چگونه غذاهای نذری را نگهداری کنیم؟

غذاهای نذری را چگونه نگهداری کنیم؟

به گزارش زمان این روزها به برکت مراسم
عزاداری امام‌حسین علیه‌السلام هر کدام از اهالی خانه که از مجلس عزا
برمی‌گردند دست پر و با چند ظرف غذا به خانه وارد می‌شوند و گاهی هر کدام
به نیت دیگری هم غذایی نذری در دست دارند. نگهداری غذای نذری راه و رسم و
فوت‌و‌فن خاص خودش را دارد چون این غذاها در حجم زیاد پخته می‌شوند و مراحل
آماده‌سازی آنها ممکن است از روزها قبل صورت گرفته باشد و در روز موعد،
صرفا اجزای غذا باهم ترکیب شده باشند احتمال فاسدشدن آنها هم بیشتر از
غذاهای دیگر است، بنابراین برای مصرف آنها باید توجهات ویژه‌ای به خرج
دهید.

 

 

 

ما امروز چند پیشنهاد قابل تأمل برای
نگهداری این غذاها داریم و یک پیشنهاد فوق ویژه برای کسانی که علاقه
فراوانی به نذری دادن دارند و چون گمان می‌کنند از عهده‌اش برنمی‌آیند از
این فیض محروم می‌شوند.

 

حواستان به آسایشگاه‌ها باشد

اگر شما بانی برگزاری یک مراسم هستید و
غذایی که پخته‌اید بیشتر از اندازه‌ای است که محاسبه کرده بودید، برنج و
خورش را بدون ریختن در ظرف یکبار‌مصرف، یعنی بدون مخلوط کردن آنها با هم،
در قابلمه‌هایی مناسب بریزید و به آسایشگاه سالمندان یا مراکز نگهداری از
کودکان بی‌سرپرست یا مراکزی مانند اینها که حتما از غذای سالم شما استقبال
می‌کنند، ببرید. تا جایی که می‌توانید در کنار غذا از ماست به جای سالاد
استفاده کنید و دوغ را هم جایگزین نوشابه کنید. سعی کنید از مصرف ظرف‌های
پلاستیکی و فومی خودداری کنید. از اطرافیان، همسایه‌ها و دوستان و
نزدیکانتان هم بخواهید که برای گرفتن غذای نذری‌شان ظرفی همراه خود بیاورند
تا هم هزینه‌ها و هم مضرات مصرف و بازیافت نشدن این ظروف به‌عهده شما
نباشد.

 

مراقبت باشید غذای نذری طمع نداشته باشید

درست دقایقی بعد از اینکه غذای نذری را
به دست‌تان دادند، تصمیم بگیرید که می‌خواهید با این غذا چه کنید؟ معمولا
غذاهای نذری را در ظرف‌های فوم و پلاستیک می‌کشند و داغ بودن غذا ممکن است
طعم پلاستیکی و نفتی‌مانندی را به غذا منتقل کند و نگهداری آنها برای 2 تا 3
روز اصلا کار درستی نیست. اگر گمان می‌کنید تا روز بعد، مصرفی برای غذاهای
نذری ندارید، از انبارکردن غذا در یخچال پرهیز کنید چون هم غذا کیفیتش را
از دست می‌دهد و هم ممکن است به غذایی ناسالم تبدیل شده باشد.

 

اگر در راه رسیدن به خانه عابران یا
کارگران و کودکان کار را دیدید، می‌توانید غذا را به آنها بدهید. حتی گاهی
ممکن است گرفتن یک ظرف غذا برای یک خانواده 3 تا 4نفره کافی باشد. اگر که
متبرک بودن غذای عزاداری اباعبدالله مدنظر باشد، خوردن و چشیدن از یک غذا
برای تبرک جستن کفایت می‌کند. همسایه‌ها هم گزینه مناسبی برای دادن غذاهای
نذری هستند، قبل از اینکه کلید را داخل در خانه بچرخانید، یک یا 2 غذا را
برای آنها ببرید.

 

زود تصمیم بگیرید

یادمان باشد قرار است اسراف نکنیم و
نمی‌خواهیم یک غذای نذری را که زحمات فراوان و همینطور هزینه قابل‌توجهی
برای تهیه آن انجام شده است، روانه سطل زباله کنیم. از طرف دیگر نباید با
مصرف خوراکی‌هایی که مدتی طولانی مانده‌اند سلامت خود را به خطر بیندازیم و
مسموم شویم. رطوبت، گرما و هوای گرد و خاکی بیش از هرچیز دیگری می‌توانند
غذا را فاسد کنند.

