خوردن شکلات موجب بهبود عملکرد مغز می شود
طبق مطالعه جدید محققان دانشگاه مین آمریکا، عادت به مصرف روزانه شکلات با عملکرد بهتر مغز مرتبط است.
محققان
این تیم تحقیق، داده های مربوط به نوع رژیم غذایی، عوامل پرخطر قلبی-عروقی
و عملکرد شناختی ۹۶۸ فرد در رده سنی بین ۲۳ تا ۹۸ سال را جمع آوری کردند.
محققان متوجه شدند خوردن منظم شکلات ارتباط قابل توجهی با عملکرد شناختی مغز، بدون توجه به سایر عادات غذایی، دارد.
به
گفته آنها، «هر چقدر مصرف منظم شکلات بیشتر باشد، ارتباط قابل توجهی با
عملکرد بهتر حافظه بصری-مکانی و سازماندهی، حافظه کاری، پویش و ردیابی،
استدلال صریح وجود دارد.»
فلاوانول های کاکائو، به عنوان زیرگروه فلاوونوئیدها، که در شکلات یافت می شوند، با عملکرد شناختی مثبت مغز مرتبط هستند.
سطح
بالای فلاوانول ها بیشتر در شکلات تلخ، و کمتر در شکلات سفید یا شیری یافت
می شود. سطح بالای فلاوانول ها در چای و میوه های مشخصی نظیر انگور و سیب
هم وجود دارد.
دو راه برای تشخیص شکلات های قاچاق
دکتر
هدایت حسینی درباره این دو شیوه توضیح داد: همه
واردکنندگان رسمی شکلات موظف هستند برچسب فارسی نویس پروانه بهداشتی سازمان
غذا و دارو را روی بسته بندی محصولات خود حک کنند.
وی در
مورد شیوه دوم شناسایی شکلات های غیراستاندارد تاکید کرد: شکلات های قانونی
و مورد تایید، دارای برچسب اصالت و ردیابی هستند که می تواند آن شماره ها
را از روی پک محصول برداشته و از طریق پیامک به پایگاه سازمان غذا و دارو
ارسال کرد تا از اصالت و صحت شکلات مزبور اطمینان حاصل کرد.
هیچ اطلاعی از آمار دقیق قاچاق شکلات وجود ندارد
حسینی،
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه مردم نباید از شکلات
های قاچاق استفاده کنند افزود: به دلیل اینکه محصولات قاچاق از مبادی رسمی
وارد کشور نمی شوند، اطلاعاتی از میزان قاچاق بودن این محصول در بازار
کشورمان وجود ندارد. در همین راستا جمشید مغازه ای، دبیر انجمن شیرینی و
شکلات صنعتی ایران نیز یادآور شد: ما نمی توانیم با نیروی
کم و هزینه بالا، شکلات های قاچاق را رصد کنیم و تعداد آنها را ثبت کنیم.
تعرفه واردات باید کاهش یابد
دبیر
انجمن شیرینی و شکلات صنعتی ایران با اشاره به اینکه تعرفه واردات شکلات
به صورت رسمی بسیار بالا بوده و به این ترتیب باید هم انتظار داشت که قاچاق
صورت بگیرد خاطرنشان کرد: تعرفه واردات شکلات ۶۰ تا ۷۰ درصد است و به این
ترتیب قیمت شکلات وارداتی بسیار افزایش یافته و مردم عادی نمی توانند از
این شکلات ها استفاده کنند.
تاریخ انقضای جعلی
جمشید
مغازه ای، دبیر انجمن شیرینی و شکلات صنعتی ایران با بیان اینکه شکلات های
قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور نمی شوند و به این ترتیب نمی توان فهمید
این کالاها از کجا می آیند، تاکید کرد: بیشتر این محصولات از بازارهای
ترکیه و امارات وارد کشور می شوند. وی ادامه داد: واردکنندگان قاچاقی
شکلات، به وسیله Gate Printer ها، تاریخ تولید و انقضای روی بسته های شکلات
ها را تغییر می دهند.
تیم های نظارتی وزارت بهداشت به کشورهای صادرکننده می روند
عیلرضا
رستمی، مدیر کالاهای کشاورزی و غذایی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و
تولیدکنندگان نیز درباره بعد نظارتی دستگاه های دولتی بر شکلات های قاچاق گفت: تیم های نظارت وزارت بهداشت با هماهنگی وزارت امور
خارجه و سفارت ایران در کشورهای مبدا، به این کشورها سفر کرده و بر نحوه
تولید محصلات وارداتی کشورمان نظارت می کنند. وی اظهار داشت: سازمان حمایت
در همه استان های کشور همراه با نیروهای وزارت بهداشت و سازمان استاندارد،
گشت های میدانی خود را ادامه می دهند و بر مواد غذایی غیربهداشتی و
غیراستاندارد و قاچاق نظارت دارند.