میوه هایی که هسته آنها برای سلامتی مفید است

میوه هایی که هسته آنها برای سلامتی مفید است

توجه داشته باشید که هسته‌ کیوی نیز بسیار پر خاصیت است.
با وجود این که روغن هسته‌ کیوی چندان شناخته شده نیست اما با این حال این
روغن سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب اشباع نشده می‌باشند که باعث نرمی
پوست شده و با آکنه و پوست‌های خشن مقابله می‌کند.


تصویر میوه هایی که هسته آنها برای سلامتی مفید است

به گزارش جام جم سرا، هسته‌ برخی از میوه‌ها و سبزیجات مانند انگور، تمشک، انار و غیره سرشار از ترکیباتی هستند که برای بدن ما مفیدند.

روغن و یا کپسول این هسته‌های ریز و کوچک
اثرات شگفت انگیزی دارند که شناختشان خالی از لطف نیست. برای آشنایی بیشتر
با خواص این هسته‌ها با ما باشید.

هسته که نباشد گیاهی نیست

بدون هسته و دانه، گیاهی رشد نمی‌کند.
طبیعت برای حفظ بقای گونه‌های مختلف میوه و سبزیجات، از هسته‌ها مراقبت
می‌کند. به همین منظور دور این هسته‌های ریز یک غشای حفاظتی کشیده که حافظ
مواد مغذی لازم برای رشد میوه‌ها می‌باشد. برای همین هم هسته‌ی برخی از
میوه‌ها حاوی میزان زیادی آنتی‌اکسیدان و اسیدهای چرب هستند.

این ترکیبات معروف نیز اثرات مفیدی روی
سلامتی ما می‌گذارند. اما چگونه می‌شود از تمام این خواص استفاده کرد؟ آیا
همه‌ی هسته‌ها مصرف کردنی و مفید هستند؟ در جواب این سۆالات باید گفت که
غشای بیرونی هسته‌ها معمولاً سفت بوده و به راحتی قابل جویدن نیستند. طعم
نسبتاً تلخ هسته‌ها برای خیلی‌ها خوشایند نیست و برای همین بدن ما قادر
نیست که خواص کامل هسته‌ها را جذب کند.

دانشمندان و محققان حوزه‌ی سلامت تحقیقات
زیادی روی خواص هسته روی بدن انسان انجام می‌دهند. امروزه هسته‌ها به صورت
روغن مانند روغن هسته‌ی انگور، مکمل‌های غذایی و یا در محصولات آرایشی در
اختیار مصرف کننده ها قرار گرفته است. در اینجا چند نمونه از این هسته‌های
سلامتی را معرفی می‌کنیم.

هسته‌ انگور، برای پاک‌سازی بدن

هسته‌ی انگور و روغنی که از آن گرفته
می‌شود سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها به خصوص آنتی‌اکسیدان‌های خانواده‌ی
پُلی‌‎فنول‌ها می‌باشد. از این گذشته این روغن حاوی میزان قابل توجهی
ویتامین E و اسیدهای چرب ضروری است. این ترکیبات مفید باعث بهبود جریان خون
شده و از عروق و قلب ما محافظت می‌کند. روغن هسته‌ی انگور خواصی دارد که
برای پوست نیز مفید است. در واقع این روغن باعث تغذیه و نرم و مرطوب شدن
پوست شده و ترشح کلاژن را بیشتر می‌کند. این روزها در ترکیب لوازم آرایشی
از این روغن استفاده می‌شود.

هسته‌ انار، احیا کننده‌ سلول‌ها

در چین باستان انار را سمبل جاودانگی
می‌دانستند. هر دانه انار حاوی صدها هسته‌ی کوچک است که با یاقوت سرخی
پوشانده شده است. روغنی که از این هسته‌های سفید گرفته می‌شود سرشار از
آنتی‌اکسیدان‌ها به خصوص فلاوونوئیدها و اسیدهای چرب ضروری است. این روزها
تولید کننده های بزرگ لوازم آرایشی از این روغن برای تولید لوازم آرایشی
ارگانیک استفاده می‌کنند چون باعث تحریک ترشح کلاژن شده و پیری پوست را به
تأخیر می‌اندازد. محققان حوزه‌ی تغذیه علاقه‌ی زیادی به بررسی دقیق‌تر
هسته‌های انار نشان داده‌اند.

اولاً به خاطر این که این هسته‌ها سرشار
از فیتواستروژن‌ها هستند که برای بهبود و درمان علائم یائسگی بسیار مفید
است؛ و دوما به خاطر این که احتمال می‌دهند هسته‌ی انار خواص ضدسرطانی
داشته باشد. برای همین محققان بررسی‌های گسترده‌ای در این خصوص آغاز
کرده‌اند.

