این غذاها علت گرسنگی شدید و چاقی شماست!
غذاهایی که باخوردن آنها دچار گرسنگی شدید می شوید
گاهی اوقات با خوردن برخی از غذاها سیر که نمی شوید هیچ بلکه گرسنه و گرسنه تر می شوید. این گرسنگی شدید شما رابطه مستقیم با تغذیه و خوراک شما دارد.
هنگامی که گرسنه هستید و این غذاها را مصرف می کنید، قند خونتان
ناگهان بالا رفته و سپس افت می کند و حتی بیش از پیش گرسنه می شوید! در
اینجا با غذاهایی که ضررشان بیشتر از فایده شان است آشنا می شوید.
پنیر موجب گرسنگی شدید می شود
علاقه به پنیر
به زمان کودکی مان بازمی گردد. انسان طوری برنامه ریزی شده است که نسبت به
(کازئین) پروتئین موجود در شیر واکنش اپیوئید (شبیه به واکنشی که در مصرف مواد مخدر تجربه می شود) نشان می دهد به همین علت نوزادان به مصرف مقدار مناسبی شیر مادر تمایل پیدا میکنند.
پنیر که نوع غلیظ شده شیر است نیز همین تاثیر را دارد. این ترکیبات پروتئینی به نام کازومورفین در پنیر با مقدار زیادی چربی و نمک ترکیب شده اند که تمایل شدیدی به پنیر ایجاد می کند. بنابراین طبیعتا هر قدر پنیر بیشتری بخورید، بیشتر به خوردن آن تمایل پیدا می کنید.
قند علت مهم گرسنگی شدید است
قند
و امثال آن (از شیرین کننده های مصنوعی گرفته تا نی شکر ارگانیک)، همه به
شدت شما را به خود عادت میدهند چون باعث افزایش ترشح دوپامین میشوند. حقیقت
این است که در مراحل تکامل به شکلی طراحی شده ایم که به دنبال مواد غذایی
شیرین باشیم تا زنده بمانیم اما امروزه منابع با غلظت بالای قند در همه جا
به مقدار زیاد وجود دارند.
اعتیاد به قند شیوع روز افزون دارد و نقش حائز اهمیتی در بحران سلامت
امروزه دنیا ایفا میکند. شیرین کننده های تصفیه شده و فرآوری شده توانایی
قابل توجهی در ترغیب شما به پرخوری دارند در حالی که احساس سیری ایجاد نمی
کنند. اما مصرف میوه های کامل را کنار نگذارید. غذاهای کامل حاوی قند مانند
میوه داستان متفاوتی دارد چون محتوای فیبر و مواد مغذی آنها زیاد است.
به همین علت میتوانید چند شکلات یا یک آب میوه بزرگ را بدون احساس سیری بخورید اما نمیتوانید ده عدد سیب یا گلابی را به راحتی بخورید و احساس سیری پیدا نکنید.
آب میوه هایی که دلیل گرسنگی شدید شماست
اگر
چه آب میوه ها و آب میوه های پاک کننده (آب میوه هایی مخصوص سم زدایی بدن)
در حال حاضر محبوبیت زیادی دارند اما در فرایندی که برای تولید آنها انجام
می شود، بیشتر مواد مغذی و فیبرهای سیر کننده از مایع شیرین آن جدا می
شود. این امر باعث میشود نوشیدنی حاصل حاوی مقدار زیادی کالری باشد که موجب
افزایش ناگهانی قند خون و سپس افت آن میشود که به گرسنه تر شدن شما منجر میشود.
مطالعات نشان داده اند که بدن ما با کالری آب میوه سیر نمیشود در حالی که
در مورد غذا برعکس است. بنابراین هنگام تشنگی بهتر است آب بنوشید و میوه ها
و سبزیجات را به صورت کامل (همراه با فیبر موجود در آنها) مصرف کنید. اگر
میل به نوشیدنی دارید و تمایلی به میان وعده ندارید، میوه ها و سبزیجاتی را
که میخواهید آبشان را بگیرید، مخلوط کنید.
