۷ اتفاق جالبی که وقتی لبنیات مصرف نمی کنید، ُرخ می دهد

۷ اتفاق جالبی که وقتی لبنیات مصرف نمی‌کنید، ُرخ می‌دهد

با اطمینان می‌توان گفت خیلی از ما بسیار علاقه‌مند به لبنیات هستیم.
بنابراین تعجب خواهید کرد اگر بدانید از سال ۲۰۰۵ مصرف تمام فراورده‌های
لبنی، پیوسته درحال کاهش است؛ طبق یک بررسی توسط آکادمی آمریکایی Nutrition
and Dietetics گزارش شده که ۲۲ درصد از آمریکایی‌ها مصرف لبنیات‌شان را
کاهش داده‌اند.

اما با کنارگذاشتن لبنیات، واقعاً قرار است چه چیزی به‌دست آورید یا از
دست بدهید؟ مجله علم ورزش در این مطلب به مواردی اشاره می‌کند که بدون شک
باعث تعجب شما خواهد شد. در ادامه ببینید که آیا واقعاً شیر به نفع بدن‌تان
است یا نه و با حذف آن از رژیم غذایی‌تان، انتظاری چه چیزی را باید داشته
باشید؟ لازم به ذکر است مواردی که بحث برانگیز است به منبع تحقیقات لینک
داده شده است.

۱- در اساس و استخوان‌های‌تان ترک ایجاد خواهید کرد

تا ۳۰ ‌سالگی، بدن شما سرعت بیشتری در استخوان‌سازی نسبت به تخریب آن
دارد. اما بعد از ۳۰ سالگی، سرعت تخریب استخوان بیشتر از سرعت ساختن آن
است. بنابراین بهترین راه تحکیم چارچوب بدن‌ چیست؟ کلسیم؛ و لبنیات یکی از
بهترین منابع کلسیم است چون بدن شما کلسیم را از لبنیات بهتر جذب می‌کند تا
از هر غذای دیگری. با حذف لبنیات، زمینه را برای پوکی و شکستگی استخوان
فراهم می‌کنید.

پس اگر تصمیم گرفتید شیر را از لیست تغذیه‌تان حذف کنید، سراغ سایر منابع
کلسیمی برای تقویت استخوان‌بندی‌تان بروید مانند سبزیجات برگدار( کلم برگ،
بروکلی، اسفناج)، توفو و ساردین. همچنین باید روزانه مکمل کلسیم همراه با
ویتامین دی مصرف نمایید. این مکمل را همراه با غذا میل کنید چون اسید معده
به جذب آن کمک می‌کند.

۲- کمتر آرایش خواهید کرد!

دیگر نیازی به کانسیلر برای پوشش جوش و آکنه نخواهید داشت: شیر می‌تواند
سبب بروز آکنه باشد، بنابراین، کنار گذاشتن لبنیات می‌تواند به شما کمک کند
تا دیگر جوش نزنید. بر اساس تحقیقی از Dartmouth Medical School، شیر حاوی هورمون‌هایی مشابه تستوسترون است که غدد چربی پوست را فعال کرده و موجب رهاشدن‌شان می‌شود.

۳- ریسک سرطان را کاهش خواهید داد

محققان سوئدی دریافتند، (تحقیق) نوشیدن بیشتر از یک لیوان شیر در روز، می‌تواند ریسک سرطان تخمدان را ۲ برابر کند. مطالعه‌ای
در دانشگاه هاروارد هم نشان داد مردهایی که روزانه بیشتر از ۲ وعده لبنیات
مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که مصرف لبنیات‌شان کمتر است یا اصلاً مصرف
نمی‌کنند، ریسک بروز سرطان پروستات را تا ۳۴ درصد افزایش می‌دهند و بازهم
دلیلش هورمون‌های موجود در لبنیات است؛ محصولات لبنی، میزان عاملی در خون
را که شبیه انسولین است بالا می‌برند، هورمونی که معلوم شده محرک رشد
سلول‌های سرطانی است.

