بلال را آب پز شده بخورید نه کبابی

thumbnail

بلال را آب پز شده بخورید نه کبابی

پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: ذرت در کنار نان، برنج و سیب
زمینی یکی از خانواده نان و غلات و منابع کربوهیدرات محسوب می‌شود. این
ماده سرشار از ویتامین‌های خانواده B است.

وی با بیان اینکه از
لحاظ انرژی؛ 30 گرم نان، پنج قاشق برنج، حداکثر شش قاشق ماکارونی و نصف
لیوان ذرت پخته تقریبا معادل یکدیگر هستند، ادامه داد: اگر فردی تمایل به
مصرف ذرت یا بلال دارد، باید از سهم نان و غلات مصرفی در وعده‌های روزانه
خود، کم کند؛ بعنوان مثال باید به جای پنج قاشق برنج، یک لیوان ذرت مکزیکی
خورده شود.

این متخصص تغذیه درباره ذرت‌های کباب شده یا همان بلال
اظهار داشت: هر آن چیزی که روی آتش تهیه و بسوزد، به دلیل کربن ایجاد شده
در قسمت‌های سوخته، میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا می‌کند. خوردن
دانه‌های سوخته بلال (که معمولا هم تعدادشان در بلال‌ها کم نیست) باعث ورود
کربن به بدن و در نهایت با مصرف زیاد آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان‌های
کبد و معده می‌کند.

وی عنوان کرد: بنابراین مصرف بلال به صورت آب
پز یا بخار پز شده، به مراتب بهتر از شکل کبابی آن است، چرا که همچنین
باعث می‌شود دیگر از یک منبع اضافی نمک هم استفاده نشود (با توجه به
خواباندن بلال بعد از کبابی شدن روی آتش).

فرحبخش با اشاره به
اینکه همچنین شکل کبابی ذرت به دلیل خواباندن آن در آب نمک توصیه نمی‌شود،
یادآور شد: ایرانیان نمک خور هستند و مصرف سرانه ایرانیان بیش از دوبرابر
مصرف توصیه‌ای سازمان بهداشت جهانی است، توصیه می‌کنیم در آب نمک خوابانده
نشود تا دیگر از یک منبع اضافی نمک استفاده نشود.

گفتنی است؛
اضافه کردن کره، نمک و برخی افزودنی‌های دیگر سبب افزایش کالری ذرت مکزیکی
می‌شود. این ترکیب غذایی بسیار پرکالری، چرب، شور و تند بوده و مصرف آن
برای بیماران قلبی ـ عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای
اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است. البته اگر این غذا با کمترین میزان نمک
تهیه و به جای کره و روغن جامد درصد اندکی به آن روغن مایع اضافه شود
می‌تواند یکی از تنقلات خوب به حساب آید.  


ذرت بو داده‌ سالم، دوست سلامتی

ذرت بوداده یا پاپ کورن جزو خوردنی‌های سالم
بوده و منبع طبیعی ترکیبات فنولیک، آنتی اکسیدان‌ها، فیبرها و مواد معدنی
است که اثرات مثبتی روی بدن دارند.

ذرت بوداده

متأسفانه اکثر مردم از خواص پاپ کورن بی‌خبر هستند و ما می‌خواهیم کمی بیشتر آن را معرفی کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
پاپ
کورن یا همان ذرت بوداده‌ی خودمان جزو خوردنی‌های مورد علاقه‌ی بچه‌ها و
صدالبته بزرگترها است. برای خیلی از افراد پاپ کورن پای ثابت تماشای فیلم
در سینما و یا تماشای فوتبال است. البته کم نیستند مادرانی که در منزل پاپ
کورن سالم تهیه می‌کنند و در کنار خانواده میل می‌کنند. این دانه‌های پف
کرده‌ی سفید و ترد، بسیار خوشمزه بوده و خیلی زود آماده می‌شوند. خیلی‌ها
تصور می‌کنند که پاپ کورن ارزش غذایی ندارد و سالم نیست. اما با این حال
واقعیت این است که پاپ کورن جزو خوردنی‌های سالم بوده و منبع طبیعی ترکیبات
فنولیک، آنتی اکسیدان ها، فیبرها و مواد معدنی است که اثرات مثبتی روی بدن
دارند. متأسفانه اکثر مردم از خواص پاپ کورن بی خبر هستند و ما می‌خواهیم
کمی بیشتر آن را معرفی کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

  • پاپ کورن مفید برای دستگاه گوارش

پاپ کورن از ذرت
تشکیل شده است که یک ماده‌ی غذایی صد در صد طبیعی و حاوی میزان زیادی
فیبر، ویتامین و مواد معدنی است که نقش مهمی در ناحیه‌ی دستگاه گوارش
برعهده دارند. فیبرها برای تنظیم حرکات روده‌ها لازم و ضروری هستند و از
بروز اختلالاتی مانند یبوست پیشگیری می‌کنند. علاوه بر این فیبرهای موجود
در ذرت باعث کاهش التهاب‌های شکمی می‌شوند. بنابراین شما با یک ماده ی
غذایی دوستدار دستگاه گوارش سر و کار دارید.

