پوست این میوه ها را بخورید!
شاید درباره مصرف پوست میوهها زیاد شنیده باشید. «لی باخ»، کارشناس ارشد
تغذیه و مواد غذایی از «کلرادو» آمریکا میگوید، واقعیت دو سویه ماجرا این
است که پوست میوهها با توجه به اینکه دارای «فیتوکمیکال»های گیاهی، فیبر و
دیگر مواد مغذی هستند، میتوانند آلودگی هایی را نیز به میز غذای ما
بیاورند. در صورت تمایل به استفاده از پوست میوهها و سبزیها باید توجه
داشته باشیم که از محصولات ارگانیک استفاده کنیم.
توصیههای این کارشناس ارشد تغذیه را در مطلب زیر بخوانید.
مرکبات
پوست
مرکباتی نظیر پرتقال، گریپ فروت و لیمو، اگرچه تلخ و دیرهضم هستند، اما
مقادیر فراوانی ویتامین C، ریبو فلاوین، ویتامین B6، کلسیم، منیزیم، پتاسیم
به همراه «فلانوئید»های ضد التهاب دارند. لایه سفیدی که بین پوست و میوه
قراردارد نیز دارای فیبر فوق العاده بالایی است. سعی کنید به هنگام مصرف
پرتقال این لایه را زیاد برندارید. پوست مرکبات میتوانند به صورت خلالی و
رنده شده در سس سالاد و یا در ترکیب با مقداری شکر، روغن یا سرکه مصرف
شوند.
پیاز
هرچند خوردن
پوست پیاز ایده زیاد جالبی نیست، اما کارشناسان مصرف مقادیر زیادی از این
ماده را توصیه میکنند. پوست پیاز قرمز منبعی غنی از «کوئرستین» است که
مانع تشکیل رادیکالهای آزاد شده میشود و به بهبود جریان خون سالم در عروق
کمک میکند. کوئرستین همچنین سبب اتساع عروق خونی و افزایش پمپاژ خون در
عضلات میشود. افزون بر این، پوست پیاز قرمز سرشار از ترکیبات شیمیایی است
که میتوانند از بدن در برابر سرطانها محافظت کنند. پوست پیاز را همچنین
میتوان یک منبع آنتیباکتریال به شمار آورد.
موز
پوست
موز اگرچه طعم تلخ و بافت زمختی دارد، اما دارای مقادیر زیادی پتاسیم،
لوتئین (آنتی اکسیدانی قوی برای چشم) و تریپتوفان (که موجب افزایش تولید
سروتونین –هورمون شادی- در بدن میشود) است. استفاده از پوست این میوه در
نوشیدنیها یا جوشانیدن و پختن آن، به مصرف آسانتر این ماده کمک میکند.
خیار
خیارهای
پوست کنده کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین A و ویتامین K کمتری نسبت
به یک خیار کامل دارند و تقریباً همه فیبر خیار در پوست آن است. حجم عمده
میوه داخل پوست را آب تشکیل میدهد.
کدو سبز
پوست
کدو سبز دارای مقادیر زیادی ویتامین C، فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدانهایی
نظیر کاروتنوئید، لوتئین و زیگزانتین است. پوست کدو مسما اگرچه کمی تلخ مزه
است، اما میتواند به صورت پخته و در ترکیب با دیگر طعمها مورد استفاده
قراربگیرد.
سیب
با پوست
گرفتن سیب مقادیر زیادی «پکتین»- فیبر محلول و تنظیم کننده LDL یا کلسترول
بد و قند خون – را از دست خواهید داد. پکتین همچنین هضم را کند کرده و سبب
میشود کمتر احساس گرسنگی کنید.
سیب زمینی
تحقیقات
نشان داده اند، هر گرم پوست سیب زمینی دارای مقادیر بیشتری فیبر، آهن،
پتاسیم، ویتامین B، ویتامین C و فولیک اسید نسبت به ماده اصلی است.
کیوی
پوست کیوی فلانوئید، آنتی اکسیدان و ویتامین C بیشتری نسبت به میوه داخل آن دارد. میتوانید پرزهای ناخوشایند پوست کیوی را بتراشید.
بادمجان
پوست
بادمجان غنی از آنتی اکسیدانی به نام «ناسونین» است که مانع از آسیب
سلولهای مغزی میشود و همچنین دارای مقادیری پتاسیم، منیزیم و فیبر مؤثر
در لاغری شکم میباشد. رنگ ارغوانی پوست بادمجان به خاطر آنتی اکسیدانی از
خانواده «آنتوسیانین» هاست که در خود بادمجان به مقدار بسیار کم وجوددارد.