 

اگر غذای نذری را برای نگهداری به منزل
آوردید، بلافاصله آن را از ظرف یکبار مصرف خارج کنید و داخل یک ظرف شیشه‌ای
یا مناسب که در آن به خوبی بسته می‌شود و هوا نمی‌کشد، بریزید.بهتر است
برای گرم کردن غذا هم از شعله گاز استفاده کنید و باید بدانید که هرگز
نباید غذاهای نذری را با ظرف پلاستیکی یا فومی آن داخل مایکروویو قرار دهید
چون با این کار مقدار فراوانی مواد مضر را همراه با هر قاشق از غذا، وارد
بدنتان می‌کنید. کیفیت غذاهای نذری و یا حتی خانگی، مخصوصا غذایی که اصل آن
برنج باشد، بعد از فریزکردن و یخ زدن به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. پس تا جایی
که می‌توانید از قراردادن غذاها در فریزر خودداری کنید یا اینکه نهایتا
آنها را ظرف 2 تا 3 روز مصرف کنید.

 

پلو دو دَمه یا غذاهای بازیافته در خانه

پلوی 2دَمه یک نمونه از غذای بازیافته
است که معمولا در آشپزخانه کدبانوهایی که از سلیقه و انصاف بیشتری
برخوردارند، بعد از یک مراسم مهمانی بزرگ با غذاهای باقیمانده به‌دست
می‌آید. گاهی که مقداری چلو و خورش باقی می‌ماند، کدبانوی ایرانی آنها را
با هم مخلوط می‌کند و به‌صورت غذایی تازه دم می‌کند. این غذا را «پلو
دو‌دَمه» می‌نامند و معمولا قورمه‌سبزی و قیمه برای پلوهای دودمه مناسب‌تر
از هر خورش دیگری هستند. پلو و خورش را با هم مخلوط کنید و با دَم‌کنی و
شعله پخش‌کن روی شعله ملایم گاز بگذارید.

 

مقدار کمی آب هم در اطراف و کف قابلمه
بریزید، چند‌دقیقه بعد از اینکه پلو دم‌کشید، غذا آماده است. می‌توانید آن
را با مقدار ترشی و سالاد نوش‌‌جان کنید. گاهی اگر خورش غذای نذری را
خورده‌اید و صرفا برنج آن باقی‌مانده است، می‌توانید با برنج آن و ترکیب آن
با مقداری تخم‌مرغ و ماست و زعفران یک ته‌چین خوشمزه طبخ کنید.

 


سرطان با این روغن خوراکی میانه خوبی ندارد

علاوه بر آنکه روغن زیتون خواص عظیم و فوق العاده ای برای سلامتی و زیبایی دارد میتوان آن را در وعده های غذایی نیز استفاده کرد.
آلزایمر
و سرطان دو بیماری شایع این روزها را می‌توان به راحتی با مصرف این روغن
مهار کرد. می‌توان از طریق پخت غذاها و چاشنی سالاد روغن زیتون را در رژیم
های غذایی خود گنجاند.
هیپوکامپ بخشی از مغزمی‌باشد که وظیفه هیپوکامپ اولین قسمتی است که تحت تأثیر بیماری آلزایمر قرار می‌گیرد.
اما با توجه به مطالعات جدید ترکیب روغن زیتون می‌تواند با حذف پروتئین های سمی از مشکلات حافظه پیشگیری کند.
دیگر خواص فوق العاده روغن زیتون عبارتست از آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون باعث قوی شدن سیستم ایمنی بدن می‌گردد.
مصرف منظم روغن زیتون می‌تواند خطر بیماری قلبی را تا 41درصد کاهش دهد.
روغن زیتون می‌تواند بالا بردن سرعت چربی سوزی به کاهش وزن افراد کمک ویژه ای کند.
البته باید گفت که مصرف خود زیتون بسیار تأثیرگذار تر ز روغن آن می‌باشد.
این ادعا که روغن زیتون سرشار از روغن های اشباع نشده است توسط تحقیقات جدید مردود شده است.
گفتنی
است زمانی که چربی ها و برخی روغن های گیاهی مانند کلزا و سویا در معرض
حرارت بالا قرار می‌گیرند، ترکیبات مضری را تولید می‌کنند که به شدت
سرطان‌زا می‌باشد.
حتی وضعیت بدتر این است که این
ترکیبات سرطان زا تبخیر شده و با استنشاق آن افراد به سرطان ریه گرفتار
می‌شوند.تنها حضور دریک آشپزخانه می‌تواند تهدید جدی برای سلامت افراد
باشد.
روغن زیتون به دلیل آن که در برابر حرارت پایدار است لذا ترکیبات سرطان زا در آن شکل نمی‌گیرند.
باید گفت که روغن نارگیل نیز می‌تواند همانند روغن زیتون در پخت غذاها مورد استفاده قرار بگیرند.
توجه داشته باشید که روغن زیتون های متعددی دربازار وجود دارند اما نوع ارگانیک آن است که تمام خواص مذکور را درخود دارد.


ویدیو : چگونه غذاهای نذری را نگهداری کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
free html hit counter