۴- مجبور خواهید بود متاموسیل بیشتری بخورید

وقتی لبنیات را حذف می‌کنید، ممکن است ندانسته چیز دیگری را هم از
تغذیه‌تان حذف نمایید. باکتری‌های مفیدی که معمولاً در ماست و پنیر نرم
یافت می‌شوند، فواید زیادی برای سلامتی‌تان دارند، که شامل متعادل نگه
داشتن‌تان می‌شود.

مطالعه‌ای در American Journal of Clinical Nutrition
دریافت پروبیوتیک‌ها، زمان انتقال روده‌ای را تا ۱۲ ساعت ارتقاء می‌دهند،
کارکرد هفتگی مزاج را تا یک و نیم برابر افزایش داده و مدفوع را نرم  و
دفعش را راحت‌تر می‌کنند. خبر خوب این‌که، پروبیوتیک‌هایی پیدا شدند که در
غذاهای غیر لبنی فراوانی موجودند مانند ساورکراوت ( کلم پیچ خرد شده که در
آب جوش و نمک پخته شود)، خیارشور و تمپه ( ترکیب خمیر سویا و قارچ).
متاموسیل داروی رفع یبوست است.

۵- به شلوارهای بزرگ‌تری نیاز پیدا خواهید کرد

کنار گذاشتن کره، بستنی و شیر کامل راهی مطمئن برای لاغر شدن است، درست است؟ شاید نه! در یک تحقیق بلند مدت سوئدی،
آن‌هایی که چربی‌های لبنی فراوانی مصرف کرده بودند، احتمال چاقی‌شان در یک
دوره ۱۲ ساله، نصف  کسانی بود که چربی لبنی کمتری مصرف نموده بودند.

لبنیات، منبع غنی چربی و پروتئین در رژیم غذایی افراد است و احساس سیری در
بر دارد چون بدن، آهسته‌تر گوارش‌شان می‌کند. بدون لبنیات، جایگزین کردن
پروتئین و چربی‌های فرونشاننده گرسنگی، دشوار خواهد بود. شما ممکن است
پروتئین و چربی را با سایر غذاها مانند کربوهیدرات‌های ساده
جایگزین نمایید، که می‌تواند منجر به اضافه وزن شود. اگر با لبنیات
خداحافظ کرده‌اید، اطمینان حاصل کنید که از نظر سایر چربی‌های شکم پرکن
وخوراکی‌های غنی از پروتئین تأمین باشید، مانند کره انواع مغزها، دانه‌ها،
تخم‌مرغ و بنشن.

۶- احساس نفخ می‌کنید

تقصیر سویاست! وقتی یک گروه غذایی از تغذیه کنار گذاشته می‌شود، مثل
لبنیات، دنبال جایگزین‌هایی هستیم که طعم یا خصوصیات مشابهی داشته باشند.
محصولات لبنی معمولاً با مشتقات سویا جایگزین می‌شوند، مثل پنیر سویا،
شیرسویا و کره سویا.

مشکل این‌جاست که هضم سویا سخت است مخصوصاً
اگرسریع مصرفش کرده باشید. سویا حاوی مولکول‌های قندی به‌نام 
اﻟﻴﮕﻮﺳﺎﮐﺎرﯾﺪهاست که بدن شما نمی‌تواند به راحتی آن را گوارش کند، یعنی در
دستگاه گوارش‌تان مانده و موجب نفخ و گاستریت می‌شوند.

۷- مجبور خواهید شد بیمه عمرتان را تجدید کنید

طبق مطالعه‌ای در  The BMJ
با هر لیوان شیری که روزانه می‌نوشید، ریسک مرگ‌تان تا ۱۵ درصد افزایش
می‌یابد. وحشتناک است! پژوهشگران دریافتند زنانی که روزانه، ۳ لیوان یا
بیشتر شیر می‌نوشیدند، نسبت به آن‌هایی که روزانه کمتر از یک لیوان شیر
می‌نوشیدند، تقریباً ۲ برابر احتمال مرگ‌شان بیشتر بوده است.