همچنین می توانید مقداری پودر پروتئین یا کره مغزهای گیاهی به آن اضافه
کنید. چربی و پروتئین افزوده همانند فیبر عمل کرده و جذب غذا در جریان خون
را کند میکنند و در نتیجه مدت بیشتری احساس سیری میکنید.
ماست کم چرب منجربه گرسنگی شدید و چاقی می شود
ماست
اگر چه به عنوان یک غذای فوق العاده سالم شناخته میشود اما سالم بودن آن
بستگی به این دارد که چه نوع ماستی را انتخاب میکنید. یک لیوان ماست حاوی
تکه های میوه 150 کالری، 6 گرم پروتئین، 1.5 گرم چربی و حدود 25 گرم قند
دارد.
هر قدر مقدار کربوهیدرات آن بیشتر و چربی آن کمتر باشد، حتی پس از این که
مقدار زیادی ماست خورده اید دلتان میخواهد بیشتر بخورید. به جای آن
میتوانید ماست ساده مصرف کنید که دو برابر پروتئین دارد و خودتان میوه،
تخمه و مغزهای گیاهی به آن اضافه کنید تا محتوای فیبر و آنتی اکسیدان آن را
افزایش دهید.
این غذاها اغلب به عنوان میان وعده سالم شناخته میشوند اما ما را سیر
نمیکنند و نیازی به جویدن ندارند. غذاهایی که به جویدن نیاز ندارند در
مقایسه با غذاهای جویدنی اغلب احساس سیری ایجاد نمیکنند و تمایل به مصرف
غذاهای جامد را افزایش میدهد.
سس سالاد بدون چربی بخورید دچار گرسنگی شدید می شوید
وقتی سس سالاد بدون چربی را انتخاب میکنیم، فکر میکنیم برنامه غذایی سالمی برگزیده ایم اما این سسهای بدون چربی مملو از نمک و شکر هستند تا طعم خوبی به سس بدهند. در نتیجه مقدار بیشتری سس مصرف میکنیم تا مواد سالادمان به خوبی طعم بگیرند.
پس از تمام شدن سالاد، نمک و شکری که دریافت کرده ایم باعث احساس
گرسنگی و تمایل بیشتر به خوردن می شوند. این دقیقا همان چیزی است که
شرکتهای سازنده سس سالاد می خواهند اتفاق بیفتد اما مسلما شما نمی خواهید.
سفیده تخم مرغ و گرسنگی شدید به هم ربط دارند
اگر املت صبحانه را با سفیده تخم مرغ درست می کنید، تعجبی ندارد که خیلی زود پس از صبحانه احساس گرسنگی کنید. سفیده تخم مرغ اگر چه منبع خوبی برای پروتئین است اما چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی تخم مرغ در زرده آن قرار دارد.
یک مطالعه متا آنالیز در سال 2010 که در American Journal of Clinical
Nutrition منتشر شد نشان داد چربیهای اشباع با افزایش خطر بیماری قلبی
عروقی، سکته یا بیماریهای عروق کرونری مرتبط نیست. چربیهای اشباع موجود در تخم مرغ
نه تنها شما را سیر میکند بلکه برای تولید هورمون و جذب برخی ویتامینها و
مواد معدنی لازم است از جمله ویتامین آ (آنتی اکسیدان عالی برای پوست و
سیستم ایمنی)، ویتامینهای گروه ب (برای انرژی) و کولین که از سلامت مغز و
عضلات محافظت میکنند.
گرانول و گرسنگی شدید
(گرانولا یک صبحانه و میان وعده غذایی متشکل از جو ، مغز، عسل، و برنج است، که گاهی اوقات به آن میوه خشک شده، مانند کشمش و خرما،
و انواع شیرینی مانند شکلات به آن اضافه شده است. )گرانولهای مرسوم اغلب
از شکر و روغن هیدروژنه تهیه میشوند و حاوی پروتئین نیستند (پروتئین باعث
احساس سیری میشود).
