نوشیدن زیاد چای اضطرابآور است/ زنان باردار کمتر چای بخورند
منصور رضایی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس،
در رابطه با خواص درمانی چای، اظهار داشت: مصرف چای به مقدار مناسب در
شبانهروز برای سلامتی بدن مفید بوده ولی باید توجه داشت میزان نوشیدن آن
بیش از اندازه نباشد.
وی با بیان اینکه نوشیدن حداکثر 2 تا 3 فنجان چای در
شبانهروز توصیه میشود، افزود: چای ترکیبی مناسبی برای درمان اسهال غیر
عفونی داشته همچنین ادرارآور بوده و تنگی نفس را التیام میبخشد.
متخصص تغذیه تأکید کرد: مصرف چای بهتر است به صورت
تازهدم، کمرنگ و با دمای ملایم باشد چرا که چای داغ احتمال ابتلا به سرطان
مری را افزایش داده و از طرفی وقتی که دمای چای ولرم باشد قند کمتری همراه
آن مصرف میکنیم.
رضایی ادامه داد: توصیه میشود نوشیدن چای یک ساعت قبل و بعد از غذا باشد چرا که در غیر این صورت جذب آهن در بدن کم میشود.
متخصص تغذیه توصیه کرد: افرادی که مبتلا به یبوست و
کمخونی هستند، بهتر بوده مصرف چای آنها زیاد نباشد، همچنین از آنجایی که
نوشیدن چای اسید معده را تحریک میکند مصرف آن برای بیمارانی که دچار
مشکلات گوارشی و التهابی معده هستند، توصیه نمیشود.
وی تصریح کرد: نوشیدن بیش از اندازه چای یا به
عبارتی مصرف بیش از 3 فنجان در طی شبانهروز دفع پتاسیم بدن را به همراه
داشته و این مسئله اضطراب و طپش قلب در فرد ایجاد میکند.
رضایی اظهار کرد: زنان باردار بیشتر دچار
بیماریهایی همچون کمخونی و یبوست همچنین رفلاکس معده بوده بنابراین بهتر
است در شبانهروز زیاد چای مصرف نکنند. از طرفی نوشیدن چای به اندازه مناسب
فعالیت ذهنی را بیشتر کرده و افزایش کارکرد مغز را به همراه دارد.
متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: افرادی که دچار مشکل
اختلال خواب هستند توصیه میشود از نوشیدن چای هنگام عصر و شب خودداری کنند
و خوردن آن را به صبح تا ظهر موکول کنند.
وی نوشیدن شیر همراه عسل یا مصرف نان و ماست را
بهترین تغذیه هنگام خواب برای افراد مبتلا به اختلالات خواب عنوان کرد و
گفت: ترکیب کربوهیدارت به همراه مواد قندی آرامش را در بدن ایجاد میکند.
رضایی با تأکید براینکه در مصرف انواع مواد غذایی
باید اعتدال را رعایت کرد و از افراط و تفریط به دور بود، افزود: این مسئله
سلامتی بدن را به همراه دارد و از ابتلا به بیماریهای مختلف پیشگیری
میکند.
متخصص تغذیه در رابطه با نوشیدن چای دارچین گفت:
برای پیشگیری و کاهش بیماریهای عفونی دستگاه گوارش همچنین دیابت نوع 2 و
عفونتهای مجاری ادرار مصرف چای دارچین توصیه میشود چرا که این ماده غذایی
ضد باکتری بوده و تنظیمکننده قند خون به شمار میرود.
ارتباط سن و دفعات بارداری با دو سرطان زنانه
یک متخصص سرطان خون گفت: زنانی که صاحب فرزند نمیشوند یا سن بارداریشان
را به تاخیر میاندازند، بیشتر از سایر زنان در معرض ابتلا به سرطان رحم
قرار دارند.
به گزارش ایسنا، دکتر فرشاد سید طاهر گفت: تغییر در
الگوی مادر شدن از جمله عوامل تاثیرگذار بر افزایش قابل توجه بروز انواع
سرطانها در دهه گذشته بوده است.
وی افزود: نرخ ابتلا به سرطان رحم
در طول دهه گذشته تا ۲۵ درصد افزایش یافته و در حال حاضر سالانه هشت هزار و
۷۰۰ مورد ابتلای جدید در کشور گزارش میشود. اما یافتهها حاکی از آن است
که ریسک بروز این بیماری در زنانی که هرگز بچهدار نشدهاند، سه برابر
بیشتر است.
سید طاهر تصریح کرد: سبک زندگی از جمله چاقی، سیگار
کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و نداشتن فرزند از عوامل تاثیرگذار بر افزایش
۱۲ درصدی انواع بیماریهای متفاوت در زنان است.
این متخصص سرطان خون
خاطرنشان کرد: تحقیقات بیشتر نشان میدهد که سرعت شیوع برخی از سرطانهای
مرتبط با سبک زندگی مدرن به سرعت در حال افزایش است؛ به طوری که نرخ ابتلا
به سرطان کبد نسبت به دهه گذشته ۵۹ درصد افزایش داشته که عمدتا ناشی از
مصرف بیش از حد مشروبات الکلی و چاقی بیش از اندازه است. نرخ ابتلا به
سرطان پوست بدخیم هم تا ۵۴ درصد افزایش یافته که بیشتر ناشی از گذراندن
تعطیلات در کنار ساحل و زیر نور شدید آفتاب است.
وی افزود: در مورد
سرطان رحم هم نرخ ابتلا به آن در بین سالهای ۲۰۰۳تا۲۰۰۱ ، ۲۳ نفر به ازای
هر ۱۰۰ هزار نفر بود که در سالهای ۲۰۱۳ تا۲۰۱۱ به ۲۹ نفر در ازای هر ۱۰۰
هزار نفر افزایش یافته است و در حال حاضر چهارمین سرطان مرگبار در بین زنان
بعد از سرطان سینه، روده و ریه محسوب میشود.
سیدطاهر ادامه داد:
نرخ ابتلا به سرطان سینه هم در طول دهه گذشته هشت درصد افزایش داشته است و
ریسک ابتلا به این بیماری در زنانی که بچهدار نشدهاند و هرگز به کودک شیر
ندادهاند به مراتب بیشتر است. البته ابتلا به این بیماری با سیگار کشیدن،
چاقی و مصرف الکل هم مرتبط است. داشتن فرزند کمتر یا تاخیر در سن بارداری
با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه و رحم ارتباط دارد.
این متخصص
سرطان خون خاطرنشان کرد: هورمون استروژن موجب رشد تومور میشود و از آنجا
که سطح این هورمون در طول دوره بارداری و شیردهی کاهش مییابد، احتمال رشد
تومور هم کاهش مییابد. از طرف دیگر سطح پروژسترون در طول بارداری افزایش
مییابد، هورمونی که از نظر محققان، عامل محافظ در مقابل ابتلا به سرطان
است