هشدار درباره خوردن آجیل نم خورده

هشدار درباره خوردن آجیل نم خورده


مرتضی صفوی  در مورد مصرف آجیل در شب یلدا هشدار داد. وی گفت: هر ۱۰۰ گرم از مغزها ۶۰۰ کیلو کالری انرژی دارد و مصرف مقدار زیاد آجیل به چاقی مفرط می‌انجامد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه خیلی از آجیل‌ها شور یا شیرین می‌شوند، گفت: آجیل شور پرفشاری خون در پی دارد و آجیل شیرین نیز به علت قندی که دارد سبب افزایش قند خون می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آجیل‌های شیرین کالری بیشتری نسبت به انواع دیگر آجیل دارند، افزود: روغن موجود در مغزها از جمله کلسترول خوب محسوب می‌شود اما باید مراقب افزایش وزنی که در پی دارند باشیم.

صفوی نسبت به مصرف آجیل‌های مانده و نمناک هشدار داد و گفت: ما باید نسبت به ماندگی و بوی «نا» و ماندگی آجیل حساس باشیم، چرا که ممکن است که سم مهلک «آفلاتوکسین» را وارد بدن انسان کنند.

وی خاطرنشان کرد: این سم ضمن ایجاد مسمومیت‌های خفیف یا شدید در وهله اول، در دراز مدت به بروز انواع سرطان در بدن انسان می‌انجامد.

این تخصص تغذیه به مردم توصیه کرد تا از خرید آجیل از دوره‌گردها و غرفه‌های بازارچه‌ها خودداری کنند و حتماً از مکان‌های مطمئن آجیل خریداری کنند.

به گفته وی، آلودگی هوا و گرد و خاک موجود در هوا می‌تواند روی آجیل بنشیند و افراد مصرف‌کننده را مسموم کند.
صفوی حد مجاز مصرف آجیل در روز را ۱۰ عدد در مجموع برای افراد دارای وزن عادی و ۳۰ تا ۴۰ عدد برای افراد لاغر دانست و گفت: افراد چاق نباید آجیل مصرف کنند.




نکته‌ای که آجیل‌خورها خوب است بدانند


دکتر حسینی متخصص طب سنتی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: آجیل و مغزها منبعی غنی از پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و املاح معدنی هستند و به دلیل انرژی زیادی که این مغزها تولید می‌کنند به افرادی که می‌خواهند لاغر شوند، توصیه نمی‌گردد.

وی ادامه داد: از دیدگاه طب سنتی آجیل‌هایی مناسب هستند که با پوست سختشان نگهداری شوند (پوست سخت آن ها باعث می‌شود خواصشان حفظ شود).

دکتر حسینی با اشاره به جدا کردن پوست مغزها تصریح کرد: برخی از خانواده‌ها مغزها را از پوست خود جدا می‌کنند و در فریزر نگهداری می‌کنند، در حالی که در این صورت علاوه بر این که خواص آن ها از بین می‌رود، باعث تولید ماده‌ای خطرناک به نام قارج آفلاتوکسین می‌شود.

وی بیان کرد: با وجود خواص مفید مغزهاف مردم باید توجه کنند که از مصرف بالای آن‌ها خودداری نمایند، چون علاوه بر افزایش وزن، باعث اختلال در سیستم گوارشی و درد معده می‌شود، از این رو سقف مجاز خوردن آجیل و مغزها ۱۰ عدد در روز است.

این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: آجیل نباید بوی کهنگی دهد و مصرف آجیل خام بهتر از بو داده یا نمکی بودن آن است چون در آجیل خام ویتامین‌های مثل A و E از بین نمی‌رود.



    ویدیو : هشدار درباره خوردن آجیل نم خورده
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b