  • پاپ کورن برای کنترل میزان کلسترول خون

ذرت بوداده خوشمزه بوده و به راحتی آماده می‌شود. اما نباید تصور کنید
که فاقد ارزش غذایی است. این دانه‌های پف کرده‌ی سفید جزء مواد غذایی تنظیم
کننده‌ی کلسترول خون محسوب می‌شوند. فیبرهای غذایی طبیعی موجود در آن باعث
تمیزی رگ‌ها و شریان‌ها شده و مازاد چربی موجود در آن‌ها را کاهش می‌دهد.
به این ترتیب نیز جریان خود را بهبود می‌دهند. پاپ کورن تأثیر مثبتی روی
دستگاه قلب و عروق داشته و خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی، تصلب شرایین و
حملات مغزی و قلبی را کاهش می‌دهند.

  • پاپ کورن سرشار از آنتی اکسیدان‌ها

مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها یکی از بهترین روش‌های مقابله
با اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد در بدن است. پاپ کورن حاوی میزان زیادی
پولیفنول است که مانند عوامل آنتی اکسیدانی عمل کرده و به این ترتیب
بیماری‌های دژنراتیو، پیری و دیگر عوارض مربوط به آن را کاهش می‌دهند. اگر
می‌خواهید سلول‌هایتان از پیری زودهنگام در امان بماند می‌توانید به یک پاپ
کورن سالم اعتماد کنید.

  • پاپ کورن برای تنظیم قند خون

اگر در تهیه‌ی پاپ کورن به آن قند اضافه نشود می‌تواند یک ماده‌ی غذایی
سالم برای افرادی باشد که از دیابت رنج می‌برند و لازم است که قند خونشان
را کنترل کنند. در واقع باز هم پای فیبرهای موجود در ذرت در میان است. این
فیبرها در روند سوخت و ساز بدن دخالت کرده و به تنظیم میزان قند خون و
انسولین کمک می‌کنند.

  • پاپ کورن برای کاهش وزن

یک فنجان ذرت بوداده فقط 30 کالری دارد. بنابراین می‌توانید بدون نگرانی
از اضافه وزن از آن استفاده کنید. اگر چه نمی‌توان از پاپ کورن به عنوان
یک ماده‌ی غذایی معجزه‌گر در کاهش وزن یاد کرد اما می‌توانید آن را به
عنوان مکملی برای یک رژیم لاغری سالم در نظر داشته باشید. واقعیت این است
که رژیم‌های لاغری نوعی ترس و استرس در
فرد ایجاد می‌کنند. مصرف پاپ کورن در دوره‌ی رژیم می تواند با این استرس و
اختلالات غذایی احتمالی مقابله کند. پاپ کورن باعث تحریک ترشح هورمون
معروف گرلین می‌شود که با گرسنگی مقابله کرده و احساس سیری ایجاد می‌کند.

  • پاپ کورن مدر است

ترکیبات موجود در پاپ کورن برای کاهش فشار خون
و کاهش احتباس آب در بدن مفید هستند. مصرف منظم این ماده غذایی باعث
افزایش حجم ادرار شده و روش فوق العاده‌ای برای حفاظت از دستگاه ادراری در
برابر بروز عفونت‌ها محسوب می‌شود.

  • پاپ کورن برای مقابله با پیری

اینجا هم پای آنتی اکسیدان‌های موجود در پاپ کورن در میان است. ویتامین E
موجود در این ماده ی غذایی نقش مهمی در زیبایی پوست دارد. این مولکول‌های
سالم آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از فعالیت آنتی اکسیدان ها را خنثی می‌کنند.
در واقع رادیکال‌های آزادی که از طریق هوا و مصرف مواد غذایی ناسالم وارد
بدن می‌شوند به سلول‌های سالم آسیب می‌زنند و باعث پیری زودهنگام و بروز
برخی از بیماری‌های مزمن می‌شوند. خوشبختانه آنتی اکسیدان‌های موجود در پاپ
کورن می‌تواند مانع این روند شود.

  • پاپ کورن برای مقابله با سرطان

ترکیبات مغذی پاپ کورن همیشه مورد بررسی و مطالعه‌ی دانشمندان قرار
گرفته است. ترکیبات فنولیک این ماده‌ی غذایی که جزو قوی‌ترین آنتی
اکسیدان‌ها محسوب می‌شوند برای بدن مفید بوده و تأثیر مستقیمی در پیشگیری
از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد دارند. در نتیجه از بروز بیماری‌های مزمنی
مانند سرطان و تشکیل تومورهای کوچک نیز پیشگیری می‌کنند.

  • توجه

توجه داشته باشید که تمام خواص اشاره شده مخصوص پاپ کورن‌های است که به
شیوه ی درست و سالمی تهیه شده‌اند. برای تهیه‌ی یک پاپ کورن سالم از روغن
زیتون یا آفتابگردان استفاده کنید. چون این روغن‌ها زودهضم بوده و برای
سلامتی بهتر هستند. از استفاده‌ی کارامل، پنیر، کره، شکر یا نمک زیاد و
غیره بپرهیزید.



ویدیو : بلال را آب پز شده بخورید نه کبابی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
free html hit counter