10 دلیل خوب برای خوردن کاهو

10 دلیل خوب برای خوردن کاهو

کاهو
انواع مختلفی دارد اما در هر حال این سبزی خوشمزه حاوی میزان زیادی آب،
ویتامین و مواد معدنی مختلفی مانند کلسیم، ویتامین K، آهن، ویتامین C،
ویتامین A و پروتئین است. کاهویتان هر چه سبزتر باشد بهتر است. در این مطلب
شما را با گوشه ای از خواص این سبزی مفید آشنا می کنیم.
 
کاهو کم کالری و بدون چربی

 
اگر
دچار کالری هراسی هستید بدانید که هر 100 گرم کاهو حدود 12 کالری است. به
همین دلیل می توان این سبزی را همراه خوب لاغری و تناسب اندام دانست. کاهو
فاقد چربی است و شما می توانید با خیال راحت از آن مصرف کنید. این سبزی
پرخاصیت حاوی فیبر و سلولز است. بنابراین علاوه بر اینکه شما را به خوبی
سیر می کند باعث بهبود گوارش نیز می شود. همین تأثیر نیز باعث می شود که در
کوتاه مدت به راحتی وزن کم کنید. فیبرها همچنین باعث دفع اسیدهای صفراوی
می شود.
 
کاهو برای داشتن قلبی سالم

 
ویتامین
C و بتاکاروتن موجود در کاهو از اکسایش کلسترول پیشگیری می کنند. در نتیجه
امکان تجمع پلاک ها و تشکیل لخته کاهش پیدا می کند. توصیه می کنیم سالاد
سزار را دریابید. چون حاوی مواد مغذی سالم برای سلامت قلب است. 500 گرم
کاهو حاوی 40 درصد نیاز روزانه ی ما به اسید فولیک است و 10 درصد نیاز
روزانه به فیبر را تأمین می کند. نتایج پژوهش های محققان فرانسوی نشان می
دهد هرچه جذب اسیدفولیک از طریق مواد غذایی بالاتر باشد خطر ابتلا به سکته ی
مغزی و بروز بیماری های قلبی عروقی کاهش پیدا می کند. باید بدانید که
فیبرهای محلول در آب نیز میزان کلسترول بد خون را کاهش می دهد که این مسئله
نیز باعث ارتقای سلامت قلب می شود.
 
کاهو فاقد چربی است و شما می
توانید با خیال راحت از آن مصرف کنید. این سبزی پرخاصیت حاوی فیبر و سلولز
است. بنابراین علاوه بر اینکه شما را به خوبی سیر می کند باعث بهبود گوارش
نیز می شود
 
کاهو حاوی پروتئین های کامل

 
20 درصد کالری موجود در کاهو به پروتئین های موجود در آن مربوط می شود. برای کامل کردن یک وعده ی غذایی حتماً کاهو میل کنید.
 
کاهو برای مقابله با بی خوابی

 
متأسفانه
هر روز به تعداد افرادی که از بی خوابی رنج می برند افزوده می شود. مایع
سفید رنگی که با خرد کردن کاهو سرازیر می شود «لاکتوکاریوم» نامیده می شود.
لاکتوکاریوم خواص آرامبخش مشابه مواد مخدر دارد اما فاقد عوارض جانبی آن
است. کافی است چند برگ کاهو میل کنید و یا آب کاهو بنوشید تا خوب بخوابید.
 
کاهو خاصیت آلکالینه دارد
 
مواد
معدنی موجود در کاهو به دفع توکسین ها یا همان مواد سمی بدن کمک کرده و
تعادل اسیدی بازی را حفظ می کند. در صورت تعادل اسید و باز، بدن شما انرژی
زیاد، پوست شفاف تر و سالم تر و خواب راحت تری را تجربه خواهد کرد.
 
کاهو شاخص گلیسمی پایینی دارد

 
شاخص
گلیسمی کاهو بالا نیست. از آنجایی که این سبزی کالری اندکی دارد شاخص
گلیسمی آن نیز بسیار پایین است. این قبیل مواد غذایی برای افرادی که نگران
قند خون خود هستند بسیار مناسب است.
 
کاهو طعم دلچسبی دارد

 
کاهو
با وجود اینکه کم کالری است اما طعم دلچسب و کمابیش شیرینی دارد. این سبزی
پرخاصیت علاوه بر اینکه سالم است لذت فراوانی به مصرف کننده می دهد. ترکیب
کردن آن با سبزیجات دیگری مانند کلم، خیار، گوجه فرنگی، کلم قرمز و غیره
علاوه بر افزایش طعم آن باعث جذب مواد معدنی و ویتامین های بیشتری می شود.
 
