بیوگرافی کتایون ریاحی از حواشی و زندگی شخصی تا فعالیت هنری

کتایون ریاحی بازیگر توانای کشورمان است که به دلیل بازی در سریال پس از باران و یوسف پیامبر بسیار به شهرت رسید. به دلیل شباهتی که به همسر ابراهیم حامدی دارد تا به حال برای او حاشیه های زیادی درست شده است. در این بخش بیوگرافی کامل کتایون ریاحی را آماده کرده ایم.

 

بیوگرافی کتایون ریاحی

 

کتایون ریاحی متولد 10 دی 1340، تهران بازیگر سینما و تلویزیون است. کتایون ریاحی کارشناس ادبیات و انسان شناسی است. او خواهر علیرضا ریاحی از دیگر بازیگران سینما در ایران است. پدر و مادرش شیرازی و گیلانی هستند. پدر او اردشیر ریاحی پزشک ارتوپد در بیمارستان چمران شیراز و مادرش گیتی ریاحی طراح لباس و همسرش هم یکی از سهام داران اصلی شرکت اویل ورد آمریکا می باشد. وی فارغ التحصیل لیسانس رشته ادبیات و مردم شناسی می باشد.  حالا مدیر بنیاد نیکوکاری «کمک» می باشد و تجربه دو زندگی ناموفق را هم دارد. وی دارای یک فرزند به نام پوریا می‌باشد که موسیقیدان و دارای تحصیلات آکادمیک در زمینه موسیقی است و اولین آلبوم بی کلام خود را با نام پژواک سکوت به نفع بنیاد نیکوکاری کیش مهر کتایون ساخته‌ است.

 

آغاز فعالیت هنری تا پایان

ریاحی در 24 سالگی با سریال «زیر سایه همسایه» بازیگری را شروع کرد. و اولین بار در فیلم «خبرچین» جلوی دوربین سینما رفت اما این فیلم با مشکل مواجه شد او برای بازی در فیلم «پاییزان» انتخاب شد. در آن زمان در سینما چندان موفق نبود اما با بازی در مجموعه «پدرسالار» توانست خود را مطرح کند و حضور او در مجموعه های «روزهای زندگی» و به ویژه مجموعهٔ تلویزیونی «پس از باران» از او چهره ای شناخته شده ساخت. بازی ریاحی در مجموعه های «پس از باران» و «شب دهم» نیز چشمگیر بود. آخرین تجربه بازیگری ایشان در 47 سالگی با نقش «زلیخا» در سریال یوسف پیامبر بود.

 

کناره گیری از بازیگری
آخرین بازی او در سریال یوسف پیامبر در نقش زلیخا بود. کتایون ریاحی در خرداد 1388 طی یاداشتی به سایت سیمافیلم، کناره گیری خود از دنیای بازیگری را اعلام کرد.

 

کتایون ریاحی در تولد پسرش - تیتر کوتاه | تیتر کوتاه

 

شایعه حضور بدون حجاب اسلامی در کنسرت ابی

در فروردین ۹۲ تصاویری از کنسرت ابی در شهر لس‌آنجلس منتشر شد که نشان دهنده حضور بدون حجاب خانمی در کنار ابی بود که شباهت زیادی با کتایون ریاحی داشت. انتشار این تصاویر با حاشیه‌هایی از سوی سایت‌های خبری، معاون اجتماعی پلیس و فرج‌الله سلحشور همراه بود. سلحشور پیش از تکذیب یا تأیید کتایون ریاحی، در مصاحبه با رسانه‌ها گفت: «این اتفاق مطلب ما را تأیید می‌کند که در شرایط فعلی و با این جریان، عوامل سینمای ما نمی‌توانند درست رفتار کنند و این سینماست که معمولاً سینماگرانش را در آلودگی و فساد خودش غرق می‌کند. حال فرقی ندارد که آن بازیگر «یوسف» باشد یا فرد دیگری». همزمان سردار منتظرالمهدی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی از برخورد با مسئله پوشش بازیگران سینما در خارج از کشور از طریق اینترپل گفت: «بدحجابی هنرمندان در فستیوال‌های خارجی را از طریق پلیس بین‌الملل (اینترپل) پیگیری کرده و به آن رسیدگی می‌کنیم.»

