ترفندهایی برای مصرف بیشتر میوه
میوهها، خوش طعم، خوش عطر، زود هضم، پرانرژی و سرشار از ویتامینها و املاح معدنیاند.
متخصصان
همواره توصیه میکنند که روزانه چند واحد میوه و سبزیجات مصرف شود. اما
شاید شما نیز از افرادی باشید که زیاد اهل میوه خوردن نیستند و یا این که
مثل همهی افراد پُر مشغلهی دیگر، وقت کافی برای پذیرایی کردن از خودتان
با میوههای خوشمزه را ندارید. ما قصد داریم در این مطلب ترفندهایی را به
شما یاد دهیم که باعث میشود شما میوهی بیشتری مصرف کنید.
پس با ما همراه شوید و مطالعهی این مطلب را از دست ندهید.
روی میز صبحانهتان میوه داشته باشید
اگر
مایلید صبح و با صبحانهتان یک مادهی غذایی کامل و ایدهال مصرف کنید به
سراغ میوه بروید. میوهها منبع طبیعی فیبرها و موادی هستند که به آرامی
انرژیشان را آزاد میکنند و مواد مغذی مختلفی را وارد بدنتان میسازند.
میتوانید طالبی و پرتقال را برای شروع انتخاب کنید. همچنین میتوانید
میوههای ریز را به همراه نان تستتان یا به همراه غلات دیگر میل کنید.
موز شما را سیر میکند و سرشار از tryptophan است. این اسید آمینه
باعث میشود که بدنتان هورمون ملاتونین ترشح کند که هورمون خواب است. برای همین علاوه بر سیری خواب راحتی نیز خواهید داشت
یک ظرف پر از میوه روی میزتان داشته باشید
یک
بشقاب پُر از میوههای مختلف در اتاقی که بیشترین وقتتان را میگذرانید
داشته باشید. اگر بیشتر اوقات در اتاق کار و کنار کامپیوترتان هستید یا
بیشتر در اتاق نشیمن، هال یا پذیرایی مینشینید حتماً ظرف میوه را دم
دستتان قرار دهید. همیشه در ظرف مورد نظرتان 5 یا 8 تکه میوهی تازه مثل
موز، پرتقال، سیب، انگور یا آلو داشته باشید. نگران نباشید بیشتر میوهها
سه یا چهار روز در هوای آزاد سالم میمانند.
از میوههای خشک غافل نشوید
میوههای
خشک به راحتی قابل حمل و نگهداریاند. با میوههای خشک نگرانی خراب شدن
میوه نیز از بین میبرد و شما میتوانید در محل کار، موقع خرید، در جاده،
هنگام رانندگی، در تعطیلات و موقعیتهای دیگر به راحتی از این میوهها
استفاده کنید.
میوههای خشک حاوی میزان قابل توجهی فیبر و مواد
معدنیاند. به عنوان مثال زمانیکه در حال رانندگی هستید کشمش، قیسی و
انجیر خشک بهترین انتخاب محسوب میشوند. قیسی سرشار از بتاکاروتن است.
علاوه بر این میوههای خشک شناخته شده، میتوانید به زغال اختهی خشک نیز
نظری داشته باشید. این میوه سرشار از مواد مغذی است. خرما، انجیر، هلو،
گلابی خشک نیز خوشمزه و مفیداند.
میوهها در ماشین شما
اگر
قرار است که بیش از یک ساعت رانندگی کنید چند عدد میوه با خود بردارید. در
جاده همانطور که رانندگی میکنید یک عدد سیب یا شلیل میل کنید. این
میوهها تأثیر فوقالعاده ای دارند و خستگیتان را میگیرند. البته اگر
قوانین این اجازه را به شما می دهند!
میوه همیشه و همه حال
سعی کنید در هنگام صرف غذا و یا بعد از غذا یک عدد میوه بخورید. فرقی نمیکند صبحانه، نهار یا شام باشد. میوه را فراموش نکنید.
