قبل از اینکه مواد لازم و طرز تهیه ی کیک ساده اسفنجی و خوشمزه با پف زیاد برای 6 نفر را به شما عزیزان آموزش بدم یگم که کیک اسنفجی با همون فرمی کیک هایی هستند که بافت خیلی سبک و نرم و لطیفی را دارند و مواد اصلی تشکیل دهنده کیک ساده اسفنجی . بدلیل پف کردن این نوع کیک گزینه ی خیلی خوبی برای درست کردن کیک های تولد و عروسی و … می باشد به همین خاطر کیک های اسفنجی محبوبیت زیادی دارند.
طرز تهیه کیک ساده اسفنجی
در ابتدای کار نکات مهمی رو در مورد طرز تهیه ی کیک ساده اسفنجی میخوام بهتون بگم:
1- موقع شکستن تخم مرغ ها مراقب باشید تا پوسته در داخل مایع درست شده نیفتد.
2- بایستی موقع اماده کردن آرد و شکر آنها را از الک عبور دهید تا دانه های درشت در ان نباشد.
3- تخم مرغ را در ظزفی بشکنید که روغنی نبوده و کاملا خشک شده باشد زیرا رونی بودن ظرف باعث مشود تخم مربغ کف نکند.
4- اگر میخواهید کیک خشک نشود در معرض هوای آزاد قرار ندهید و روی آن را با نایلون تمیز بپوشانید.
5- حتما قبل از شروع پخت دستورالعمل طرز تهیه ی کیک ساده اسفنجی مواد کیک را از یخچال بیرون بیارید . چون دمای پایین یا همان سرد بودن مواد میزان کف کردن را کم میکند.
6- زمانی که قالب را از فر بیرون می آورید سریع کبک را از قالب جدا کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه کیک ساده اسفنجی :
آرد | ۲ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
شیر | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۴ عدد |
روغن | دو سوم لیوان |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق مرباخوری |
وانیل | یک هشتم قاشق چای خوری |
طرز تهیه کیک ساده اسفنجی برای 6 نفر:
قبل از شروع به کار کردن حدود یه ربع تا نیم ساعت تخم مرغ ها را از یخچال بیرون آورید تا دمای آنها با دمای محیط یکی شود. در ضمن اگر زمان برای اینکار کم بود میتوانید تخم مرغ ها در داخل کاسه آب ولرم قرار دهید.
مرحله بعدی طرز تهیه ی کیک ساده اسفنجی
خب در این مرحله فر را روشن میکنیم و درجه آن را روی 180 سانتی گراد قرار میدهیم. آرد را بهمراه بیکینگ پوردر دو الی سه بار الک میکنیم و در کناری قرار میدهیم.در ادامه زرده و سفیده تخم مرغ را جدا میکنیم. طرز جدا کردن زرده تخم مرغ روش های مختلفی دارد در اینجا کفگیر را روی کاسه قرار می دهیم و تخم مرغ را می شکنید این کار را به آرامی انجام دهید تا زرده تخم مرغ روی کفگیر مانده و سفیده آن داخحل کاسه بریزد.
به این نکته دقت کنید که مقدار سفیده تخم مرغ برای تهیه کیک اسفنجی خیلی مهم می باشد که این مقدار حدود 30 گرم است . پس اگر بعد از جدا نمودن سفیده تخم مرغ با زرده آن حس کردید که مقدار آن زیاد یا خیلی کم است آن ها را وزن کنید و سپس اگر لازم بود مقدار آن را کم یا زیاد کنید.
طرز تهیه کیک پف دار
مرحله بعدی در پخت کیک ساده اسفنجی ، زدن تخم مرغ در کاسه می باشد . همانطور که در نکات بالا اشاره کردم ” تخم مرغ را در ظزفی بشکنید که روغنی نبوده و کاملا خشک شده باشد زیرا رونی بودن ظرف باعث مشود تخم مربغ کف نکند. ” پس جدا کردن سفیده تخم مرغ با زرده و روغنی کردن کاسه ، خشک بودن کاسه مورد استفاده و پره های همزن خیلی مهم هستن.
پس سفیده تخم مرغ را در کاسه ریخته و سپس با دور متوسط آنقدر آن را توسط همزن هم بزنید تا کف کند . تا جایی که اگر کاسه را برگردانید سفیده آن بیرون نریزد و بعد از آن سفیده را داخل یخچال قرار میدهیم.
دستور پخت کیک اسفنجی
زرده ها ، شکر و وانیل را درظرف جداگانه ریخته و هم بزنید تا بصورت کشدار در امده و به رنگ کرم درآید و سپس روغن را به آرامی به مواد اضافه کنید و هر بار مواد را خوب مدتی هم بزنید. بعد از آن شیر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدستی داشته باشیم.
آرد و بیکینگ پودر را به ارامی به مواد اضافه می کنیم ، این کار را در چندین مرحله انجام میدهیم و هم میزنیم و در آخر سفیسده را از یخچال در می آوریم و به مواد اضافه می کنیم . حتما در این مرحله خیلی آرام بهم بزنید تا پف سفیده نخوابد.
طرز تهیه کیک با پف عالی
فولد کردن سفیده تخم مرغ به روش صحیح ، یکی از نکات بسیار مهم در طرز تهیه کیک و پف کردن آن می باشد.
برای انجام این کار ، اول یک چهارم از سفیده را به مواد اضافه کنید تا مایع کیک لطیف شود و بعد از آن همه ی سفیده را به آن اضافه کنید و مواد را فولد کنید.
قالب را چرب کنید و مواد را داخل قالب ریخته و آن را در فر قرار دهید . برای جلوگیری از پف کردن وسط کیک باید مایه را بصورت یکنواخت در همه جای قالب پخش کنید و همه ی مواد را در وسط قالب نریزید برای پخت این کیک ساده اسفنجی حدودا به 45 دقیقه زمان نیاز است .
برای تست کردن پخت کامل کیک بعد از نیم ساعت با خلال تمیز آن را انجام میدهیم . برای اینکار خلال را داخل کیک فرو برده و بیرون می آورید اگر کیک به خلال نچسبیده بود یعنی پخت کیک کامل شده است.
در آخر اجازه دهید قالب کیک خنک شود و سپس کیک را از قالب خارج کنید .