سزارین این روزها بیداد میکند
با اینکه پزشکان تلاشهای گستردهای برای ترغیب زنان به زایمان طبیعی
آغاز کرده اند، اما هنوز هم کش و قوس بر سر اینکه زایمان طبیعی بهتر است یا
سزارین ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران
جوان، سزارین عملی است که متاسفانه در ایران روند صعودی را در پیش گرفته
است و بنا به دلایل مختلف این عمل برای به دنیا آمدن نوزاد انجام می شود.
اما در بعضی از موارد پزشک فرد باردار ناچار به عمل سزارین می شود تا نوزاد
را سالم و زنده بدنیا آورد اما متاسفانه بسیاری از خانمها برای رهایی از
درد زایمان به سمت این عمل می روند.
سزارین یک عیب است!
در حال حاضر با یک نگاه اجمالی به اطرافیان، متوجه تغییرات آماری خواهید
شد.مشکلی که تنها معطوف به کشور ما نمیشود .هم اکنون نرخ سزارین در کشور
آمریکا ۲۶ درصد است، درحالیکه انتظار می رود که به ۱۵ درصد هم برسد.
بررسیها در کشور ما هم حاکی از آن است که از سال ۱۳۶۰ تاکنون سزارین از ۱۴
درصد در یک مرکز دولتی به ۷۸ درصد رسیده است،این در حالی است که در
بیمارستانهای خصوصی تقریبا ۱۰۰ درصد زایمانها سزارین است.
سزارین همچنان گزینه پرطرفدار خانم های ایرانی
علیرضا مرندی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و رئیس فرهنگستان علوم
پزشکی،در خصوص مخاطرات زایمان سزارین نسبت به زایمان طبیعی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: زایمان طبیعی کمترین مخاطره
را برای مادر و جنین دارد.
زایمان سزارین تنها در موارد بسیار خاصی همچون در خطر بودن جان مادر و
جنین صورت میگیرد.در بعضی از کشورها نرخ زایمان سزارین ۵ درصد و در برخی
۱۵-۱۰ درصد است ،ولی متاسفانه کشورمان به عنوان بدترین کشور در دنیا معرفی
شده است، تا جایی که سزارین راه به ظاهر طبیعی برای زایمان شده است .
ناگفته نماند زایمان سزارین برای کودک اول بسیار خطرناک است و مرگ و میر
نوزاد را بالا میبرد. در زایمان دوم هم به دلیل چسبندگیهای که اتفاق
میافتد برای مادر خطرناک است، همچنین در زایمان سوم این خطرات افزایش
مییابد و از زایمان چهارم به بعد در واقع دیگر امکان پذیر نیست.
سزارین نسل آینده را زود پیر می کند
در واقع این امر به طور مستقیم بر کاهش جمعیت تاثیر منفی میگذارد .تا جایی
که یکی از راههای کمک به افزایش جمعیت را باید جلوگیری از زایمان سزارین
دانست .بنابراین باید جامعه را آموزش دهیم تاجایی که سزارین به حداقل علمی
خودش برسد، برخی از متخصصان زنان برای راحتی کار خود روش سزارین را انتخاب
میکنند چرا که به جای منتظر ماندن و مراقبت بیشتر در زایمان طبیعی، خانم
بارداری را ظرف مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه جراحی میکنند.
همیشه پای پول در میان است
بحث دیگری که بسیار مورد توجه قرار میگیرد بعد هزینه است، چراکه هزینه
سزارین چندین برابرزایمان طبیعی است.ناگفته نماند که در زایمان طبیعی هم
پزشک هم مادر صبر میکنند تا نوزاد به تکامل کامل برسد، اما در زایمان
سزارین معمولا یک تا سه هفته جنین زودتر متولد می شود که همین امر خطرات
بسیاری از جمله مشکلات تنفسی را برای نوزاد به همراه دارد،همچنین نوزاد
باید تا مدتها برای این که به تکامل برسد جدا از مادر در بیمارستان بستری
شود.