محققان
انگشت اشاره‌شان را به سمت گالاکتوز گرفته‌اند که قندی ساده در شیر است و
معلوم شده استرس اکسیداتیو و التهاب خفیف را افزایش داده و زمینه بیماری را
فراهم می‌نماید. جالب است که محصولات تخمیرشده از شیر مانند ماست و پنیر،
حاوی یا گلاکتوز نیستند یا میزان این قند در آن‌ها بسیار اندک است. این
تحقیق همچنین نشان داده، زنانی که مقدار زیادی از این غذاها را مصرف
می‌نمایند، احتمال مرگ‌شان هم کمتر است.



آسیب های ناشی از مصرف نمک

غذاهای شور و نمک دار چه تاثیراتی روی مرگ زودرس افراد دارند استفاده طولانی مدت از غذاهای شور چه تاثیراتی روی سلامتی ما میگذارد

رییس جامعه متخصصان داخلی، ضمن هشدار نسبت به خطر افزایش سرطان در کشور،
بالارفتن نرخ سالمندی را عامل موثری در ابتلا به این بیماری عنوان کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازایسنا،دکتر ایرج خسرونیا با بیان اینکه
نرخ سرطان در کشور رو به افزایش است، اظهار کرد: سرطان در ایران روز به روز
افزایش پیدا می‌کند ولی نرخ آن به دلیل جوان بودن جمعیت کشور هنوز نسبت به
کشورهای دیگر پایین است.

وی افزود: در حال حاضر 8.6 جمعیت ایران را افراد مسن تشکیل می‌دهند که
نسبت به سایر کشورها پایین‌تر است، اما درآینده‌ای نه چندان دور اگر این
رقم به 11 تا 12 برسد باید منتظر سرطان‌های بیشتری باشیم.

رییس جامعه متخصصان داخلی استفاده از روغن‌های غیرعلمی اشباع، موادشور،
کنسرو، استعمال دخانیات، الکل، غذاهای پرچرب، آب نیترات‌دار و همچنین سبزی و
میوه‌جاتی که از کودشیمیایی در آنها استفاده می‌شود را از عوامل بروز
سرطان عنوان کرد.

وی در ادامه، با تاکید براینکه سیگار مهم‌ترین عامل ایجاد سرطان است و
باعث ابتلا به سرطان ریه، مثانه و پانکراس می‌شود، اظهار کرد: بسیاری از
دانش آموزان از سن 15 سالگی استعمال دخانیات به خصوص قلیان را امتحان
می‌کنند، حتی برخی از آنها از سن شش یا هفت سالگی از قلیان استفاده
می‌کنند؛ چون خانواده آنها فکر می‌کنند که مضر نیست.

رییس جامعه متخصصان داخلی تاکید کرد: باتوجه به اینکه سن استفاده از
دخانیات پایین آمده است، احتمال سرطان‌زایی هم بیشتر می‌شود. ما باید مثل
سایر کشورها استفاده از روغن‌های غیرمعمولی را کاهش دهیم، به میزان زیاد
کنسرو مصرف نکنیم و از مصرف ماهی دودی نیز خودداری کنیم.

خسرونیا همچنین توصیه کرد مردم از مصرف آب چاه خودداری کنند و بیشتر از آب‌های شیشه‌ای استفاده کنند.

14 اردیبهشت ماه و برگزاری بیست و هفتمین کنگره جامعه متخصصان داخلی

وی در ادامه صحبت‌هایش درباره بیست و هفتمین کنگره جامعه متخصصین داخلی
که 14 تا 17 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، گفت: هدف از این کنگره به منظور
بالابردن سطح دانش پزشکان و همچنین ارائه آخرین تحقیقات دنیا و ایران است.
ارائه 45 مقاله به صورت سخنرانی، چهار سخنرانی توسط اساتید دانشگاه‌های
سراسر کشور، برگزاری سه کارگاه گوارشی و ریوی در خصوص کولونوسکوپی و
آندوسکوپی وهمچنین ارائه آخرین دستاوردهای پزشکی از جمله برنامه‌های این
کنگره خواهد بود.

وی همچنین رویکرد امسال کنگره متخصصان داخلی را بررسی مساله اخلاق پزشکی، رابطه پزشکی قانونی و پزشکان و همچنین سرطان عنوان کرد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top