خواص درمانی فوق العاده جوانه گندم + روشهای مصرف جوانه گندم
جوانه گندم از گذشته تا به امروز به
عنوان یکی از بهترین مکملهای غذایی بوده اما افسوس که متاسفانه خانوادهها
به میزان کافی از آن استفاده نمیکنند.این درحالی است که جوانه گندم
سرشار از ویتامینها و املاح معدنی ضروری برای بدن مانند ویتامین های A-B
است در واقع جوانه ها موادغذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان،
در گروه سبزی ها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح
محسوب می شوند.
در کشور ما از هزاران سال پیش، در دوران
باستان جوانه ها و اهمیت استفاده آنها برای مردم شناخته شده بود. این
موضوع به قدری اهمیت داشته که مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان
یک آیین سنتی همواره در آغاز فصل بهار به شکل سمنو در سفره هفت سین لازم می
دانستند. زمانی که جوانه میزند، تغییر شکل داده. تغییرات شیمیایی که در
دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن
افزایش یابد به طور کلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح و پروتئین
ها به مقدار زیادی افزایش می یابد در شروع روند جوانه زدن، نشاسته موجود
در دانه شکسته شده و به قندهای ساده ی گلوکز و ساکارز تبدیل می شود که این
عمل به وسیله آنزیم آمیلاز صورت می گیرد. گندم جوانه زده همچنین دارای
ترکیباتی مانند ویتامین A ،B1،B6،B12،E، اسید فولیک،کلسیم،فسفر،روی،ید،
سلنیوم و منیزیوم نیز میباشد که پس از اینکه جوانه به اندازه خود گندم رشد
کرد می توان از این مواد بهره برد.
جوانه گندم طبیعت گرم و خشک دارد.
خواص درمانی و روش مصرف
پیشگیری از سرطان روده : گندم جوانه زده
به مقدار زیادی دارای فیبر و آب است که باعث دفع کامل مدفوع شده، همچنین
مانع از سرطان روده می شوند. مصرف آن یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامت
بدن است.
رفع خستگی : ویتامین B1 موجود در جوانه گندم رفع خستگی مفرط، ضعف و بی حالی را کاهش میدهد
تقویت قوای جنسی : ویتامین E موجود در جوانه گندم تقویت کننده قوای جنسی و به عنوان معجزه گر و اکسیر جوانی معرفی می شود.
تقویت عمومی : در سنین بالا که بدن نیاز
کمتری به انرژی داشته و نیاز بیشتری به پروتئین ها و ویتامین های گروه ب
دارد می توان از جوانه گندم در سالاد ، غذاهای روزمره ، و حتی نوشیدنی ها
استفاده کرد .
تقویت مو : جوانه گندم همچنین در ریزش مو
و حتی در ترمیم موهای آسیب دیده نقش موثری داشته و برای همین منظور توصیه
می شود که هر روز ۲ قاشق غذاخوری گندم جوانه زده تازه را خوب جویده و فرو
دهید و همچنین به صورت روزانه همراه با غذا ها و نوشیدنی ها میل گردد
تقویت بینایی ، پوست : از آنجایی که جذب
ویتامین آ در روده انجام می پذیرد جوانه گندم به دلیل هضم غذا را در معده
و روده آسان می سازد باعث جذب بهتر ویتامین آ در روده شده و همچنین خود
دارای مقدار قابل توجهی ویتامین آ نیز هست و به سیستم بینایی و پوست کمک
فراوانی می کند
بی خوابی ،تقویت حافظه : مصرف روزانه و
مرتب جوانه گندم به رفع کم خوابی و تقویت حافظه کمک میکند جوانه گندم
تازه را هر روز صبح ناشتا به صورت ۱ قاشق غذاخوری خوب جویده و فرو دهید
لاغر شدن ، چاق شدن : اگر می خواهید
لاغر شوید، پودر جوانه گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو ۱۰ دقیقه قبل
از صرف غذا و اگر می خواهید چاق شوید، آن را ۱۰ دقیقه بعد از غذا میل
کنید.
