آموزش طرز تهیه چند غذای پر طرفدار جنوبی
آموزش سه مدل از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای جنوبی را در اینجا آموزش ببینید.
قلیهماهی
مواد لازم برای ۴ نفر:
- ۵٠٠ گرم ماهی سنگسر یا هامور (خرد شده )
- ۱ کیلو گشنیز
- ۳۰۰ گرم شنبلیله
- ۲ ق س پیازداغ
- ۱ ق س سیرداغ
- ۱ بسته تمبرهندی
- ۱ ق س آرد
- ۱ ق س رب گوجهفرنگی
- روغن مایع، فلفل، زردچوبه و نمک به میزان لازم
- نصف پیمانه آب گرم
طرز تهیه:
۱. ابتدا تمبرهندی را با آب گرم مخلوط کنیدپس از صاف کردن کناری بگذارید. ماهیها را همراه با کمی نمک و فلفل در روغن تفت دهید. سبزیها را ریز خرد کرده و در ظرفی جدا بریزید .
۲. آرد را اضافه کنید و مخلوط سبزی را همراه با آرد در مقداری روغن سرخ کنید. پس از اینکه کمی رنگ سبزیها عوض شد، پیازداغ، سیرداغ و رب گوجه را نیز اضافه کنید و همراه با سبزیجات کمی آنها راهم تفت دهید. حالا کمی فلفل، زردچوبه و نمک در آن بریزید. در انتها حدود سه پیمانه آب جوشیده در خورش بریزید و بعد از ١٠دقیقه ماهیها و تمبرهندی حل و صاف شده را اضافه کنید حالا صبر کنید که خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.
یه جور دیگه
برای قلیهمیگو همین مراحل باید طی شود ولی به جای ماهی، میگو را در روغن کمی تفت دهیدو اضافه کنید.
مواد لازم برای ۳ نفر:
- ۱۲ عدد میگوی درشت
- زنجبیل تازه به اندازه ۱ حبه قند رنده شود
- ۱/۴ پیمانه آرد لپه
- ۱/۴ پیمانه آرد ذرت
- ۱/۴ پیمانه آرد برنج
- ۲ عدد سفیده تخممرغ
- ۱/۲ ق چ پودر فلفل قرمز
- ۱ ق س گشنیز ساتوری شده
- ۱ ق س پیازچه ساتوری ۴/۱ ق چ شده زردچوبه
- ۱/۲ ق چ بیکینگ پودر
- ۱ ق س سویا سس
- روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. ابتدا میگوها را پاک کنید اما دم میگو را جدا نکنید؛ یعنی فقط پوست و سر میگو همراه با رگ سیاه پشت آن باید گرفته شود.
۲. سفیدههای تخممرغ را در کاسه ای بریزید و با چنگال آن قدر هم بزنیدتا کف کند. حالا همه مواد به غیر از روغن را به سفیده های تخم مرغ داخل کاسه اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید سپس نیم ساعت به مواد استراحت دهید.
۳. حالا تابه ای مناسب آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ داغ شود سپس یکییکی میگوها را در حالی که دمشان را با دستتان گرفتهاید، داخل مواد بزنید و در روغن سرخ کنید تا ترد شوند.
یه جور دیگه
میتوان دم میگو را هم جدا کرد ه و آن را به طور کامل به مواد آغشته کرد.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- ۲/۵ پیمانه برنج
- ۲عدد ساقه کرفس
- ۱پیمانه گشنیز تازه خرد شده
- ۵۰گرم کره
- ۱۰۰گرم نخود فرنگی پخته شده
- ۱۰۰گرم لوبیا سبز پخته
- ۱عدد فلفل دلمه ای
- ۲ق چ زعفران
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمک وفلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. ابتدا کرفس خلال شده را با روغن کمی تفت دهید وبرنج شسته شده را به آن اضافه کنید پس از ۳دقیقه آب متناسب با مقدار برنج را روی آن بریزید وقتی جوش آمد، نخود فرنگی لوبیا سبز پخته ونمک وفلفل وگشنیز خرد شده را هم به آن اضافه کنید در قابلمه را بگذارید.
۲. وقتی آب برنج به خورد آن رفت فلفل دلمه ای تفت داده شده را هم روی برنج بریزید و کمی هم بزنید سپس کره را اضافه کنید .در قابلمه را بگذارید.حرارت را کم کنیدو صبر کنید به مدت نیم ساعت دم بکشد.
مواد لازم برای ۲ نفر:
- ۲ عدد سیبزمینی متوسط آبپز شود
- ۴ ق س گشنیز خرد شده
- ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۱ عدد فلفلدلمهای درشت
- ۱ عدد پیاز درشت
- ۲ ق س سس فلفل تند
- چند عدد نان لواش نرم بسته بندی
- روغن برای سرخ کردن
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- ۱ ق چ زردچوبه
- ۱ ق چ پودر فلفل قرمز
طرز تهیه:
۱. ابتدا گوشت را با ۲ قاشق سوپ خوری روغن و پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تیره شود. بعد فلفلدلمهای را به مواد اضافه کرده، دوباره تفت دهید. در این مرحله نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و در ظرف رابگذارید تا مواد به مدت ۱۰ دقیقه بخارپز شود.
۲. بعد از ۱۰ دقیقه بخار پز شدن گوشت، ابتدا گشنیز، سس فلفل و پودر فلفل و بعد سیبزمینی نگینی شده را هم داخل مواد بریزید و هم بزنید.
۳. در این مرحله دور نانهای لواش را ببرید تا یکدست شوند. بعد آنها را از عرض به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
۴. ابتدای هر کدام از نان لواشها به اندازه ۲ قاشق سوپ خوری مواد بریزیدو به شکل مثلث ببندید تا به انتهای نان برسید. بعد آن را در روغن سرخ کرده و با سس گوجه سروکنید.
یه جور دیگه :
اگر خیلی طرفدار غذاهای تند نیستید ،می توانید میزان فلفل را با توجه به ذائقه تان تغییر دهید.