دانستنی هایی در مورد خرما

دانستنی هایی در مورد خرما

از زمانهای بسیار دور خرما به عنوان میوه ای شیرین و مغذی در
کنار سفره های افطار ما طعم روزه داری را به کام ما شیرین تر ساخته است.
شاید علاوه بر خوشمزگی، ویژگی های منحصر به فرد خرما باعث شده که بارها از
این میوه در قرآن نیز یاد شده است و امروزه با پیشرفت علوم از بخشی از این
خواص پرده برداشته شده است.

· خرما علاوه بر طعم بسیار شیرین و شگفت انگیز، یکی از
محبوبترین میوه هایی است که منبعی بسیار عالی از انواع مواد مغذی ضروری،
ویتامینها و املاح است که برای رشد و نمو و ارتقاء سلامتی مورد نیاز هستند.

· خرمای تازه متشکل از بافتی نرم و سهل الهضم و قندهای ساده
ای مثل فروکتوز و دکستروز است. 100 گرم خرمای خشک حاوی 277 کالریست. مصرف
خرما به سرعت انرژی از دست رفته را احیا و بدن را سرحال و سرزنده می سازد.
به دلیل این ویژگی خرما بهترین ماده برای افطار روزه از دوران باستان و در
فرهنگ های مختلف بوده است.

· خرما غنی از فیبر رژیمی است که از جذب کلسترول از دیواره
روده جلوگیری می کند. به علاوه فیبر به عنوان ملین از دیواره موکوسی روده
بزرگ در برابر مواد شیمیایی سرطان زا محافظت می کند.

· خرما منبعی از آنتی اکسیدان های فلاونوئید پلی فنولیک است
که در اصطلاح تانن خوانده می شوند. تانن ها خاصیت ضد عفونی، ضد التهابی و
ضد خونریزی دارند.

· خرما منبع خوبی از ویتامین A است(149 واحد بین المللی به
ازای هر 100 گرم) که خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و برای عملکرد بینایی ضروری
است.

· خرما ترکیبی از فلاونوئیدهایی مثل بتا کاروتن، لوتئین و
زئازانتین است. این آنتی اکسیدان ها سلولها و بافتهای بدن را از اثرات سوء
رادیکال های آزاد حفظ می کنند.

· خرما منبعی عالی از عنصر آهن است. (0.9 میلی گرم به ازای هر
100 گرم) که تقریبا”11% RDI محاسبه می شود. آهن بخشی از هموگلوبین سلولهای
خونی است که وظیفه حمل اکسیژن را بر عهده دارد.

· خرما غنی از پتاسیم است. 100 گرم خرما حاوی 696 میلی گرم
پتاسیم است که 16% مقدار توصیه شده روزانه را تأمین می کند. پتاسیم جزء
مهمی از سلولها و مایعات بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشارخون کمک می
کند و بدن را از خطرات حملات قلبی و بیماری های عروق کرونر قلب حفظ می کند.

· خرما غنی از املاحی مثل کلسیم، منگنز، مس و منیزیم است.
کلسیم ماده مغذی ضروری در ساختمان استخوان و دندان است که برای انقباضات
ماهیچه ای، لخته شدن خون و کارکرد سیستم عصبی ضروری است. منگنز به عنوان
کوفاکتور برای آنزیم سوپراکسیددسموتاز که نوعی عملکرد آنتی اکسیدانی دارد
ایفای نقش می کند. مس برای خونسازی نیاز است و منیزیم برای رشد استخوان
ضروریست.

· خرما منبعی از ویتامین های گروه B و ویتامین K است. این
میوه حاوی پریدوکسین، نیاسین، پنتوتنیک اسید و ریبوفلاوین است. این ویتامین
ها به عنوان کوفاکتور در متابولیزه کردن کربوهیدراتها، پروتئین ها و چربی
ها عمل می کنند. ویتامین K برای بسیاری از فاکتورهای انعقادی و متابولیسم
استخوان ضروری است.



پاک کردن کبد به صورت طبیعی

شما می توانید با خوردن چند گیاه ساده، کبد خود را پاک کنید.
سالی یکبار با توجه به آلودگی هایی که در اطرافمان هست، باید کبد را پاکیزه
کرد.

گیاهانی را که در زیر معرفی می شوند ، می توانید از عطاریها تهیه نمایید:

آرتیشوک:

دارای طعم تلخ و تند واضح با خاصیت پاک کنندگی خوب برای کید
می باشد. مواد شیمیایی موجود در آرتیشوک به نام سینارین باعث افزایش تولید
صفرا در کبد و تقویت بخشیدن به مجرای صفرا می شود. آرتیشوک همچنین باعث
تقویت سلولهای دیواره کبد و نگاه داشتن آنها از صدمه می شود.

رزماری :

گیاه متداول در آشپزی که می تواند یکی از پاک کننده های کبد
باشد . با توجه به تحقیقات انجام شده ، عصاره رزماری با کمک آنزیم های داخل
کبد باعث دفع سریعتر مواد شیمیایی می شود.

زرد چوبه:

زردچوبه خام محتوی روغنی است که باعث کاستن مقدار سم در بدن
می شود . زردچوبۀ به رنگ طلایی را ، به عنوان مزه گرم در سبزیجات ، برنج،
حبوبات، ماهی و مرغ می توان استفاده نمود.

قاصدک:

قاصدک گیاه هرزی است دارای برگهای پهن تیغی شکل با گلهای زردی
که بعدا به قاصدک تبدیل می شود و در چمنزارها یافت می شود. این گیاه سرشار
از ویتامین آ ، آهن ، فسفر ، کلسیم  و پتاسیم است. همینطور برای تقویت و
شستشوی کبد استفاده می شود. چربی های ذخیره شده در کبد را از بین می برد.
ضمنا دارای مزه ای تلخ می باشد. می توان هر از گاهی یک فنجان چای قاصدک
برای خود درست کرد.

کاسنی :

محرک صفرا و تمیز کننده کبد ، مدر و ملین و همچنین کم کننده کلسترول می باشد. از برگ های کاسنی می توان در سالاد نیز استفاده کرد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top