شیر A1 و A2 چه تفاوت هایی با هم دارند؟

شیر A1 و A2 چه تفاوت هایی با هم دارند؟

خواص شیردر حال حاضر، شیر A2 که به عنوان یک انتخاب سالم تر از شیر معمول
به بازار عرضه شده است. ادعا شده که خواص سلامتی متعدد و دارای هضم راحت تر
برای افرادی دچار عدم تحمل لاکتوز می باشد.

 با این حال، همه
دانشمندان اعتقاد ندارند که شیر A2 برای سلامتی بهتر است. در این مقاله در
مورد شیر A1 و A2 شرح داده می شود. تعداد کمی از مطالعات نشان می دهد که A1
بتا کازئین ممکن است عوارض جانبی در افراد خاص داشته باشد

مقایسه شیر A1 و A2 - آیا مهم است؟

منظور از A1 و A2 چیست؟

کازئین شیر بزرگترین گروه از پروتئین های موجود در شیر است و تا حدود ۸۰ درصد از کل پروتئین را تشکیل می دهد.

انواع مختلفی از کازئین در شیر وجود دارد و بتا کازئین اغلب دوم است. بتا کازئین حداقل ۱۳ شکل مختلف وجود دارد.

بتا کازئین A1 : شیر از نژادهای گاوی که منشاء آنها از شمال اروپا است و به طور کلی در بتا کازئین A1 بالا است.

 شیر A1 از نژاد مانند هولشتاین، Friesian، Ayrshire و نژاد شمال انگلیس می باشد.

بتا
کازئین A2 : شیری که در بتا کازئین A2 بالا است و عمدتاً سرچشمه نژاد آنها
در کانال ایسلند و جنوب فرانسه می باشد. این شامل نژادهای Guernsey,
Jersey, Charolais Limousin است.

شیر معمولی شامل هر دو بتا کازئین A1 و A2 است اما شیر A2 تنها حاوی بتا- کازئین A2 است.

برخی
مطالعات نشان می دهد که A1 بتا کازئین ممکن است مضر باشد و این که بتا
کازئین A2انتخاب مطمئن تری است. به این دلیل A1 و A2 مورد بحث است.

شیر A2 تولیدی که به بازار عرضه شده و بتا کازئین A1ندارد.

در
انتها: شیر A1 و A2 حاوی انواع مختلف پروتئین به نام بتا کازئین است. برخی
مطالعات نشان می دهد که شیر A2 ممکن است سالم از این دو باشد.

بتا کازومورفین ۷ (BCM-7 )

اعتقاد بر این است که BCM-7 در شیر معمول دلیل سلامت کمتر از شیر A2 است.

BCM-7 یک پپتید مواد مخدر است که در طول هضم بتا کازئین A1آزاد می شود.

گروه تحقیقاتی چندی پیشنهاد کرده اند که BCM-7 ممکن است مضر باشد.

مطالعات
نشان داد در خون افراد بزرگسال و سالم پس از نوشیدن شیر گاو BCM-7 در انها
یافت نشده است اما تعداد کمی از مطالعات نشان می دهد که BCM-7 ممکن است در
نوزادان وجود داشته باشد.

BCM-7 به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است اما ارتباط داشتن آن با سلامت هنوز نامشخص باقی مانده است.

در زیر یک بررسی با شواهد علمی ارتباط شیر A1 و BCM-7 با دیابت نوع ۱، بیماری های قلبی، مرگ نوزادان، اوتیسم و مشکلات گوار

مقایسه شیر A1 و A2 - آیا مهم است؟

خطر دیابت نوع ۱

دیابت نوع ۱ معمولاً در کودکان تشخیص داده شده و با فقدان انسولین در بدن مشخص می شود.

مطالعات متعددی نشان می دهد که نوشیدن شیر A1در دوران کودکی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ را افزایش دهد.

با این حال، این مطالعات مورد مشاهده در طبیعت هستند.

آنها
نمی تواند ثابت کند که بتا کازئین A1 باعث دیابت نوع ۱ است تنها کسانی که
بیشتر از آن استفاده کردند در معرض خطر بالاتری از ابتلا به این بیماری
بودند.

