کالری همه روغن ها یکسان است!

کالری همه روغن ها یکسان است!

تمام مواد غذایی چرب که ما چربی آن ها را نمی‌ بینیم مثل گردو، پسته، گوشت، بیسکوییت ها، انواع شیرینی ها، کراکرها، ماست و شیر و پنیر خصوصا پرچرب ها، به اندازه ی چربی ای که دارند کالری بیشتری ایجاد می ‌کنند و اگر بی رویه مصرف شوند چاق می‌کنند.

متاسفانه روغن های مخصوص سرخ کردن هم چربی اشباع دارند و هم
ایزومر ترانس ولی مقدار آن ها کمتر از روغن جامد قبلی است؛ برای همین
درخواست دیگر ما از مسئولین این است که میزان آن ها روی قوطی یا ظرف روغن
درج شود و ضمنا بهتر است مردم همیشه مقدار کمی از این روغن را به کار ببرند
و بعد اگر خواستند خورش یا غذای شان چرب تر باشد(که امیدواریم نخواهند) می
توانند کمی روغن مایع در حین پخت به غذا اضافه کنند.

غذاهای سنتی ما ایرانی ها اغلب یک بخش سرخ کردنی دارد که بهتر
است تفت دادن با روغن کمتر را جایگزین سرخ کردن کنیم و برای این کار از
روغن مایع مخصوص سرخ کردن که تحمل حرارت بالا را دارد، استفاده کنیم و هیچ
وقت روغن های مایع معمولی را برای سرخ کردن استفاده نکنیم چون روغن های
مایع اکثرا در حرارت بالا می سوزند و مواد سرطان زا در آن ها تولید می‌ شود.

بهترین و بدترین روغن های خوراکی

است) میزان اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن

میزان چربی های غیر اشباع نسبت به چربی های اشباع در روغن (یعنی اینکه چقدر برای قلب مفید
تأثیر روغن بر کلسترول خون (یعنی آیا کلسترول خون را افزایش می دهد یا کاهش، مخصوصا در افراد دچار چربی خون بالا)

سایر فواید روغن

مزه آن
وجود بقایای آفت کش ها در روغن در طی فرآیند آن
تاثیر گذاری روش های فرآیند روی ارزش تغذیه ای روغن
بهترین روغن ها، روغن بذر کتان،روغن کانولا، روغن سویا، روغن زیتون و روغن تخم کدو حلوایی است.


روغن جامد بهتر است یا مایع؟

2042222127198128247247227641085621719224

اكثر
روغن های گیاهی مایع مقدار بسیار كمی اسید چرب اشباع و به ندرت ایزومرهای
ترانس دارند، در حالی كه روغن های جامد حاوی مقدار زیادی چربی اشباع و
ایزومر ترانس هستند.

بدون شك یك علت عمده ابتلا به بیماری های قلبی و
عروقی ، شیوه نامناسب زندگی از جمله تغذیه نامناسب است. نكته مهم اینكه
زمینه این بیماری ها از دوران كودكی در بدن شكل می گیرد. تمایل به مصرف
غذاهای چرب، شور، برشته، سرخ شده و دودی از كودكی شكل می گیرد و ذائقه ما
را می سازد که عوض كردن آن در بزرگسالی مشكل است.

روغن
های مایع به دلیل داشتن چربی غیر اشباع برای مصرف بهتر از روغن جامد
هستند؛ مثل روغن ذرت، آفتابگردان، زیتون، کانولا(گلزا) و سویا.

روغن ها و چربی ها نقش مهمی در تغذیه ما دارند . اگر چه مصرف زیاد آنها خطر 

اضافه وزن 
و بیماری های قلبی و عروقی و بعضی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد،
ولی وجود مقدار كافی از روغن و چربی در رژیم غذایی برای سلامت بدن ضروری
است. روغن های گیاهی مایع با دارا بودن مقادیر كافی از اسیدهای چرب غیر
اشباع و نداشتن كلسترول ، مناسب تر از روغن جامد هستند. برای
سرخ کردن مواد غذایی، هیچ وقت از روغن مایع استفاده نکنید ، زیرا سریعاً
اکسیده شده و تولید مواد سرطان زا می کنند. برای سرخ کردن از روغن مخصوص
سرخ کردنی و در صورت نداشتن، از روغن جامد استفاده کنید.

لازم
به ذكر است كه روغن های نباتی جامد ابتدا به صورت مایع هستند و در كارخانه
های تولید روغن برای بالا بردن مقاومت، آنها را هیدروژنه یا جامد می كنند .
در این فرایند اسیدهای چرب روغن، اشباع شده و به همین دلیل به این روغن ها
اشباع شده می گویند. روغن های جامد مدت بیشتری قابل نگهداری هستند، حرارت
را بهتر تحمل می كنند و علاوه بر این به نور حساس نیستند، ولی به دلیل
داشتن اسیدهای چرب اشباع برای سلامت بدن زیان آورند. چربی های اشباع در
ایجاد 

بیماری های قلبی-عروقی، 
سکته قلبی و افزایش چربی های خون نقش زیادی دارند. علاوه بر این، جریان
هیدروژنه كردن اسیدهای چرب ترانس هم كه ضرر مضاعفی برای سلامت دارد، در این
روغن ها بوجود می آید. اسیدهای چرب ترانس در ایجاد  سرطان 
نقش دارند. به همین دلیل روغن های جامد اگر چه برای سرخ كردن در حرارت
زیاد، بهتر از روغن های مایع معمولی هستند، اما بطور كلی در لیست غذاهای
خطرناك قرار می گیرند. 2521521512291172329542131574484131231552

اخیراً
صنایع تولید روغن، تلاش مؤثری را برای تولید روغن های كم ترانس شروع كرده
اند. این روغن ها بصورت نیمه جامد هستند(مثل روغن مخصوص سرخ کردنی) و گاهی
اوقات یكنواخت نبوده و قسمت مایع در روی ظرف روغن بیشتر است. اگر شكل ظاهری
روغن بدین صورت بود، دلیل بر فساد روغن نیست و بهتر است آن را قبل از مصرف
كاملاًَ هم بزنیم. هر چه ایزومر ترانس روغن كمتر باشد، روغن سالم تر است،
ولی كمتر حرارت را تحمل می كند. بنابراین از روغن های مایع برای سرخ كردن
مواد غذایی با درجه بالا استفاده نكنید.

روغن
های نباتی جامد به دلیل هیدروژنه شدن باعث ایجاد سرطان و به دلیل داشتن
چربی غیراشباع باعث گرفتگی عروق خونی و ایجاد بیماری های قلبی می شوند.

موقع
خرید باید به برچسب روغن توجه كنید. اگر میزان ایزومرترانس زیر 10 درصد
باشد، می توانید به عنوان یك روغن خوب از آن استفاده كنید. روغن های مایع
اگر چه متفاوتند، ولی اكثر آنها درجه حرارت بالا را تحمل نمی كنند و می
سوزند و در جریان سرخ كردن تبدیل به مواد سرطان زا می شوند. بنابراین برای
سرخ کردن مواد غذایی از روغن های مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. علاوه بر
این روغن های مایع به نور و شرایط نگهداری بسیار حساس هستند و باید آنها را
در ظروف غیر شفاف، كاملاً در بسته، دور از تابش نور و در درجه حرارت پایین
نگهداری كرد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top