خواص آووکادو چیست
آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود 6 متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد .
منشاءآووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است .
برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و درای پوستی سخت برنگ سبز تیره و یا سیاه است
در حدود 400 نوع مختلفآووکادو وجود دارد که بعضی از آنها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است /
مدرکی در دست است که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می کرده اند .
ترکیبات شیمیایی:
آووکادو چرب است و درای اسیدهای
آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین
Tyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی
بیوتیک درآووکادو ثابت شده است .
دانه گیاه درای مقدر کمی ( در حدود 2 درصد ) روغن است . این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که درای بو و طعمی مطبوع است .
روغن دانهآووکادو
درای حدود 7 درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک Palmitic و اسید
استئاریک Steraric Acid اسید آراشیدیک Arachidic Acid ، اسید میریستیک
Myristic Acid و در حدود 80 درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک
Oleic Acid و اسید لینولئیک Linoleic Acid می باشد .
در یکصد گرمآووکادو مواد زیر موجود است :
آب 80 گرم
انرژی 150 کالری
پروتئین 1/8 گرم
چربی 14 گرم
مواد نشاسته ای 5 گرم
کلسیم 8 میلی گرم
فسفر 35 میلی گرم
آهن 5/0 میلی گرم
پتاسیم 600 میلی گرم
ویتامین آ 250 واحد
ویتامین ب 1 0/08 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/15 میلی گرم
ویتامین ب3 1/4 میلی گرم
ویتامین ث 12 میلی گرم
خواص داروئی:
1) جوشانده برگهایآووکادو قاعده آور است .
2)آووکادو تقویت کننده معده است .
3) نفخ و گاز معده را از بین می برد .
4) برای درمان یرقان مفید است .
5) جوشانده برگهایآووکادو اسهال خونی را برطرف می کند .
6)آووکادو تقویت کننده بدن است .
7)آووکادو رشد بچه ها را جلو می اندازد زیرا درای مواد معدنی بسیاری است .
8)آووکادو خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید از آو وکادو استفاده کنند .
9) آووکادو بدن را قلیایی کرده و تمیز می کند .
10) چونآووکادو شکر و مواد نشاسته ای کمی درد برای آنهایی که بیماری قند دارند نیز مناسب است .
11) برای دوره نقاهت به مریضآووکادو بدهید . ضعف عمومی را برطرف می کند .
12) خستگی را برطرف می کند .
13) ناراحتی روده و معده را معالجه می کند .
14) بیخوابی را درمان می کند زیرا درای تریپتوفان است . اگر به کم خونی دچار هستید حتما با شام خودآووکادو بخورید .
15) برای درست کردن سس سالاد ازآووکادو استفاده کنید .
طرز استفاده:
روغنآووکادو درای ویتامین های مختلف مانند P ، C، K ، H ، E، D ، B، A می باشد . بنابراین ارزش غذایی زیادی درد .
1- روغنآووکادو ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد می کند آنرا با روغنآووکادو ماساژ دهید .
2- برای جلوگیری از ریزش مو ، هرشب مقدری از روغنآووکادو را به سر بمالید و صبح بشوئید .
3- شوره سر را از بین می برد .
4-برای براق شده موها ، بعد از شستشوی سر چند قطرهآووکادو را به موها بمالید .
5-روغنآووکادو بهترین کرم برای پوست است زیرا به آسانی در پوست نفوذ یم کند و به پوست شادابی می دهد .
و بالاخرهآووکادو بهترین ماسک برای برطف کرده چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است . برای این منظورآووکادو را پوست کنده و له کنید و بصورت ماسک بر روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشوئید .
مضرات :
مضرات خاصی گفته نشده است .
درباره زرشک و خواص آن بیشتر بدانید
زرشک درختچه ای است دارای ساقه ای خاردار که ارتفاع آن تا ۴ متر نیز
میرسد . چوب این درخت قهو ه ای ، قرمز و یا زردرنگ می باشد . برگهای آن
بیضی شکل با دندانه های اره ای و گلهای آنخوشه ای و زردرنگ است.
خبرگزاری تسنیم: شاخه های زرشک تیغ زیادی درد . میوه زرشک قرمز رنگ ، گوشتی بیضوی شکل و دارای طعمی ترش است.
به گزارش آکاایران قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه ، پوست رشه و ساقه ، برگ گل و میوه آن است .
ترکیبات شیمیایی:
در
تمام قسمت های این گیاه آلکالوئیدهای بربرین Berberine ، اکسیاکانتین
Oxyaconthine ، بربامین Berbamine وجود دارد . مقدر آلکالوئید در پوست ریشه
زرشک بیشتر از قسمت های دیگر این گیاه است .
میوه زرشک دارای حدود 4% مواد قندی ، 65 اسید مالیک و اسید تارتاریک و مقدایر صمغ می باشد .
زرشک گونه های مختلف درد که مهم تر از همه آنها دو نوع است که یکی بنام زرشک بی هسته و دیگری زرشک با هسته (دارای دو هسته) میباشد .
خواص داروئی:
خواص طبی زرشک
زرشک از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است میوه زرشک خواص زیر را درد:
1)قابض است
2)تقویت کننده قلب و کبد است
3)بواسیر خونی را درمان می کند
4)خونریزی را برطرف می کند
5)برای برطرف کردن بیماریهای کبدی مفید است
6)صفرا بر است
7)دم کرده زرشک را برای برطرف کردن ناراحتی های دهان غرغره کنید .
خواص ریشه و پوست ساقه
1)صفرا بر و مسهل است
2)کبد را پاک و تقویت می کند
3)اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند
4)سوء هاضمه را از بین می برد
5)بی اشتهایی را برطرف می کند
6)برای رفع یبوست مفید است
7)در درمان یرقان و زردی موثر است
8)نقرس و رماتیسم را برطرف می کند
9)خانم هائیکه بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند باید برای برطرف کردن آن از ریشه و ساقه زرشک استفاده کنند .
10)آنهائیکه مبتلا به ورم طحال هستند می توانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند .
11)واریس را درمان می کند .
12)برای معالجه بواسیر نافع است .
13)برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است .
14)فشار خون را پائین می آورد
15)برای شست وش وی چشم می توانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید .
خواص برگ زرشک
1-آب آوردگی بدن را برطرف می کند .
2-اسهال های مزمن را درمان می کند .
3-برگ زرشک دری مقدر زیادی ویتامین C می باشد بنابراین در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفید درد .
4-جویدن برگ زرشک باعث محک شدن لثه و دندان می شود .
5-درموقع آنژین و گلو درد ، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید .
طرز استفاده:
جوشانده
زرشک : مقدر 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب
ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت
10 دقیقه بماند . این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید . مقدر مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست .
تنطور زرشک : این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریداری کنید . مقدار مصرف آن 20-10 قطره سه بار در روز می باشد .
دم
کرده زرشک : مقدر 40 گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت
10 دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید . مقدر مصرف آن سه فنجان
در روز و در فاصله بین غذاهاست .
مضرات :
مصرف مقدار زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست زیرا رحم را تحریک می کند و ممکن است باعث سقط جنین شود.