مطالعات حیوانی دارای نتایج متناقضی است.

برخی
مطالعات تفاوت بین بتا کازئین A1 و A2 پیدا کرده اند. دیگر مطالعات نشان
داده اند که بتا کازئین A1 اثرات سوء یا محافظتی بر دیابت نوع ۱ دارند.

تا کنون، هیچ کارآزمایی بالینی اثر بتا کازئین A1 را در دیابت نوع ۱ در انسان بررسی نکرده است.
در
انتها: چند مطالعات مشاهده ای ارتباط بین مصرف شیر A1 در دوران کودکی و
افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ را پیدا کرده اند. با این حال، شواهد
مخلوط شده و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

خطر بیماری های قلبی

دو مطالعات مشاهده ای مصرف شیر A1 را با افزایش خطر بیماری های قلبی مرتبط دانسته اند.

این
با یک آزمایش در خرگوش پشتیبانی می شود. این نشان داد که مصرف بتا کازئین
A1 سبب ترویج تجمع چربی و آسیب رگ های خونی می شود. هنگامی که خرگوش بتا
کازئین A2 مصرف کرد این تجمع چربی بسیار پایین تر بود.

تجمع چربی ممکن است به طور بالقوه سبب مسدود کردن رگ های خونی و باعث بیماری های قلبی شود.

تا
کنون، دو کارآزمایی انسان اثرات شیر A1 بر عوامل خطر بیماری های قلبی را
بررسی کرده است. با این حال، اثرات طولانی مدت مطالعه نشده است.

یکی از آن مطالعات شامل ۱۵ مرد و زن که در معرض خطر بالای بیماری قلبی بودند.

این
مطالعه هیچ عوارض جانبی قابل توجهی بر عوامل خطر برای بیماری های قلبی را
پیدا نکرد. در مقایسه با بتا کازئین A2، نوع A1 اثرات مشابه روی عملکرد رگ
های خونی، فشار خون، چربی خون و شاخص های التهابی داشت.

مطالعه دیگر تفاوت قابل توجهی در اثر کازئین A1 و A2 بر کلسترول خون پیدا کرده است.

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) شایع ترین علت مرگ و میر در نوزادان کمتر از یک سال سن است.

SIDS به عنوان مرگ غیر منتظره از یک نوزاد تعریف شده است و بدون علت مشخص است

برخی از پژوهشگران بر این باورند که BCM-7 ممکن است در برخی از موارد در SIDS نقش دارند.

یک
مطالعه سطوح بالایی از BCM-7 در خون نوزادانی پیدا کرده است که به طور
موقت توقف تنفس در طول خواب داشته اند. این وضعیت، به عنوان آپنه خواب
شناخته شده است و با افزایش خطر ابتلا به SIDS مرتبط است.

این نتایج
نشان داد که برخی از کودکان ممکن است به بتا کازئین A1 موجود در شیر گاو
حساسیت داشته باشند. با این حال، قبل از بدست آوردن هر گونه نتایج قطعی،
مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

شواهد محدودی وجود دارد که شیر A1 ممکن است خطر مرگ ناگهانی در نوزادان را افزایش دهد. با این حال تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

مقایسه شیر A1 و A2 - آیا مهم است؟

خطر ابتلا به اوتیسم

اوتیسم یک بیماری روانی است که با تعامل اجتماعی ضعیف و رفتار تکراری مشخص می شود.

در
تئوری، پپتید مانند BCM-7 ممکن است نقش مهمی در توسعه اوتیسم را بازی کند.
با این حال، مطالعات از مکانیسم های پیشنهادی پشتیبانی نمی کند.

یک
مطالعه نوزادان با سطوح بالاتری از BCM-7 را در کسانی که از شیر گاو تغذیه
شده بودند در مقایسه با کسانی که با شیر مادر تغذیه شدند نشان داد. با این
حال، سطح BCM-7 به سرعت در برخی از نوزادان کاهش یافته است در حالی که
آنها در دیگران باقی مانده است.

