علائم اختلالات روانی در آستانه سالمندی

علائم اختلالات روانی در آستانه سالمندی

علی رضا شفیعی کندوانی ، روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در
گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه ، به طور معمول بازنشستگی
با آغاز دوره سالمندی مصادف است، افزود : در این دوران به طور طبیعی افراد
با افت قوای جسمی ( کاهش حواس پنجگانهٔ ، بینایی ، شنوایی و … ) و افت
قوای شناختی ( کاهش توجه ، تمرکز ، یادگیری ، حفظ و پایداری مطالب و … )
مواجه می شوند که البته این امر یک روند طبیعی است و بیماری محسوب نمی شود،
مگر در مواردی که شدت عوارض باعث مختل شدن زندگی ، یا اختلال در عملکرد
حوزه های کاریشان شود .

این روانپزشک، افزود: مصادف شدن سالمندی ( افت قوای جسمی و شناختی ) با
بازنشستگی ( خارج شدن از شبکه کاری )، می تواند فرد را مستعد یکسری از
بیماری های روحی و روانی کند که در رأس آنها افسردگی قرار دارد ، علاوه بر
این ، ازدواج و جدا شدن فرزندان از منزل والدین( سندروم آشیانهٔ خالی ) و
همچنین از دست دادن شریک زندگی ، نیز در این دوران می توانند مزید بر علت و
باعث وخامت اوضاع شود.

وی ادامه داد : اختلالات روحی، روانی افراد می تواند با علائمی همچون : حس
غم و تنهایی ، بی کفایتی و ترس از آینده ، کسالت و گوشه گیری ، ناامیدی و
عدم لذت از زندگی، بیخوابی و یا پر خوابی ، اضطراب و استرس و …، و همچنین
اختلال در عملکرد جسمی مانند ضعف در حافظه ، توجه ، تمرکز ، یادگیری ،
عضلات و … ، همراه باشند، بیماری هایی نظیر آلزایمر و افسرگی نیز در این
دوران امکان بروز بیشتری دارند .

دکتر شفیعی کندوانی در بخش پایانی تصریح کرد: درحفظ سلامت جسم و روان این
قشر ، شبکه های اجتماعی و بین فردی مثل : دوستان، فرزندان ، خانواده ،
اقوام و … ،نقش مهمتری نسبت به دیگر عوامل و سازمان ها دارند، در نتیجه
مکانیزم های دفاعی و سازگاری این افراد با شرایط ، باید توسط خانواده و
اطرافیان تقویت شود و سعی در حفظ هرچه بیشتر در روابط اجتماعی شان کنند.


ترشی بخورید تا کمتر اضطراب داشته باشيد!

پژوهشگران دانشگاه ویلیام اند ماری در ایالت
ویرجینیای آمریکا، بعد از مطالعه بیش از 700 دانشجو، اعلام کردند که
باکتری‌هایی که حاصل تخمیر غذاها هستند، در کاهش اضطراب موثرند.

به گزارش ایپوچ تایم، این محققان همه غذاهای مصرفی این دانشجویان را برای
یک ماه زیر نظر گرفتند. آنها همینطور میزان ورزش و تحرک روزانه و اندازه
مصرف سبزی و میوه‌ در رژیم غذایی این دانشجویان را هم بررسی کردند.
نتایج
این تحقیق نشان می‌داد که دانشجویانی که غذاهای تخمیری (مثل ترشیجات)
بیشتری در رژیم غذایی‌شان داشتند، از اضطراب، به‌ويژه اضطراب اجتماعی کمتری
رنج می‌برند.
رابطه معکوس بین مصرف ترشیجات و اضطراب به‌ویژه در
افرادی که از روان‌رنجوری (نوعی از اختلال روانی که باعث ضعف در
تصمیم‌گیری‌ها می‌شود) رنج می‌بردند، بیشتر است.

