زرشک پلو با مرغ خوشمزه و مجلسی با عطر و طعمی بی نظیر

زرشک پلو با مرغ یکی از انواع غذا های پلویی ایرانی است که از محبوبیت خاصی در میان ایرانیان برخوردار است. زرشک پلو مانند غذا های مثل کباب کوبیده، جوجه کباب و … به عنوان یک غذای مجلسی محسوب می ‌شود که برای پذیرایی در مراسم های مهم استفاده می ‌شود. زرشک پلو مخلوط یک غذای مجلسی فوق العاده خوشمزه است. این غذا در تمام ایران تهیه می شود و جز غذاهای پرطرفدار است. پیشنهاد می کنیم یک بارهم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید.

 

مواد لازم برای ۲ نفر
ران یا سینه مرغ ۲ تکه
برنج ۲ پیمانه
زرشک ۶ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱٫۵ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

مرحله اول
برای تهیه زرشک پلو با مرغ نذری ابتدا برنج را می شوییم و داخل یک ظرف مناسب می ریزیم. سپس به اندازه ای آب اضافه می کنیم که سطح آب یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. در ادامه ۱ قاشق چایخوری نمک نیز اضافه می کنیم.

 

مرحله دوم
توجه داشته باشید که زمان خیساندن برنج به نوع برنج بستگی دارد و برنج هر چقدر قدیمی تر باشد، باید مدت بیشتری خیسانده شود. در ادامه پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.

 

مرحله سوم
در این مرحله پیاز را به همراه کمی روغن به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک شود. پس از اینکه پیاز سبک شد، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را یک دقیقه دیگر ادامه می دهیم.

 

مرحله چهارم
حالا تکه های گوشت مرغ را به قابلمه اضافه می کنیم و هر دو سمت شان را به خوبی سرخ می کنیم. پس از اینکه گوشت مرغ سرخ شد، به اندازه ای آب اضافه می کنیم که روی مرغ را بگیرد، سپس صبر می کنیم تا آب جوش بیاید.

 

مرحله پنجم
زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، کف های سفید رنگ روی سطح آب را با قاشق جمع می کنیم و دور می ریزیم. در ادامه درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت مرغ با حرارت بسیار ملایم بپزد.

 

مرحله ششم
در این مرحله کره را با ۲ قاشق روغن در یک تابه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به خوبی داغ شود، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود و طعم و بوی خامی آن گرفته شود.

 

مرحله هفتم
حالا ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری گلاب به رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم. در ادامه رب گوجه فرنگی سرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم.

 

مرحله هشتم
پس از گذشت ۵ دقیقه آب لیمو ترش را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش مرغ روغن بیندازد و سس درون قابلمه غلیظ شود. در ادامه زرشک و شکر را به همراه مقداری کره در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا زرشک براق شود.

 

مرحله نهم
نیازی نیست مدت زیادی روی حرارت بماند، فقط تا زمانی که شکر حل شود. در ادامه زرشک را کنار می گذاریم، سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.

 

مرحله دهم
پس از اینکه آب جوش آمد ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق روغن مایع به آب جوش اضافه کرده، سپس برنج خیسانده شده را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه درون آب جوش بماند تا نرم شود.

 

مرحله یازدهم
زمانی که برنج به خوبی نرم شد و مغزش کمی گیر داشت، باید آنرا آبکشی کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و چند قاشق روغن داخل آن می ریزیم. سپس به سلیقه خود برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان استفاده می کنیم.

 

مرحله دوازدهم
در این مرحله برنج آبکش شده را با کفگیر روی ته دیگ می ریزیم، سپس کمی روغن روی آن می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

 

مرحله سیزدهم
پس از اینکه برنج دم کشید، چند قاشق از آن را با زرشک و زعفران مخلوط می کنیم و برای تزیین روی زرشک پلو کنار می گذاریم. در ادامه باقی برنج را در دیس می کشیم و با زرشک و برنج زعفرانی به سلیقه خود تزیین می کنیم.

 

مرحله چهاردهم
پس از اینکه خورش مرغ آماده شد و سس درون قابلمه به خوبی غلیظ شد، آنرا در یک ظرف مناسب می کشیم. حالا سس باقی مانده در قابلمه را از صافی رد می کنیم و درون یک کاسه کوچک می ریزیم و کنار مرغ ها قرار می دهیم.

 

خوشمزه تر شدن مرغ
یکی از نکات مهم برای خوشمزه تر شدن مرغ استفاده از سبزیجات در کنار آن می باشد که به سلیقه خود می توانید از سبزیجات متفاوتی مانند هویج ، ساقه کرفس و برگ بو استفاده کنید که علاوه بر اینکه عطر و طعم بهتری به مرغ شما خواهند داد بوی زهم مرغ را نیز به طور کامل از بین خواهند برد.

به عقیده سرآشپزهای بزرگ بهترین ماده برای خوشمزه کردن مرغ پیاز زیاد است و به همین دلیل استفاده از پیاز خلالی درشت به مقدار زیاد را توصیه می کنند. سبزیجاتی مثل هویج و فلفل دلمه ای را می توانید هنگام تفت دادن سیر و پیاز به غذا اضافه کنید.

 

نکاتی برای تهیه زرشک پلو با مرغ

1. در زرشک پلو میزان شکر و زرشک کاملا سلیقه ای است می توانید آن را کم یا زیاد کنید.

2. مراقب باشید زرشک را زیاد تفت ندهید زیرا باعث تغییر رنگ آن ها می شود.

3. برنج هرچه بيشتر خيس بخورد، مقاومت آن در برابر مراحل پخت بيشتر می شود و احتمال خرد شدن آن كاهش می یابد. ولی اگر عجله داريد برای تهيه برنج، برنج را بعد از شستشوی كامل با مقداری آب جوش خيس كنيد و به مدت 15 دقيقه درب ظرف برنج را بگذاريد و دوباره آب برنج را عوض كنيد و آب جوش روی آن بريزيد و بعد مراحل را ادامه دهيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top