اغلب گرانولها کم کالری تر از یک وعده غذایی هستند و به عنوان جایگزین غذا
مصرف نمیشوند. طعم آن اشتها را بر می انگیزد اما خوردن آن شما را گرسنه تر
میکند.
کچاپ
پیش از این که سس کچاپ روی سیب زمینی
سرخ شده یا نیمروی صبحانه تان بریزید، یک بار دیگر فکر کنید. کچاپ یا هر
غذای دیگری که از شربت ذرت با فروکتوز بالا تهیه میشود اشتهای شما را
افزایش میدهد.
این ماده متابولیسم بدن را مختل کرده و تولید لپتین را که به احساس سیری
کمک میکند، آهسته مینماید. در نتیحه هیچ پیامی به بدن ارسال نمیشود که سیر
شده اید و باید دست از خوردن بردارید.
مافین بخورید گرسنگی شدید و چاقی می گیرید
تا
کنون تجربه کرده اید که پس از خوردن یک مافین یا کیکهای دیگر بیشتر احساس
گرسنگی میکنید؟ با این که این مواد غذایی مملو از کالری هستند اما به خاطر
محتوای شکر زیاد به سرعت گوارش و جذب میشوند و به بدن بیشتر احساس گرسنگی
میدهند.
غذاهای با برچسب “سالم” و شاید گرسنگی شدید
طبق
پژوهش اخیری که در Journal of the Association for Consumer Research
منتشر شد، معمولا وقتی فکر میکنیم غذایی سالم است، بیشتر به خوردن آن تمایل
پیدا میکنیم. این باعث میشود پرسهای غذایی بیشتری از آنها مصرف کنیم و پس
از مصرف آنها کمتر احساس سیری داشته باشیم. دلیل آن هنوز دقیقا مشخص نیست
اما احتمالا ناخوداگاه آن را با غذاهای ناسالم سیر کننده مقایسه میکنیم.
مراقبت ادعای سالم بودن غذا باشید و همیشه ترکیبات محصول را پیش از خرید،
بخوانید.
رابطه غلات صبحانه شیرین و گرسنگی شدید
بسیاری از غلات صبحانه های شیرین هیچ فیبر و پروتئینی ندارند در حالی که فیبر و پروتئین دو ماده مغذی مهم برای صبحانه است که قند خون
را تنظیم و ثابت میکند و از افت قند و گرسنگی پیش از ظهر جلوگیری مینماید.
ترکیب غلات صبحانه شیرین با شیر بدون چربی باعث میشود چربیهای لازم برای
سیری را دریافت نکنید.
غلات صبحانه ای خریداری کنید که در هر سهم حاوی بیش از 5 گرم فیبر بوده و
پروتئین یا چربی نیز داشته باشد. مراقب کم کالری بودن غلات صبحانه نیز
باشید. حتی اگر غذایتان قند و کالری کمی داشته باشد باز ممکن است محتوای
فیبر و پروتئین آن کم بوده و شما را وادار به بیشتر خوردن کند.
آرد و غلات تصفیه شده دلیل دیگر گرسنگی شدید
آب
همراه با فیبر باعث افزایش حجم میشود. حجم زیاد حاصل از غذاهای سرشار از
فیبر در رژیم غذایی موجب احساس سیری میشود. چون هنگام تصفیه آرد (تهیه آرد
سفید) فیبر از آن جدا میشود، نان و بیسکوئیت تهیه شده از آرد سفید احساس
سیری ایجاد نمیکنند و بنابراین مقدار بیشتری از آن میخورید. به همین علت
است که خوردن و تمام کردن یک نان سفید راحت تر از تمام کردن همان مقدار
برنج قهوه ای است.
آدامس موجب گرسنگی شدید می شود
بسیاری از افرادی که رژیم لاغری
دارند، آدامس می خورند تا غذا خوردن را فراموش کنند. متاسفانه چنین روشی
اصلا موثر نیست. افرادی که عادت دارند ته مداد را می جوند توجه کنند: جویدن
بدن را فریب می دهد و بدن تصور می کند غذایی وارد شده است بنابراین اسید
معده بیشتر ترشح می شود و معده آماده هضم غذا می گردد اما هنگامی که غذایی
وارد آن نمی شود، نه تنها ممکن است دچار معده درد شوید بلکه تمایل بیشتری
به مصرف غذا پیدا می کنید.
