10 خاصیت عجیب و شگفت انگیز سیب که نمیدانستید

سیب یکی از پرطرفدارترین میوه‌ها در میان مردم است. گفته می‌شود که در جهان در حدود 7500 گونه از سیب وجود دارد. از این میوه به عنوان یک میان وعده عالی و ماده‌ی غذایی متداولی برای تهیه‌ی انواع غذاها، نوشیدنی‌ها و شیرینی‌ها استفاده می‌شود. اگر شما هم به این میوه‌ی خوشمزه علاقمند هستید، بهتر است این مطلب را مطالعه کنید تا با خواص سیب، آشنا شوید.

 

خواص سیب

 

سیب، یکی از سلامت بخش ترین خوراکی های اطراف ما محسوب می‌شود. از زمان‌های گذشته مردم جهان علاقه‌ی فراوانی به میوه‌ها داشتند. طبق نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوه‌ی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است.

در مورد خواص سیب یک عبارت معروف وجود دارد: «خوردن روزانه یک سیب ما را از دکتر بی‌نیاز می‌کند». کمک به گوارش، جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند اختلالات معده، سنگ کیسه‌ی صفرا، یبوست، اختلالات کبد، کم‌خونی، دیابت، بیماری‌های قلبی، روماتیسم، اختلالات چشم، انواع سرطان و نقرس از فواید سیب است. سیب در رفع ضعف و درمان دیسانتری (اسهال همراه با خون) نیز مؤثر است. همچنین از ابتلا به پارکینسون و آلزایمر جلوگیری می‌کند. کمک به سلامت دندان و پوست نیز از دیگر فواید این میوه‌ی کم‌نظیر است.

 

10 معجزه شگفت‌انگیز میوه سیب

 

1. خواص سیب در پیشگیری از ابتلا به سرطان
در گذشته بزرگ‌ترها و والدین ما توصیه می کردند که سیب را با پوست مصرف کنیم. طبق تحقیقات انجام شده، ترکیباتی درون پوست این میوه وجود دارد که فعالیت‌های سلول‌های سرطانی در بخش‌های مختلف بدن مانند کبد، روده بزرگ و… را مختل می‌کند. همچنین خواص سیب، شرایطی را فراهم می‌کند تا ابعاد یا تعداد تومورهای سرطانی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند.

 

2. ضد کلسترول
سیب حاوی مقدار زیادی فیبر است. موقعی که ما سیب می خوریم، فیبرهای محلول با چربی‌های روده رقابت می‌کنند. این رقابت بین الیاف و چربی، باعث کاهش جذب (LDL) چگالی لیپوپروتئین و سطح کلسترول بد یا افزایش جذب (HDL)، چربی لیپو پروتئین و کلسترول خوب می‌شود که این باعث تنظیم یا از بین رفتن کلسترول‌های مضر در بدن می‌شود.

 

3. جلوگیری از آلزایمر با خوردن سیب
آزمایش انجام شده بر روی موش ها نشان داد که مصرف منظم سیب در رژیم غذایی، باعث افزایش دوز بالای انتقال دهنده های عصبی به نام استیل کولین می شود.همچنین در آلزایمر، سلول های عصبی مغز آسیب می بینند و آب سیب که حاوی فلاونوئیدها است، به بهبود سلول های آسیب دیده کمک می کند بنابراین، نوشیدن آب سیب می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد و می تواند در برابر کوچک شدن و نابودی مغز مبارزه کند.

 

خواص سیب در قرآن | خواص میوه سیب از منظر روایات و قرآن کریم

 

4. تغذیه باکتری های مفید روده

تغذیه‌ی باکتری‌های مفید روده از دیگر خواص سیب محسوب می‌شود. سیب حاوی پکتین است که نوعی فیبر بوده و به‌عنوان پری‌بیوتیک عمل می‌کند. این یعنی باکتری‌های خوب روده را تغذیه می‌کند. روده‌ی کوچک طی فرآیند هضم فیبر را جذب نمی‌کند.

فیبر وارد روده‌ی بزرگ می‌شود. رشد باکتری‌های خوب در روده‌ی بزرگ بهبود پیدا می‌کند. تحقیقات اخیرا انجام شده عنوان می‌کنند که این موضوع می‌تواند علت تأثیرات محافظت‌کننده‌ی سیب در برابر چاقی مفرط، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی باشد.

