خواص کلم بروکلی برای بدن و سم زدایی

سم زدایی از بدن با بروکلی

بروکلی که ‌مهمان خارجی سفره‌های ماست در میان مردم بیشتر نقاط دنیا به
داشتن خواص خوب و مفید معروف است و افرادی که با ترکیبات منحصربه‌فرد
بروکلی آشنا هستند از این سبزی غافل نمی‌شوند.
 
به دلیل وجود
«فلاوونوئیدها» به ویژه «سولفورافن» بروکلی را به‌عنوان سبزی ضدسرطان
می‌شناسند. مصرف کلم بروکلی مانع از گسترش سلول‌های سرطانی به ویژه در قفسه
سینه می‌شود.
 
کلم بروکلی حاوی ترکیباتی است که اعصاب را تقویت
کرده‌، دید چشم را بهبود می‌بخشد و پوست را زیبا می‌کند‌. پس بروکلی را
بیشتر بشناسید و آن را به رژیم غذایی‌تان راه دهید.
 
اصل و نسب بروکلی

 
بعضی‌ها
معتقدند بروکلی شبیه یک دسته گل سبز رنگ است. این سبزی بومی کشور
ایتالیاست و مصرف آن از 6 قرن پیش از میلاد مسیح رایج بوده است.
ایتالیایی‌ها به این سبزی بروکولو می‌گویند که معنی آن گل روی کلم است.
 
این
واژه ریشه لاتین دارد که معنی آن بازو یا شاخه است که به شکل درخت مانند
این سبزی مربوط می‌شود. این سبزی به صورت آبپز همراه خوراک‌ها یا به صورت
خام در سالاد مصرف می‌کنند.
 
مصرف کلم بروکلی به ویژه برای خانم‌های یائسه بسیار مفید است چون عوارض یائسگی را کنترل می‌کند.
 
کلم
بروکلی سرشار از کاروتن‌، ویتامین‌های گروهB و C، فولیک اسید‌، پتاسیم‌،
‌اندکی سدیم‌، آهن‌، کلسیم‌، سلنیوم (در ساقه)، فلاوونوئیدها و سولفورافن
است.
 
نیازی به توضیح نیست که با این همه ترکیبات مفید، توصیه می‌شود مصرف آن در سبد غذایی خانواده قرار گیرد.
 
کاهش کلسترول خون

 
اگر
به تازگی بعد از گرفتن جواب آزمایش متوجه شده‌اید که کلسترول خون‌تان
بالاست متخصصان به شما توصیه می‌کنند کلم بروکلی را به رژیم غذایی‌تان راه
دهید.
 
این کلم در ترکیباتش موادی دارد که به پایین آمدن کلسترول
خون کمک می‌کند. قضیه این است که فیبر موجود در سبزیجات با کلسترول خون
ترکیب می‌شود. این ترکیب شدن سبب می‌شود کلسترول راحت‌تر دفع شده و درنتیجه
سطح کلسترول بدن پایین می‌آید.
 
یک راه عالی برای سم‌زدایی

 
اگر
در فکر از بین بردن سموم و مواد زائد بدن‌تان هستید، نیم‌نگاهی هم به کلم
بروکلی داشته باشید. در این کلم پرخاصیت ترکیبات مفیدی وجود دارد که
پله‌پله مراحل سم‌زدایی بدن را انجام می‌دهد.
 
در تحقیقی که نتایج
آن در مجله آکادمی ملی علوم آمریکا به ثبت رسیده، گفته شده با مصرف بخش‌های
جوان کلم بروکلی از این خاصیت آن بیشتر بهره‌مند می‌شوید.
 
سلامت قلب و رگ‌ها

 
کلم
بروکلی در کنار خواص مختلفش به مهم‌ترین عضو بدن شما هم سود می‌رساند و
علاوه بر پایین آوردن کلسترول خون، به تقویت رگ‌های خونی کمک می‌کند.
 
سولفورافن موجود درکلم بروکلی خاصیت ضد التهابی دارد و از تخریب و صدمه به رگ‌های خونی پیشگیری می‌کند.
 
ویتامین‌های گروه B هم در کلم بروکلی پیدا می‌شوند که این ویتامین به تنظیم و کاهش هموسیستئین کمک می‌کند.
 
محققان
دانشکده سلامت عمومی هاروارد بر این باورند که هموسیستئین یک نوع اسید
آمینه است که پس از مصرف گوشت در بدن ایجاد می‌شود و مقدار زیاد آن می‌توان
خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد.
 
