مقایسه 5 لوبیای پر مصرف

thumbnail

مقایسه 5 لوبیای پُرمصرف

طعم
لوبیا سیاه، طعمی بین گوشت قرمز و قارچ خوراکی است که این طعم منحصر به
فرد، باعث محبوبیت این نوع لوبیا در میان بسیاری از افراد در کشورهای جنوبی
قاره آمریکا مانند برزیل و مکزیک شده است!


لوبیاها

 

انواع
لوبیاها جزو منابع پروتئین گیاهی هستند که در برنامه غذایی هفتگی و گاهی
روزانه افراد جایگاه ثابتی دارند به طوری که مخلوط‌شان با غلات به اندازه
پروتئین گوشت تأمین کننده نیاز روزانه بوده و به عنوان یک عادت غذایی مناسب
توصیه می‌شود.  در این مطلب، سری به دنیای لوبیاها زده‌ایم تا با مزایا و
معایب آن‌ها بیشتر آشنا شویم.

 

 

لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی

این
لوبیا یکی از قدیمی‌ترین انواع لوبیاها است که بسیاری از مردم دنیا آن را
به صورت پخته یا همراه با برنج در شب سال نوی خود می‌خورند و اعتقاد دارند
که خوردن لوبیا چشم‌ بلبلی در شب سال نو می‌تواند برای آن‌ها شانس و
خوشبختی بیاورد!

معمولاً محصول لوبیا
چشم‌ بلبلی در معرض آفت‌ها و حشره‌ها و بیماری‌ها قرار نمی‌گیرد و به‌
همین ‌خاطر از شر سم‌پاشی و ترکیب‌های آفت‌کش در امان می‌ماند و از این نظر
می‌تواند گزینه مناسب و سالمی برای تهیه غذاهای شما باشد.

این
نوع لوبیا بیشتر در کشورهای آسیایی کشت می‌شود و از قرن 17 به بعد، کشت آن
در مناطق جنوبی قاره آمریکا هم آغاز شد. در ضمن لوبیای چشم بلبلی بیشترین
مقدار پروتئین را در میان گروه لوبیاها دارد.

 

لوبیا چیتی

لوبیاچیتی

لوبیاچیتی که به آن لوبیای رومی هم می‌گویند، یکی از محبوب‌ترین لوبیاها در بین ایتالیایی‌ها، پرتغالی‌ها و ترکیه‌ای‌ها است.

خیلی‌ها
معتقدند که طعم این لوبیا نسبت به لوبیای سفید و حتی قرمز بهتر است و با
خوردن آن کمتر دچار نفخ می‌شوند اما هنوز شواهدی که نشان بدهند کدام یک از
انواع لوبیاها نفاخ تر هستند به دست نیامده است.
آمینواسید فراوان
موجود در لوبیاچیتی آن را به یک منبع خوب و عالی برای دریافت پروتئین و
جایگزین مناسبی برای انواع گوشت‌ها تبدیل کرده است. بنابراین، شما
می‌توانید گاهی هم از این نوع لوبیا به جای گوشت در برنامه‌ غذایی‌تان کمک
بگیرید! یادتان باشد که لوبیای چیتی از نظر مقدار فیبر بر سایر لوبیاها
برتری دارد.

 

لوبیا قرمز

لوبیا قرمز

لوبیا
قرمز که به خاطر شکل و شمایلش به آن لوبیای فلفلی یا لوبیای کلیوی هم
می‌گویند، بومی نواحی شمالی کشور هند است. این لوبیا در بین آمریکایی‌ها
طرفداران بسیاری دارد.

لوبیا قرمز هم مانند برخی از انواع لوبیاهای
دیگر حاوی ماده مسمومیت‌زایی به نام فیتوهائماگلوتینین است که این ماده
سمی، تنها با 10 دقیقه جوشیدن از بین می‌رود. بهتر است شما برای از بین
بردن این ماده سمی، لوبیا قرمز را به طور کامل و با دمای حداقل 80 درجه
سانتی‌گراد بجوشانید.

