برنامه اشپزی پخت وپز

طرز تهیه كبه(غذای عربی)

مواد لازم :

 

 

برنج ايراني 4 پيمانه
آب 5 پيمانه
گوشت 200 گرم
جعفري خرد و سرخ شده 4 قاشق غذا خوري
کشمش 4 قاشق غذا خوري
گردو 4 قاشق غذا خوري
خلال بادام 4 قاشق غذا خوري
نمك و زردچوبه به قدر كافي
پودر فلفل سياه و قرمز به قدر كافي
پياز سرخ شده بدون روغن 3 قاشق غذا خوري
روغن مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم

طرز تهيه :

برنج
را با 5 پيمانه آب و مقداري نمك و زردچوبه در پلو پز بريزيد و وقتي كته
آماده شد صبر كنيد تا كته كمي سرد شود در اين فاصله گوشت چرخ كرده را با
نمك و زردچوبه و فلفل سياه و قرمز ويك عدد پياز رنده شده با كمي روغن تفت
دهيد وبعد كمي آب روي آن بريزيد تا كاملاً بپزد و آب تبخير شود و شعله را
خاموش كنيد سپس جعفري سرخ شده ،خلال بادام ،كشمش ، گردو و پياز سرخ شده را
با گوشت مخلوط كنيد.

كته كه سرد شد با
چرخ گوشت آنرا چرخ كنيد دقت داشته باشيد براي تهيه كته از برنج ايراني
استفاده كنيد تا پس از چرخ شدن چسبندگي خوبي پيدا كند و نياز به اضافه كردن
هيچ چيزي (تخم مرغ يا آرد نخودچي ) نداشته باشد.

دستها
را مرطوب كنيد و يك گلوله از كته چرخ شده برداريد و با كف دست مالش دهيد و
بعد آنرا مانند يك دايره پهن كنيد و يك قاشق غذا خوري پر از مايه گوشتي
برداشته وسط آن بگذاريد و بعد لبه ها را جمع كرده و مانند كوفته فرم دهيد
ويا مانند فرم كتلت پهن كنيد و در روغن انداخته ، سرخ كنيد براي سرخ كردن
از حرارت كم استفاده كنيد وكمي زردچوبه در روعن بريزيد تا كبه ها طلايي شود
در اين غذا چون كته و تمام محتويات داخل آن پخته ميباشد نيازي نيست كه
خيلي سرخ شود كافيست كبه كمي طلايي و خوشرنگ شود آنرا از روغن خارج و روي
دستمال قرار دهيد تا روغن اضافي گرفته شود اگر اين غذا را زياد سرخ كنيد
اطراف آن خشك و شبيه به ته ديگ ميشود بعد در ديس بچينيد و اطراف آنرا به
دلخواه تزئين كنيد و در سر ميز غذا با خانواده نوش جان كنيد 



خوراک میگو و بادمجان برگرفته از کتاب پخت و پز

مواد لازم:

بادمجان حلقه ، حلقه يا دو نيم شده : 2 تا 3 عدد

ميگو : 8 عدد

سير : 2 حبه

پياز بزرگ خرد شده : 1 عدد

پودر چيلي : 2 ق چ

زرد چوبه : 2/1 ق چ

نمک و شکر : به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

روغن را داغ کرده، سير و پياز را در آن سرخ
کنيد (ابتدا پياز و سپس سير). پس از اين که پيازها به رنگ طلايي درآمدند،
ميگو، زردچوبه و پودر چيلي را نيز تابه اضافه کنيد. پس از آن بادمجان ها را
اضافه کرده و هم بزنيد تا کاملاً پخته شوند.

نمک و شکر را تابه اضافه کرده و در صورت نياز کمي آب به غذا اضافه کنيد تا کاملا جا بيفتد.

 نکته:

مقدار شکر غالب باشد و نمک مقدار بسيار کم استفاده شود اما در صورت لزوم مي‌توان نمک را حذف نمود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top