معجزه مصرف 4 تخم مرغ در هفته

معجزه مصرف 4 تخم مرغ در هفته

به گزارش خبرگزاری میزان به نقل از فرارو، کارشناسان با بیان اینکه این
اولین بررسی در مورد فوائد مصرف تخم مرغ، در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
دو بوده، اظهار داشتند: مصرف منظم این ماده غذایی می‌تواند نشانه‌ای از یک
سبک زندگی سالم‌تر باشد و خطر ابتلا به دیابت نوع دو را تا یک سوم کاهش
می‌دهد.

متخصصان علوم پزشکی دانشگاه فنلاند شرقی به بررسی تاثیر
مصرف تخم مرغ در کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع دو پرداختند و این در حالی
است که کارشناسان پیش‌تر مصرف خوراکی‌هایی همچون تخم مرغ را که حاوی میزان
فراوانی کلسترول هستند به عنوان عامل افزاینده خطر ابتلا به این بیماری
فرض کرده بودند.

در این بررسی عادات غذایی 2332 مرد 42 تا 60 سال در
دهه 1980 مورد مطالعه قرار گرفت و دو دهه بعد مشخص شد 432 نفر از آنان به
بیماری دیابت نوع دو مبتلا شده‌اند.

نتایج به دست آمده حاکی از آن
است که مصرف تخم مرغ نه تنها کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو را به همراه
دارد بلکه سطح گلوکز خون را نیز پایین می‌آورد. در این مطالعه مشخص شد
مردانی که در هفته حدود چهار عدد تخم مرغ مصرف کرده‌اند 37 درصد کمتر نسبت
به مردانی که تنها یک عدد تخم مرغ در هفته مصرف کرده‌اند در معرض ابتلا به
این عارضه هستند.

همچنین این ارتباط پس از در نظر گرفتن فاکتورهای
دیگری همچون ورزش کردن، کنار گذاشتن سیگار، کنترل وزن بدن و مصرف میوه و
سبزی به قوت خود باقی بود.


آيا خوردن تخم‌مرغ زياد خطرناك است

بحث درباره‌ تخم‌مرغ و سلامت با گزارش جديدي كه درباره‌ي «تخم‌مرغ و مرگ»
منتشر شده، دوباره داغ شده است. از يك سو، مطالعات نشان مي‌دهد كه ميزان
مرگ و مير مردان آمريكايي كه در هفته، هفت تخم‌مرغ يا بيشتر مصرف مي‌كنند،
به خصوص در افراد ديابتي بيشتر است ولي از سوي ديگر مطالعه‌اي كه در مجله‌
آمريكايي Clinical Nutrition به چاپ رسيده است هيچ ارتباطي بين مصرف
تخم‌مرغ و حمله قلبي يا سكته‌ مغزي نشان نداده است.
آقاي رابرت اكل از دانشگاه كلرادو گفته است: «به ياد داشته باشيد، تخم‌مرغ
هم مانند ساير غذاها نه خوب است و نه بد و مي‌تواند بخشي از رژيم غذايي
دوستدار قلب باشد.» در مطالعه‌ اخير 21300 پزشك مرد حدودا 54 ساله طي يك
دوره‌ي 20 ساله مورد بررسي قرار گرفتند.
اين افراد هر سال ميزان مصرف تخم‌مرغ، فعاليت بدني، كشيدن سيگار، مصرف
الكل، استفاده از سبزيجات و غلات صبحانه، ديابت، فشار خون بالا و مصرف
آسپرين خود را يادداشت كردند. از شركت‌كنندگان در آزمايش خواسته نشد كه
رژيم غذايي خود را تغيير دهند. گروهي از شركت‌كنندگان خوردن يك تخم‌مرغ در
هفته را گزارش دادند. مردان مسن‌تر با فعاليت بدني كمتر كه سيگار مي‌كشيدند
و كلسترول بالا، فشارخون و ديابت داشتند، تمايل بيشتري به خوردن تخم‌مرغ
داشتند.
محققان طي بيست سال آزمايش، 5169 مورد مرگ ميان افراد مورد آزمايش مشاهده كردند.
حتي پس از تعديل ساير عوامل خطرساز، مرداني كه در هفته، هفت تخم‌مرغ يا
بيشتر مصرف مي‌كردند 23 درصد بيش از ساير افراد در خطر مرگ قرار داشتند.
اين خطر در ميان افراد ديابتي بيشتر بود، ولي مصرف تخم‌مرغ حتي بيش از هفت
عدد در هفته با افزايش خطر سكته‌ قلبي يا مغزي ارتباطي نداشت.
پاسخ طرفداران تخم‌مرغ
دكتر دانالدمك نامارا از مركز تغذيه‌ تخم‌مرغ سه نكته را در مورد اين
مطالعه خاطرنشان مي‌سازد. اول اينكه ما نمي‌دانيم علت مرگ افرادي كه از
دنيا رفته‌اند، چه بوده است. آنچه مي‌دانيم اين است كه ارتباطي به
بيماري‌هاي قلبي – عروقي و يا سكته‌ي مغزي نداشته است. ولي درباره‌ي علت
واقعي آن نيز اطلاعاتي نداريم.
دوم اينكه اين مطالعه درباره‌ اينكه آزمايش‌شوندگان غير از تخم‌مرغ چه
مي‌خورده‌اند اطلاعات كافي به ما نداده است و سوم اينكه اين تحقيق ديگر
عوامل خطر را ناديده گرفته و مورد بررسي قرار نداده است.
دكتر كاتلين زلمان نيز مي‌گويد: انگ زدن به تخم‌مرغ به نظركوته‌بينانه
مي‌آيد. اگر ما مي‌خواهيم تخم‌مرغ بيشتري مصرف كنيم مي‌توانيم بيشتر از
سفيده‌هاي آن استفاده كنيم و در خوردن آن افراط نورزيم.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top