لیست جهانی بخور نخورها مخصوص حفاظت از قلب
پژوهشگران لیستی از مشهورترین مواد مغذی
که در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی میتوانند مورد استفاده قرار
بگیرند را منتشر کردند.
گفتنی است بر اساس آمارها بیماریهای قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند.
بررسیها
نشان میدهند، یک رژیم غذایی سالم سرشار از مواد مغذی کلیدی برای محافظت
از قلب است و همینطور خودداری از خوردن مواد غذایی پرچرب میتواند سلامت
قلب را تامین کند.
در
وهله اول مواد غذایی حاوی امگا 3، اسیدهای چرب ضروری برای بدن وجود دارد
که از جمله آنها روغن ماهی، ماهیهای تازه و روغن زیتون است.
در
این مواد غذایی اسیدهای چرب اشباع نشده چون EPA و DHA وجود دارد که برای
جلوگیری از التهاب در سراسر بدن و همچنین محافظت در برابر بیماریهای قلبی
عروقی موثر است، این مواد همچنین در ماهیهای چرب، دانههای آجیل و روغن
برخی دانههای خوراکی موجود است.
در
گام دوم منیزیم وجود دارد که باعث تولید نوعی انرژی به نام ATP میشود،
این انرژی مورد نیاز قلب و عضله قلب برای استراحت است و مصرف منیزیم
میتواند تا حد زیادی از ابتلا به سکته مغزی و حملات قلبی در افراد بکاهد.
براساس آمار زنان بیشتر از مردان دچار کمبود منیزیم میشوند، استرس نیز
باعث نابودی منیزیم در بدن میشود. منیزیم در دانههای آجیل، سبزیجات دارای
برگ سبز و نیز حبوباتی چون عدس قرمز وجود دارد.
ویتامین
D نیز به بدن در مقابل ابتلا به بیماریهای قلبی و جلوگیری از گرفتگی
عروق خونی کمک میکند، ویتامین D علاوه بر نور خورشید در قارچ و تخم مرغ
نیز وجود دارد.
روی
نیز مانند امگا 3 در جلوگیری از بروز التهاب در بدن موثر است، روی همچنین
برای کمک به بهبود عملکرد قلب و تقویت عروق کرونر نیز میتواند مفید باشد.
روی در کدو تنبل، دانههای آجیل و نیز میگو وجود دارد.
ویتامین
C یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است و در مرکبات وجود دارد و میتواند باعث
تقویت کلسترول خوب خون و کم کردن کلسترول بد خون شود.
ویتامین
E نیز به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهای مفید مانند ویتامین C میتواند
به کاهش سطح کلسترول LDL و افزایش سطح کلسترول HPL کمک کند. ویتامین E در
آووکادو و آجیل وجود دارد.
لیکوپن
نیز یک کاروتنوئید بسیار قوی و محافظت کننده در برابر طیف وسیعی از
سرطانها و همینطور بیماریهای قلبی است و در گوجه فرنگی پخته شده، و انواع
فلفل وجود دارد.
تورین
ماده دیگری است که نقش حیاتی در سلامت عروق ایفا میکند و براساس تحقیقات
افرادی که سطح پایینتری از تورین در بدن آنها موجود است بیشتر مستعد ابتلا
به انواع بیماریهای قلبی هستند، تورین در گوشت قرمز، تخم مرغ و غذاهای
دریایی وجود دارد.
در
نهایت آرژنین نیز میتواند باعث کاهش فشار خون شود، آرژنین در آجیل، جو و
ماهیهایی چون ماهی آزاد و ماهی تن وجود دارد، با قرار دادن این مواد غذایی
در رژیم غذایی میتوان به حفاظت از قلب در برابر بیماریها پرداخت.
میوه و سبزی را به مدت بیشتری تازه نگه دارید
محققان روشی یافتهاند که از طریق آن میتوان میوه و سبزیجات را برای مدت طولانیتری تازه نگه داشت.
به گزارش تسنیم؛ محققان پوششی ابریشمی ساختهاند که در نبود لوازم خنککننده مانع از فاسدشدن و خرابشدن میوه و سبزیجات میشود.
بر اساس این گزارش، این محافظ که از توسعه پوشش ابریشمی ساخته شده است
به این ترتیب عمل میکند که وقتی میوه و سبزی در معرض میزان اندکی از بخار
آب قرار بگیرند، پروتئینهایی به نام «فیبروئین»(fibroin) با اتصال به
یکدیگر به شکل یک پوشش محافظ در میآیند که ضخامت آن بین 27 تا 35 میکرون
متغییر است.
دومین حالت برای این ساختار پروتئینها صفحه بتا است که خود از تعدادی
رشته بتا که به طور جانبی به وسیله 3 یا تعداد بیشتری پیوند هیدروژنی به
هم متصل تشکیل شده است.
این صفحات بتا معمولا حالتی چینخورده و چروک دارند.
تضمین کارایی این روش جدید، از طریق آزمایش روی توت فرنگی انجام شد .
مقداری توت فرنگی را در پوششی ابریشمی گذاشته و آن را با توت فرنگی که
هیچ گونه پوشش محافظی نداشت همزمان تحت شرایط دمایی خاص قرار داده و نتیجه
را با هم مقایسه کردند.
بعد از گذشت یک هفته، توت فرنگیهای تحت پوشش شاداب و تازه مانده بودند و این در حالی بود که سایر توت فرنگیخشک شده بودند.
به گفته این محققان، این لایه محافظ بیبو است و خاصیت میوه و سبزی را تغییر نمیدهد.