در کسانی که این سطوح بالا باقی ماند BCM-7 به شدت با توانایی اختلال در برنامه ریزی و انجام اقدامات مرتبط بود.

مطالعه دیگری نشان داد که نوشیدن شیر گاو ممکن است علائم رفتاری در کودکان مبتلا به اوتیسم را بدتر کند.

از سوی دیگر، برخی از مطالعات عوارضی بر رفتار در بر نداشت.

تا کنون، هیچ آزمایشات انسانی به طور خاص اثر شیر A1 و A2 را بر علائم اوتیسم بررسی نکرده است.

سلامت گوارش

عدم تحمل لاکتوز به عنوان ناتوانی کامل در هضم قند (لاکتوز) موجود در شیر تعریف شده است. این یک علت شایع نفخ، گاز و اسهال است.

میزان لاکتوز موجود در شیر A1 و A2 همان است. با این حال، برخی از مردم احساس می کنند که شیر A2 باعث نفخ کمتر از شیرA1 می شود.

حمایت از این، مطالعات نشان می دهد که اجزای تشکیل دهنده شیر از لاکتوز ممکن است سبب ناراحتی های گوارشی می شود.

دانشمندان پیشنهاد کرده اند که پروتئین های شیر خاص ممکن است مسئول عدم تحمل شیر در برخی از مردم باشد.

یک کارآزمایی در ۴۱ مرد و زن نشان داد که شیر A1 ممکن است سبب مدفوع نرم تر از شیر A2 در برخی از افراد شود.

علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که در جوندگان بتا کازئین A1 ممکن است به طور قابل توجهی، التهاب در دستگاه گوارش را افزایش دهد.


بدون لبنیات، کلسیم مورد نیاز بدنتان را تامین کنید

کلسیم از
مهم‌ترین مواد معدنی موجود در بدن است که به‌طـور طبیـعی می‌توان آن را از
انـواع مختـلف غذاها، نوشیدنی‌ها و… دریافت کرد.  امـا نکته حائزاهمیت‌
آن است که این ماده معدنی به حفظ عروق خونی سالم در بدن، تنظیم فشارخون و
حتی پیشگیری از مقاومت به انسولین (ابتلا به دیابت نوع ۲) نیز کمک می‌کند.
بزرگسالان باید حدود ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز مصرف کنند که شما
می‌توانید این مقدار را به راحتی در عرض ۲۴ ساعت، از مصرف یک لیوان شیر
کم‌چرب، یک تکه پنیر چدار یا یک فنجان ماست ساده، دریافت کنید.

منابع
اصلی کلسیم عبارتند از: شیر، ماست، پنیر و… اما لبنیات نباید تنها منبع
دریافت مواد مغذی باشد که با آنها چاله‌های رژیم غذایی روزانه‌مان را پر
می‌کنیم.  به عبارت دیگر با مصرف این مواد نباید خود را از خوردن مواد مغذی
دیگر منع کنیم؛ زیرا منابع دیگری از غذاها و نوشیدنی‌ها نیز وجود دارند که
حاوی مقدار زیادی از کلسیم و همچنین غنی از مواد معدنی هستند که سبزیجات،
غذاهای دریایی، حبوبات و میوه‌ها از سردسته‌های اصلی حاوی این موادهستند.
هر کدام از پیشنهادهای زیر می‌تواند نیاز روزانه ما را به کلسیم تامین کند.
حالا ممکن است این سؤال برایتان پیش آمده باشد که  آیا کسانی که بیماری
خاصی دارند (مثلا دچار مشکل عدم تحمل لاکتوز هستند) و نمی‌توانند شیر
بخورند، بدون نیاز و تکیه بر محصولات لبنی، می‌توانند از طریق مواد دیگری
روزانه به مقدار کافی کلسیم مورد نیاز بدنشان را دریافت کنند؟ در این مقاله
به شما پاسخ این سؤال را خواهیم گفت و همچنین فهرستی از غذاها و
نوشیدنی‌های غنی از کلسیم را (بدون نیاز به گاو!) همراه با دستورالعمل کمکی
برای تهیه انواع غذاهای روزانه شما معرفی می‌کنیم.

