چربی فقط برای قلب مضر نیست!
چربی و سرطان سینه
در مطالعات اولیه به نظر می رسید كه مقدار چربی در رژیم غذایی خانم ها در میزان ابتلا به سرطان سینه مهم
است اما طی مطالعاتی كه انجام شد با مقایسه و بررسی رژیم های غذایی كم چرب
و پر چرب و میزان ابتلا به به سرطان سینه، به این نتیجه رسیدند كه این
میزان چربی رژیم غذایی نیست كه بر ابتلا به سرطان سینه نقش دارد، بلكه نوع
چربی مصرفی است كه مهم است.
طی تحقیقاتی كه انجام شده به این
نتیجه رسیده اند سرطان سینه در زنانی كه رژیم غذایی ایشان سرشار از چربی
حیوانی است درصد ابتلا بسیار بالاتر از خانم هایی است كه چربی حیوانی كمتری
استفاده می كنند.
در بررسی ها متوجه شده اند كه رژیم های غذایی
حاوی گوشت قرمز فراوان و لبنیات پرچرب، و عوامل دیگری از جمله هورمون ها در
افزایش ابتلا نقش دارند. همچنین مطالعات اخیر نشان داده چربی های اشباع
خطر ابتلا را بالا می برند.
چربی و بیماری های مزمن
به نظر می رسد چربی خورده شده با بیماری های مزمنی چون چاقی، پوكی استخوان، ام اس، كاهش حافظه ی وابسته به سن و تخریب سلول ها مرتبط است.
سعی كنیم در ورود چربی های مضر به بدن مان(چربی های ترانس) كه در روغن های هیدروژنه شده بسیار است، جلوگیری كنیم. البته بسیاری از این نوع چربی از طریق فست فود ها وارد بدن ما می شود.
به جای كره و مایونز از روغن های گیاهی مایع كه سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده چند بانده هستند و برای بدن ضروری اند استفاده كنیم
در
ابتدای ورود مارگارین به بازار بسیاری بر این عقیده بودند كه چون مارگارین
از روغن های گیاهی و سرشار از چربی های غیر اشباع تهیه می شود، بهتر از
كره است كه از چربی حیوانی تهیه شده و سرشار از چربی های اشباع است و موجب
بیماری های قلبی و افزایش چربی های بد خون می شود. اما با انجام مطالعات
فراوان، بدین نتیجه رسیدند كه اگر چه مارگارین منبع گیاهی دارد ولی به علت
هیدروژنه شدن آن(فرایندی كه طی آن جامد می شود) سرشار از اسیدهای چرب ترانس
می شود و در نتیجه آن هم برای سلامتی بی ضرر نیست.
لذا بهتر است به جای كره، مارگارین و حتی مایونز، از روغن های گیاهی مایع كه سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده ی چند بانده هستند و برای بدن ضروری هستند استفاده كنیم.
با كمتر استفاده كردن از گوشت قرمز و لبنیات پر چرب از ورود چربی های اشباع اضافه به بدن جلوگیری كنیم.
سعی كنیم حبوبات، دانه، آجیل، ماهی و غذاهای دریایی و مرغ را جایگزین گوشت قرمز كنیم.
منابع سرشار از امگا 3 مانند گردو، ماهی، روغن سویا، كانولا، دانه ی بذر كتان
و یا روغن آن را استفاده كنیم. سبزیجات و میوه های تازه را به میزان زیاد
در طی روز در وعده های اصلی و در میان وعده ها استفاده كنیم. آب سبزیجات را
هم وارد برنامه غذایی خود كنیم.و ورزش را فراموش نكنیم!
اگر آلرژی دارید این غذاها را نخورید
با شروع فصل بهار عطسه, سرفه و آب ریزش بینی در مبتلایان به
آلرژی آغاز می شود که این افراد برای راحتی باید در تغذیه خود به نکاتی
توجه کنند.
آلرژی غذایی، همان عکس العمل ناخواسته دستگاه ایمنی به پروتئین موادغذایی است. این
واکنش ها ممکن است معمولا پوست و مجاری گوارشی و تنفسی را با علایمی
مانند کهیر، استفراغ، اسهال و آسم درگیر می کنند. خس خس سینه به عنوان یک
تظاهر شایع آلرژی غذایی در همراهی با سایر علایم است اما به ندرت ممکن است تنها علامت باشد.
تشخیص و درمان
تشخیص
و درمان آلرژی غذا با گرفتن یک شرح حال دقیق و توجه به نکته های خاص مانند
زمان شروع علایم و ارتباط آنها با خوردن غذا شروع می شود زیرا واکنش های
حساسیتی چند ثانیه تا چند دقیقه پس از خوردن غذا آغاز می شوند و به ندرت
ممکن است پس از ۲ ساعت از خوردن غذا رخ دهند. حمله های آسم غیرقابل توجیه
هم که یک ماده غذایی ممکن است به عنوان آغازگر و تشدید کننده زمینه ای دخیل
باشد، با توجه به جزئیات دقیق شرح حال و در نظر گرفتن سابقه رژیم غذایی در
ارتباط با حمله های آسم باید تشخیص داده شوند. خوراکی های آلرژی زا مخصوصاً کدامند؟ماهی, گندم, سویا, بادام زمینی, تخم مرغ, غذاهای دریایی, مغزها, شیر گاو نکته این است که :آلرژی
غذایی و آسم ممکن است با هم همراهی داشته باشند بنابراین باید توجه ویژه
ای به بیمارانی که هم مبتلا به آسم هستند و هم آلرژی غذایی داشت زیرا این
بیماران در معرض خطر بالایی برای حمله های آنافیلاکسی مرگبار هستند. مهم ترین اصول درمان عبارتند از: ۱. حذف ماده غذایی آلرژن از برنامه غذایی بیمار ۲. استفاده از داروهای مناسب با شدت بیماری و عوارض جانبی کم و ایمنی بالا آلرژی
به بادام زمینی، مغزها و غذاهای دریایی تقریبا در تمام عمر باقی می مانند.
در بزرگسالان هم شایع ترین آلرژن ها شامل بادام زمینی۶/۰ درصد، مغزها ۵/۰
درصد و ماهی ۴/۰ درصد هستند. معمولا آلرژی به سویا و گندم تا سنین مدرسه و بعد از آن بهبود پیدامی کند. تحقیقات جدید نشان داده است که آلرژی به شیر گاو در ۱۹ درصد کودکان تا ۴ سالگی، ۴۲ درصد تا ۸ سالگی و ۶۴ درصد تا ۱۲ سالگی و ۷۹ درصد تا ۱۶ سالگی برطرف می شود. آ لرژی به تخم مرغ در حدود ۴ درصد تا ۴ سالگی،۱۲ درصد تا ۶ سالگی،۳۷ درصد تا ۱۰ سالگی و ۶۸ درصد تا ۱۶ سالگی قابل درمان است.