تقویت بینایی

 
شاید
شنیده و خوانده‌اید که هویج برای سلامت چشم‌ها بسیار مفید است و این موضوع
به لوتئین آن مربوط می‌شود اما این بار می‌توانید برای حفظ سلامت چشم‌ها
در کنار هویج از کلم بروکلی هم استفاده کنید.
 
بروکلی آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی دارد که از تخریب سلول‌های چشم، بروز بیماری آب مروارید و صدمه به عدسی چشم پیشگیری می‌کنند.
 
دوستدار دستگاه گوارش

 
یک خاصیت مشترک بیشتر میوه‌ها و سبزیجات این است که به هضم بهتر غذا و سیری بیشتر کمک می‌کنند.
 
بروکلی هم از این قاعده مستثنی نیست و با داشتن فیبر بالا به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.
 
فیبر در سالم نگه داشتن سطح باکتری‌های روده نقش دارد و سبب هضم بهتر مواد غذایی می‌شود.
 
سولفورافن
بروکلی سبب می‌شود باکتری معروف هیلکوباکتر پیلوری که در معده وجود دارد
بیش از حد رشد و تکثیر پیدا نکند یا به دیوار معده نچسبد؛ این خاصیت بیشتر
در جوانه‌های بروکلی دیده می‌شود.
 
یک سبزی با خاصیت ضدالتهابی

 
بروکلی
یک داروی طبیعی مفید برای کاهش التهابات بدن است و سرعت تحلیل مفاصل را
کاهش می‌دهد؛ به همین دلیل به افراد مبتلا به آرتروز توصیه می‌شود کلم
بروکلی را حتما در برنامه غذایی‌شان داشته باشند.
 
ترکیبات بروکلی با مسدود کردن ترشح آنزیم‌هایی که سبب تخریب مفاصل می‌شود، از مفاصل شما حفاظت می‌کند.
 
خام، پخته یا بخارپز؟

 
روشی
که برای آماده کردن کلم بروکلی انتخاب می‌کنید در جذب ریزمغذی‌های کلم
بروکلی نقش دارد. افرادی که دنبال خاصیت ضد سرطانی بروکلی هستند بهتر است
این سبزی را به مدت طولانی مدت نپزند و به صورت خام یا نیم‌پز مصرف کنند.
 
پختن
بروکلی، سبب نابودی آنزیم‌های ضدسرطانی این سبزی مفید می‌شود و بخار پز
کردن آن به مدت 20 دقیقه، سه دقیقه قرار دادن بروکلی در مایکروویو و تفت
دادن آن به مدت 5 دقیقه تاثیر قابل توجهی بر خاصیت‌های آن برجای نمی‌گذارد و
خواص مفیدش را نابود نمی‌کند.
 
بروکلی خام همه ریزمغذی‌های ضروری
را دارد، از این رو اگر از بابت التهاب روده یا افزایش گاز روده دچار
مشکلات آزار‌دهنده نمی‌شوید، بهتر است بروکلی را خام مصرف کنید.
 
بروکلی خطر هم دارد؟

 
به‌طور
کلی مصرف کلم بروکلی برای افراد مختلف ضرری ندارد و هیچ نوع تهدید جدی یا
اثر جانبی مخربی ایجاد نمی‌کند اما مهم‌ترین مشکلی که ممکن است با مصرف
مقدار زیادی بروکلی پیش بیاید، التهاب روده یا افزایش گاز روده است که به
دلیل مقادیر فراوان فیبر موجود در بروکلی ایجاد می‌شود البته این خاصیتی
است که در همه انواع کلم‌ها دیده می‌شود اما خواص مفید آن به‌قدری غالب است
که می‌ارزد بروکلی را به‌طور متعادل در رژیم غذایی‌تان جای دهید.
 
علاوه
بر این به‌گفته متخصصان دانشکده پزشکی اوهایو، بهتر است افرادی که خون
رقیق و غلظت خون پایینی دارند از مصرف بروکلی پرهیز کنند چون کلم بروکلی با
داشتن ویتامین K سبب کاهش انعقاد خون می‌شود که این موضوع می‌تواند در
مورد بیمارانی که باید خون رقیق داشته باشد خطرآفرین باشد یا تاثیر داروها
را مختلف کند.
 
از این رو به افرادی که داروهای رقیق‌کننده غلطت خون مصرف می‌کنند، توصیه می‌شود از خوردن کلم بروکلی پرهیز کنند.


6 راه کلیدی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان

بيش از 200 نوع متفاوت از بيماري سرطان وجود دارد كه
هر كدام به شيوه هاي خاص ايجاد مي شوند ولی چيزي كه در همه آنها مشترك است
اين است كه همه آنها به روشي مشابه که تغییر در ساختار طبیعی یک سلول است
شروع می شود.

