رژیم گیاهخواری سالم و اصول آن…

میوه هایی که قند دارند را بشناسید

نواع میوه ها چه میزان قند دارند و تا چه حد
به بدن ما قند میرسانند میوه هایی که قند زیادی دارند را می شناسید می
خواهیم در این مطلب لیستی از شیرین ترین و مضرترین میوه ها را که برای
افراد دیابتی خطرناکند آورده ایم

میوه ها گروه غذایی هستند که استفاده شان
برای افراد دیابتی یا کسانی که کم کربوهیدرات استفاده می کنند گیج کننده
است. رژیم های غذایی متعادل در برخی موارد با هم متفاوتند، برخی بر اساس
شاخص قند خون هستند و برخی تنها بر اساس میزان کربوهیدرات. در ادامه لیستی
از میوه ها در اختیارتان قرار می دهیم که در آن بر اساس مقدار کربوهیدرات
طبقه بندی شده اند.
شاید شنیده باشید که می گویند نباید نگران قند موجود در میوه ها بود، چون
یکی از موارد طبیعی موجود در آن است. در واقع نگران بودن یا نبودن به
مواردی بستگی دارد. مسلما میوه ها سرشار از مواد مغذی هستند و اگر قرار است
قند دریافت کنید بهترین کار جذب آن به همراه مقدار زیادی ماده مغذی است.
از سوی دیگر، بدن برخی بهتر از دیگران قند را کنترل می کند، و اگر شما از
افرادی هستید که به رژیم های کم کربوهیدرات خوب پاسخ می دهید، پس باید
مراقب باشید. اگر برایتان امکانش وجود دارد گلوکز خونتان را چک کنید تا
ببینید هر میوه ( یا غذا ) چه تاثیری روی آن دارد.

خبر خوب: میوه هایی که کمترین قند را دارند جزو آن
دسته از میوه ها هستند که بیشترین مواد مغذی را در خود جای داده اند، از
جمله آنتی اکسیدان ها و دیگر غذاهای گیاهی.

میوه هایی که کمترین قند را دارند

  •  مقدار کمی لیمو شیرین
  •  ریواس
  •  انواع توت
  •  تمشک
  • قره قات

میوه هایی که قند کم تا متوسط دارند

  •  توت فرنگی
  •  پاپایا
  • هندوانه
  •  هلو
  •  شلیل
  •  بلوبری
  •  طالبی
  •  خربزه
  •  سیب
  •   زرد آلو
  •  گریپ فروت

میوه هایی که کمی قندشان بالا است

  •  آلو برقانی
  •  پرتقال
  •  کیوی
  •  گلابی
  •  آناناس

میوه هایی که قند بسیار بالایی دارند

  •  نارنگی
  •  گیلاس
  •  انگور
  •  انار
  •  انبه
  •  انجیر
  •  موز

• میوه های خشک، مانند خرما، کشمش، زرد آلوی خشک و آلو



رژیم گیاهخواری سالم و اصول آن

سبزیجات سرشار از انواع ویتامین و مواد
مغذی بوده که برای بدن مفید هستند،  . می توان آنها را به صورت خام در
سالاد یا در انواع سوپ و دیگر غذاها مصرف کردبا پیروی از این رژیم، بدن خود
را قوی و سالم نگه دارید و تناسب اندام خود را حفظ نمایید.

 

یک رژیم غذایی گیاهخواری با برنامه‌ریزی صحیح شیوه‌ای سالم برای تامین نیازهای تغذیه‌ای است.

متخصصان علوم تغذیه معتقدند رژیم غذایی
گیاهخواری که به دقت انتخاب شده باشد، می‌تواند نیازهای تغذیه‌ای افراد را
در تمامی سنین از جمله در کودکان،‌ نوجوانان،‌ زنان باردار و شیرده برآورده
سازد. نکته کلیدی این است که فرد از نیازهای تغذیه‌ای خود پیش از شروع
کردن این نوع رژیم آگاهی داشته باشد.

زمانیکه افراد در مورد رژیم غذایی
گیاهخواری صحبت می‌کنند به طور معمول این تصور را دارند که یک رژیم غذایی
گیاه خواری شامل انواع گوشت نمی‌شود اما این نوع رژیم غذایی بر اساس مواد
خوراکی که شامل یا از آن حذف می‌شود متفاوت است.

انواع رژیم‌های غذایی گیاهخواری عبارتند از:

– Lacto-vegetarian: در این نوع رژیم گوشت
قرمز، ماهی و تخم مرغ همچنین مواد خوراکی حاوی آن حذف می‌شوند اما محصولات
لبنی از جمله شیر، پنیر، ماست و کره را دربرمی‌گیرد.

– Lacto-ovo vegetarian: این رژیم شامل گوشت قرمز و ماهی نمی‌شود اما می‌توان از محصولات لبنی و تخم مرغ مصرف کرد.

– Ovo-vegetarian: در این نوع رژیم مصرف گوشت قرمز، غذاهای دریایی و محصولات لبنی ممنوع است و تنها می‌توان از تخم مرغ استفاده کرد.