در ضمن هر 100 گرم از لوبیای قرمز 333 کیلوکالری انرژی دارد و این مقدار در مقایسه با سایر لوبیاها بیشترین رقم است.

 

لوبیا سیاه

لوبیا سیاه

طعم
لوبیا سیاه، طعمی بین گوشت قرمز و قارچ خوراکی است که این طعم منحصر به
فرد، باعث محبوبیت این نوع لوبیا در میان بسیاری از افراد در کشورهای جنوبی
قاره آمریکا مانند برزیل و مکزیک شده است!

مردم کوبا و آمریکای
شمالی بیشتر از این لوبیا برای تهیه سوپ‌های رسمی‌شان استفاده می‌کنند و
گاهی آن را به صورت پخته و به عنوان وعده صبحانه یا حتی شام، مصرف می‌کنند.

لوبیای سیاه یکی از غنی‌ترین منابع
دریافت انواع آنتی‌اکسیدان‌ها است و از این نظر یک ماده غذایی ضدسرطان
محسوب می‌شود. یادتان باشد که این لوبیا از نظر مقدار اسیدفولیک بر دیگر
لوبیاها برتری دارد.

 

لوبیا سفید

لوبیا سفید

لوبیا
سفید،‌ خوراکی محبوب آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها است! نتایج تحقیقات نشان
داده است که مصرف منظم و به اندازه لوبیا سفید می‌تواند سطح کلسترول خون را
پایین بیاورد و یک ماده ضدباکتری مناسب محسوب می‌شود.

 به
علاوه، لوبیا سفید بهترین منبع دریافت اسیدفولیک است و مواد مغذی موجود در
آن می‌توانند رشد سلول‌های سرطانی را در بدن به تعویق بیندازند. 

 

فراموش نکنید که لوبیا سفید در مقایسه با سایر لوبیاها بیشترین مقدار سدیم را دارد.



آشنایی با خواص لوبیا

لوبیا چه وقتی که سبز است، چه زمانی که پوستش را بکنیم و قرمز شود، پای ثابت آشپزخانه‌های ایرانی است.

استفاده از لوبیا تقریباً در تمام کشورها رایج است و غذاهای بسیار متنوعی را با آن تهیه می‌کنند.

خوراکی که در ایران هم با استفاده از لوبیاچیتی، پیاز، گلپر، روغن زیتون
و آب‌لیمو تهیه می‌شود به خصوص در فصل‌های سرد سال حسابی طرفدار دارد.

گفته می‌شود لوبیا ادرار آور است و حجم مایعات دفعی را زیاد می‌کند و
برای کلیه‌ها نقش محافظتی دارد. همچنین به دلیل دارا بودن فیبر زیاد
کلسترول خون را پایین می‌آورد و برای پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق هم
مفید است.

لوبیا حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی گوناگونی از جمله فسفر، پتاسیم،
آهن، ویتامین‌‌‌B و C است که وجود این مواد معدنی به آن خاصیت کاهش دهندگی
فشارخون بخشیده است.
فیبر فراوان موجود در لوبیا هم باعث تسهیل حرکات روده می‌شود.

حتماً این را هم می‌دانید که غذاهای پر از فیبر برای رفع یبوست و پیشگیری از سرطان روده بزرگ ضروری‌اند.

این ماده غذایی همچنین حاوی ویتامین E است که نوعی آنتی‌اکسیدان به شمار
می‌آید، وجود این ویتامین از پیری زودرس جلوگیری می‌کند و برای رفع علایم
پیش از قاعدگی هم مفید است. در عین حال، مصرف لوبیا به افرادی که از بیماری
نقرس رنج می‌برند، توصیه نمی‌شود.

حتماً می‌دانید که لوبیا نفاخ است بنابراین لازم است تا قبل از پختن،
حتماً آن را در آب بریزید و به مدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آن
را دور ریخته و آب تازه روی آن بریزند. حتی بهتر است این کار را دو بار
تکرار کنید.