غذاهای کم فیبر و گرسنگی شدید
بسیاری
از غذاهایی که باعث میشوند بلافاصله پس از خوردن آنها احساس گرسنگی کنیم،
فرآوری شده، تصفیه شده و کم فیبر هستند. چرا اینقدر فیبر مهم است؟ چون
فرایند جذب غذایی که خورده ایم و وارد شدن آن به جریان خون را کند میکند.
هنگامی که غذا کم فیبر باشد، به سرعت از معده خالی و وارد جریان خون میشود که این امر موجب افزایش ناگهانی قند خون
می گردد. سپس انسولین برای فرایند جذب قند ترشح می شود و قند را از جریان
خون خارج می کند چون باقی ماندن قند در خون میتواند خطرناک باشد. بنابراین
مصرف غذاهایی که به سرعت واکنش انسولین را به دنبال دارند باعث می شود در
بلند مدت گرسنه تر شویم.
پیراشکی و شیرینی جات موجب گرسنگی شدید می شوند
اگر
چه شیرینی و پیراشکی به نظر می رسد خیلی سیر کننده باشند اما این مواد از
آرد تصفیه شده و شکر سفید تهیه شده اند که هیچ فیبر و ماده مغذی در آنها
نیست. در نتیجه همان فرایند افزایش ناگهانی قند خون و سپس ترشح انسولین و
کاهش قند خون اتفاق می افتد که در نتیجه آن بیش از پیش گرسنه می شوید.
گرسنگی شدید با خوردن اسنک های شور
حقیقت
دارد که هرگز نمی توانید به خوردن یک اسنک شور اکتفا کنید چون اسنک های
شور حاوی مقدار زیادی سدیم هستند و اغلب عاری از پروتئین یا فیبر می باشند.
محتوای زیاد نمک این مواد غذایی باعث بی آب شدن بدن می شود. کم
بودن پروتئین و فیبر این مواد به معنی کربوهیدرات زیاد و نامتعادل است که
منجر به افزایش اجتناب ناپذیر ناگهانی قند خون می شود.
اسکن های مغزی نشان می دهند که سدیم ترشح دوپامین را که هورمون مسئول احساس
لذت است تحریک می کند بنابراین با خوردن اسنک های شور دلتان می خواهد
بیشتر بخورید.
یک علت گرسنگی شدید خوردن شیرین کننده های مصنوعی است
یکی
دیگر از انواع غذاهایی که باید ترک کنید شیرین کننده های مصنوعی است. به
خاطر داشته باشید برچسب “بدون شکر” روی محصولات به این معنی نیست که می
توانید با خیال راحت از این محصولات بخورید. همیشه برچسب روی محصول بدون
شکر را بررسی کنید ببینید آیا از شیرین کننده مصنوعی به جای آن استفاده شده
است یا نه.
شیرین کننده های مصنوعی مغز را فریب می دهند تا باور کند غذای خوب و لذت
بخشی دریافت شده است. وقتی چیزی که بدن انتظار دارد مصرف نمی کنید، احتمالا
گرسنگی و میل به غذاهای شیرین افزایش می یابد. علاوه بر این شیرین کننده
های مصنوعی باعث دل درد و ناراحتی های گوارشی میشوند.
غذاهای چینی وگرسنگی شدید
باورتان
نمیشود چگونه پس از خوردن غذای چینی احساس گرسنگی تان بیش از پیش می شود.
غذاهای چینی اغلب مملو از گلوتامات مونوسدیم هستند که برای افزایش طعم
استفاده می شود و در انواع دیگر غذاها مانند سوپ ها، گوشت های فرآوری شده و
غیره نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
برخی تحقیقات نشان می دهند مواد شیمیایی گلوتامات مونو سدیم باعث افزایش
چشمگیر اشتها می شود و به نظر می رسد افرادی که بیشتر از غذاهای حاوی
گلوتامات منوسدیم استفاده می کنند در مقایسه با افرادی که این ماده در رژیم
غذایی شان وجود ندارد، بیشتر دچار اضافه وزن میشوند.