هیچ میوهای را دور نیندازید
به
جای این که میوههای خیلی رسیده را دور بیندازید آنها را کمپوت کنید یا
اینکه در مخلوط کن ریخته و میل کنید. تنبلی را کنار بگذارید این کار علاوه
بر یاری رساندن به اقتصاد خانواده به حفظ سلامت خود و فرزندانتان کمک
میکند.
میوه در کنار نان و پنیر
میوه
با یک تکه نان، طعم بی نظیری دارد. امتحان کنید. نان و پنیر را با چند تکه
گلابی یا انگور میل کنید. خواهید دید چه معجونی میشود. پا را فراتر
بگذارید؛ پنیر را با سیب و گلابی امتحان کنید. حتی میتوانید فیله مرغ را
با آناناس یا طالبی میل کنید چرا که نه؟ از امتحان طعمهای جدید نترسید.
آخر شب میوهای
حتماً
برای شما نیز پیش آمده شبها در مقابل تلویزیون احساس گرسنگی جزئی کرده
باشید. در این موقع موز را امتحان کنید. موز شما را سیر میکند و سرشار از
tryptophan است. این اسید آمینه باعث میشود که بدنتان هورمون ملاتونین
ترشح کند که هورمون خواب است. برای همین علاوه بر سیری خواب راحتی نیز
خواهید داشت.
میوههای جدید را امتحان کنید
آیا
میدانید که بیش از 50 نوع میوه وجود دارد. در واقع باید بدانید که
میوههای متنوع و خوشمزهی دیگری علاوه بر میوههایی که عادت کردهاید از
نزدیکترین میوه فروشی یا سوپرمارکت محل زندگیتان بخرید در عالم هستی وجود
دارند. پس شک نکنید و زمانی که میوههای خارجی در فروشگاهها میبینید
آنها را خریداری کرده و امتحان کنید.
کنترل کلسترول با سیب، هویج و گوجه فرنگی
تأثیر مصرف روزانه سیب بر کنترل کلسترول بد در بدن
پروفسور ایرانی و متخصص تغذیه، مواد غذایی و علوم ورزشی در دانشگاه فلوریدا، با تحقیقات خود به اثبات رساند که مصرف روزانه سیب میتواند میزان کلسترول بد را در بدن پایین آورد.
دکتر بهرام ارجمندی معتقد است سیب میوهای معجزه گر است که به واسطه ترکیباتی فیبری که دارد فواید بسیاری را به بدن انسان میرساند.
مطالعات بر روی حیوانات نشان داده بودند «پکتین» و «پُلیفنولز» موجود در سیب میتواند متابولیسم چربی را افزایش داده و از میزان تولید مولکولهای التهاب آور بکاهد.
مطالعه ارجمندی بر روی 160 زن در رده سنی 45 تا 65 ساله انجام گرفت به شکلی که گروهی از آنها روزانه و برای یک سال روزی 75 گرم سیب خشک مصرف میکردند و گروه دیگر برای یک سال، روزانه آلوی خشک مصرف میکردند. در ماه سوم، ششم و دوازدهم از خون این افراد نمونه برداری شد. ارجمندی از دیدن نتایج آزمایشهای خون شگفت زده شد زیرا تغییرات قابل توجهی را در نمونه خونی ماه ششم افرادی که سیب مصرف میکردند مشاهده کرد، نتایج نشان دادند میزان کلسترول LDL این افراد 23 درصد کاهش پیدا کرده است.
مطالعات ما نشان میدهد که اگر فردی در روز بیش از 25 میلی گرم لیکوپن مصرف کند مقدار کلسترول بد در خون وی تا 10 درصد کاهش پیدا میکند به گفته دکتر ارجمندی مصرف روزانه سیب همچنین میتواند منجر به کاهش یافتن هیدروپروکسید چرب و پروتئین واکنش پذیر C در زنان شود. ارجمندی میگوید هرگز انتظار نداشتم مصرف سیب به صورت روزانه تا این حد بتواند از میزان کلسترول بد بدن کاسته و در عوض کلسترول خوب را تا چهار درصد افزایش دهد.