روش تهیه جوانه گندم
مقدار ۲۰۰ گرم گندم را بعد از تمیز کردن
خیس کرده و به مدت ۲ روز و هر روز آب آن را عوض کنید سپس داخل یک ظرف
مانند آبکش ریخته و یک پارچه نمدار روی آن قرار دهید در گوشه از آشپزخانه
قرار داده و تا زمانی که تمام گندم ها جوانه بزنند به پارچه با آب بپاشید
تا نمدار بماند بعد از اینکه حدود ۵ میلیمتر جوانه زدند داخل یخچال
نگهداری کنید
ماسک جوانه گندم : گندم جوانه زده را
بعد از خشک کردن پودر کرده و به مصرف ماسک برسانید به این صورت که پودر
جوانه گندم را با ماست تازه خمیر کرده و روی پوست صورت بگذارید و پس از
گذشت ۵ الی ۱۰ دقیقه پوست را کاملا شستشو کنید
نکته ی مهم : کسانی که از سوء تغذیه رنج
میبرند یا منع استفاده از سبزیها را دارند، میتوانند با تهیه جوانه
گندم و مصرف مداوم آن، از کمبود ویتامینها و املاح معدنی طبیعی بدن
جلوگیری کنند.
خواص خوردن خرما در روز
خوردن خرما آیا تاکنون فکر کرده اید که
خوردن خرما می تواند چه تغییراتی در بدن شما ایجاد کند؟ احتمالا نه. اکثر
مردم تمایلی به فکر کردن در خصوص خواص مواد غذایی و تغییراتی که آن ها در
بدن شان ایجاد می کنند ندارند.اما خواص این میوه کوچک بسیار شگفت انگیز
است.
خرما می تواند خواص سلامتی بسیار عالی داشته باشد.
اگر در روز تنها ۳ عدد خرما بخورید نتایج آن را در خود می بینید. منابع
غذایی موجود در خرما خواص این میوه کوچک بسیار شگفت انگیز است.
اگر
در روز عادت به خوردن تنها سه عدد خرما داشته باشید دیگر با کمبود بسیاری
از ویتامین ها در بدن خود مواجه نمی شوید. خرما شامل پتاسیم، فیبر، منگنز،
ویتامین B-6 و منیزیم است.
خوردن
خرما و بهبود دستگاه گوارشی خوردن خرما می تواند سلامت دستگاه گوارشی شما
را بهبود دهد. خرما یکی از غذاهای عالی برای سلامت دستگاه گوارش است.
اگر شما مشکلاتی مثل IBS، یبوست یا بسیاری دیگر از مشکلات گوارشی و دستگاه
گوارش دارید. خرما می تواند علائم این مشکلات را کاهش دهد.
به علاوه خرما می تواند خطر ابتلا به
سرطان روده بزرگ را کاهش داده و همچنین در مدت زمان بسیاری است که توسط
پزشکان به عنوان درمان بواسیر توصیه می شود.
خرما یک مسکن درد است مدت زیادی است که خرما را به عنوان یک مسکن و دارو برای تسکین درد و کمک به تورم تجویز می کنند.
محققان با مطالعه روی ۶۹ زن به این نتیجه رسیدن که اگر زنان از ۴ هفته قبل
از زایمان خود خرما بخورند می توانند زایمان بهتری داشته و درد کمتری
تجربه کنند. همچنین عادت به خوردن خرما می تواند اضافه وزن پس از زایمان
شما را هم کاهش دهد.
خوردن
خرما و عملکرد بهتر خرما بر اساس برخی مطالعات هنگامی که شما به اندازه
کافی ویتامن یB6 کنید مغز کارکرد بهتری خواهد داشت. با کمک این ویتامین شما
می توانید بهتر تمرکز کرده و خاطرات را بهتر به یاد بیاورید. به عبارتی این ویتامین در به یادآوری سریعتر و دقیق تر خاطرات کمک می کنند. خرما یک ذهن تیز و آماده را به شما ارزانی می دهد.