  ماهی ساردین:

(۵۰ میلی‌گرم کلسیم در هر قطعه فیله ساردین)

نکته
مهمی كه در رابطه با ماهی سـاردین وجود دارد اينكه این ماهی یکی از
سالـم‌ترین انواع ماهی‌هاست که علاوه بر کلسیم فراوان، دارای میزان بسیار
زیادی از امگا۳ و ویتامین D است. پیشـنهاد ما به شما این است که این ماهی
را به سـالاد یونانی اضافه کرده یا آن را به تنهایی و بدون هیچ افزودنی‌اي
میل کنید و از طعم خوشایند آن لذت ببرید.





 لوبیا سفید:

(۲۰۰میلی‌گرم کلسیم در یک پیمانه از کنسرو)

این
دانه کرم‌رنگ و سبک، از آن دسته حبوباتی است که منبع بسیار کاملی از کلسیم
و آهن است. پیشنهاد می‌کنیم آن را به یک بشقاب ماکارونی اضافه و همراه با
سبزیجات تازه سرو کنید یا پوست آنها را بگیرید و به شکل پوره درآورید یا از
آن برای خودتان یک «هوموس لوبیا سفید» درست کرده و میل کنید.





 کنسرو ماهی قزل‌آلا:

(۲۳۰ میلی‌گرم کلسیم در یک کنسرو)

تعجب
کردید؟ احتمالا نمی‌دانستید ماهی قزل‌آلا کنسرو هم دارد (البته هنوز در
ایران نیست، اما مطمئن باشید به زودی این هم وارد بازار ایران می‌شود) اما
در کشورهایی که کنسرو قزل‌آلا در بازارهايشان موجود است، بیشتر مردم نمی
دانند درون کنسرو این ماهی اسـتخوان هم وجود دارد و همین باعث می‌شود این
کنسرو منبع غنی‌اي از کلسیم باشد. اسـتخوان‌های این ماهی سـرشـار از کلسیم
است که برای حفظ خاصیت این ماده بسیار حیاتی، استخوان این ماهی را له
می‌کنند و آن را همراه با گوشت ماهی، درون قوطی کنسرو قرار می‌دهند. شاید
می‌پرسید که چگونه می‌توان آن را خورد؟ نگران نباشید، فرایند کنسـروسازی به
گونه‌ای است که استخوان‌های این ماهی را به راحتی از آن جدا کرده،
می‌شکنند و آنها را به نرمی له می‌کنند و با بقیه محتـویـات کنسرو از جمله
فیله و روغن زیتون یا… مخلوط می‌کنند، به‌طوری که به هیچ عنوان محسوس
نیستند و شما هنگام مصرف اصلا آنها را نمی‌بینید.





 کلم پیچ:

(۱۰۰ میلی‌گرم کلسیم‌در یک پیمانه خام و خردشده)

این
گیاه فوق‌العاده، غنی از کلسیم و آنتی‌اکسیدان است و به عنوان پایه‌ای
برای هر سالاد، یک مکمل بی‌نظیر است. می‌توان آن را به صورت نوارهای باریک
خرد کرده و با قطعاتی از زردآلو و آوکادو مخلوط کنید و از خوردن این سالاد
خوش‌طعم و رنگ در فصل تابستان لذت ببرید.


