مواد اولیه و طرز تهیه فلافل

 

فلافل گلولهٔ سرخ شدهٔ نخود و ادویه‌جات است. این غذا در خاورمیانه و به‌ویژه آبادان، اهواز، بیروت، دمشق و بغداد وبندرعباس زیاد استفاده می‌شود.

کلمه فلافل برگرفته از کلمه «فلفل» می‌باشد. این کلمه گسترش پیدا کرده و در زبان‌های دیگر از جمله زبان فارسی (پلپل) استفاده شده‌است. اما کلمه فلافل در اصل به معنی گلوله نخود می‌باشد.

البته بعضی معتقدند که فلافل (به مصری جدید: طعميه) غذایی ساخته شده توسط قبطیان مصر (مسیحیان مصر) برای روزهای روزه داری مسیحیان بوده (مسیحیان باید در زمان این روزه از خوردن هرگونه گوشت پرهیز کنند؛ و تنها از خوراکیهای گیاهی استفاده کنند) و کلمه فلافل از سه بخش “فا” “لاً و “فل” تشکیل شده که در زبان قبطیان به معنی ” کاملاً از نخود ” می‌باشد؛ و این غذا توسط قبطیان به شام و سایر کشورها گسترش یافته‌است.

 

مواد اولیه برای تهیه فلافل:

  • ۱ فنجان نخود خام
  • ۱ فنجان پیاز رنده شده
  • ۲ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده تازه
  • ۲ قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده تازه
  • ۱ قاشق چایی خوری نمک
  • یک و نیم قاشق فلفل قرمز خشک شده
  • ۴ حبه سیر
  • ۱ قاشق چایی خوری زیره
  • ۱ قاشق چایی خوری بیکینگ پودر
  • ۴ قاشق غذاخوری آرد
  • گوجه و پیاز برای تزئین

طرز تهیه فلافل

  1. نخودها را درون یک کاسه بزرگ بریزید و به آن آب سرد اضافه کنید تا جایی که حدود ۱ تا ۲ بندانگشت بالاتر از سطح نخودها باشد. تمام طول شب بگذارید نخودها در آب باشند.
  2. نخودها و پیاز را در کاسه‌ی میکسرتان که تیغه‌ی فلزی دارد بریزید و فلفل، گشنیز، جعفری، نمک، سیر و زیره را به کاسه اضافه کنید و آنها را با هم مخلوط کنید تا زمانی که همه‌ی آنها خوب خرد شوند و حالت خمیری پیدا کند.
  3. آرد و بیکینگ پودر را روی آن بپاشید و هم بزنید. باید میزان آرد به قدری باشد که وقتی میخواهید توپ‌های فلافل را درست کنید آنها به دستتان نچسبند. برای چند ساعت مخلوط را درون یک کاسه بریزید و روی آن را  بپوشانید و درون یخچال قرار دهید.
  4. از خمیر فلافل به اندازه گردو جدا کنید و با دست آن را مانند توپ کنید. می‌توانید از اسکوپ فلافل نیز برای اینکار استفاده کنید.
  5. روغن را بگذارید تا داغ شود سپس فلافل را درون آن بیندازید تا سرخ و برشته شود. اگر فلافل شما از هم پاشید کمی آرد به آن اضافه کنید.
  6. فلافل‌ها را بعد از سرخ شدن روی دستما‌های روغن‌گیر بگذارید تا روغن اضافه‌ی آن جذب دستمال شود.

فلافل شما حاضر است. آنها را با گوجه و پیاز و ترشی تزئین کرده و با نان پیتا میل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top