هسته‌ تمشک، برای مقابله با پیری

روغن هسته‌ تمشک سرشار از بتاکاروتن و
اسیدهای چرب ضروری و به ویژه ویتامین E می‌باشد برای همین هم روند پیری را
به تأخیر انداخته و سلول‌ها را جوان نگه می‌دارد. این هسته‌ها خواص
ضدالتهابی و التیام بخشی دارند و برای همین هم باعث تغذیه، احیا و تقویت
سلول‌های پوستی می‌شوند. روغن هسته‌ تمشک برای پوست‌های حساس بسیار مفید
است. در واقع این روغن برای تسکین خارش و پوسته پوسته شدن و قرمزی پوست
تأثیر خوبی دارد.

توجه داشته باشید که هسته‌ کیوی نیز بسیار
پر خاصیت است. با وجود این که روغن هسته‌ کیوی چندان شناخته شده نیست اما
با این حال این روغن سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب اشباع نشده می‌باشند
که باعث نرمی پوست شده و با آکنه و پوست‌های خشن مقابله می‌کند.

هسته‌ گریپ‌فروت، یک آنتی‌بیوتیک طبیعی

عصاره‌ هسته‌ گریپ‌فروت یک ضد میکروب
بسیار قوی می‌باشد. عصاره هسته‌ گریپ‌فروت بر خلاف داروهای آنتی‌بیوتیکی به
مدت طولانی در روده باقی نمانده و تعادل فلور روده را به هم نمی‌زند.

قطره و یا قرص هسته‌ گریپ‌فروت برای درمان
سرفه و لارنژیت و غیره مفید است. از این داروهای طبیعی می‌توان برای درمان
قارچ‌ها و یا بهبود مشکلاتی مانند آفت کمک گرفت.

عصاره‌ی هسته‌ی گریپ‌فروت حاوی میزان
زیادی فلاوونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌های خانواده‌ی پولی فنول‌ها می‌باشد که
برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. البته توصیه می‌کنیم حتماً از
محصولات ارگانیک استفاده کنید.



زمان غذاخوردن به اندازه سلامت غذا اهمیت دارد

 مطالعات مربوط به
تاثیر الگوهای غذایی بر سلامت نشان می دهد بی نظمی در غذا خوردن با افزایش
ریسک سندروم متابولیک (فشارخون بالا، دیابت نوع۲ و چاقی) مرتبط است.

به گزارش مهر، یافته های تحقیقات مختلف نشان می دهد خوردن نامنظم بر
ساعت درونی بدن موسوم به «ریتم شبانه روزی» تاثیر می گذارد. بسیاری از
فرایندهای متابولیکی ناشی از تغذیه در بدن از الگوی شبانه روزی نظیر اشتها،
هضم غذا و متابولیسم چربی، کلسترول و گلوکز پیروی می کنند.

مصرف غذا می تواند بر ساعت درونی بدن، بخصوص در اعضای نظیر کبد و روده،
تاثیر گذارد، درحالیکه ساعت مرکزی بدن هم از طریق چرخه تاریکی/روشنی تنظیم
می شود که آن هم می تواند تحت تاثیر زمان مصرف غذا باشد.

تعدادی از مطالعات نشان داده اند که افراد دارای شیفت کاری با افزایش
ریسک ابتلا به شماری از بیماری ها نظیر سرطان، بیماری قلبی-عروقی و سندروم
متابولیک روبرو هستند. شیفت کاری موجب بروز تغییر در الگوی رژیم غذایی می
شود.

سفرهای متعدد کاری هم موجب بروز اختلافات فاحشی بین ساعت درونی بدن و
ساعت اجتماعی می شود که این اختلاف با افزایش ریسک ابتلا به بیماری های
نظیر چاقی و سندروم متابولیک همراه است، در حالیکه مدت زمان کوتاه خواب هم
با افزایش وزن همراه است.

همچنین مطالعه تاثیر الگوهای نامنظم غذایی نشان می دهد که توجه به نوع
غذای مصرفی فرد هم اهمیت دارد. برخی از مطالعات به رابطه بین نظم غذایی و
انتخاب نوع غذا پی برده اند، به عنوان مثال، یکی از گزینه های اشتباه غذایی
نخوردن صبحانه است.

محققان هشدار می کنند تغییر مداوم در زمان غذا خوردن موجب اختلال در
ریتم شبانه روزی بدن شده و در نتیجه بر میزان اشتها، روند هضم غذا و
فرایندهای متابولیکی بدن تاثیر می گذارد. به مرور زمان این عدم تعادل باعث
تغییرات متابولیکی شده که منجر به چاقی، بیماری قلبی و سرطان می شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top