سوپ های آماده موجب گرسنگی شدید می شوند
گفته می شود سوپ به کاهش وزن
موثر و سریع کمک می کند. بله درست است اما هنگامی که خودتان سوپ را درست
کنید. معمولا سوپ های آماده حاوی سدیم بیشتری نسبت به غذاهای دیگر هستند.
این سدیم باعث می شود تمایل بیشتری به خوردن پیدا کنید.
الکل و گرسنگی شدید
اگر
چه الکل یک غذا محسوب نمیشود اما بهتر است یادآوری کنیم که باعث افزایش
شدید میل به غذا میشود. بدن ما گنجایش ذخیره الکل ندارد (بر خلاف ظرفیت
نامحدود ذخیره چربی) . فرایند حذف الکل از بدن باعث می شود به سرعت ذخیره
گلیکوژن (که عمدتا از کربوهیدرات ها به دست می آید) تمام شود بنابراین
هنگامی که الکل زیاد می نوشیم (بیش از دو نوشیدنی در زنان و بیش از سه
نوشیدنی در مردان)، میل به مصرف کربوهیدرات پیدا می کنیم تا ذخیره گلیکوژن
از دست رفته مان را جایگزین کنیم.
متاسفانه الکل قدرت تصمیم گیری را نیز دچار اشکال می کند و باعث می شود
هنگام میل به کربوهیدرات، انتخاب درستی نداشته باشیم و کربوهیدرات های بد
(ساده، فرآوری شده و سرخ شده) مصرف کنیم. تعادل را در مصرف رعایت کنید و در
صورتی که پس از مصرف خیلی میل به کربوهیدرات پیدا کردید، به دنبال
کربوهیدرات های پیچیده و سالم مانند تخمه ها و مغزهای گیاهی باشید.
خرید فست فود منجر به گرسنگی شدید است
اگر
می خواهید چربی که به زحمت آب کرده اید و شکمی که با تلاش زیاد صاف کرده
اید را به همین صورت حفظ کنید، از خرید فست فود با خودرو صرف نظر کنید. این
غذاهای بسیار فرآوری شده پر از نگهدارنده، چربیهای ترانس، نمک و شربت ذرت
با فروکتوز بالا هستند.
محتوای نگهدارنده ها و چربیهای ترانس این غذاها باعث اختلال در توانایی
ارتباط معده با مغز میشود و از آنجا که احساس سیری مربوط به هورمونهایی است
که در مغز باید تولید شوند و با مصرف این غذاها تولید آنها دچار اشکال می
شود، مغز توانایی تشخیص سیری را از دست میدهد بنابراین بیشتر از حد معمول
میخوریم.
مضرات نمک
موجود در فست فود که باعث احتباس آب و بی آب شدن بدن و نفخ میشود را نیز
به آن اضافه کنید. اغلب هنگامی که فکر میکنیم گرسنه هستیم در واقع بدنمان
بی آب شده و نیاز به مایعات دارد.
غذاهایی که احتمال پرخوری آنها زیاد است دلیل گرسنگی شدید شماست
پرخوری منجر به پرخوری بیشتر می شود. مصرف زیاد غذاهای پرکالری واکنشی در مغز به همراه دارد که مشابه واکنش به مواد مخدر است (احساس لذت) و باعث تکرار رفتار و اعتیاد به خوردن می شود.
دونات ها دلیل گرسنگی شدید و چاقی شدید
اگر
هر بار دونات ها و پیراشکی های خوش رنگ و لعابی که می بینید را بخواهید
بخرید و بخورید، احتمالا به قدری چاق می شوید که مجبور می شوید به روش های لاغری مختلف روی بیاورید.