سزارین بیخ گوش زنان باردار
فرناز مشیری جراح متخصص زنان، زایمان و نازایی هم در خصوص زایمان سزارین
گفت: زایمان طبیعی نسبت به زایمان سزارین ارجحیت دارد .در زایمان سزارین
احتمال چسبندگی رحم در مادران افزایش مییابد، مادر پس از زایمان طبیعی
بلافاصله با کاهش درد مواجه میشود و سریع به زندگی عادی برمیگردد، این در
حالی است که مادری که به روش سزارین زایمان کرده است حداقل ۱۰ روز زمان
لازم دارد تا به حالت عادی برگردد.
سزارین انواع مختلفی دارد
برای جراحی سزارین دو نوع روش انجام میگیرد در روش اول بی حسی از کمر و
روش دوم که بیهوشی کامل است. ناگفته نماند که سزارین تمام خطرات احتمالی
جراحیها را دارد که همین امر این زایمان را مردود میکند، اما با تمام این
اوصاف، سزارین با بی حسی از ناحیه کمر بهتر از سزارین به روش بیهوشی کامل
است، چراکه در روش بی حسی از کمر مادر صدای گریه نوزاد را میشنود و از نظر
روحی تقویت میشود، همچنین نوزاد خوشحالتر است، بهتر گریه میکند و مایع
از ریه کامل خارج میشود.
برگزاری کلاس های زایمان بدون درد
متاسفانه در کشور ما نرخ سزارین افزایش پیدا کرده، اما در جنوب کشور آمار
زایمان طبیعی بیشتر است. در حال حاضر کلاسهای زایمان طبیعی به روش بدون
درد در برخی از بیمارستانها برگزار میشود که شامل چندین مرحله است. این
کلاسها تا حد بسیار بالایی در انجام زایمان طبیعی بدون درد موثر است.
گروهی، انتخاب نوع زایمان را حق مسلم مادر باردار می دانند؛ درحالی که
مخالفان سزارین معتقدند با آگاهی دادن و رفع ابهامات درباره زایمان طیبعی
می توان آمار بالای سزارین ها و عوارض ناخواسته آنها را تا حد زیادی کاهش
داد ،چراکه تنها درصد معدودی از زایمان ها منجر به سزارین می شوند و بیشتر
خانم ها می توانند زایمان طبیعی داشته باشند.
برچسب میوه ها را دو بار بخوانید!
به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، گاهی شاهد برچسبهای روی میوهها هستیم که بی تفاوت از کنار آن میگذریم در حالی که هر یک از این برچسبها معنای خاص خود را دارد.
میوهجاتی که با کد9 شروع میشود به این معنی است که از کود آلی تهیه
شدهاند. کودهای شیمیایی باعث رشد سریع میوهجات میشوند.اما مواد غذایی که
ارگانیک هستند نه تنها که طعم بهتری دارند بلکه برای سلامتی بدن بسیار
مفید میباشند.
سیب، خیار، کلم، فلفل ارگانیک به فراوانی در بازار موجود میباشد و با کد 9شروع میشود.
هر چیزی که با کد 3و یا 4شروع شود بدین معناست که کشاورز برای تولید
آنها از مواد شیمیایی مختلفی استفاده کرده به گونهای که باعث رشد سریع و
غنی سازی شده است.بعضی از سیب زمینیهای شیرین، آوتادو، پیاز و کلم در
بازار وجود دارد که غنی سازی شده است.
و در نهایت میوهجات و سبزیجاتی که با کد 8شروع میشوند بدین معناست که بر روی آنها مهندسی ژفتیک شده است.
مواد غذایی که به وسیله دستگاه و یا فرد تولیدکننده دستکاری میشود از
این قبیل مواداند و این محصولات اغلب گرون قیمتتر از نمونههای طبیعی و
دستکاری نشدهاند.
پیشنهاد در این است که از مواد غذایی که با کد 8شروع میشود چون به صورت طبیعی فرآورده دهی نشده است خودداری کنیم.