نکته مثبت دیگر از دید ارجمندی این است که مصرف روزانه 240 کالری موجود در سیبهای خشک منجر به افزایش وزن در زنان نشد و در مقابل این افراد در دوره مطالعه 5/1 کیلوگرم وزن نیز از دست دادند. عامل اصلی در کاهش وزن بدن پکتین موجود در سیب است زیرا در بدن احساس سیری ایجاد میکند.
مصرف هویج و مقابله با کلسترول
محققان میگویند هویج میتواند کلسترول خون را کاهش داده و یا نوشیدن یک لیوان آب هویج، سبب کاهش سمیت و کاهش اثر کلسترول بد خون در انسداد شریانها میشود.
گرچه اطلاعات آماری و تحقیقی دقیق در رابطه با مقدار کاهش کلسترول متعاقب مصرف هویج در دست نیست ولی نتایج یک تحقیق، کاهش ده تا بیست درصدی کلسترول خون را متعاقب مصرف مرتب روزانه و طولانی مدت ذکر میکند.
همچنین، هویج در صورتی که قبل از غذا میل شود، موجب کاهش اشتها شده و در رژیمهای لاغری کاربرد دارد.
لازم به ذکر است، مهمترین مصارف درمانی هویج عبارتند از درمان اسهال، ضعف بینایی، کاهنده چربی مضر خون، درمان سوختگی، دفع سنگ کلیه، تقویت رشد بدن و تقویت عمومی بدن در دوران نقاهت بیماریها میباشد.
گوجه فرنگی نیز سپر دفاعی قلب است
یک مطالعه جدید نشان میدهد که اگر روزانه یک عدد گوجه فرنگی بخورید، میتوانید بیماریهای قلبی را از خود دور نگه دارید.
این مطالعه حاکی از آن است که خوردن یک عدد گوجه فرنگی در روز میتواند کلسترول و همچنین سطح فشار خون را پایین بیاورد که در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
این
یافته حاصل مطالعات گروهی از متخصصان و کارشناسان بینالمللی است که
بررسیهای خود را به طور گسترده در دانشگاه آدلاید در استرالیا انجام داده و
به این نتایج دست یافتهاند.
به گزارش روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد، گوجه فرنگی حاوی نوعی رنگدانه مفید و قرمز رنگ موسوم به لیکوپن است که خواص آنتی اکسیدانی فوقالعاده زیادی دارد و در نتیجه برای سلامت بدن ضروری است.
این متخصصان و پزشکان بینالمللی در واقع تأثیر لیکوپن روی کلسترول و فشارخون را در مجموعه نتایج حاصل از 14 مطالعه مختلف که در طول 55 سال گذشته انجام گرفته بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
دکتر
کارین راید که سرپرستی این تیم را بر عهده داشته میگوید: مطالعات ما نشان
میدهد که اگر فردی در روز بیش از 25 میلی گرم لیکوپن مصرف کند مقدار کلسترول بد در خون وی تا 10 درصد کاهش پیدا میکند.
مصرف روزانه 240 کالری موجود در سیبهای خشک منجر به افزایش وزن در
زنان نشد و در مقابل این افراد در دوره مطالعه 5/1 کیلوگرم وزن نیز از دست دادند. عامل اصلی در کاهش وزن بدن پکتین موجود در سیب است زیرا در بدن احساس سیری ایجاد میکند
وی تاکید کرد: گوجه فرنگی به ویژه از منابع غذایی است که بالاترین ذخیره لیکوپن را دارد و مصرف نیم لیتر از آب گوجه فرنگی در روز یا 50 گرم سس گوجه، روش بسیار موثری برای محافظت از قلب است.
دکتر راید تصریح کرد: این تأثیر گوجه فرنگی قابل مقایسه با مصرف دوزهای پایین داروهایی است که به طور معمول برای افرادی که تا حدودی کلسترول بالا دارند تجویز میشوند با این تفاوت که مصرف گوجه فرنگی، دیگر عوارض جانبی مصرف داروها را نخواهد داشت.