به استخوان‏‌ها و مفاصل زانو و کمر
فشار زیادی وارد می‌‏شود. به دلیل این ویژگی و همچنین به این علت که چیدن
وسایل غذا، خوردن غذا و جمع‌آوری ظروف بعد از صرف غذا، با داشتن میز
غذاخوری آسان‌تر است، امروزه در بیشتر خانه‌ها یک یا حتی دو میز در
اندازه‌های مختلف پیدا می‌شود.
در مورد میز‌ها باید نکاتی را مدنظر داشته باشید.
میز‌ها به دلیل اینکه به طور معمول در نزدیکی آشپزخانه قرار دارند، برای
قرار دادن بعضی از لوازم مانند کلید‌ها، کیف پول، بسته‌های خرید و پلاستیک
میوه که همگی دارای آلودگی‏های زیادی هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اگر میز در آشپزخانه باشد هم، ممکن است در زمان آشپزی نیز از آن استفاده
کنید. در این صورت، همواره سطح میز با مواد خام مانند مرغ و ماهی، گوشت،
تخم‏مرغ یا گل و لای سبزی آلوده می‌شود. بنابراین اگر روی میزی که در
آشپزخانه گذاشته‌اید، غذا می‌‏خورید بهتر است هنگام غذا خوردن روی آن، سفره
پهن کنید.
این رومیزی بهتر است که سفره‌ای یا پارچه‏‌ای باشد که براحتی بتوانید آن را
با آب گرم و مواد شوینده بشویید. همیشه بعد از صرف غذا، سفره را در سینک
ظرف‌شویی بتکانید و هر چند وقت یکبار آن را با آب گرم و صابون بشویید. نور
خورشید هم برای ضدعفونی کردن آن لازم است.
پاک کردن میزهای چوبی کار مشکلی است زیرا چوب را نمی‌‏شود با محلول‏های
شوینده آمونیاکی، سرکه یا محلول‏های شیشه پاک‏ کن تمیز کرد. به همین دلیل
بهتر است برای میز غذاخوری یک شیشه تهیه کنید که به راحتی قابل تمیز کردن
باشد.
اگر امکان دارد میز را در کنار پنجره یا زیر لامپ یا لوستر قرار بدهید.
روشن بودن فضای بالایی میز، موجب می‌شود که آلودگی‏‌ها و کثیفی‏‌ها زود‌تر
دیده شوند.
ترک‏های چوب، محل مناسبی برای رشد میکروب‏‌ها هستند. در یک ترک بسیار
باریک، تعداد زیادی میکروب جا می‌‏گیرد. در صورت وجود ترک روی چوب، آن را
به سرعت برطرف کنید یا بخش چوبی روی میز را تعویض کنید.
سطح میز غذاخوری را علاوه بر پاک کردن بعد از هر وعده غذایی، حداقل دو بار
در هفته تمیز کنید. برای تمیز کردن آن از یک دستمال نخی تمیز، آب گرم و
مایع شوینده استفاده کنید. سطح میز محیط بسیار آلوده‌ای دارد. یک فنجان آب
گرم، یک فنجان الکل و یک قاشق غذاخوری سرکه را با هم مخلوط و روی میز اسپری
کنید. بعد با دستمال تمیز آن را خشک کنید. بعد از تمیزکردن سطح رویی میز،
لبه‏‌های آن را نیز تمیز کنید. در صورت لزوم برای از بین بردن لکه‏‌ها از
فرچه استفاده کنید. سپس روی میز را با دستمال تمیز نمدار پاک کنید و اجازه
دهید تا خشک شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top