نباید فراموش کنید که هضم لوبیای خشک در صورتی که زیاد کهنه باشد، به
خاطر جمع شدن مواد غیرقابل جذب و تولید بعضی مواد سمی که به تدریج در آن
جمع می‌شود بسیار مشکل می‌شود و بنابراین بهتر است دانه لوبیا به صورت تازه
یعنی در همان سال اول که محصول آن به دست می‌آید، مصرف شود.

همچنین افرادی که از مشکلات گوارشی پس از صرف حبوبات رنج می‌برند، می‌توانند از یک استکان عرق نعناع یا عرق رازیانه استفاده کنند.

البته بد نیست بدانید دانشمندان به روشی دست یافته‌اند که لوبیاهایی تولید کنند که در عین مغذی بودن؛ دیگر نفاخ نباشند.

اخیراً دانشمندان ونزوئلایی توانسته‌اند با تخمیر کردن لوبیا به وسیله
انواعی از باکتری‌ها، میزان مواد تولیدکننده گاز را در لوبیا بکاهند و ارزش
غذایی آن را تقویت کنند.

تولید گاز به دلیل اثر باکتری‌ها که در روده بزرگ زندگی می‌کنند روی
بخش‌های غیرقابل هضم غذا مثل فیبرهای محلول است و پژوهشگران دانشگاه سیمون
بولیوار در کاراکاس -پایتخت ونزوئلا- متوجه شده‌اند که با تشدید کردن
فرایند طبیعی تخمیر از طریق اضافه کردن نوع خاصی از باکتری به نام
لاکتوباسیلوس کازئی می‌توان میزان مواد غیرقابل هضم و تولید کننده گاز مثل
فیبرهای محلول را در لوبیا کاهش و برعکس میزان فیبرهای غیرمحلول را که
دارای اثرات مفیدی بر روده هستند افزایش داد و به این ترتیب نگرانی اجتماعی
افراد از مصرف لوبیا را از بین برد.

لوبیا به علت این که دارای مقدار قابل ملاحظه‌ای ترکیبات شیمیایی
استروژن گیاهی است برای پیشگیری از سرطان سینه اثرات مفیدی دارد و فعالیت
استروژن سرطان‌زای بدن را متوقف می‌کند.این موضوع مورد تایید عده زیادی از
دانشمندان قرار گرفته است.

از جمله دکتر لئونارد کهن در بنیاد آمریکایی سلامت در نیویورک در
مطالعه‌ای نشان داده است که زنان اسپانیایی زبان منطقه کارائیب و مکزیک و
آمریکای لاتین، کمتر از زنان آمریکایی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

نکته آخر این که مصرف لوبیا به افرادی که از بیماری دیابت رنج می‌برند
هم توصیه نمی‌شود و بهتر است پرهیز از آن را در رژیم غذایی خود، داشته
باشند.

اگر بخواهیم به شکل فهرست‌وار به خواص لوبیا بپردازیم باید بگوییم که:
لوبیا ادرار آور است، درمان کننده ناراحتی‌های دستگاه ادراری از جمله سنگ
کلیه است، سینه و ریه را نرم می‌کند، کلسترول خون را پایین می‌آورد، ضد
سرطان است و برای رفع بیماری‌های قلبی مفید است، فشار خون را پایین
می‌آورد، یبوست را برطرف می‌کند و برای درمان زخم مفید است و تنها مصرف آن
به کسانی که مشکلات گوارشی نظیر زخم معده و اثنی‌عشر دارند یا دچار دردهای
شکمی پس از مصرف آن می‌شوند و همچنین مبتلایان به دیابت و نقرس و کسانی که
تحت رژیم‌های لاغری قرار دارند، توصیه نمی‌شود.



ویدیو : مقایسه 5 لوبیای پر مصرف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Back To Top
free html hit counter