 

لوبیا چشم بلبلی:

(۳۶۰ میلی‌گرم کلسیم در یک پیمانه)

ثابت
شده دانه‌های این گیاه، فقط منحصر به یک گروه از مواد معدنی نیست، بلکه
این لوبیای زیبا سرشار از کلسیم، پتاسیم، فولات‌ها و حتی بیشتر از این
موارد است که خوردن آن کنار برخی از وعده‌های غذایی بسیار مفید است، پس
بیایید برای یک‌بار هم که شده تصمیم بگیرید ساندویچ‌های مملو از سس مایونز و
پرچربی را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید و به‌جای آنها از این نوع مواد
غذایی مفید و پرمنفعت برای تهیه ساندویچ‌هایتان استفاده کنید. برای مثال
می‌توانید آن را پخته (یا کنسرو آن را تهیه کرده) و همراه با کمی پنیر چدار
رنده شده و سبزیجات معطر درون نان ساندویچی بریزید و با خوردن این غذای
اشتهابرانگیز و انرژی‌زا، آماده یک روز پرکار شوید، بدون اینکه زمان زیادی
برای طبخ آن گذاشته باشید.





  شیر سویا :

(۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم در یک پیمانه)

طعم
شیر گاو را دوست ندارید؟ به آن آلرژی دارید و نمی‌توانید به صورت روزانه
از آن میل کنید؟ نگران نباشید! ما برای شما یک پیشنهاد بهتر داریم و آن
«شیر سویا» است که به ظاهر شبیه شیر است، ولی در اصل مثل یک شیر طبیعی نیست
و می‌توان آن را به عنوان یک شیر گیاهی معرفی کرد زیرا آن را طی عملیاتی
از دانه سویا می‌گیرند و به همین دلیل مثل شیر گاو چربی و لاکتوز ندارد
بنابراین بهترین انتخاب برای کسانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند و
همچنین آنهایی که طعم چربی شیر طبیعی را دوست ندارند. البته این نکته حائز
اهمیت است که پروتئین این نوع شیر حتی بیشتر از شیر معمولی است! پس شما
می‌توانید با خیال راحت برای صبحانه آن را در یک کاسه پر از کورن فلکس (ذرت
پرک‌شده) بریزید و از خوردن آن لذت ببرید یا به قهوه‌تان اضافه کرده یا
همراه با کمی دارچین آن را میل کنید؛ بدون هیچ یک از دغدغه‌هایی که برای
خوردن شیر گاو داشتید!





شلغم :

(۲۰۰ میلی‌گرم کلسیم در یک پیمانه پخته و خرد شده)

این
گیاه، شامل یک پیاز در زیر زمین و برگ‌های سبزی است که از زیر خاک بیرون
آمده و از همین بابت معدنی از کلسیم، آنتی‌اکسیدان‌ها و فولات‌ها به شمار
می‌آید. خوردن آن در بهبود خلق و خو هم تاثیر بسزایی دارد. شما می‌توانید
آن را هم به صورت آبپز و هم به روش تنوری طبخ کرده و در کنار بشقاب غذا سرو
کنید یا آن را با ادویه‌های معطر، طعم‌دار کرده یا به صورت ترش‌مزه از آن
میل کنید.





 کنجد :

(۹۰میلی‌گرم کلسیم در يك قاشق غذاخوری)

این
دانه‌های بسیار کوچک و بی‌ادعا، حتی بیشتر از یک ساندویچ همبرگر بزرگ
خاصیت دارند! کنجد به تنهایی می‌تواند به کاهش فشارخون و کاهش التهابات
مختلف در بدن کمک کند و حتی گاهی سدی برابر سرطان‌های خاص باشد! این
دانه‌های ریز و خوشمزه را درون سالادهایتان بریزید و هنگام خوردن از صدای
خردشدن آنها در زیر دندان‌هایتان لذت ببرید.

یک پیشنهاد ویژه: کنجد را روی اسفناج سرخ کرده بریزید و طعم ویژه آن را امتحان کنید.





 بادام:

(۷۰ میلی‌گرم کلسیم در ۲۰ دانه)

اگر
تا به حال از میان آجیل‌ها هیچ‌وقت سراغ بادام نمی‌رفتید و مشت‌تان را با
این دانه مفید پر نمی‌کردید، از این لحظه بدانید که آنها از مغذی‌ترین
دانه‌های آجیل هستند که به غیر از کلسیم، حاوی پتاسیم، ویتامین E و آهن نیز
هستند. می‌توانید آن را آسیاب کنید یا به صورت خلالی روی سالاد بریزید یا
از آن برای خودتان کره بادامی درست کنید. فقط مواظب اندازه مصرف روزانه‌تان
باشید، چون بادام سرشار از کالری است.





