8 روش صحیح نگهداری نان
رای استفاده بهتر از نان خریداری شده و جلوگیری از ناسالم شدن نان توجه به نکات زیر ضروری به نظر می رسد.
نحوه نگهداری نان
1. هنگام خرید نان حتماً یک سفره پارچه ای به همراه داشته باشید.
2. نان سرد شده را نیز در پلاستیک یا سفره بگذارید.
3. به اندازه احتیاج روزانه خود نان بخرید تا مجبور به دور ریز و یا نگهداری نان نشوید.
4. قرار دادن نان های داغ روی هم، باعث کپک زدگی، بیات شدن و فساد زود هنگام نان می شود.
5.
از خوردن نان سبوس دار غافل نشوید. مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذایی 30
تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد.
6. قبل از سرد شدن کامل، نان ها را دسته نکنید.
7. از آنجایی که تغییرات نان در دمان 4 درجه سریع تر انجام میشود قرار دادن نان در یخچال، روند بیات شدن نان را سرعت می بخشد.
8.
اگر تصمیم به نگه داری طولانی مدت نان دارید باید قبل از قرار دادن نان
داخل فریزر آن را خنک کنید سپس در کیسه تمیز قرار دهید و داخل فریزر
بگذارید.
نان سبوس دار بهتر است
در نان سبوس دار، به طور میانگین، دو برابر ویتامین ، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.
مواد
فیبری در نان سبوس دار راهی برای رفع گرفتگی روده و یبوست است. علاوه
براین، این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باكتریهای روده هستند كه علیه امراض
میكروبی روده اقدام می كنند و سیستم ایمنی بدن را فعال می كنند. مواد فیبری
موجود در نان سبوس دار، كلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذائی را
جذب كرده و از روده دفع می كنند. نان دارای منیزیم است كه باعث تقویت
ماهیچه های روده می شود و از دردهای ماهیچه ای جلوگیری می كند. علت اینكه
نان سبوس دار مورد علاقه افرادی است كه كار فكری می كنند این است كه نان
سبوس دار دارای ویتامینB2 و نیاسین می باشد. این ویتامین ها باعث تمركز و
دقت عمل شده وشادابی و خوشحالی را در انسان بوجود می آورند.
برای
كودكان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی كه سلولهای عصبی در حال رشد
هستند، آهن موجود در نان سبوس دار سبب باهوشی و رفتار خوب كودكان می شود.
بهتر است از نانهای سبوس دار كه با خمیر ترش تهیه می شوند، استفاده كنید.
آرد
سبوس دار دارای ماده ای است بنام فی تین كه مواد معدنی مثل آهن، منیزیم و
یا كلسیم را جذب كرده و مانع استفاده بدن از آنها می شود.
اگر برای تهیه
سریع نان از خمیر مایه و جوش شیرین استفاده شود، تجزیه فی تین انجام نمی
شود، در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیوم و كلسیم می شود. به همین دلیل گفته می
شود استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در نانوایی ها، باعث كمبود آهن در
بدن به خصوص در مردان میشود. در حالیكه اگر در مدت طولانی، خمیر توسط خمیر
ترش ور بیاید، ماده فی تین توسط آنزیمهای موجود در غلات تجزیه شده و بدن
انسان می تواند از مواد معدنی نان استفاده كند.