در واکنش به این بحث‌ها کتایون ریاحی انتساب این عکس‌ها به خود را تکذیب کرد. او در این باره گفت: «عکس‌های منتشر شده از من در فضای مجازی صحت ندارد. متأسفم از اینکه در جامعه مترقی ایران، برخی از مردم از روی بی‌خبری و بی‌اطلاعی در صدد تخریب چهره‌های شناخته شده هستند». همچنین برخی رسانه‌ها مدعی شدند که این تصاویر متعلق به مهشید برومند، همسر دوم ابی است.

 

ازدواج اول و پسرش

کتایون ریاحی قبل از شروع بازیگری با فرشید رحیمیان ازدواج کرد و از وی صاحب یک فرزند پسر بنام پوریا شد اما این زندگی در نهایت به جدایی و طلاق انجامید.

 

ازدواج دوم

خانم ریاحی در دومین تجربه خود با مسعود بهبهانی ازدواج کرد که وی از سهامداران اصلی شرکت «اویل ورد» آمریکا می باشد و بیشتر در آن ور آب حضور دارد. این زندگی هم دوام چندانی نداشت و در نهایت ازهم جدا شدند و حالا مجرد است.

 

تاسیس بنیاد خیریه «کمک»

ایشان که همواره در انجام فعالیت های بشردوستانه پیش قدم بود توانست 3 اسفند 1391 طی مراسمی نخستین بنیاد نیکوکاری در جزیره کیش را تاسیس کند.

بنیادی که ابتدا «کیش مهر کتایون» نامیده شد و حالا به اختصار بنام بنیاد «کمک» شناخته می شود.

 

کتاب‌های کتایون ریاحی

کتایون ریاحی طی سال ۹۳، دو کتاب منتشر کرد.

اولی با عنوان «یک پنجره برای من» با طرح جلدی از عباس کیارستمی و شامل هشت نمایشنامه است که از سوی انتشارات شمع و مه منتشر شده‌است.

به علاوه، رضا درستکار در مقدمه این کتاب، بخش‌های مختلف زندگی ریاحی را شرح داده.

کتاب دوم او نیز یک داستان کودکانه است باعنوان «ماهی قرمز کوچولو» با تصویرگری نگین احتسابیان که از سوی انتشارات شمع و مه به بازار آمده‌است.

 

فیلم و سریال های کتایون ریاحی

در این بخش هم فیلم ها و سریال های کتایون ریاحی را به شما معرفی می کنیم.

 

سینمایی

۱۳۸۷ – دعوت (ابراهیم حاتمی‌کیا)
۱۳۸۷ – شیرین (عباس کیارستمی)
۱۳۸۲ – تارا و تب توت فرنگی (سعید سهیلی)
۱۳۸۱ – این زن حرف نمی‌زند (احمد امینی)
۱۳۸۱ – بانوی من (یدالله صمدی)
۱۳۸۱ – جایی (مهدی کرم‌پور)
۱۳۸۰ – شام آخر (فریدون جیرانی)
۱۳۷۵ – لاک‌پشت (علی شاه‌حاتمی)
۱۳۷۴ – ماه مهربان (قاسم جعفری)
۱۳۷۱ – قافله (مجید جوانمرد)
۱۳۷۱ – تماس شیطانی (حسن قلی‌زاده)
۱۳۶۹ – حکایت آن مرد خوشبخت (رضا حیدرنژاد)
۱۳۶۹ – آپارتمان شماره ۱۳ (یدالله صمدی)
۱۳۶۷ – کشتی آنجلیکا (محمدرضا بزرگ نیا)
۱۳۶۷ – آخرین لحظه (فرخ انصاری بصیر)
۱۳۶۶ – غریبه (رحمان رضایی (کارگردان))
۱۳۶۶ – خبرچین (نصرت‌الله زمردیان، مازیار پرتو)
۱۳۶۶ – پاییزان (رسول صدرعاملی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top