 با اين حال، از سرطان مي توان رهايي یافت زيرا بيش از
40درصد موارد سرطان قابل پيشگيري است و بخشی ديگر بيماران نیز در صورت
تشخيص به موقع قابل درمان قطعي هستند. در بقيه بيماران نيز كه غير قابل
درمان هستند، انجام درمان هاي حمايتي به بهبود كيفيت زندگي بيماران كمك
اساسي خواهد کرد.

دکتر جواد غروبی فوق تخصص جراحی عمومی و دانشیار دانشگاه در گفت و گو با عصر ایران 6 راهکار کلیدی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان را ذکر کرده که این راهکار ها به این شرح است.
 
1.پرهیز ازسیگار کشیدن
مصرف
هر نوع سیگار، فرد را در مسیر ابتلا به سرطان قرار می دهد. کشیدن سیگار
انسان را مستعد ابتلا به انواع سرطان هایی از جمله ریه، حفره دهان، حلق،
حنجره، پانکراس، مثانه، دهانه رحم، کلیه و … می کند.

 شیوع سرطان
یا کنسر ریه، حتی در افرادی که سیگار نمی کشند ولی در معرض دود سیگار قرار
دارند نیز وجود دارد لذا  تصمیم به دوری و اجتناب از کشیدن سیگار از
اقدامات بسیار مهم و کلیدی در پیشگیری از ابتلا به سرطان است.
 
2.داشتن تغذیه ی بهداشتی
اگرچه
خرید و مصرف مواد خوراکی بهداشتی و استاندارد، ابتلای قطعی به سرطان را
منتفی نمی کند ولی به صورت قابل توجه و چشم گیری سبب کاهش میزان ابتلا به
آن می شود.
مصرف میوه تازه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه توصیه می
شود. از چاقی پیشگیری به عمل آورده و ازمصرف مواد قندی زیاد و چربی به ویژه
از نوع اشباع شده ی آن پرهیز شود.
بطور کلی مصرف میوجات، سبزیجات، گوشت
سفید و ماهی، روغن های گیاهی مانند روغن زیتون و دانه های گیاهی نقش
پیشگیرانه ی جدی از ابتلا به سرطان در افراد ایفا می کند.
 
3. داشتن وزن مناسب و فعالیت فیزیکی مطلوب
پرهیز
از چاقی و رسیدن به وزن ایده آل و استاندارد نقش جدی در پیشگیری از ابتلا
به سرطان های پستان، پروستات، ریه، روده بزرگ و کلیه ایفا می کند. فعالیت
فیزیکی مناسب نیز به پیشگیری از ایجاد سرطان کمک می کند. فعالیت فیزیکی
موثر، ورزش هوازی به طور متوسط به مدت  150 دقیقه در هفته و یا ورزش هوازی
شدید به مدت 75 دقیقه در هفته تعریف شده است. بطور کلی توصیه شده حداقل 30
دقیقه در روز فعالیت فیزیکی انجام شود.
 
4. پرهیز از قرار گرفتن در معرض مستقیم تابش آفتاب
سرطان
پوست یکی از سرطان های شایع بوده و به میزان زیادی قابل پیشگیری است.
توصیه می شود از قرار گرفتن در معرض آفتاب بین ساعات 10 صبح تا 4 بعد از
ظهر اجتناب شود. اگر مجبور به بیرون رفتن از منزل در ساعات فوق هستید، از
عینک آفتابی و کلاه لبه دار استفاده شود. داشتن پوشش و لباس مناسب برای
پیشگیری از تابش مستقیم نور خورشید خصوصا در فصل تابستان لازم است. کرم  ضد
آفتاب برای حفاظت از پوست  استفاده شود . همچنین از گرفتن حمام آفتاب به
صورت طبیعی و یا مصنوعی (مانند سولاریوم) پرهیز شود.
 
5. انجام واکسیناسیون
واکسیناسیون بر علیه ویروس هایی که پیش زمینه ی ابتلا به سرطان هستند، مانند هپاتیت B توصیه می شود.

6. انجام غربالگری سرطان
مراقبت
و معاینه توسط خود شخص و غربالگری توسط پزشک معالج نقش تعیین کننده ای در
پیشگیری و تشخیص زودرس سرطان ایفا می کند. این اقدام  باعث تشخیص زودرس
سرطان هایی مانند پوست، روده بزرگ، سرطان دهانه رحم و پستان می شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top