 پرتقال:

(۶۵ میلی‌گرم کلسیم در یک عدد متوسط)

درنظر
اول رنگ نارنجی و بوی خوش آن باعث شادابی ما می‌شود. این میوه خوشرنگ و
شادی‌آور، سرشار از ویتامین C و کلسیم است. شما می‌توانید از خوردن آن در
اواسط روز به عنوان یک وعده سبک لذت ببرید یا از عطر و عصاره این نوع از
مرکبات برای درخشان کردن ظروفتان استفاده کنید.





 کورن فلکس:

 (۱۹۰ میلی‌گرم کلسیم در یک پیمانه)

در
حال حاضر بسیاری از غلات و دانه‌ها که امروزه به شکل بسته‌بندی‌های پرک
شده و غنی از ویتامین‌ها فراوری شده‌اند، از جمله صبحانه‌های مورد علاقه
بچه‌ها و بزرگ‌ترها هستند، حداقل به این دلیل که خیلی فوری می‌توان آن را
آماده و به عنوان یک صبحانه کامل مصرف کرد. گرچه این روش سریع صبحانه خوردن
خیلی مایه مباهات نیست ولی این غلات غنی شده امروزی از نظر فوايد، به نوعی
نقش همان نان‌های جوي دوسر قدیم که سرسفره مادربزرگ‌هایمان بود را ایفا
می‌کنند که از جمله مزایای آن  فیبر و کلسیم زیاد است. فقط یادتان باشد که
ترجیحا نوع بدون قند آن را انتخاب کنید.





 آب پرتقال:

(۵۰۰ میلی‌گرم کلسیم در يك پیمانه)

 آبمیوه‌ها
یک مکمل بسیار مفید برای صبحانه هستند که از میان آنها، آب پرتقال گزینه
مناسبی برای همراهی با کیک یا تخم‌مرغ به حساب می‌آید.  بهترین کار این است
که هر روز برای خودتان آب پرتقال تازه بگیرید و از خوردن یک لیوان مملو از
کلسیم و ویتامین C لذت ببرید و برای یک روز پرانرژی آماده شوید. البته اگر
برای ناهار هم ماهی قزل‌آلا تدارک دیده‌اید می‌توانید کمی از آن را نگه
دارید و روی ماهی بریزید تا طعم لذیذ و جدیدی را امتحان کنید.





  دانه سویا:

(۸۶۰ میلی‌گرم کلسیم در نصف پیمانه)

این
دانه پرخاصیت به دلیل پروتئین زیاد و نیز طعم و بافت شبه‌گوشتی آن، بهترین
گزینه برای گیاهخواران و مناسب آنهایی است که به هر دلیلی نمی‌توانند گوشت
بخورند. در واقع این ماده غذایی از دانه‌های سویای خشکی تهیه شده که آنها
را آسیاب کرده و بعد می‌جوشانند. این یک روش عالی برای اضافه کردن مقدار
زیادی پروتئین و البته کلسیم به هر نوع غذاست که چربی کم آن نیز برای کسانی
که کلسترول بالا دارند، بسیار مناسب است.  به شما پیشنهاد می‌کنیم همین
امروز آن را تهیه و برای شام امشب همه خانواده را با طعم جدیدی از گوشت
غافلگیر کنید.





  انجیر خشک:

(۱۰۰میلی‌گرم کلسیم در ۸ عدد کامل)

این
میوه خشک، یک منبع کامل از آنتی‌اکسیدان، فیـبر و کلسیم است که به همین
دلیل یک درمان مناسـب برای انواع بیماری‌های گوارشی محسوب می‌شود. شما
می‌توانید از آن به عنوان یک میان‌وعده سبک استفاده کنید یا آن را به یک
مربای خوشمزه تبدیل و برای صبحانه یا عصرانه میل کنید.


    ویدیو : شیر A1 و A2 چه تفاوت هایی با هم دارند؟
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b