رودل کردن یعنی چه؟

رودل کردن یعنی چه؟

احتمالا شما هم بارها واژه رودل کردن را شنیده‌اید؛ اصطلاحی که بیشتر
اوقات افراد پا به سن گذاشته از آن استفاده می‌کنند. از نظر پزشکی رودل
همان اسپاسم روده بزرگ است که با نفخ بروز می‌کند و متخصصان به آن دردهای
کولیکی یا قولنج گوارشی می‌گویند.
 
اگر کودک رودل کرد
 
رودل
بیشتر در مورد بچه‌ها به کار برده می‌شود. حالا اگر مشکل رودل کودک فقط
ناشی از پرخوری باشد، معمولا این حالت بعد از چند ساعت برطرف می‌شود. حتی
دادن نبات و مایعات سبک مثل چای کمرنگ به کودک می‌تواند تحریک‌پذیری معده
را کم کند.

البته کودکی که روده تحریک‌پذیر دارد، نباید انواع غذاها
را در یک وعده بخورد چراکه مصرف انواع غذاها در یک وعده باعث کشش خون به
سمت معده می‌شود و نه تنها فرد احساس خستگی و کم‌حوصلگی می‌کند بلکه دچار
مشکلات گوارشی خواهد شد.

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که پس
آنزیم‌های گوارشی چه نقشی دارند؟ باید گفت تجزیه هر نوع ماده غذایی در معده
و روده زمان مشخصی دارد؛ مثلا تجزیه چربی و پروتئین به ترتیب 5 و 3 ساعت
زمان می‌برد. پس درست این است که تعداد وعده‌های غذایی افزایش و حجم آنها
کاهش یابد تا خطراتی مثل رودل کردن به کمترین حد ممکن برسد.
 
علائم گوارشی را جدی بگیرید
 
آیا
برای درمان رودل باید به پزشک مراجعه کرد؟ اصلا این عارضه گوارشی قابل
پیشگیری است؟ یادتان باشد اگر درد شکمی بعد از چند ساعت بهبود پیدا نکند یا
با علائم دیگر گوارشی مانند تهوع، استفراغ، یبوست و اسهال همراه باشد باید
به متخصص مراجعه کنیم تا مطمئن شویم بیماری جدی‌تری مثل آپاندیسیت، التهاب
روده و معده و مسمومیت غذایی سلامت فرد را تهدید نمی‌کند.

نکته
بسیار مهم دیگر این که اگر بیمار کودک باشد، در این موارد اصلا نباید به او
نبات داغ یا مسکن داد و اولویت مراجعه به مراکز درمانی است. از طرفی برای
پیشگیری از رودل کردن علاوه بر این که باید مراقب پرخوری باشیم مصرف
کاکائو، قهوه، چای پررنگ، نوشابه، غذاهای کنسروی، غذاهای تند، ترش و چرب
بخصوص فست‌فودها را نیز باید کاهش داده و به مرور از برنامه غذایی حذف
کنیم.
 
«تخمه» کار دستتان ندهد
 
گاهی
اوقات دلیل رودل کردن به نوع تغذیه برمی‌گردد. مثلا خیلی‌ها می‌گویند مصرف
تخمه با پوست باعث رودل می‌شود. بله همین طور است چون برای طعم‌دادن به
تخمه از موادی مثل جوهرلیمو استفاده می‌شود که معده را تحریک می‌کند. از
طرفی پوست تخمه در بدن هضم نمی‌شود و اگر خوردن تخمه با پوست تداوم یابد،
به مرور پوست‌ها در دستگاه گوارش جمع و باعث انسداد روده خواهد شد.
 
اگر زیاد رودل می‌کنید

 
نفخ
ناشی از رودل کردن یک عارضه شایع است. کسانی که زمینه نفخ دارند
کربوهیدرات‌هایی که شکسته نمی‌شوند مانند نخود، لوبیا، باقلا و ماش و… را
باید کمتر مصرف کنند و در صورت نفخ می‌توانند یک قاشق عرق‌نعناع بخورند که
ضدنفخ است. وجود زیره‌سیاه داخل کباب یا برنج نیز می‌تواند جلوی نفخ را
بگیرد. همچنین نفخ اگر یک یا دو بار باشد، مشکلی نیست ولی در سنین بالا
باید بررسی شود. 


دلایل و راه درمان سوزش سر دل

سوزش سر دل می‌تواند بعد از خوردن یک
غذای سنگین یا در هنگام خواب برای مدت چند دقیقه یا چند ساعت احساس شود.علت
این بیماری بسته نشدن دریچه ی بین مری و معده است؛ در نتیجه اسید معده به
سمت مری برمی گردد، یعنی همان ترش کردن غذا و این اسید، مری را تحریک می
کند و سبب درد و سوزش سر دل می‌شود.

آگاه افزود: اگر فردی که با سوزش سرمعده
مراجعه می‌کند سابقه‌ی بیماری معده و سوزش نداشته باشد و جوان باشد و نیز
کاهش وزن هم نداشته باشد، نیازی به آندوسکوپی ندارد و درمان آن داروهای
کاهنده اسید مانند شربت معده و رانیتیدین است، به علاوه موثرترین داروهای
کاهش اسید معده امپرازول و خانواده این دارو می‌باشد اما برای افرادی که
بیماری آنها با دارو کنترل نمی‌شود، آندوسکوپی انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: رژیم غذایی در ایجاد
رفلاکس و سوزش سر معده تاثیرگذار است چون چربی، فلفل، ادویه‌جات تند، نمک
فراوان، ترشیجات، انواع مختلف سس‌ها و میوه‌جات اسیدی مانند پرتغال یا
مرکبات ترش نمونه‌هایی از مواردی است که افرادی که این بیماری را دارند،
باید از خوردن آنها اجتناب کنند،‌همچنین پرخوری، سیگار کشیدن و مصرف الکل
از دیگر علل این بیماری می باشد.

آگاه خاطر نشان کرد: افرادی که از این
بیماری رنج می‌برند بهتر است شام را زود و سبک میل کنند و به افرادی که به
هر دلیلی نمی‌خواهند همیشه دارو مصرف کنند، جراحی توصیه می‌شود. همچنین
مصرف میوه‌های قلیایی مانند سیب و موز که باعث کاهش اسید معده می‌شود را
توصیه می‌کنیم.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top