خوراکی‌هایی مقوی برای تقویت مغز

خوراکی‌هایی مقوی برای تقویت مغز

پژوهشگران در جدیدترین تحقیقات خود دریافته‌اند مصرف
روغن زیتون و آجیل و قرار دادن آنها در رژیم غذایی روزانه سبب تقویت مغز
می‌شود. 
گفتنی است؛ روغن زیتون و آجیل از اجزای رژیم غذایی مدیترانه‌ای است و می‌تواند همچنین سبب بهبود سلامت قلب و مغز افراد شود. 
بررسی‌ها
نشان می‌دهند، کارشناسان این نتایج را با بررسی وضعیت سلامت افراد دارای
رژیم غذایی کم چرب به مدت بیش از 4 سال بدست آورده‌اند. 
علاوه بر حفظ سلامت و توان ذهنی بویژه در دوران سالمندی رژیم غذایی کم چرب سبب بهبود سلامت قلب و نیز دفع انواع سرطان‌ها می‌شود. 
در
این تحقیق که توسط موسسه تحقیقات آلزایمر انگستان صورت گرفته است این
نتایج بدست آمده است که افراد سالمند دارای رژیم غذایی مدیترانه‌ای که در
رژیم غذایی آنها روغن زیتون، گردو، فندق و بادام وجود دارد کمترین میزان
ابتلا به آلزایمر را دارند.

همچنین سالمندان این گروه بیشترین امتیاز حافظه را بدست می‌آورند. این پژوهش بر روی 447 زن و مرد در رده سنی 67 سال انجام شده است.


۱۵ ماده مغذی ارزان و سالم

در دنیایی که یک بسته کوچک از مواد غذایی
چندین هزار قیمت دارد شنیدن واژه ارزان و سلامت همانند دیدن یک دریاچه پر
از آب در یک کویر است. اما این موضوع واقعیت دارد و شما می‌توانید مواد
مغذی سالمی را پیدا کنید که ارزان قیمت هستند. در این مقاله قصد داریم ۱۵
مورد از مواد مغذی ارزان قیمت را معرفی کنیم.

 

کنسرو قزل آلا:
ماهی
قزل آلا یکی از بهترین منابع برای داشتن مغز و قلبی سالم است. این ماده
سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای سلامت انسان بسیار مفید خواهد
بود. استفاده از تن ماهی قزل آلا به شما کمک می‌کند نیازی به خرید ماهی
گران قیمت نداشته باشید و بتوانید بدون پخت ماهی و ایجاد بوی بدن در
آشپزخانه، از فواید آن بهره مند شوید. شما می‌توانید از تن ماهی قزل آلا
برای تهیه سالاد نیز استفاده کنید.

 

جوی پرک:
جوی
پرک حاوی فیبرهای قابل حل است که کلسترول و قند خون را کاهش می‌دهد. شما
می‌توانید جوی پخته شده را به همراه میوه‌ها و ماست یونانی مصرف کنید.
همچنین استفاده از جو به همراه شیر یک صبحانه عالی محسوب می‌شود.

 

توفو:
توفو
قیمت زیادی ندارد اما سرشار از پروتئین است و منبع عالی از کلسیم و پتاسیم
محسوب می‌شود. این ماده جایگزین عالی برای گوشت است و می‌توان آن را با
مواد دیگری مصرف کرد. شما می‌توانید توفو را با مواد مختلفی مزه‌دار کنید.

 

قارچ دکمه‌ای سفید:
همه
قارچ‌ها باعث سلامت بدن می‌شود و می توان آن ها را در غذاهای مختلفی مورد
استفاده قرار داد. این مواد حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین D هستند و نقش
بسیار مهمی در جلوگیری از سرطان پروستات و ابتلا به دیابت نوع ۲ بازی
می‌کنند.

 

گلابی:
گلابی
یک ماده سالم و موثر برای بدن است. یک گلابی متوسط تقریبا ۱۰۰ کالری و ۶
گرم فیبر دارد و منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C است.

 

گوجه فرنگی کنسروی:
زمانی
که صحبت از میوه و سبزیجات به میان می‌آید، به نظر استفاده از مواد تازه
بهترین انتخاب است اما گوجه فرنگی کنسروی دارای مزایای بیشتری برای سلامتی
است. زیرا این ماده پخته شده است و بدن شما می‌تواند لیکوپن بیشتری جذب
کند. برای جذب بهتر لیکوپن شما می‌توانید روی گوجه فرنگی روغن زیتون
بریزید.

 

نخود تفت داده شده:
نخود
تفت داده شده یک ماده سرشار از فیبر و پروتئین است. شما می‌توانید نخود را
در روغن زیتون و با ادویه جات مورد علاقه خود تفت دهید.

 

هویج:
هویج سرشار از فیبر است و منبع عالی از ویتامین A و بتاکاروتن می‌باشد.این مواد برای سلامت چشم و پوست بسیار ضروری است.

 

تخم مرغ:
علاوه بر مصرف مواد غذایی گیاهی بهتر است از تخم مرغ نیز استفاده کنید. این ماده سرشار از پروتئین و لوتئین است.

 

دانه ذرت بو داده:
شما می‌توانید ذرت را در منزل تهیه کنید. ذرت یک غلات سبوس دار محسوب می‌شود و کالری اندکی وارد بدن خواهد کرد.

 

نخود فرنگی منجمد:
نخود
فرنگی نیز همانند لوبیا جزو حبوبات محسوب می‌شود و دارای پروتئین و فیبر
است. نخود فرنگی منجمد برای نگهداری ایده‌آل است زیرا خراب نمی‌شود.

 

بادام زمینی:

همه ما می‌دانیم که بادام زمینی منبع خوبی از چربی‌های مفید است. کنترل پروتئین این ماده بسیار آسان است.

 

عدس خشک:
عدس منبع خوبی از پروتئین، پتاسیم و فیبر است.بر خلاف سایر حبوبات خشک شده، عدس به سرعت می‌پزد.

 

کنسرو لوبیای سیاه:
این
لوبیا نه تنها زیاد گران قیمت نیست بلکه از قبل پخته شده است. یک پیمانه
از لوبیای سیاه حاوی ۱۵ گرم از پروتئین و فیبر است و منبع عالی از تیامین،
فولات ، آهن و منیزیم محسوب می‌شود. این ماده سرشار از پتاسیم، روی و مس
است. بهتر است از کنسروهایی استفاده کنید که نمک زیادی نداشته باشد.

 

جعفری تازه:
شما
می‌توانید از جعفری تازه در سالادها و سوپ‌های خود استفاده کنید. همچنین
می‌توانید جعفری را به همراه کمی سیر، گوجه فرنگی، آب لیموی تازه و نمک
داخل غذاساز بریزید و خوب ترکیب کنید. این یک تبوله ساده و مقوی است.جعفری
کالری اندکی دارد و سرشار از فیبر است. این ماده حاوی پتاسیم و ویتامین C
نیز هست.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top