کاهو برای مقابله با سرطان

 
نتایج
پژوهش های انجام شده نشان می دهد که کاهو خطر ابتلا به برخی سرطان ها را
کاهش می دهد. به عقیده ی محققان مصرف منظم کاهو یعنی چندین مرتبه در هفته
باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه می شود.
 
کاهو برای مقابله با بیماری های نورودژنراتیو

 
نتایج
بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهند که ترکیبات موجود در کاهو باعث حفاظت
هر چه بیشتر از نورون ها یا همان سلول های عصبی می شوند و به این ترتیب از
ابتلا به برخی بیماری های نورودژنراتیو مانند آلزایمر پیشگیری می کنند.
البته محققان معتقد هستند که نیاز به بررسی های تکمیلی برای اثبات تأثیر
این سبزی روی انسان همچنان وجود دارد.
 
مواد معدنی موجود در کاهو
به دفع توکسین ها یا همان مواد سمی بدن کمک کرده و تعادل اسیدی بازی را حفظ
می کند. در صورت تعادل اسید و باز، بدن شما انرژی زیاد، پوست شفاف تر و
سالم تر و خواب راحت تری را تجربه خواهد کرد
 
کاهو برای تقویت چشم ها

 
ترکیب
کاهو، اسفناج، کلم قرمز و غیره بتاکاروتن، ویتامین A، لوتئین و زئاگزانتین
خوبی به بدن می رسانند که همگی برای داشتن چشم های سالم مورد نیاز هستند.
ویتامین A به تقویت دید شبانه کمک زیادی می کند. لوتئین و زآگزانتین دو
رنگدانه ی طبیعی هستند که به فیلتر شدن نور شدید کمک می کنند. افزودن
مقداری هویج رنده شده به سالادتان ویتامین های مورد نیاز چشم ها را به
میزان زیادی تأمین می کند.
 
کاهو را با سس سرکه میل کنید

 
کاروتنوئیدها
به همراه میزان اندکی چربی بهتر جذب بدن می شوند. نتایج پژوهش ها نشان می
دهند که مصرف سالاد فصل تشکیل شده از کاهو، گوجه فرنگی، هویج، اسفناج و
غیره به همراه سس سرکه وینگرت میزان زیادی کاروتنوئید جذب خون می کند. چربی
موجود در سرکه ی وینگرت باعث می شود که کاراتنوئیدها بهتر جذب بدن شوند.


٦ ماده ی غذایی سرشار از پتاسیم

برای مقابله با کمبود پتاسیم لازم است که منابع غذایی آن را دریابید و
به تغذیه تان اهمیت بدهید. مواد غذایی مفیدی مانند موز، عدس، بادمجان و
غیره جزو منابع مهم پتاسیم هستند. در این مطلب شما را با ٦ منبع فوق العاده
ی پتاسیم بیشتر آشنا می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

روزی یک عدد موز میل کنید

نتایج پژوهشی که در British medical journal به چاپ رسیده است نشان می دهد موز یکی از منابع فوق العاده ی پتاسیم است که برای مقابله با سکته ی مغزی
مؤثر عمل می کند. بعد از مطالعه ی 33 پژوهش در خصوص ارتباط بین پتاسیم و
سکته ی مغزی مشخص شد که مقابله با کمبود این ماده ی معدنی باعث بهبود
عملکرد کلیه ها می شود و با کنترل فشار خون، خطر سکته ی مغزی را کاهش می
دهد. در واقع متخصصان، موز را یکی از همیاران کنترل کننده ی فشار خون می دانند و زمانی که فشار خون در حد نرمال باشد احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی به مراتب کمتر می شود.
روش مصرف
برای جذب میزان پتاسیم مورد نیاز روزانه ی بدن روزانه یک عدد موز میل کنید.

برای بهره مندی هر چه بیشتر از پتاسیم موجود در بادمجان باید آن را با حرارت ملایم بخارپز کنید

روزانه 6 عدد آلو خشک میل کنید

به عقیده ی متخصصان تغذیه، میوه های خشک
منبع ایده آل پتاسیم هستند. آلو خشک، زردآلوی خشک و کشمش برای پر کردن باک
پتاسیم بدن بسیار مؤثرند. چون با خشک شدن این میوه ها غلظت مواد معدنی از
جمله پتاسیم افزایش چشمگیری پیدا می کند.
روش مصرف
برای جذب پتاسیم مورد نیاز روزانه لازم است که حداقل 6 عدد میوه ی خشک مانند آلوخشک میل کنید.