هویج
هویج
غنی از ترکیباتی هستند که «پلی استیلن» نامیده میشوند و در از بین بردن
سرطان تأثیر داشته و خواص ضد قارچ، ضد باکتری و ضد التهاب دارند. هویج ها
همچنین غنی از کاروتن و آنتی اکسیدانهای مختلف هستند، اما همه این مواد
مغذی در زیر پوست هویج متمرکز شده اند
این غذاها را نباید دور بریزید
بعضی از بخشهای میوهها و سبزیجات
بهعنوان مواد زاید و دورریختنی شناخته میشوند، اما تا حالا فکر کردهاید
که شاید این مواد هم مفید باشند؟!
به گزارش آفتاب به نقل از پایگاه اطلاعرسانی تغذیه و سلامت، واقعیت این است که وقتی این مواد را دور میریزید، مزایای تغذیهای جدی و مهمی را از دست میدهید!
دانه
های طالبی: خیلی از کسانی که میخواهند طالبی بخورند، اولین کاری که
میکنند این است که تخمههای طالبی را دور میریزند و فکر میکنند که این
تخمهها هیچ فایدهای ندارند. در صورتی که تخمههای طالبی حاوی پروتئین،
فیبر، ویتامین E و منیزیم است که همگی آنها برای سلامتی انسانها مزیتهای
زیادی دارند. میتوانید این تخمهها را همراه با روغن زیتون درون تابه تفت
دهید و بعد بهراحتی بخورید.
پوست
پیاز: شاید فکر کرده باشید که پوستههای بیرونی پیاز به هیچ دردی
نمیخورند، اما این پوستهها حاوی ترکیب خاصی به نام کوئرستین هستند.
کوئرستین ترکیب خاصی است که میتواند به کاهش فشار خون کمک کند و نقش مثبتی
در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد. میتوانید این پوستههای پیاز را به
آبگوشت یا خورش اضافه کنید تا طعم و عطر خوبی به آن بدهید و درست قبل از
خوردن غذا، این پوستهها را از غذا جدا کنید.
پوست
هندوانه: بخشی از همین مواد است که نباید آنها را دور بریزید چون حاوی
اسید آمینه خاصی به نام سیترولین است. این اسید آمینه میتواند جریان خون
را بهبود بخشد. میتوانید پوست هندوانه را همراه با گوشت هنداونه،
توتفرنگی و مقداری آب پرتقال ترکیب کنید و یک اسموتی جذاب و مقوی بخورید.
برگهای
بروکلی: حاوی مقادیر بالای ویتامین A، ویتامین C و کلسیم می باشد.
میتوانید برگهای کلم بروکلی را خُرد کنید و همراه با خود کلم بروکلی تف
بدهید و بعد بهراحتی مصرف کنید.
برگهای
کرفس: اغلب افراد از ساقه کرفس استفاده میکنند و برگهای کرفس را بدون
استفاده دور میریزند. اما این برگها مثل ساقه کرفس دارای خاصیتهای مهمی
هستند. برگهای کرفس علاوه بر عطر خوبی که دارند، حاوی ویتامین C ، منیزیم
برای عضلهسازی، و کلسیم برای تقویت استخوانها می باشند. میتوانید
برگهای کرفس را به سوپ سبزیجات یا سوپ مرغ اضافه کنید .
پوست
پرتقال: علاوه بر بوی خارق العاده ای که دارد، سرشار از فیبرهایی است که
تاثیر مثبتی در بهبود عمکرد دستگاه گوارش دارد. ضمنا مقدار زیادی ویتامین C
در پوست پرتقال وجود دارد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مهم است.
میتوایند پوست پرتقال را روی ماهی یا مرغ رنده کنید و همراه با این غذاها
بخورید.
ساقههای
برگ چغندر: دارای فواید مهمی است که نباید آن را نادیده گرفت. این
ساقههای ارغوانی سرشار از کاروتنوئیدها هستند که بهعنوان آنتی اکسیدان،
توانایی بالایی برای مقابله با بیماریها دارند. ضمن اینکه سرشار از از
ویتامین K هستند که برای تقویت سلامت استخوانها لازم است. میتوانید ساقه
برگ چغندر را همراه با قارچ و پیاز تف دهید و همراه با غذای اصلیتان
بخورید.