 

5. کمک به کاهش دیابت
بسیاری از میوه‌ ها به سبب وجود قند در مواد تشکیل‌ دهنده آن‌ها برای بیماران مبتلاء به دیابت مضر هستند. در مورد فواید سیب شرایط متفاوت است. همانطور که مطلع هستید با توجه به سبک تغذیه، افراد بسیاری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دوم هستند. اگر قصد دارید سلامتی بدن خود را از ابتلا به این بیماری ایمن نگه دارید، حداقل در طول روز یک عدد سیب مصرف کنید.

 

6. مصرف سیب و تنفس بهتر
ترکیبات موجود در سیب می‌تواند اثرات شگفت آوری داشته باشد. وجود آنتی اکسیدان‌ها در سیب می‌تواند ریه‌های شما را از آسیب‌های اکسیداتیو حفظ کند. تحقیقات گسترده بر روی 68 هزار زن نشان داد، آن‌هایی که بیشترین میزان سیب را مصرف کرده‌اند، خطر ابتلا به آسم کمتری داشتند. خوردن در حدود 15 درصد از یک سیب بزرگ در روز کاهش 10 درصدی خطر ابتلا به این بیماری را به همراه داشته است.

 

7. درمان آنمی (کم خونی)

از آنجایی که سیب سرشار از آهن است در درمان آنمی نقش مهمی دارد. آهن موجود در بدن سطح هموگلوبین را افزایش می‌دهد که افزایش هموگلوبین با درمان آنمی رابطه مستقیم دارد اگر شما دائماً احساس ضعف و خستگی دارید با خوردن این میوه می‌توانید سرحال شوید زیرا قند طبیعی موجود در سیب با آهن آن ترکیب شده و باعث افزایش انرژی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود به گونه‌ای که بدن در برابر بیماری‌ها حالت آماده‌باش به خود می‌گیرد.

 

8. کمک به هضم غذا

سیب سرشار از فیبر است که باعث تسهیل هضم مواد غذایی می‌شود. مصرف منظم سیب به حرکات روان روده، جلوگیری از یبوست و اختلالات معده کمک می‌کند. فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی ماست. فیبر حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و به حرکت روان‌تر آن کمک می‌کند. سیب با افزایش ترشح شیره‌های گوارشی و معدوی باعث افزایش جذب مواد مغذی می‌شود.

 

9. جلوگیری از سنگ کیسه صفرا با خوردن سیب
هنگامی که کلسترول شما در کیسه صفرا شما بیش از حد باشد، سنگ های صفراوی شکل می گیرند.آنها در افراد چاق شایع تر هستند. برای جلوگیری از سنگهای صفراوی، پزشکان توصیه می کنند که ،رژیم غذایی با فیبر زیاد داشته باشید، تا وزن و میزان کلسترول را کنترل کند. سیب، غنی از فیبر پکتین است که می تواند به کنترل سطح کلسترول در بدن کمک کند.فیبر این کار را با کمک به کاهش جذب LDL انجام می دهد.

 

10. فواید سیب برای سلامت مغز
اکثر مطالعات بر روی گوشت و پوست سیب انجام شده است؛ اما آب سیب می‌تواند اثر مثبتی بر کاهش عملکرد مغز ناشی از کهولت سن داشته باشد. در مطالعات بر روی حیوانات، کنسانتره آب سیب گونه‌های واکنش پذیر خطرناک اکسیژن را در بافت مغز کاهش داده و زوال عقل را به حداقل می‌رساند.

آب سیب به حفظ استیلن کولین کمک می‌ کند. استیلن کولین یک انتقال دهنده ی عصبی است که با افزایش سن، کاهش می‌یابد. میزان کم استیلن کولین می‌تواند منجر به بیماری آلزایمر شود. گفته می‌شود که سیب کامل حاوی ترکیبات آب سیب است و همیشه گزینه ی سالم‌تر، مصرف خود میوه است تا از کلیه‌ی خواص سیب، بهره‌مند شوید.

 

سخن آخر

سیب به‌ طرز قابل‌توجهی برای سلامتی مفید است. از جمله خواص سیب می‌توانیم به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت و سرطان اشاره کنیم. علاوه بر این، فیبر محلول موجود در سیب ممکن است به کاهش وزن و تقویت سلامت روده کمک کند. برای اینکه بیشترین بهره را از خواص سیب ببرید، آن را با پوست بخورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top