پوست انگور سرشار از پتاسیم

میوه هایی مانند انگور و سیب که با پوست مصرف می شوند جزو منابع پتاسیم محسوب می شوند. چرا؟ به خاطر اینکه این ماده ی معدنی بیشتر در پوست میوه ها وجود دارد. در واقع میوه ها به واسطه ی گوشت و پوست خود پتاسیم را در اختیار ما می گذارند.
روش مصرف
حتماً از میوه هایی استفاده کنید که ارگانیک باشند. یعنی این که به انواع سموم و آفت کش ها آلوده
نباشند. این نوع میوه ها حاوی بیشترین میزان ویتامین ها و مواد معدنی
هستند. روزانه انگور میل کنید و علاوه بر آن دو واحد میوه ی دیگر حاوی
پتاسیم در برنامه ی غذایی تان داشته باشید.

هویج

هویج رنده شده قبل از هر وعده ی غذایی

کمبود پتاسیم می تواند باعث بروز کرامپ ها یا همان گرفتگی عضلانی شبانه شود. برای پیشگیری از این مشکل روی سبزیجاتی مانند هویج
حساب کنید. هویج خام رنده شده باعث جذب میزان قابل توجهی پتاسیم می شود.
توجه داشته باشید که پخت و پز و حرارت باعث از بین رفتن پتاسیم موجود در
هویج می شود. بنابراین مصرف خام آن پتاسیم بیشتری را به بدن شما می رساند.
روش مصرف
در هر وعده یک بشقاب کوچک سالاد انواع سبزیجات به همراه هویج رنده شده به عنوان پیش غذا میل کنید.

بادمجان قهرمان پتاسیم

بادمجان
طرفداران پروپا قرصی دارد. گوشت آن سرشار از انواع عناصر مغذی و مواد
معدنی مانند پتاسیم است. 100 گرم از این سبزی پرطرفدار 229 میلی گرم پتاسیم
وارد بدن می کند که میزان قابل توجهی است. این ماده ی معدنی برای بهبود
گردش مایعات در داخل بدن لازم و ضروری است.
روش مصرف
برای بهره مندی هر چه بیشتر از پتاسیم موجود در بادمجان باید آن را با حرارت ملایم بخارپز کنید.

لوبیا سبز

لوبیا سبز بخارپز شده

پتاسیم با همکاری مواد معدنی دیگر باعث حفظ تعادل اسید و باز بدن می شود. این ماده ی معدنی ضروری از طریق مصرف مواد غذایی مناسب و به ویژه مصرف سبزیجاتی مانند لوبیا سبز جذب بدن می شود.
روش مصرف
بهترین روش برای حفظ پتاسیم موجود در چنین سبزیجاتی بخارپز کردن
آن ها است. این روش پخت باعث حفظ ارزش غذایی سبزیجات به خصوص پتاسیم آن ها
می شود. توصیه می کنیم لوبیا سبز را با این شیوه ی سالم طبخ کرده و با
چاشنی های سالم مورد علاقه تان میل کنید.

به
عقیده ی متخصصان تغذیه، میوه های خشک منبع ایده آل پتاسیم هستند. آلو خشک،
زردآلوی خشک و کشمش برای پر کردن باک پتاسیم بدن بسیار مؤثرند

توجه توجه

درست
است که گاهی پیش می آید که دچار کمبود پتاسیم شویم. اما حالت عکس آن نیز
وجود دارد که باعث ایجاد مشکلاتی می شود. میزان مورد نیاز این ماده ی معدنی
2 تا 3 میلی گرم در روز است. جذب بیش از اندازه ی آن نیز باعث بروز
اختلالاتی در عملکرد بدن می شود. توجه داشته باشید که مصرف زیاد پتاسیم
برای افرادی که از نارسایی کلیوی
رنج می برند توصیه نمی شود. کلیه ها وظیفه ی فیلتر کردن این ماده ی معدنی
را بر عهده دارند. اگر این اعضا به درستی به وظیفه ی خود عمل نکنند میزان
پتاسیم خون بیش از حد مجاز می شوند که این مسئله نیز برای قلب مخاطره آمیز
است. علاوه بر این، پتاسیم باعث افزایش ضربان قلب می شود. بنابراین میزان
زیادی این ماده ی معدنی برای افرادی که از نارسایی قلب نیز رنج می برند
توصیه نمی شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top