بجای محروم کردن خود از خوردن برنج کالری آن را نصف کنید, بعد نوش جان کنید
برنج یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی دنیا است؛ بخصوص در کشورهای آسیایی
زیاد مصرف می شود. این ماده ی غذایی خواص و فواید زیادی دارد و نباید خود
را از آن محروم کرد. اما برنج همیشه به پرکالری بودن شهرت داشته است و
افرادی که قصد لاغری و یا حفظ تناسب اندام دارند از این مسئله شاکی و
ناراضی هستند.
برنج سرشار از نشاسته است و ۲۰۰ گرم برنج تا حدود ۲۵۰ کیلوکالری انرژی وارد بدن می کند.
البته این میزان با توجه به نوع برنج متفاوت است. با این حال می توان
کالری برنج را به نصف کاهش داد و با خیالی راحت تر آن را مصرف کرد. ادامه ی
مطلب را از دست ندهید تا در این خصوص بیشتر توضیح دهیم.
راز تغییر شاخص گلیسمی مواد غذایی
در بین مواد غذایی حاوی نشاسته مانند برنج، سیب زمینی و پاستاها، برخی
این نشاسته را با سرعت بیشتری در بدن به قندهای قابل جذب تبدیل می کنند.
بنابراین باید به دو نکته توجه داشت:
– مواد غذایی حاوی شاخص گلیسمی بالا (کالری بیشتر) که با سرعت به قند تبدیل می شوند.
– مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین (کالری کمتر) که به مدت زمان بیشتری برای آزاد کردن قند نیاز دارند.
احتمالاً تا اینجای مطالب را اکثر شما می دانستید. مهم این است که در منزل
تبدیل به یک شیمیدان شوید و تلاشتان را برای تغییر دادن شاخص گلیسمی مواد
غذایی و کاهش کالری انجام دهید. در واقع شیوه ی پخت برنج تأثیر زیادی در
میزان شاخص گلیسمی آن دارد و این رازی است که باید بدانید.
۳ تکنیک برای کاهش شاخص گلیسمی برنج
یک محقق سریلانکایی ۸ غذا با بیش از ۳۸ نوع مختلف برنج تهیه کرده و به
نتایج جالبی در خصوص کاهش کالری و شاخص گلیسمی برنج رسیده است، که در زیر
عنوان می کنیم:
برنج را بشویید
برنج را قبل از پخت با آب بشویید، تا نیمی از نشاسته ی آن گرفته شود. سپس اجازه دهید تا در آب سرد خیس بخورد. زمانی که آب به نشاسته آغشته و کدر شد آن را عوض کرده و دوباره آب تمیز داخل برنج بریزید؛ البته با این کار علاوه بر کمتر شدن شاخص گلیسمی، مقداری از مواد مغذی برنج هم از آن خارج می شود.
پیلاف به جای کته و پلوی سفید
به جای کته یا پلوی دمی از پیلاف استفاده کنید. اگر
اسم پیلاف برایتان کمی عجیب و غریب است باید بگوییم که، این نوع برنج تا
حدودی شبیه برنج کته استامبولی و یا قاطی پلوهای خودمان است که با انواع
سبزیجات طبخ می شود. به این صورت که ابتدا انواع سبزیجات مخصوص پیلاف مانند قارچ، تره فرنگی، سیر
و غیره را تفت می دهند و سپس برنج را شسته و داخل آن می ریزند. بعد از کمی
تفت آب گوشت را به آن افزوده و بعد از جوشیدن زیر شعله را کم کرده و اجازه
می دهند، برنج آماده شود. می توانید در اینترنت دستور تهیه ی پیلاف را به
طور کامل پیدا کنید. در این روش استفاده از سبزیجات و روغن باعث خنثی شدن شاخص گلیسمی برنج می شود.
روغن نارگیل
به این ترتیب که به آب برنج کمی روغن نارگیل اضافه کنید. بعد از پخته
شدن برنج، آن را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید، تا سرد شود. این شیوه
یعنی سرد کردن برنج، ساختار آن را به طور کامل عوض کرده و میزان کالری آن را به نصف می رساند.
با این توصیه افراد لاغر مثل آب خوردن چاق می شوند
مشکل عدم اضافه کردن وزن در افراد لاغر
حقیقت امر آن است که
برای کم کردن وزن، یکی از راه ها کم کردن میزان انرژی دریافتی از راه غذا
می باشد. اما در مورد افزایش وزن تنها به بالابردن انرژی دریافتی از مواد
غذایی نمی توان اکتفا کرد. چون علاوه بر این مساله باید به یک مشکل بزرگ
دیگر به نام بالا بودن میزان سوخت و ساز بدن نیز توجه کرد. همین بالابودن
سوخت و ساز است که باعث می شود تا انرژی کمتری در بدن این افراد تبدیل به
وزن مازاد شود.
راه حل مشکل از دیدگاه علمی
اگرچه
از دیدگاه علمی راه حل پیشنهادی آن است که میزان سوخت و ساز فرد در طی یک
فرآیند طولانی مدت تنظیم شود، اما این یک راه حل ساده و سریع برای بالا
رفتن وزن افراد لاغر نمی باشد.
موثرترین و سریعترین راه حل از دیدگاه رژیم شناسان
بر اساس تجربیات متخصصان تغذیه و رژیم
درمان های آلمانی، در صورتی که فرد لاغر در طی صرف غذا آب یا هر نوع
نوشیدنی دیگر استفاده نکند و مصرف نوشیدنی ها را به بعد از اتمام غذاخوردن
خود موکول نماید، می تواند در بالابردن وزن خود موفق تر باشد. علت این امر
آن است که نوشیدن آب در طی زمان صرف غذا با پرکردن معده باعث کاهش اشتها
برای خوردن غذا می شود و همین امر در طولانی مدت می تواند میزان سوخت و ساز
(متابولیسم) بدن را دچار اختلال نماید.
ضرر نوشیدن آب همراه غذا
پس به همین راحتی می توانید به افرادی که آرزوی چاق شدن دارند، توصیه کنید که همراه غذا آب و مایعات ننوشند.