هرگز به دونات جذب نشوید حتی اگر به نظرتان غذای سالمی باشد. همه دونات ها
به شدت سرخ شده و پر از شکر هستند. دونات کاملا از شکر تهیه میشود و در بدن
به قند تجزیه شده و باعث می شود انسولین بیشتری در بدن ترشح شود.
هنگامی انسولین بدن بالا می رود، مقدار زیادی قند وارد سلولها میشود و قند
خون پایین می آید. نتیجه این است که افت قند خون شما را گرسنه تر می کند و
باعث می شود به خوردن یک دونات اکتفا نکنید.
علت اعصاب خوردی ات این خوراکی هاست!
انگار جمله ی ” اعصابم خورده ” یک جمله ی عادی و طبیعی در زندگی روزمره
انسان های دنیای مدرن شده است اما چرا؟ دلایل متفاوتی برای این مشکل وجود
دارد که یکی از انها تغذیه نادرست است. علت اعصاب خوردی شمامی تواند خوراکی
ها و مواد غذایی باشد که مصرف می کنید.
همه ما از عوامل استرس زایی که هر روز و هر ساعت اعصاب و روان ما را
تحریک می کند آگاهیم. در این زمینه برخی غذاها هم دخالت دارند در واقع مصرف
این غذاها شما را نسبت به تأثیرات این عوامل استرس زا تحریک پذیرتر می
کند. و شما در اثر کوچک ترین تحریک از کوره در می روید.
کدام غذاها علت اعصاب خوردی هستند
چیپس سیب زمینی از مهمترین غذاهای تحریک کننده و ایجاد عصبانیت است، این
ویژگی چیپس سیب زمینی به خاطر سرخ شدن عمیق و کامل آن در روغن است و چربی
های امگا 6 موجود در روغن سرخ کردنی با ورود به بدن، مانع عملکرد صحیح چربی
های “امگا 3” می شود. چربی های امگا 3 چربی های متفاوتی هستند که در تنظیم
خلق و خو بسیار تأثیر گذارند و باعث تحکیم رفتار می شوند.
تا جای ممکن مصرف “چیپس سیب زمینی” در رژیم غذایی روزانه خود را کاهش
دهید. فراموش نکنید چیپس سیب زمینی با ارائه کالری بالا و کمترین میزان
مواد مغذی به بدن شما، در ایجاد چاقی و در نهایت بیماری دیابت، “فشارخون”،
“چربی خون” و … نقش بسیار مهمی دارد.
چای یخ خانگی، آب میوه های طبیعی و خنک، و حتی آب های طعم دار شده با تکه های میوه را جایگزین مناسبی برای این نوشابه ها برشمرد.
شیرینی ها، پیراشکی ها و روغن مارگارین را نیز در فهرست این غذاها قرار
داد و می توان بر کاهش مصرف این مواد غذایی و یا جایگزین های مناسب تاکید
کرد.
بادام زمینی بسته بندی شده که در تمام مغازه ها به فروش می رسد را همه
می شناسیم. این بادام زمینی فرآوری شده سرشار از سدیم، افزودنی های طعم
دهنده و رایحه های مصنوعی است که می تواند با اختلالاتی نظیر “مشکلات
تنفسی”، خس خس کردن سینه، “میگرن” و احساس سوزش و ضعف عضلانی در ارتباط
باشد. بهتر است بادام زمینی و سایر مغزهای تازه و بدون نمک یا حداقل فراوری
نشده را در سبد غذایی خود جای دهید.
نوشابه ها و نوشیدنی های قندی نه تنها باعث تحریک رفتار و خلق وخوی فرد
می شوند، بلکه جداً برای سلامت کلی بدن مضر است. این نوشیدنی ها سرشار از
“قندهای شیرین” و نیز شیرین کننده های مصنوعی هستند. از این رو، وقتی شما
این نوشابه را می خورید، حجم بالای قند در بدن به چربی تبدیل می شود و در
نهایت تأثیر قند بر بدن را به صورت کاهش شادی و خوشحالی و تبدیل شخص به فرد
عصبانی بر جای می گذارد.