– Vegan: در این نوع رژیم گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ، محصولات لبنی و مواد خوراکی حاوی آن حذف می‌شود.

به گزارش مایوکلینیک، برخی افراد رژیم
نیمه گیاهخواری را دنبال می‌کنند که در اصل رژیم گیاه محور است و شامل مصرف
کمتر گوشت، محصولات لبنی و تخم مرغ و ماهی می‌شود.

هرم رژیم غذایی گیاهخواری

رژیم غذایی سالم طبق یک برنامه اتخاذ
می‌شود و هرم غذایی یک ابزار مفید خواهد بود. هرم گیاهخواری گروه‌ها و
گزینه‌های غذایی را که اساس یک رژیم گیاهخواری سالم را شکل می‌دهند ارائه
می‌کند. نکته کلیدی برای یک رژیم گیاهخواری سالم همچون رژیم‌های غذایی دیگر
لذت بردن از مصرف انواع مواد خوراکی است. هیچ ماده غذایی به تنهایی
نمی‌تواند تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن را برآورده سازد. هرچه رژیم غذایی
محدودتر باشد تامین تمامی نیاز خوراکی بدن سخت تر خواهد بود. به طور مثال
در رژیم غذایی Vegan منابع طبیعی حاوی ویتامین B-12‌ و همچنین محصولات لبنی
که منبع غنی از کلسیم هستند حذف می‌شود. با یک برنامه ریزی صحیح می‌توان
مطمئن شد که رژیم غذایی مورد استفاده تمامی نیازهای بدن را در بردارد. به
گنجاندن مواد مغذی در رژیم غذایی دقت داشته باشید.

کلسیم: این ماده مغذی موجب می‌شود استحکام
دندان‌ها و استخوان‌ها حفظ شود. شیر و مواد لبنی بیشترین میزان کلسیم را
دارا هستند. هرچند سبزیجات با رنگ تیره همچون کلم و کلم بروکلی منبع غنی از
این ماده هستند.

ید: ید عنصری در هورمون‌های تیروئید است
که به تنظیم متابولیسم، رشد و عملکرد اعضای کلیدی بدن کمک می‌کند. رژیم
غذایی vegan‌ ممکن است حاوی مقدار کافی ید نباشد و خطر بروز گواتر را به
همراه داشته باشد.

آهن: عنصر کلیدی گلبول‌های قرمز خون آهن
است. از آنجایی که آهن به راحتی از منابع گیاهی جذب بدن نمی‌شود میزان آهن
توصیه شده برای افراد گیاهخوار دو برابر توصیه می‌شود. برای آنکه بدن جذب
آهن بیشتری داشته باشد باید مواد خوراکی حاوی ویتامین c و همزمان
خوراکی‌های حاوی آهن بیشتر مصرف شود.

اسیدهای چرب امگا3: این نوع ترکیب برای
سلامت قلب مفید است. رژیم‌های غذایی که حاوی ماهی و تخم مرغ نیستند به طور
کلی به لحاظ دارا بودن اسیدهای چرب امگا3 ضعیف هستند. هرچند از آنجا که
تبدیل امگا3 گیاهی به شکل مورد استفاده توسط انسان کارآمد نیست می‌توان از
محصولات غنی شده یا مکمل‌ها استفاده کرد.

پروتئین: پروتئین‌ها به حفظ سلامت پوست،
استخوان‌ها،‌ ماهیچه‌ها واعضای بدن کمک می‌کنند. تخم مرغ و محصولات لبنی
منبع غنی از پروتئین به حساب می‌آیند و لازم نیست مقدار حجیمی از آنها را
برای برآورده شدن نیاز بدن مصرف کرد. همچنین می‌توان پروتئین کافی را از
خوراکی‌های گیاهی دریافت کرد.

ویتامین B12: این ویتامین برای تولید
گلبول‌های قرمز خون و پیشگیری از کم خونی ضرورت دارد. این ویتامین در
محصولات حیوانی موجود است. بنابراین به سختی می‌توان میزان ویتامین B12
کافی را از طریق رژیم غذایی Vegan تامین کرد. کمبود ویتامین B12 در افرادی
که این رژیم غذایی را دارند تشخیص داده نمی‌شود زیرا رژیم غذایی Vegan از
ویتامین اسید فولیک غنی است و اجازه نمی‌دهد تا حادتر شدن مشکل این کمبود
ظاهر شود.

ویتامین D: این ویتامین نقش مهمی در سلامت
استخوان بازی می‌کند. در صورتی که از طریق مواد خوراکی میزان ویتامین D
مورد نیاز بدن تامین نشود می‌توان با قرار گرفتن در معرض آفتاب و مصرف
مکمل‌ها این کمبود را جبران کرد.

روی: روی عنصر اصلی بسیاری از آنزیم‌هاست و
در شکل گیری پروتئین‌ها و تقسیم سلولی نقش دارد. روی نیز همچون آهن به
راحتی از منابع گیاهی جذب نمی‌شود. از جمله خوراکی‌های گیاهی حاوی این عنصر
محصولات سویا، خشکبار و حبوبات هستند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top