دکتر ماتیو هیلیمایر، یکی از محققان این آزمایش می‌گوید که احتمالا
پروبیوتیک‌های موجود در ترشیجات، محیط دل و روده (احشای داخلی)‌ را تغییر
می‌دهند به‌طوری که از میزان اضطراب افراد کم می‌کند.

این تحقیق که نتایجش در مجله علمی سایکتری ریسرچ منتشر شده، نشان می‌دهد که
میزان اضطراب افرادی که معمولا دچار اضطراب ناشی از حضور در جمع می‌شوند،‌
با مصرف ترشیجاتی که حاوی پروبیوتیک هستند، کم می‌شود. هر روز بر میزان
تحقیقاتی که تاثیر باکتری‌ها(که در غذاها یافت می‌شوند) بر مغز و همینطور
خلق و خوی افراد، را ثابت می‌کنند افزوده می‌شود.
در تحقیقی که در
دانشگاه مک مستر کانادا انجام شد، محققان دریافتند که یک پروبیوتیک خاص به
نام Bifidobacterium longum در عادی کردن رفتار بیماران مبتلا به اضطراب
موثر است.
در این تحقیق نشان داده شد که چطور التهاب داخلی بدن
می‌تواند بر سیستم عصبی اثر بگذارد و باعث به‌وجود آمدن اضطراب در فرد شود.
در تحقیق دیگری که در کشور فرانسه انجام شد، در ضمن تایید یافته‌های
محققان کانادایی و آمریکایی در زمینه تاثیر غذاها بر خلق و خوی افراد، مشخص
شد که یک پروبیوتیک دیگر به نام Lactobacillus helveticus از میزان
فشارهای روانی، استرس، خشم و افسردگی کم می‌کند.

جهت آگاهي بيشتر:
آشنایی با ترشی و تاریخچه آن
طبق
مدارکی که بدست امده در حدود چهار هزار سال قبل، ترشی به وجود آمده اما از
۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در هند، خیار شور و ترشی وجود داشته است.
ارسطو در خصوص اثر شفا بخشی ترشی رساله ای نوشته و ملکه کلئو پاترا از
طرفداران خیار شور و ترشی بوده است.
ژولیوس سزار معتقد بوده است که
ترشی حس شجاعت به انسان می دهد. به همین خاطر به سربازانش دستور می داد تا
از ترشی استفاده کنند. ترشی توسط کریسف کلمب به قاره جدید (آمریکا) برده
شد. در مورد تاریخچه ترشی در ایران هم باید گفت که قدمت ترشی در ایران به
زمان قوم ماد بر می گردد، در حالی که از عمر ترشی صنعتی در ایران ۷۰ سال می
گذرد.

ارزش غذایی ترشی
ترشی ارزش غذایی پائینی دارد، زیرا از مواد اولیه ای درست شده که ارزش
غذایی بالایی ندارند و این مواد در فرایند ترشی انداختن همان مقدار کم
ویتامین هایی را که دارند را از دست می دهند و تنها مقداری آهن و منیزیم و
املاحی از این دست در آنها باقی می ماند که خود اینها نیز به علت مصرف کم
ترشی به مقدار کمی به بدن می رسند. پس از ترشی نباید انتظار داشت که تامین
کننده انرژی و ویتامین ها باشدبلکه باید از ترشی به عنوان تنوع غذایی
استفاده کرد.

– آیا ترشی مضر است
بله برای
افرادی که معده حساس نسبت به اسید دارند ترشی مضر است. ترشی بر خلاف باور
عمومی تاثیری در لاغری فرد ندارد چه بسا در بعضی افراد ممکن است با تحریک
اشتها موجب افزایش وزن هم بشود، این نکته را هم مد نظر بگیرید که ترشی هم
ماده غذایی است و فاسد شدنی، ترشی را در مجاورت هوا ممکن است قارچ بزند پس
نمی توان ترشی را چندین سال نگه داشت. از نکات مهم مصرف ترشی این است که می
تواند به طور غیر مستقیم مصرف سس را کاهش دهد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top